Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Stanciu, poate el

Poate că el este. Poate el este mijlocaşul acela după care suspinăm de ani şi ani. Nicuşor Stanciu, un tînăr de 20 de ani. Un tînăr în care simţi plăcerea de a juca fotbal. Pînă la urmă, la asta se […]

miercuri, 21 august 2013, 10:39

Poate că el este. Poate el este mijlocaşul acela după care suspinăm de ani şi ani. Nicuşor Stanciu, un tînăr de 20 de ani. Un tînăr în care simţi plăcerea de a juca fotbal. Pînă la urmă, la asta se reduce totul. La bucuria de a descoperi că eşti făcut pentru ceva. Ce poate fi mai frumos decît să îţi converteşti talentul în meserie?

Aşteptăm de 20 de ani un mijlocaş de 20 de ani care să semene cu Hagi. Dar trebuie să semene cu Hagi? Nu cumva am dezvoltat o obsesie? Nu spune înţelepciunea populară că fiecare om este alt om? Hagi a fost un fotbalist unic. Stanciu poate fi şi el un mare fotbalist, fiind altfel decît Hagi.

Stanciu de la Steaua nu seamănă deloc cu Stanciu de la naţionala de tineret. Apropo de eşecurile în serie ale lui Săndoi. Stanciu de la Steaua sau Steaua lui Stanciu. Posibil ca într-o zi mai bună să trăim şi pe asta. Deocamdată să observăm că Steaua a cîştigat un jucător tehnic, rapid şi cu imaginaţie. Mobilizat, atent. Cu calitate a pasei. Cu viziune în teren. Imperfect în destule momente. Cu suflu limitat. Dar cu suflet. La paritate de mijloace fotbalistice, sufletul este cel care creează diferenţa.

Stelei şi fotbalului nostru le trebuie un fotbalist de rasă. Bineînţeles că mă hazardez, dar cred că ghicesc rasa fotbalistică în jocul acestui mijlocaş de 20 de ani care seamănă foarte bine cu el însuşi şi cu toţi înaintaşii lui, de la Iordănescu pînă la Hagi. Ghicesc ceva la el şi sper să nu mă înşel. Dincolo de rezultatul friguros al unei seri fierbinţi de august, Stanciu rămîne cîştigul incontestabil. Pentru returul de săptămîna viitoare. Pentru viitorul apropiat şi cel doar întrevăzut. Pentru calificare.

Comentarii (20)Adaugă comentariu

Romeo (14 comentarii)  •  21 august 2013, 22:45

Stanciu n-a jucat nimic azi, nu stiu unde vezi tu mare fotbalist in acest jucator anemic, care intotdeauna trage exact unde sta portarul si iroseste toate ocaziile. Si azi tot din cauza lui am luat gol, fiindca el a pierdut mingea in faza contraatacului din care au marcat polonezii.
E genul de jucator care alearga mult si nu face mai nimic.

lord belial (189 comentarii)  •  21 august 2013, 22:48

reghe ar fi trebuit sa ii puna sa atace si dupa pauza, de aia am luat gol, ca am inceput sa jucam sloppy, dupa cum remarca si comentatorul englez.

geambasule, baietii din albion l-au mai remarcat pe tanase. ce ne facem, noi, rromanii, dam cu rahat tot timpul in el. tu, in special, ca cel mai verrrde rrroman care este

pacat de prima repriza, baieti. nu meritau polacii egalul
in fine, HAI STEAUA

lord belial (189 comentarii)  •  21 august 2013, 22:57

@romeo – stanciu a jucat foarte bine azi, geambasu a vazut bine

Buggie (2 comentarii)  •  21 august 2013, 22:58

Romeo, da-ti delete frate! Stanciu, Bourceanu, Tanase si Adrian Cristea au fost singurii jucatori care au aratat ceva.. In timp ce Latovlevici, Prepelita sau Popa(inainte de minutul 70) au fost aproape de penibil. Daca tot a pierdut Stanciu mingea, banuiesc ca nu e obligatoriu ca banda laterala sa fie ca Bucurestiul intr-un weekend de vara,nu?

arh. Gheorghe Petrescu (214 comentarii)  •  21 august 2013, 23:00

Nu am avut noroc astazi, asta este. Atatea ocazii si numai un gol, nu se poate. La Varsovia va fi alt meci, numai ca, se schimba datele problemei. Va fi un teren mai bun, dar jucam la ei acasa. Orice este posibil, dar, daca Steaua va arata cine este, va castiga, chiar si cu putin NOROC. Dupa mine Steaua nu a fortat astazi, a fost prea sigura pe ea. Polonezii au avut noroc astazi. Ne vom vedea peste o saptamana. HAI STEAUA!

Ainraymon (4 comentarii)  •  21 august 2013, 23:04

Eu i-as remarca pe atotputernicul MM, pe atotstiutorul REGHE, pe atottiitoarea ANA si pe atotlaudatorul DUKA. In rest sa-i fie celula usoara lu JIJI si ne vedem peste vre-o 4-5 ani daca nu cumva ne-om cauta prin judeteana impreuna cu Rapiduletu!!! Sa ne fie tarana usoara!!!!

miop (3 comentarii)  •  21 august 2013, 23:05

Lesii au avut si noroc, nu meritau egalul. Steaua a avut cel putin 10 ocazii de gol clare, ratate cu usurinta. Cam jumate de echipa a jucat sub posibilitati: Popa mereu neinspirat, a pirdut multe mingi care s-au transformat rapid in contraatacuri, Prepelita, moale, indecis, Lato exagerat de exuberant a lasat deseori flancul descoperit, Bourceanu nu a mai fost motorul echipei, Iancu nu a convins, in schimb Tanase s-a aratat a fi vedeta Stelei, Piovaccari a muncit mult, Gheorghievschi si Stanciu au facut un meci bun, chiar si Cristea a aratat ca poate fi util. Steaua se poate califica la Warsovia. Cu un plus de luciditate o putea face de la Bucuresti.

Nicco (26 comentarii)  •  21 august 2013, 23:06

Stati linistit, nici asta nu-i de rasa! O fi ceva de el, dupa cum spuneti frumos, dar n-au dat inca de el fetitele, s-au n-a dat inca el de fetite specializate in fotbalisti, poate inca nu are intrari in cluburile celor platiti cu saci de RON pentru nimic. Dar vin si toate astea, cred ca deja e pe drumul clasic al batatorilor de minge fara talent si fara profesionalism.

dan88 (13 comentarii)  •  21 august 2013, 23:24

Voi chiar nu vedeti ca acest REGHE e VARZA ca antrenor? Sa nu vezi tu unde poti sa ataci si unde chiflele astea de polonezi sant pe langa?!?
Sa incepi tu cu Prepelita repriza a doua, cand ai un jucator `fizic` la mijloc(FILIP) si care are oricum mai mult viitor ca si terminatul de Prepelita???
Gardos nu e Chiriches, iar Stanciu e singura raza de speranta pt. viitor.Mie mi-a placut si Cristea , atat cat a jucat, se vede ca are clasa, insa cineva trebuie sa o bage in ate, ce mare lipsa e Chipciu, de abia acum se vede…..Pacat ca acest club atat de iubit in Romania si in diaspora , nu are un patron sau o asociatie care sa-i permita sa ia un mijlocas de clasa si un atacant de rasa, este cam tot ce-i lipseste Stelei in acest moment!
HAI STEAUA, MULT NOROC LA VARSOVIA, chiar daca va fi foarte greu, CRED IN CALIFICARE!

Uzu (2 comentarii)  •  21 august 2013, 23:24

Of fi, n-o fi.
Dar iti recomand sa golosesti corect ortografia limbii romane. Ca te crezi ziarist. Ma refer la propozitiile finale. Daca nu intelegi, e ok. Am mai observat greselile astea la tine.

curentatu (1 comentarii)  •  21 august 2013, 23:26

nu stiu de ce dar jucatorii stelei au parut ca sunt obositi, Reghe trebuie sa odihneasca multi jucatori in weekend sa fie 100% in returul cu legia. tanase,popa,bourceanu,lato,georgievski,szukala.
Momentan steaua nu are jucatori care pot face acelasi lucru pe teren ca si Pintilii pt ca dupa cum am vazut, Prepelita a fost cam praf. eu daca eram reghe il bagam pe radut si il coboram pe stanciu la mijloc si jucam un 4-3-3 care ofera mai mult control al balonului si mai multi oameni la mijloc atunci cand echipa se apara.

ionut (1 comentarii)  •  22 august 2013, 0:23

va fi un mare jucator. singurul jucator de la steaua ultimelor ani care joaca tot timpul cu fata spre poarta…fara frica de driglin, sut din orice pozitie, tehnicitate, are o viziune f buna a jocului, cu multe meciri in picioare cred in steaua lu stanciu

zurzu_zurzu (34 comentarii)  •  22 august 2013, 0:51

Romeo nu te pricepi.Tu ai vazut alt meci in care Stanciu era rezerva si a intrat in minutul 90 cand Steaua tragea de timp sa nu dea golul 2…Pe bune unii chiar nu se pricep la fotbal sau sunt orbi si admira numai ce le place lor indiferent de situatie!!Stanciu a fost f bun,Tanase s a miscat bine,mai bine ca alte dati si la pasa lui Cristea care a fost exacta ca un ceasornic,trebuia stop ,preluare in fata si sut,nu rahatul ala de semifoarfeca ratata…Apararea slaba cu exceptia lui Sukala ,la mijloc Popa bezmetic,cand trebuia sa dea pasa dribla,sau suta si invers,Latovlevici incepe sa i dea dreptate fraierului de Piturca ca e cam ce spune el,Piovocari chiar daca a dat gol lent,cu spatele la poarta mereu si dribling zero barat,Bourceanu cel mai bun de pe teren.A facut de toate.Pintili de neinlocuit.Si eu cred ca Filip era alternativa,nu Prepelita.Prepelita era in alt film,Cred ca a crezut ca e western si face cuplu cu John Waine,dar saracul plecase la razboi fara pusca.O uitase la recuzita…In fine un joc bun al stelei,pe alocuri cu sincope cu niste polonezi malaci,lenti si rudimentari pe alocuri cu cateva exceptii,exceptia fiind autorul golului care are viteza si executii curate si portarul pe care l au facut mare jucatorii nostri.Cam asa a aratat meciul in seara asta.Desi sunt dinamovist,imi doresc ca Steaua sa califice,pt ca sunt mai buni si cred ca va castiga la Varsovia,parerea mea.Legia pe alocuri era cu fundul in poarta ,arata penibil si nu stia ce sa faca cu mingea si cum s o arunce mai repede din careu,dar spre ghinionul lor,o dadeau in corner.Penibili.Cristea se vede ca are super calitate in executii,pase in diagonala,driblinguri curate,dar fara viteza.Omul asta daca era serios,ajungea mare,asa..doar speranta.Pacat.

Alex_Stan (3 comentarii)  •  22 august 2013, 1:11

@Romeo.Cred ca sunteti varza majoritatea. Cum sa zici ca Stanciu nu a jucat nimic azi??

E singurul mijlocas ofensiv foarte tanar din ultimii ani care arata clasa.(din Romania). Sa joci asa la 20 de ani, probabil ca tu erai la fel in fata blocului dar nu te-a vazut nimeni.

Verzele au fost Latovletici (care e cu gandul la hartia aceea pt a pleca in afara), Popa (dezamagitor in acest inceput de campionat), Prepelita.

Iar absentele lui Chiriches, Pintili (rep secunda), Chipciu si a unui atacant de valoare s-au simtit.

Nu te poti numi club mare daca nu esti in stare sa cumperi un atacant de mare valoare. Toate echipele din CL au cativa atacanti foarte buni in lot.

De fapt, STEAUA a suferit mereu la capitolul management.

Stoica nu e in stare sa ia un atacant de valoare.

Cum sa vrei sa joci in liga si sa dai salarii de 100 de mii de Euro la jucatori precum Chiriches, Bourceanu, Chipciu??

Rusescu era dorit de Sevilla? castiga momentan 400 de mii acolo? da-i tu 300 macar plus bonusuri ca sa nu plece, si iti garantez ca ramanea.Nu-l vinzi cu pret de 2 mil euro.Pai de banii astia ce poti sa faci? R: nimic.

Pacat de un club asa iubit de suporteri, invers proportional cu profesionalismul conducerii (in frunte cu marele cioban, avar dupa bani)

baba novac (1 comentarii)  •  22 august 2013, 1:12

Din pacate , nu s-a intelesc nimic … cea ce s a intamplat azi era previzibil prin prisma a ceea ce s a intamplat in primele minute ale celei de o doua repreize a mecidului cu Tbilisi :(. Probabil ca ar trebui lasati un pic in pace de catre toti specialistii pentru a se putea concentra la ceea ce trebuie sa faca, sa joace fotbal – dupa ce se califica in grupe, putem sa ii laudam din nou :)))

sundance kid (23 comentarii)  •  22 august 2013, 6:19

Seaman cu Sanmartean dar are avantajul virstei . Inca nu sta grozav din punct de vedere fizic dar la Steaua va creste mult in acest sens . In rest ? Nu cred ca va fi mijlocasul ala care speram cu totii . Hagi la virsta lui deja era un „mic MARADONA ” .

reformistul (8 comentarii)  •  22 august 2013, 6:23

asta este cea mai proasta gluma!stanciu nu se compara nici macar cu iancu, chiar daca este laudat pentru „glezna fina”.singurul lucru cu care s-a remarcat aseara a fost simularea penibila din careu in urma caruia compatriotul lui piovaccari l-a iertat pe mijlocas.

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  22 august 2013, 6:57

Da ,Nicusor Stanciu poate fi un mare fotbalist …sau poate ramane un fotbalist bunicel …totul depinde daca o sa se califice in grupele CL…acum sau altadata …

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  22 august 2013, 9:56

de acord, Stanciu poate ajunge un mare jucator. Hagi avea de tinar viteza, ruperi de ritm si un sut mult mai bun. A rezolvat multe partide cu un sut traznet. Pina devine mai puternic Stanciu ar trebui sa traga tare si plasat pe jos. Cred ca ar juca mai bine cu Iancu decit cu alt virf.

Stanciu a fost in forma, a facut cam tot jocul, cred ca nu trebuia schimbat. Prepelita a jucat putin, la fel de rau ca ieri, n-a adus nimic, a facut doar greseli si faulturi aiurea. Normal trebuia eliminat. Steaua a avut si ghinionul sa aiba numai meciuri tari, ghinionul sa i se amine doua meciuri mai usoare in care sa poata face experimente, in care Prepelita sa faca greselile de ieri, in care Stanciu sa joace cu Iancu virf. Ghinion cu Costea, cu Lato, care dupa loviturile primite la „Nationala tarii hotilor”, la care de fapt nu trebuia sa se prezinte nici un stelist, ar fi avut nevoie de incredere nu de pedepse. Ghinion si cu judecatorii care condamna un om care a fost evident furat pe fata, toata tara cunostea hotii, de masina, de 20 milioane de EUR, numai pentru ca e cioban si nu are maniere, il condamna ca sa scape criminalii si banditii care conduc, care s-au autodenuntat de un „Blat Politic” bazat pe santaj reciproc, Blat pentru NUP-uri, pentru raminerea la putere cu orice pret, Blat pentru care ar trebui trimisi 20 de ani la Jilava. Rusescu a trebuit sa fie vindut pe nimic. Ieri s-a simtit lipsa, s-a vazut ca Steaua ar mai fi avut nevoie de intariri. Dar, ghinion, din valiza furata ca in vestul salbatic se aduc africani la Sticle, nici potai nu mai pot fi numite, iar primariile au si ele grije sa-i aduca intariri lui Piti, vezi Ploiesti? Nimeni nu ajuta Steaua, este doar furata, de ce sa mai mergi la „Nationala”. S-o faca Potaile Ultras, autodenuntate, ale lui Pota si Judecatoarele lui Basescu care cred ca Becali a adus de trei ori minerii ca sa omoare intelectuali in Bucuresti, a vindut si distrus o tara intreaga.

Dar, sa stea Cucuveaua la Cotroceni si Pota la Gala africanilor alaturi de potaile ultras din tata in fiu autodenuntate, ca Steaua se poate califica si singura in CL. Dupa jocul bun prestat ieri, dupa ce jucatorii si-au dovedit si ieri clasa, nici ghinion nu mai putem avea.

Iar dupa calificare sa nu uite Potaile sa spuna „Multumesc Stimate Domn Becali” ca ai dat macar fotbal prostimii, caci noi nu sintem in stare sa dam nici piine si lapte.

goghe (16 comentarii)  •  22 august 2013, 12:18

@ lord belial
Asa este, comentatorii englezi l-au remarcat in special pe Tanase, de departe cel mai bun aseara.
Si cu un plus pentru Szukala – nu este de mirare, si pentru Bourceanu.

Comentează