Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Noi, brazilienii Europei

Brazilia fierbe. Cupa Confederaţiilor a început de o săptămînă şi protestele nu se opresc. Dimpotrivă. Cu cît autorităţile tac mai tare şi scot mai multe forţe de ordine în stradă, cu atît manifestanţii devin mai nervoşi. Trufia şi prostia conducătorilor […]

joi, 20 iunie 2013, 5:18

Brazilia fierbe. Cupa Confederaţiilor a început de o săptămînă şi protestele nu se opresc. Dimpotrivă. Cu cît autorităţile tac mai tare şi scot mai multe forţe de ordine în stradă, cu atît manifestanţii devin mai nervoşi. Trufia şi prostia conducătorilor de naţiuni alimentează revoltele. Vezi cazul Pieţei Taksim din Istanbul ori suspendarea ERT, postul public de televiziune al grecilor.

N-are legătură cu fotbalul? Ba are, nu ne place nouă să spunem că fotbalul e ca viaţa? Că e viaţă, pur şi simplu? Deveniserăm lirici, căutam sensuri profunde în defăşurarea unui meci. Numai că atunci cînd viaţa chiar a intrat cu cizmele în fotbal, a început să ne pută. Ne refugiem în divertisment. Nouă ne place fotbalul, ce treabă avem noi cu descreieraţii ăia?

Felipe Scolari şi băieţii din Selecao au înţeles ce se întîmplă în ţara lor. Cu ţara lor. Asta este o performanţă în sine şi la un moment dat voi explica şi de ce. Deocamdată să constatăm că de la selecţioner pînă la Dante (fotbalistul, nu scriitorul) – „Brazilia, lasă-ne să manifestăm împreună!” – sau Hulk (fotbalistul, nu personajul de film) – „Oamenii au dreptul să protesteze. Să-i ascultăm! Ştim că ei spun adevărul” – brazilienii din echipa naţională transmit un mesaj către brazilienii care se presupune că susţin echipa naţională. Fotbaliştii şi antrenorii lor nu se declară vexaţi de turnura pe care au luat-o evenimentele. Nu îşi ceartă compatrioţii că au spart vitrine. Nu cer linişte, ca să se poată concentra pentru Cupa Confederaţiilor. Se declară solidari cu oamenii care nu văd cu ochi buni asocierea cu gaşca lui Blatter.

Acum 23 de ani, în iunie 1990, naţionala României se afla în Italia, la Campionatul Mondial de fotbal. Fusese o calificare după două decenii de aşteptare şi prezenţa noastră în Peninsulă venea la pachet cu libertatea cîştigată în decembrie ’89. Sau ce credeam noi că este libertate. Numai că tot în iunie ’90, la Bucureşti se consuma cea mai urîtă dintre mineriade. O anumită parte a României simţea că ţara urma să fie confiscată de cealaltă parte a României, mult mai redusă numeric, dar cu acces la butoanele puterii. Mesajele venite de la dragii noştri „tricolori” cereau linişte în ţară. Îi bruia zgomotul mitingurilor din ţară. Erau preocupaţi, dar mai ales nervoşi pentru că anumiţi compatrioţi contestau regimul fesenist în loc să se uite la meciuri şi să bea bere. Erau îngrijoraţi pentru integritatea familiilor rămase în România, nu pentru soarta democraţiei. Asta era culmea, să fi fost îngrijoraţi pentru soarta democraţiei după ce pînă cu cîteva luni mai înainte îi mulţumeau secretarului general pentru „condiţiili create”, iar fiului acestuia, lui Valentin Ceauşescu, pentru snopul de aparate video date ca recompensă.

Nu prea semănăm cu brazilienii, deşi ne credem brazilienii Europei. Avem alt gen de dribling. Apropo, exerciţiu de imaginaţie. Cum va gîndiţi că ar reacţiona tricolorii de astăzi dacă România ar fi într-o situaţie similară cu a Braziliei?

Comentarii (32)Adaugă comentariu

adi_stelistul (454 comentarii)  •  20 iunie 2013, 17:29

Imi amintesc ca s-a si intarziat (sau anulat?) transmisia unui meci si ca, dupa toate supararile cu mineriada, am mai si pierdut meciul cu Camerun in ziua in care minerii „plantau panselute” prin Capitala. Eu eram in Cluj dar mi-a spus o prietena care avea examen la Bucuresti cum s-a ascuns sub catedra si asculta, cu inima batand sa-i sara din piept, cizmele bantuind zgomotos pe culoarele Universitatii bucurestene. Cum s-a deschis usa de la sala de curs si cum, in cele 10 secunde cat a stat deschisa (si care au tinut 10 ani), si-a revazut intreaga existenta scurta de pana atunci cu inima batand nebuneste undeva in gat. Erau 3 fete acolo, singurele care s-au gandit ca examenul programat e „musai” sa se tina.

behaitoarea_woddy (1 comentarii)  •  20 iunie 2013, 17:49

Multumesc!

kkciosuldelahamangia (42 comentarii)  •  20 iunie 2013, 17:52

o tara afectata serios de criza, are bani de aruncat pe geam ? de aici si revolta brazilienilor, si care este intru totul justificata.

adi_stelistul (454 comentarii)  •  20 iunie 2013, 18:03

N-am raspuns la intrebarea din final. Care-mi pare retorica. Ar raspunde prin mutenie. Pentru ca sportivii nostri (nu doar fotbalistii) nu-si inteleg rolul social. Cu foarte putine exceptii.
Raspunsurile ar fi de forma „nu stiu, nu fac politica”, „n-am auzit”, „hai, fii serios!”. De parca a te pronunta asupra problemelor cetatii inseamna partizanat politic. A-propos, la noi imediat dupa 1990 s-a introdus sintagma „sa nu facem politica in scoli/armata/justitie”, sintagma extinsa apoi inclusiv la sport. A fost o capcana perversa. Cum sa nu faci politica??? Cum sa nu te intereseze problemele comunitatii (adica ceea ce presupune politica)? A, sa nu faci partizanat sau prozelitism politic in acele institutii – dar asta e cu totul altceva!!!! La noi a critica guvernul inseamna a te implica politic in cel mai detestabil mod cu putinta – asa am fost invatati. Ceea ce e una dintre cele mai mari minciuni ce ne-a fost inoculate pentru ca a indepartat de la OBLIGATIA de a lua atitudine pe toti oamenii cu influenta din societate.

Ciordeala (19 comentarii)  •  20 iunie 2013, 18:25

Domnule Giambasu,

Asta este doar o gluma proasta, jigniti adevarata Democratie cu tigania de Romania! Care culmea, este impusa de corcituri si tradatori de neam.

Numai uitati’va cum sunt jucatorii care ajung la o Steaua sau Dinamo, nu au caracter, nu au sira spinarii. Se inclina la orice blat, jignire, etc… pentru bani. Sa nu amintim de cazul BRICHETA, care Brazilian ar fi facut asa ceva, sa fuga la vestiar numai ca sa castige la masa verde?
Jucatorii dintr’o tara ca Brazilia sunt UNITI pt. Democratie, viata mai buna, etc.. etc.., ai nostri sunt uniti la shmecherii si de shmecheri.
Uitati’va cum se fac ca ploua in cazul Becali, in cazurile transferurilor, etc.. etc… Dupa aceea fug la TAS ca sa isi ceara bani?!

Donkeypapuas (5 comentarii)  •  20 iunie 2013, 18:31

Dar de unde ştiţi aşa de bine ce gândeau şi ce mesaje transmiteau fotbaliştii români? Că TVR era liberă doar cu numele iar informaţiile numai de acolo ne veneau.

Nu ar fi mai normal ca dumneavoastră, acum, în 2013, să realizaţi interviuri cu toţi componenţii delegaţiei româneşti şi că-i întrebaţi care le-au fost reacţiile?

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  20 iunie 2013, 18:48

„O anumită parte a României simţea că ţara urma să fie confiscată de cealaltă parte a României, mult mai redusă numeric, dar cu acces la butoanele puterii. Mesajele venite de la dragii noştri “tricolori” cereau linişte în ţară. Îi bruia zgomotul mitingurilor din ţară. Erau preocupaţi, dar mai ales nervoşi pentru că anumiţi compatrioţi contestau regimul fesenist în loc să se uite la meciuri şi să bea bere.” Multumim Domnule Cristian Geambasu.
Cei mai buni dintre noi se duc „in liniste”, fara sa fi cunoscut dreptatea, fara sa-si faca si ei odata damblaua, sa dea foc macar la cauciucuri si sa-si strige oful.

Reclam

N-am nici un chef sa dorm. Desii sunt obosit.
Ma voi trezi peste un secol, un mileniu… Toate
Garniturile vor fi fost, desigur, schimbate.
La fel, vopseaua. Dar Mecanismul stupid
Va merge inainte, acelasii, in eternitate:
Iubire, mila, ura, crima, suicid…
Dar, inainte sa ma nasc, eu am platit
Pentru o alta destinatie! Am gresiit-o? Poate.
Sau totul n-a fost decat Reclama, pentru cei
Care se plictisesc in Puritate sii Lumina:
Lume unde se-amesteca Lucruri sii Idei,
In care toti poarta o armura ciudata,
Din carne, oase, sange, piele, gelatina.
Aventuri! Exotism! Oferta limitata.

“Alexandru Musina, citat despre poezie”

harry porker (10 comentarii)  •  20 iunie 2013, 18:53

pai marele om de fotbal si milionar in euro, mister condescu a fost unul dintre artizanii mineriadei care produs o sumedenie de morti si schiloditi pe viata si e bine mersi, apare la tv in loc sa fie macar sanctionat marginalizat de societatea civila, de justitie nu mai vorbesc…

alex tirziu (6 comentarii)  •  20 iunie 2013, 18:53

Ar fi Avut aceeaşi reacţie lipsită de bărbăţie pe care o au fata de condamnarea lui piţurcă… Câţi au spus ca nu vor sa fie antrenaţi de un infractor părtaş la corupţia din fotbal…. Mai ales câţi olteni au protestat ..

dragosblue – Stiinta (12 comentarii)  •  20 iunie 2013, 19:03

trist dar adevarat, si sa avem taria de a recunoaste ca sintem neam de sclavi…, ca de, capul plecat sabia nu-l taie (CE ABERATIE in sine acesta zicala…).

O paralela: citi conducatori si / sau patroni finantatori din fotbalul nostru mizerabil s-au ridicat sa ceara sus si tare demiterea mafiotilor???

maximuspqr (36 comentarii)  •  20 iunie 2013, 19:49

La mineriada sau mineriadele , minerii bateau studentii, ortacii bateau bucurestenii, miron cozma , iliescu si mai stiu eu ce criminali se foloseau de niste persoane, (majoritatea salbatice)pentru a distruge orice si pe oricine se opunea sistemului”nou democratic”…o alta pata pe fata Romaniei! Fotbalistii nostri de atunci, au facut cinste tarii prin rezultatele obtinute, tot in comunism au fost nascuti, educati, crescuti, nu cred ca aveau prea multe de spus despre politica, democratie, libertate.
Am facut armata in1996 si la majoritatea simularilor, aplicatiilor si exercitiilor militare, tema era:minerii se deplaseaza spre Bucuresti, unitatea noastra are ca misiune…nu se compara mineriada cu ce se intimpla acum in Brazilia, una e sa te lupti pentru democratie, trai mai bun, dreptate, libertate si alta este sa bati lumea cu bita!
Bonus:ca recunoastere a valorii inestimabile in lupta pentru tara si democratie, miron cozma este invitat sa isi dea cu parerea despre Nationala, Hagi si Popescu , in direct la radio gsp. Sint curios cum comentezi tu maestre treaba asta.

animalutul20 (26 comentarii)  •  20 iunie 2013, 20:02

@adi_stelistul

sa zica mersi fatucile ca nu le-au luat minerii la ranga…altele au patit-o……o posta negricioasa si putitoare e destul sa te traumatizeze pe viata…..

cat despre marii tricolori…au fost mari cat au fost pe teren, acum se vede caracterul lo care e ZERO….gica popescu un evazionist, gica hagi un blatist, ionut lupescu un sclav ieftin, bumbescu un nimeni ca antrenor, rednic un stramb comisionar samd…ce poti sa spui despre ei?

marian (85 comentarii)  •  20 iunie 2013, 20:08

1. Pentru cetateanuldelahamangia (# 3): d-ta vorbesti despre Brazilia cand spui „o tara afectata serios de criza” ?! De unde ai scos minunea asta ? Brazilia este, in acest moment, a 7-a putere economica a lumii si are un PIB de 10.720 dolari/locuitor. Desigur ca exista serioase disparitati sociale si acolo, dar te asigur ca te-ai socoti un om norocos daca te-ai putea „teleporta” definitiv in tara despre care facem vorbire. Munca este bine platita acolo, stimate domn.
2. Domnule Geambasu, compararea Braziliei cu experientele Romaniei din 1990 sau cele ale Turciei si ale Greciei din 2013 nu este foarte fericita. Stiti ce a spus presedintele (socialist) al Braziliei, dna. Dilma Rousseff la cateva ore dupa evenimentele declansate in ziua de 15 iunie 2013 ? „Demonstratiile pasnice sunt legitime si este firesc ca tinerii sa demonstreze. In aceasta dimineata Brazilia este mai puternica si este datoria noastra sa ascultam si sa gasim solutii la probleme oamenilor”. Si retineti, va rog, ca aceasta femeie (1/2 bulgaroaica, de altfel), in varsta de 65 de ani a facut parte din guerilla marxista, a fost arestata si supusa unui regim brutal de interogatorii si tortura, a facut inchisoare politica in urma cu 40 de ani, iar astazi are forta si demnitatea de a le recunoaste compatriotilor sai un drept legitim de a protesta, chiar daca unii spun ca manifestantii sunt, pe alocuri, manipulati in „meciurile” lor cu fortele de ordine. Nu prea seamana cu ce se intampla prin Balcani, dle. Geambasu, sau gresesc eu ?

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  20 iunie 2013, 20:36

Romania se aseamana mult cu o tara bananiera …e mult sub Brazilia ca nivel de trai …

adi (15 comentarii)  •  20 iunie 2013, 20:51

Si tatucul Iliescu ,tatal tuturor relelor de dupa ’89,in loc sa fie in inchisoare pe viatza ,ne da lectiii de democratie iar creaturile lui (Nastase,Ponta ,Petre Roman,Basescu) ne mananca zilele.In plus Nasu si Militianu au furat si vandalizat fotbalul romanesc si nu s-a atins nimeni de ei .O tara de lasi si tarfe ieftine.

colin (8 comentarii)  •  20 iunie 2013, 21:51

romania este o tara alterata fizic si moral. din pacate noi romanii locuitorii acestei tari, nu stim si nu putem sa facem ceva pt. stoparea acestei stari de fapt. comparatiile cu un popor ca cel brazilian, starnesc rasul si jignesc brazilienii. au mai ramas bulgaria si vreo 4 tari din africa, care se pot compara cu noi. am fost de curand in trei din tarile asiatice care apartineau de fostul u.r.s.s. sant tare dezamajit sa constat ca si alea ne-au lasat in urma.

john (28 comentarii)  •  21 iunie 2013, 1:07

Marian are dreptate la pct. 1: nu se compara situatia din Brazilia 2013 cu cea din Romania 1990.
In Romania anului 1990 se manifesta impotriva guvernului comunist al lui Iliescu, care pana la urma a adus minerii. In Brazilia e vorba de manifestanti de extrema stanga care fac scandal impotriva unui guvern de centru-stanga. Brazilia e o tara care a avut pana acum crestere economica, in timp ce restul erau in recesiune. Cei care fac scandal acum tzopaiau de bucurie acum cativa ani cand s-a dat Braziliei organizarea CM si JO. Atunci era OK, acum, cand isi dau seama ca trebuie sa plateasca pentru astea, nu mai e?
Diferenta intre tricolorii din 1990 si jucatorii din Selecao 2013 e imensa: fotbalistii romani din vara lui 1990 erau niste sarantoci, nici unul nu juca inca in Vest; jucatorii brazilieni de acum sunt toti multimilionari. Cand ai bani cu galeata si un loc cald unde sa fugi la nevoie, iti da mana sa spui ca esti „cu poporu”.
De altfel, eu nu-mi amintesc ca jucatorii tricolori din 1990 sa-si fi exprimat ostilitatea fata de manifestatia din Piata Universitatii. S-au aratat doar ingrijorati de evenimentele din 14 iunie, cand au venit minerii, evenimente care au fost reflectate pe larg in media occidentala. Mai mult, daca nu ma insel, in perioada de dinainte de Mondiale, lotul national de fotbal, care s-a pregatit in Elvetia, i-a facut o vizita Regelui Mihai la Versoix. Pe vremea aia, Regele era persona non-grata in Romania, cred ca Iliescu a facut spume la gura cand a vazut asta.
E normal ca tovarasa Roussef sa pretinda ca e cu poporu’. E la fel de comunista ca si ei. Asa a facut si Obama cand a fost chestia cu Occupy Wall Street. A lasat-o mai moale cand a devenit evident ca erau niste dobitoci si asocierea cu ei nu dadea bine in alegeri.

Prp (1 comentarii)  •  21 iunie 2013, 1:35

Sa nu uitam ca Brazilia a avut totusi o Democratie Corintiana, un fotbalist ca Socrates, etc. Ne credem noi smecheri si europeni, si facem glume cu jungla amazoniana, dar la cultura civica stam rau de tot. Iar fotbalistii sunt o imagine perfecte a unei mari parti a societatii noastre.

Miki Maus (22 comentarii)  •  21 iunie 2013, 2:10

Dacă Brazilia e aşa de prosperă şi civilizată, de ce manifestanţii sparg vitrine şi incendiază maşinile altora? E cumva un ritual democratic care ar trebui neapărat adoptat şi în România?

Eu unul mă bucur că obiceiurile astea moderne au fost stârpite la noi încă din faşă – în 1990.

je (7 comentarii)  •  21 iunie 2013, 8:33

Fotbalul nu mai este al maselor, o bucurie, etc…. este sportul inculpatilor, o fabrica de facut bani, lumea a simtit asta si se rascoala, vezi Brazilia…viitorul nu suna deloc bine ptr fotbal

Cristian Geambaşu (301 comentarii)  •  21 iunie 2013, 9:43

Donkeypapuas

Pe vremea mineriadelor nu mai eram demult un pusti, asa ca stiu foarte bine ce s-a intimplat. Si la prima mina, am fost participant constant la fenomenul numit Piata Universitatii. Am vazut cu ochii mei ce s-a intimplat in dimineata venirii minerilor, nu de la televizor. Deci, lasati-ma, va rog, cu intrebarile retorice! Poate erati prea tineri atunci (ceea ce e foarte bine din multe puncte de vedere), poate nu locuiati in Bucuresti, orasul acesta hulit de toata lumea, dar unde vad ca ar cam vrea toti sa lucreze. Mai stiu la fel de bine si care a fost reactia delegatiei romane aflind despre evenimentele din tara. La vremea respectiva, eram deja cu un pas in meseria de jurnalist si cunosteam bine citiva ziaristi care au fost in Italia la Mondiale. De la ei am aflat ca acel comunicat de „ingrijorare” era cit se poate de adevarat. Nu vreti sa stiti ce gindeau si ce spuneau de fapt conducatorii delegatiei si fotbalistii despre manifestanti, tonul era cu mult peste cel al comunicatului. In concluzie, credeti-ma ca vorbesc in cunostinta de cauza.

marian, john

Nu compar deloc mere cu pere, pentru ca ma refer la atitudinea unor fotbalisti fata de niste evenimente grave care se petrec in tara lor. Imi place ca marian este documentat in materie de Dilma Rouseff, as avea totusi doua intrebari izvorite taman din continutul emotionant al mesajului doamnei presedinte. De ce a scos politia in strada daca intelege rostul manifestatiilor? De ce permite politiei sa fie cu adevarat violenta, nu doar pastratoare a ordinei publice?

suporteru’ (6 comentarii)  •  21 iunie 2013, 12:44

Domnule Geambasu, aveti perfecta dreptate . Este trist, dar adevarat ! Pentru cei tineri, poate ar fi bine sa-i si amintiti pe cativa dintre cei mai „reprezentativi” tricolori din acea perioada . Ulterior, unii dintre ei, au cerut sa li se ridice statui pentru faptul ca au ajuns intr-un sfert de final de campionat mondial, pierdut la penalty-uri , in 1994 . Presa sportiva s-a intrecut in folosirea epitetelor celor mai sugestive , de genul „rege”, „baci”, „generatie de aur”. De la „comunicatul de ingrijorare” despre care ati amintit la pierderea simtului masurii in legatura cu adevarata performanta sportiva realizata drumul a fost foarte scurt . In sport, ca si in atatea alte domenii ale vietii, istoria ii retine doar pe cei invingatori !

john (28 comentarii)  •  21 iunie 2013, 13:13

@Cristian Geambasu
Daca stai si te gandesti bine, iti dai seama ca, de fapt, tricolorii din 1990 chiar erau „cu poporu”, majoritatea zdrobitoare a imbecililor care populau atunci Romania fiind pro-Iliescu si pro-mineri.
Brazilia e un stat federal politia nu e in subordinea tovarasei Roussef, asa cum in Statele Unite politia nu e in subordinea lui Obama (slava Domnului!).

Joo Ferenc (1 comentarii)  •  21 iunie 2013, 13:30

Domnule Geambasu!
Spuneti adevaruri dureroase, consecinte a intunericului existent in Romania in momentul mineriadelor care continua si acum. Fotbalistii romani nu au fost nimic altceva -din punct de vedere sociologic – decat un exponent al fractiunii FSN-iste. Si nu din rea vointa ci pur si simplu lipsa educatiei civice si a politicii „indestulatului” balcanic . Nici o speranta nu vad pentru Romania pentru urmatorii 50 de ani…

Un participant din uitata Piata a Universitatii!

caplacap (2 comentarii)  •  21 iunie 2013, 20:29

Brazilia e o tara imensa. Or fi acolo de cateva ori mai multi fani fotbal decat la noi, dar sunt si mult mai multi oameni foarte saraci, care o duc greu, in timp ce altii se distreaza cu fotbalul care e tot mai scump. Ca si la noi. Doar ca la noi, cutitul n-a ajuns la os. Inca. La ei a ajuns, si i-a scos in strada.

caplacap (2 comentarii)  •  21 iunie 2013, 20:31

primavara araba s-a transmis de la o tara araba la alta… oare ar putea vara asta fotbalistica sa se transmita de la o brazilie la alta?! 😀

AGI (6 comentarii)  •  22 iunie 2013, 10:05

Cutitul a ajuns la os de mult, nu te minti. Iesiti din orase si mergeti in sate, prin Moldova, Prin sudul Olteniei, prin sudul Munteniei. O sa vedeti acolo mai multi oameni fara speranta. Dar asa suntem noi, romanii, crezi ca-i schimba cineva? Nu stim ce inseamna simtul corectitudinii decat atunci cand ne atinge pe noi.
Despre articol? Imi place, foarte bine scris! Iar finalul face toti banii. Asa e, avem alt tip de dribling.
PS: Asteptam China! 🙂

Room (25 comentarii)  •  22 iunie 2013, 11:07

Oameni fara speranta=75%USL! La revedere!!

kkciosuldelahamangia (42 comentarii)  •  22 iunie 2013, 16:54

@marian
scuze, in Brazilia se protesteaza pt. ca s-a interzis comertul ambulant, ciinii nu mai au voie cu covrigi in coada.

kkciosuldelahamangia (42 comentarii)  •  22 iunie 2013, 16:58

p.s. sau de aceea dor o scumpire ,,infima” dupa articolul lui T. O.( de fapt dublare) a preturilor la transportul in comun, ia facut sa protesteze ? ceva nemultumire, s-a acumulat acolo, nu credeti ?

IO (144 comentarii)  •  22 iunie 2013, 21:18

„De ce permite politiei sa fie cu adevarat violenta, nu doar pastratoare a ordinei publice?”

Lasand la o parte fotbalul, in fapt nici nu era vorba de el, am sa incerc sa raspund la intrebare. Nu din perspectiva traitorului in Brazilia, ci a celui din USA.
Violentza politiei nu poate fi oprita de presedinte. Aparatul politienesc nu mai este de mult „pastrator al ordinii publice”. Este doar un organsim de colectare de amenzi. In urma unui incident in care un profesor universitar de culoare ce incerca sa intre in propria-i casa, a fost interpelat de un politist alb si mai apoi arestat (aici arestarea unei persoane este mai usoara decat 1+1), Obama a facut un comentariu dezaprobator la adresa politistului in cauza. Ei bine, a fost nevoit sa-si ceara scuze. Cam asta e puterea presedintelui in fatza celei mai criminale organizatii din usa, politia. Nu cred ca in Brazilia e prea diferit

Cristi (5 comentarii)  •  23 iunie 2013, 10:03

Excelent articol. Exprima pe deplin caracterul poporului roman.

Comentează