Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Mulţescu acasă

Dinamo are antrenorul care aproape făcuse o obsesie să antreneze pe Dinamo

De la 60 de ani încolo, oamenii o lasă mai moale. Se gîndesc proaspeţii sexagenari (împotriva aparenţelor, termenul nu are nici o legătură cu sexul) la bilanţ. Îşi […]

vineri, 7 iunie 2013, 10:10

Dinamo are antrenorul care aproape făcuse o obsesie să antreneze pe Dinamo

De la 60 de ani încolo, oamenii o lasă mai moale. Se gîndesc proaspeţii sexagenari (împotriva aparenţelor, termenul nu are nici o legătură cu sexul) la bilanţ. Îşi pun ordine în viaţă şi în lucruri înainte ca bătrîneţea adevărată şi urîtă să se instaleze definitiv. Ajunşi la  60 şi ceva de ani, semenii noştri simt nevoia să se odihnească şi să-şi petreacă vacanţele interzise în tinereţe. Asta în cazul fericit că au cu ce. În general, tinerii bătrîni sau bătrînii pur şi simplu au grijă mai multă de ei decît de ceilalţi.

Gigi Mulţescu este un bărbat de 61 de ani care nu se regăseşte în descrierea de mai sus. Noul antrenor al lui Dinamo şi-a păstrat intacte silueta, podoaba capilară şi dorinţa de a munci. Probabil că şi o anumită formă latentă de răzvrătire, care se poate activa oricînd. Bănuiesc că Mulţescu senior n-a făcut burtă şi pentru că l-a ajutat metabolismul. Tot aşa, ne putem închipui că n-a chelit datorită unei fericite moşteniri genetice. Spiritul tînăr însă nici nu se moşteneşte, nici nu se cîştigă prin regim alimentar. Sînt însă persoane, foarte puţine la număr, care ştiu să tezaurizeze trecerea timpului.

Gigi Mulţescu este astăzi un antrenor mai bun decît era ieri şi un antrenor mult mai bun decît era alaltăieri. Echipele pregătite de el arată tinereţe, generozitate în efort. Pofta de a juca fotbal. Curaj. Toate lucrurile astea sînt în contradicţie cu ceea ce ştim noi despre persoanele în vîrstă. Care sînt prudente, conservatoare, egoiste. Apropo de prudenţă. Mulţescu ajunge pe banca lui Dinamo într-un moment în care prudent ar fi fost să o ia pe altă stradă. Pe alt bulevard, nu în Ştefan cel Mare, acolo unde bate vînt de austeritate. Este nea Gigi un aventurier şi un tip mai degrabă neinteresat de partea materială? Nici vorbă. Atunci ce l-a determinat să facă pasul? Ştiinţa de fotbal a lui Ionuţ Negoiţă? Sinceritatea de cristal a lui Constantin Anghelache?

Răspunsul se găseşte în mandatele anterioare ale lui Mulţescu la Dinamo. Primul, la începutul anilor ’90, după ce Răducioiu şi compania fuseseră vînduţi în străinătate, iar în Groapă rămăsese o echipă mediocră. Al doilea, în 2008, cînd a rezistat doar 5 etape. Venea după Ţălnar şi era înlocuit de Ţălnar. O manta de vreme rea era schimbată cu altă manta de vreme rea. Între timp, Gigi Mulţescu şi-a cîştigat supranumele de SMURD, ceea ce înseamnă cam acelaşi lucru. Cel care salvează de la retrogradare, de la înec. Doar că Dinamo, chiar şi în plină criză, îşi propune altceva decît evitarea retrogradării.

Gigi Mulţescu a semnat cu Dinamo fiindcă Dinamo este provocarea vieţii lui de antrenor. Ambiţia, obsesia acesteia. Şi-a dorit mereu să revină acolo de unde considera că a fost alungat înainte să arate ce poate. Acum a reuşit primul pas. Va (re)construi sau va cîrpi cu puţinul pe care îl are? Îi va întoarce din drum pe indezirabili şi pe răsculaţi? Mulţescu este un antrenor destoinic, greu manevrabil. Peste tot pe unde a trecut a lăsat echipe frumoase şi conducători mormăind. Va fi altfel cu tandemul Negoiţă-Anghelache?

Comentarii (35)Adaugă comentariu

Adi (1 comentarii)  •  7 iunie 2013, 10:50

Multescu un mare dinamovist si un antrenor foarte bun.Respect

George (1 comentarii)  •  7 iunie 2013, 10:52

,,Se gîndesc proaspeţii sexagenari (împotriva aparenţelor, termenul nu are nici o legătură cu sexul) la bilanţ.” Asta a fost o gluma? Sau ce a fost? Daca a fost o gluma, a fost proasta. Da’ rau de tot! Daca este altceva (habar nu am ce), este tot ceva prost.

adrian_DINAMO (10 comentarii)  •  7 iunie 2013, 10:52

bine ai venit acasa!!!Forzza Dinamo!!

john (20 comentarii)  •  7 iunie 2013, 10:56

Excelent articol domnule Geambasu, este evident ca sunteti un mare dinamovist si asta va face cinste, personal am incredere oarba in Gigi Multescu si primul gest de multumire pentru reintoarcerea lui la Dinamo va fi sa-mi fac abonament !

LiviuDINAMOOO (1 comentarii)  •  7 iunie 2013, 10:57

Pregateste de pe acum articolul pentru cucerirea titului de catre Dinamo 🙂

cinewa (2 comentarii)  •  7 iunie 2013, 10:59

Mult succes nea Gigi….doamne ajuta sa reusesti sa ne faci mandri ca suntem dinamovisti uitandu-ne la jocul lui Dinamo de astazi

Delfonso (1 comentarii)  •  7 iunie 2013, 11:00

Multescu daca este lasat in pace o sa faca treaba.Pana nu vedem exact ce jucatori o sa transfere Dinamo nu ne putem da cu parerea despre locul pe care o sa ajunga Dinamo la anul dar un lucru este cert,DINAMO O SA JOACE FOTBAL CU MULTESCU.Fotbal pe care nu l-a mai jucat de mult,nu l-a mai jucat de prin 2010.
Multescu sa fie sigur ca are suportul poporului DINAMOVIST.

adevar (89 comentarii)  •  7 iunie 2013, 11:05

La Dinamo de acum trebuie rabdare,asta este ultima sansa de salvare ,daca nu vor avea,faliment va scrie pe DINAMO.Eu insa sant optimist ca acest OM va face treaba.

alex (5 comentarii)  •  7 iunie 2013, 11:05

Multescu a stat capra ca sa fie antrenor la dinamo …SE STIE !!!!

Silviu Dumitru (6 comentarii)  •  7 iunie 2013, 11:16

SUNT! Nu sint!!!!! Macar voi sa respectati limba romana.

eu (1 comentarii)  •  7 iunie 2013, 11:31

GEAMBASULE de dinste stenograme de la Dinamo Ceahlaul nu scrii????…sau de niste stenograme pe axa CFR????
………n-aveti voie?!?!?!?….ca ne-am saturat cat ne-ati omorit cu steaua !!!!!!!
…..RUSINE !!!!!!!!

Radu (2 comentarii)  •  7 iunie 2013, 11:45

Cu siguranta Multescu este o alegere buna. Va trebui sa fie last sa lucreze pentru ca nu este genul care sa accepte imixtiuni din partea conducerii.

theo (1 comentarii)  •  7 iunie 2013, 12:09

In sfarsit un articol!!! De presa sportiva! Nu de „Cancan”!!! Felicitari Cristian Geambasu! Succes Gigi Multescu, Forzza Dinamo!

lolo (7 comentarii)  •  7 iunie 2013, 12:40

multescu daca se intorcea acasa, se intorcea, dupa ani de zile, la steaua! pana la 18 ani, a fost la steaua! aia, prosti, l-au dat si cand si-au refacut echipa prin 1982 – 1983, nu l-au adus de pe la jiul, unde juca parosul de multescu!!! o mare greseala!!!

Constantin (25 comentarii)  •  7 iunie 2013, 13:27

Mult succes domnului Mulţescu la Dinamo. A revenit acasă, unde îi este locul. Mersi pentru articol domnule Geambaşu. Hai Dinamo!

dody dinamo (1 comentarii)  •  7 iunie 2013, 13:31

felicitari pentru alegerea lui nea Gigi
cred ca este omul potirvit pentru a scoate echipa din haosul in cvare se afla

costanb (10 comentarii)  •  7 iunie 2013, 13:44

Bun venit acasa Gigi Multescu ! Un lucru bun pentru Dinamo,iar daca clubul reuseste sa-i aduca si pe jucatorii doriti de el,respectiv pe Bawab,dar mai ales pe Erik,tunci patronul,nu are alt ceva de facut,decat sa-l lase in pace sa-si faca meseria,mesrie pe careo face f.bine.

maximuspqr (36 comentarii)  •  7 iunie 2013, 14:04

Maestre, interesanta mutare, Multescu chiar e antrenor, poate face si pentru voi o minune. Ce ii lipseste lui ii lipseste si lui Grigoras, poate norocul, poate sint facuti pentru locul doi,poate sint prea dificili ca oameni, nu stiu, dar ceva le lipseste, cred ca Pustai era solutia fericita pentru voi.
@silviu dumitrescu-offff inteligentule, ori ai 16 ani ori esti bagator in seama, autorul ca si majoritatea ziaristilor pot face greseli, dar fii sigur ca respecta limba romana, tu poti fi sunt, e problema ta,eu sint(si e corect)

gigelos (96 comentarii)  •  7 iunie 2013, 14:10

Daca era procurorul Dinu acolo , Multescu nu avea nici o sansa sa reuseasca . Asa cred ca o sa-i iasa treaba . Poate trebuia un contract mai lung . Bafta !

sohil (96 comentarii)  •  7 iunie 2013, 14:11

Oricum ar fi, e important ca s-a inlaturat, in sfarsit, letargia de la club. Se misca ceva. Mi s-a parut incredibil ca dupa sezonul 2011-2012 sa nu se inceapa reconstructia, pentru simplul motiv ca s-au castigat doua trofee! Sa abordezi sezonul tot cu Pulhac, Grigore, Balgradean si ceilalti, sperand la mai mult decat locul sase, a fost pura nebunie! Era absolut evident ca se ajunsese intr-un blocaj general si ca trebuia inceputa reconstructia din temelii. Negoita o avea multe minusuri, probabil, dar are si marele merit de a fi urnit caruta si a da un suflu nou! E ceva! Sper ca Multescu sa faca treaba, asa cum spera orice dinamovist!

E.B. (20 comentarii)  •  7 iunie 2013, 14:22

O mică eroare: lui Mulţescu i se spune SMURD pentru că a fost luat cu ambulanţa direct de la stadion (meciul acela de pomină. Dinamo + Sportul 4-5). Că se pricepe la resuscitat echipe, se poate, dar porecla nu de acolo îi vine.

Un Dinamovist carunt (14 comentarii)  •  7 iunie 2013, 14:42

Gigi Multescu si-a facut pe deplin datoria in marea echipa a lui Dinamo din anii 80-85.
Ca antrenor a functionat la echipe mici si medii.
Daca acceptam ca acum Dinamo e o echipa mica sau medie, s-ar putea sa aiba succes.
Oricum, cheia succesului nu e la el, ci la finantator(i), care trebuie sa deschida larg punga pentr micsorarea distantei dintre Dinamo si formatiile de pe locul 1-5.

damiann99 (1 comentarii)  •  7 iunie 2013, 16:39

Foarte bun articolul; mi-a placut remarca cu „sinceritatea de cristal”- e super tare. Felicitari.

radu (73 comentarii)  •  7 iunie 2013, 17:53

Stiu ca parca anul trecut era revoltat de ce fel de antrenori are Dinamo. Era Boneti atunci si omul a si spus: vin tot felul de necunoscuti , iar mie nu mi s-a oferit o sansa sa antrenez Dinamo. Acum sa vedem si daca se poate, ca de vrut evident se vrea.

groparu (26 comentarii)  •  7 iunie 2013, 20:52

Deci Multescu va conduce haita. Daca nu scapa de gloabe tot degeaba. Ii trebuie ciini tineri care sa poata trage 90 min. Aia mai batrini sint smecheri si se cam plimba pe teren. Cum cu 2000 de caciula nu poti avea pretentii sa faci o echipa cu nume sonore poti lupta de la egal la egal doar daca ai jucatori foarte bine pregatiti fizic. Un asemenea jucator poate fi superior oricarei vedete de la noi si nu numai. Apoi as vrea sa vad si eu in sfirsit o idee de joc. Caci in ultimiii ani la Dinamo nu a prea existat asa ceva. Asa ca spor la treaba Multescule. Asta doar daca ti-ai propus sa ramii cu adevarat. Caci eu stiu altceva…..

Protos (1 comentarii)  •  8 iunie 2013, 6:05

Felicitari Negoita pentru ca la-i adus pe nea Gigi , si mii de imbratisari pentru ca la-i ejectat pe Selymes care venise sa fie antrenor la Dinamo cu femeia cu mopul pe cap( vezi prodanca).BRAVO ASTA INSEAMNA CA STI SA FACI AFACERI! Dumnezeu te a luminat si ai facut cea mai buna mutare pentru timpul asta. nici Grigoras nici Rednic ,nici Pustai, nu putea acum la Dinamo. sunt sigur ca Multescu POATE, DAR FARA MUNTEANU SI DANCIULESCU.

constantin tiron (4 comentarii)  •  8 iunie 2013, 6:20

În sfârșit Dinamo are un antrenor adevărat. Mult succes Gigi Mulțescu!

barbu (31 comentarii)  •  8 iunie 2013, 10:58

domnule jurnalist, nici guardiola, daca ar veni la dinamo, n-ar scoate mai mult decat scoate din buzunar fratii negoita, pe care-i intereseaza doar groapa ca teren imobiliar, nu si echipa.
cand aduci jucatori de pe la sportul studentesc si severin, te poti gandi, cel mult, ca poti scapa de retrogradare. dar nu mai mult!

BHFanaticosBH (13 comentarii)  •  8 iunie 2013, 12:06

excelenta alegerea.,.,multumim lui D-zeu k nu s-au inteles cu Selymes (sa fi dat de 2 ori afara de la aceeasi ekipa in acelasi sezon e ceva).,.k iar aveam un sezon de ras,..,asa dak nu vor merge treburile vom sti sigur k jucatorii sunt de vina pt k antrenor avem.,.,felicitari lui Negoita,.eu cred k Dinamo este pe cel mai bun drum posibil la ora actuala,..,.

BHFanaticosBH (13 comentarii)  •  8 iunie 2013, 12:11

si apropo,.sa le fie rusine jucatorilor de la tineret.,.,sa faci 2-2 cu INSULELE FEROE e cel mai rusinos lucru in fotbal,..,INADMISIBIL.,.,

reddogs (3 comentarii)  •  8 iunie 2013, 14:14

veziti baaa de stenogramele lui Radoi cu GIGI baaa si cu Dobos si cu Mititelu…Voi (Steaua)totdeauna ati fost echipa puterii in Romania..Nu ve deti ca si Mitica cu atatea probe nu misca un deget pt. retrogradarea Stelei?

reddogs (3 comentarii)  •  8 iunie 2013, 14:17

Bravoo pt. articol d-le Geambasu!!!
Toata suflarea dinamovista astepta cu sufletul la gura numirea unui nou antrenor si dl. Negoita a luat cea mai inteleapta decizie prin numirea lui Gigi Multescu.
Respect pentru Selymes dar inca nu este pregatit pt. Dinamo..Un an va fi de tranzitie si apoi ne putem bate la titlu cu o echipa de tineri care se vor roda anul acesta…

mihaisc (4 comentarii)  •  8 iunie 2013, 15:20

Ce-mi doresc este ca patronul sa-l lase sa-si termine mandatul de 1 an.Multescu la 61 de ani , este un copil rebel , spune ce gandeste si ce este corect fara duplicitatea lui Mimi . Asta deranjeaza ,vezi Astra .Este un handicap pentru dansul in meserie ; sper ca atunci cand nu o sa fie de acord cu patronul sau cu unchiul sa nu-l demita.Si-a dorit prea mult ca sa fie inapoi la clubul din sufletul sau pentru ca sa-i readuca gloria .

ciupi (376 comentarii)  •  8 iunie 2013, 16:19

a trecut ceva vreme de cand n-a mai avut dinamo antrenor!

mariandtru (2 comentarii)  •  9 iunie 2013, 2:10

D-nule Geambasu va rog sa luati atitudine fata de ceea ce se intampla in liga 2 in acest moment, nu este normal ceea ce se petrece cu Rapid Suceava, regulamentul FRF spune clar ca nu se mai pot juca meciuri dupa incheierea sezonului competitional, iar Sportul nici nu mai trebuia reprogramat.

Comentează