Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Vlad Chiricheș, drumul de la greșeală la capodoperă

Să încerci. Să crezi. Să ai curaj. Să fii pregătit şi să ai un dram de noroc pentru întîlnirea cu mingea, care vine rotundă spre tine. O planetă în care poţi da cu piciorul. Să îi inversezi rotaţia, să o […]

vineri, 22 februarie 2013, 12:44

Să încerci. Să crezi. Să ai curaj. Să fii pregătit şi să ai un dram de noroc pentru întîlnirea cu mingea, care vine rotundă spre tine. O planetă în care poţi da cu piciorul. Să îi inversezi rotaţia, să o loveşti blînd, dar cu atîta hotărîre, astfel încît traiectoria să uite de gravitaţie. De gravitatea situaţiei. Să fii pregătit pentru bucurie. Să ştii să te bucuri. Să nu simţi că ai poliţe de plătit. Aici poate ar mai fi un pic de lucrat. Bucuria deplină este dincolo de ranchiună şi de frustrări. Bucuria definitivă a fotbalului este golul. Golul lui Vlad Chiricheş a fost o eliberare. Dincolo de eliberare este frumuseţea.

Eroul lui Mihăiţă Neşu este Latovlevici, al meu, Vlad Chiricheş. Ne batem în eroi acum după calificarea Stelei. Formidabil, bătaia asta seamănă bătăii cu bulgări. Te împrospătează fiindcă nu se hrăneşte cu ură. În loc să cauţi vinovaţi şi vini, descoperi eroi. Eroi, nu erori. Oameni adevăraţi, în carne, oase şi crampoane. Viitori mari fotbalişti. De fapt, fotbalişti mari. Pur şi simplu, la timpul prezent.

Ca microbist greu încercat, am satisfacţia egoistă să îmi fi plăcut întotdeauna de Vlad Chiricheş. Întotdeauna nu înseamnă chiar întotdeauna, l-am descoperit atunci cînd Piţurcă îl titulariza la meciul contra Franţei. Primul meci al naţionalei pe Stadionul Naţional, cu el, cu Vlad, contra lui Benzema şi Riberry. A fost coup de foudre cum zic locuitorii Hexagonului. Dar nu între el şi franţuzi, între mine şi el. Şi nu, nu o luaţi ad litteram. Doar că am recunoscut în fotbalistul acela de la Pandurii ceva ce mai văzusem cu ani în urmă la Gică Popescu, la Costică Ştefănescu, la Cornel Dinu. Rasa. Clasa. Refuz să intru în explicaţii savante, nu e momentul. Sînt lucruri pe care le simţi fără ca un conclav al experţilor să îţi valideze părerea.

Vlad Chiricheş va mai greşi. Vlad Chiricheş va continua să facă partide mari. Partidele mari vor fi mai multe decît greşelile. Ştiu că Vlad greşeşte pentru că vrea mai mult. Inginereşte vorbind, mai mult decît prevede fişa postului. Dar aici nu este inginerie, ci o formă de artă. De creaţie. În spatele oricărei capodopere, stau o mulţime de încercări, de greşeli şi de prostii. Iar golul lui Chiricheş este o capodoperă.

Calificarea Stelei este autentificarea capodoperei. Aşezaţi-vă pe un scaun, luaţi o distanţă corespunzătoare şi admiraţi-o fără să căutaţi pete în gazon!

Comentarii (90)Adaugă comentariu

radu_pnt (1 comentarii)  •  22 februarie 2013, 15:20

sa nu ne amagim cu apa de ploaie..sau de zapada.. sa curatam gazonul..inainte de toate a fost gazonul transformat in patinuar…chelsea e mai stabila pe astfel de suprafete decat pustanii lui Ajax..va scoate apa din urechi tuturor..
Intr-un final felicitari stelei

Valentin (1 comentarii)  •  22 februarie 2013, 15:25

Toata lumea vorbeste de jucatori, de antrenori, de Gigi si de Hristos, intradevar toti au un merit. Dupa parerea mea cel mai mare merit il are preparatorul fizic, neamt, asta spune multe. Am 26 de ani , niciodata nu am vazut o echipa romaneasca sa faca un presing asa cum a facut steaua in fata olandezilor, niciodata nu am vazut o echipa romaneasca sa faca demonstratie de rezistenta la efor asa cum a facut steaua. Eu zic sa-l scoatem putin in fata si pe preparatorul fizic…. un mic articol cred ca merita.

rsn (7 comentarii)  •  22 februarie 2013, 15:28

lucid: nu sunt rau: incercam sa spun doar ca vlad chiriches nu e atat de rotund pe cat pare. Nu a facut un super-meci. Chipciu a facut un meci extraordinar pe un post nou pentru el (asta dupa ce a jucat foarte bine si ca fundas, si ca mijlocas lateral (stanga sau dreapta), extrema. si astea in meciuri oficiale in compania unor adversari de temut.

dorel (1 comentarii)  •  22 februarie 2013, 15:53

intradevar avem o erchipa mare.atunci cand nimeni nu mai credea ,cand ajunse sa-si vanda biletele,acest joc cu ayax nea aratat ce inseamna dorinta,atitudine valoare.Vlad a fost magistral si cred ca acolo la mijloc ca inchizator iar creste si mai mult valoarea,mai avand unele probleme la jocul de cap care se vad la orce inchizator..oricum FORTA STEAUA!!!!

Tibi (8 comentarii)  •  22 februarie 2013, 15:53

ok, steaua s-a calificat in dauna lui Ajax; este o performanta, sunt de acord. Dar:
– Ajax a jucat ieri foarte prost
– Ajax nu mai este o echipa de top – prioritatea este sa creasca jucatori si sa-i vinda pt a face fata financiar
– de ce oare este aceasta nevoie uriasa de „eroi”???
– sunt curios daca va mai putea vreodata sa repete acel sut…
– este pur si simplu penibil aceasta atentie pt niste jucatori de fotbal pe care, daca-i iei de pe stadion si-i pui in alt context unde exista alte cerinte decat sa dai cu piciorul intr-o minge, sunt niste oameni foarte, foarte simpli si marginiti…
– Cum naiba sa faci erou un jucator de fotbal care a dat din intamplare un gol foarte frumos ??? Voi sunteti intregi la minte ??

Luci (2 comentarii)  •  22 februarie 2013, 16:35

Tibi,

Avem nevoie de eroi, eroii sunt modele pentru noi.
Cand ai nevoie de motivare atunci trebuie sa ai in minte un erou, cineva care a demonstrat ca orice este posibil.

Toti jucatorii Stelei sunt eroi pentru ca ne-au demonstrat ca se poate si in ziua de azi avem nevoie de astfel de exemple.

mma (4 comentarii)  •  22 februarie 2013, 16:42

@Tibi: Bravo tata.
Oamenii mici au nevoie de eroi ca sa se ascunda in spatele lor.
Cum poti sa te uiti atatia ani la fotbal si sa nu intelegi nimic din ce s-a intamplat aseara? De la ceilalti n-am pretentii.
Sau poate si nea Cristi o fi ca nea Marius Lacatus care dupa antrenamente fugea repede acasa ca sa nu piarda telenovela.
Deci, repet: o mizerie de articol

zoff (18 comentarii)  •  22 februarie 2013, 16:58

Tatarusanu a fost incredibil aseara. Cred ca a fost cel mai bun portar din aceasta etapa de Europa League

Opti (3 comentarii)  •  22 februarie 2013, 17:44

@TIBI
1- ai spus ca „- Ajax a jucat ieri foarte prost”
– nu stiu cata experienta ai, eu am vreo 9 ani si pot spune ca o echipa joaca dupa cat te lasa adversarul, daca joci prost inseamna ca ai prins un adversar bun
2- cred ca echipele de 4 si 5 stele sunt cele de top
3- jucatorii pot si trebuie sa fie laudati, incurajati, vezi ca Vlad C. are 23 de ani si sezonul acesta din Europa a dat si o foarfeca
4- se poate sa mai prinda acel sut de 2 ori din 10 incercari, loveste bine mingea si a mai dat goluri frumoase, este un fotbalist cu experienta si daca se concetreaza si isi pozitioneaza corpul corect si o „paleste” se poate ..dar sunt jucatori pe la Juve / Milan / Porto / PSG care dau super goluri dar daca ii mai pui odata nu mai nimeresc …(Ibrahimovic a dat un super gol cu Anglia, poate ca nu mai prinde asa sut ..poti spune ca nu este fotbalist bun ?)
5- ai ramane surprins cat de isteti si inteligenti sunt fotbalistii ..din pacat nu sunt prea destepti ptr ca nu au carte, au alte prioritati ..dar sunt studii facute si cei mai mari fotbalisti care au fost sunt printre cei mai inteligenti oameni (trebuie sa gandesti foarte bine si foarte rapid in momente de presiune)
6- ce-i cu tine, cred ca nici jucatorii de la Milan sau Real nu te multumesc ..sunt meciuri cand si ei dau pe langa minge sau cate o centrare direct in aut din pozitii bune ..sunt OAMENI !!

vulpoiul (1 comentarii)  •  22 februarie 2013, 18:23

Meciul a fost f bun pentru ca a avut de toate; remarcati: Chipciu, LAto si Chiriches. Nu conteaza faptul ca nu o sa mai reuseasca o executie de genul acela, daca ar fi fost asa nu ar mai exista aceste executii unice (ce, Hagi a mai dat un gol cum a fost cel cu Columbia? poate pe aproape, dar ca ala nu!), insa e de remarcat si pasa de exceptie data lui LAto la gol. A avut insa si greselile lui, dar pana la urma, cand te califici totul e ok. Insa inaintea lui Chiriches eu ii pun pe Chipciu si pe LAtovlevici, pentru ca au avut un travaliu enorm, si care nu a fost in van, ci cu reusite.

segel (1 comentarii)  •  22 februarie 2013, 18:58

Cum bine stim neamul romanesc, mereu nemultumit, mereu pus pe critici, niciodata constient de ce are in vistierie, nu ma astept ca voi, cei anti-fotbal sa apreciati ce au facut baietii aseara. Si Steaua se poate afla intr-o „pasa proasta” cand pierde, asa cum zicea cineva mai devreme. Deschideti bine ochii, Steaua a batut pe Ajax. Slaba, tare.. e Ajax. La fel s-ar fi zis de Steaua daca batea pe Real sau Barca, tot bulan sau ca a fost respectiva intr-o pasa proasta? Sunt foarte fericit pentru Steaua, pt. fotbalul romanesc, de asemenea imi pare rau pt. CFR Cluj. @Tibi: erou nu inseamna sa mori pe campul de lupta, erou esti si daca faci ceva bun pt. tara ta de ex. in fotbal. @mma: iti place mult sa te dai critic. scrie si tu ceva constructiv.

Munteanu Sorin (28 comentarii)  •  22 februarie 2013, 19:00

Parca ar fi jucat doua nume nu doua echipe care abia se tira prin Europa dar se descurca in campionatul lor. Ajax nu Ajax din anii 73 iar Steaua e nu e Steaua din 86. Nici una nu mai e echipa mare . De mult. Faptul ca au alergat (cu folos) tot meciul nu e eroism. Asta-i meseria. Si eu stau 8 ore la calc si nu-mi da nimeni salariul minim de 10000 euro/luna. In Anglia se joaca in ziua de Craciun si pe 1 ian. cind toti ai nostri sunt manga. Cum s-ar chema chestia asta?

Munteanu Sorin (28 comentarii)  •  22 februarie 2013, 19:03

Draga Zoff,
Tatarusanu a aprat o singura minge. Aia din unghi data cu capul. Prostul ala fudul cu plete de la olandezi a tras asa de prost ca o aparam si eu.Cel mai bun a fost cind a dat celalalt peste poarta

Tibi (8 comentarii)  •  22 februarie 2013, 19:15

@Luci: un model nu-i per definitie si erou…
Aproape divinizarea unor jucatori de fotbal dupa un meci modest in care adversara a jucat prost spune foarte mult despre societatea romaneasca actuala…

Luke (13 comentarii)  •  22 februarie 2013, 19:19

Bravo pentru acest articol!
il apreciez foarte mult pentru ca este pozitiv si cauta lucruri bune, nu cearta!
Presa a invatat o parte a cititorilor sa fie carcotasi si sa vada partea rea, tot ea poate sa ii invete sa vada partea pozitiva si sa nu tot se mai planga.
Unii au ajuns atat de negativi incat si cand joaca bine spun ca a fost noroc. Cand joaca slab trebuie sa fugi din calea lor.

stroia dorin Orastie (1 comentarii)  •  22 februarie 2013, 19:28

Pentru toti cei care scrieti si de bine si de rau va spun un singur lucru munca de jurnalist este o arta , adica o capodopera , asa cum a fost aseara calificarea Stelei , si eu scriu rubrici de sport la un ziar local mai mic, dar niciodata nu poti sa judeci un jurnalist decat daca esti tot in aceiasi postura cu el insusi si calificare. A/ti da cu parerea lucruri pe care tu nu le cunosti sunt simple vorbe spuse la un pahar de bucurie cu miros de Bachus
Cine vrea sa ma contrazica chiar il rog sa o faca dorinstroia@yahoo.com.

Ciobanu Daniel (5 comentarii)  •  22 februarie 2013, 19:32

SUB PODU GRANT SI IN STEFAN CEL MARE,PLOUA CU TELEVIZOARE!

calinovidiu (3 comentarii)  •  22 februarie 2013, 19:45

Excelent articol, excellent punct de vedere.Chiriches a fost magistral ieri seara.Si-a demonstrate lui insisi in primul rand si apoi noua, ca merita sa poarte cu mandrie tricoul Stelei.Aseara dupa o lunga perioada, am simtit ca Victoria va fi a noastra, am fost mandru de echipa noastra.Daca va fi aceeasi daruire din partea jucatorilor, tactica buna de la antrenor si putin noroc,, a la Steaua,, fratilor Steaua va trece de Chelsea.Hai Steaua, de la un Clujean.

danm (22 comentarii)  •  22 februarie 2013, 20:05

Hai ca pana la urma ti-a venit inspiratia. Aseara la televizor ne spuneai ca n-ai. Si ti-a iesit unul din cele mai bune articole.

vasco (267 comentarii)  •  22 februarie 2013, 21:20

Articol foarte bun,momentul(calificarea)foarte bun,baietii merita toate laudele….dar.Se spune ca tot ce e inaintea unui”dar”ar fi minciuna,deoarece acest”dar”…anuleaza,”dar”ma incapatinez sa spun ca baietii,deci si Chiriches,merita toate laudele,totul ar putea fi frumos daca urmarea ne-ar indreptati sa credem ca vor urma si alte asemenea seri.Numai ca vom da in curind cu mina de noptiera si vom realiza ca nu muncim chiar atit de bine incit sa putem spera sa batem Chelsea care vine dintr-o societate care ,perfida cum o stim,face totusi lucruri bine,temeinic ,iar improvizatiile si talentul si ambitia unor baieti ,bravi ,nimic de zis,nu pot tine loc de valoare adevarata,probata mereu,nu ocazional.Tineti minte cum,cu multi ani in urma,era vorba ca echipa de rugby de atunci a Romaniei ar putea fi primita in turneul celor sase natiuni(ulterior a fost primita Italia),doar c-a fost supusa testului timpului spre a dovedi ca nu e doar o chestie de conjunctura,de generatie talentata si atit.Si asa a fost,doar o conjunctura.Ce vroiam sa spun e ca valoarea trebuie confirmata,in timp,prin munca asidua a mai multor generatii,sa fie o constanta.Ne imbatam cu apa chioara a unor victorii singulare,rare,bune de povestit urmasilor,pe cind unele societati,care au descoperit valoarea muncii corecte,au mereu,ca o constanta,rezultate bune,normale.Tin minte ca dupa ce am batut Italia prin golul magnific al lui Laci Bolony,antrenorul lor de atunci a spus dupa meci ca noi,romanii am batut campioana mondiala,ne vom lauda cu asta,in vreme ce ei vor mai fi campioni,ba mondiali ,ba europeni…Am pus declaratia pe seama frustrarii de a-i fi batut,da vai,avea dreptate.Noi ne laudam si acum cu acea victorie si cu generatia de aur 1994,pe cind ei au mereu generatii de aur.La fel si nemtii si englezii si spaniolii si altii.Cei care stiu ca doar munca cinstita,multa si perpetuata generatie dupa generatie conteaza.

imperator (9 comentarii)  •  22 februarie 2013, 21:27

În România, predomină foarte mult prostia, foarte mulți cunoscători, zici că-s doctori în materie fotbalistică, unul că Ajax a fost praf, altul că Ajax a jucat cu juniorii, altul că Chiricheș a avut noroc, alții că gazonul a ținut cu Steaua, și tot așa. Părerea mea este că mulțî dintre voi nu sunteți normali, iar asta cred că provine de la situația economică a țării, voi nu mai gîndiți lucid, doar fabulați !

gg (3 comentarii)  •  22 februarie 2013, 21:37

Oameni simpli sau nu , atunci cand ies din acest peisaj e deja alta problema.Ei au ales fotbalul usere „tibi” ca sa fie speciali, tu poate ai ales altceva.Poate tu esti erou in ceea ce faci,el pentru noi a fost un fel de erou aseara.E simplu.

danna (5 comentarii)  •  22 februarie 2013, 21:37

Gabi Bratu,nu esti singurul caruia nu-i apar comentariile la articolele Mariei Andries,dar cu matematica ai dreptate,pentru unii e grele si fotbalul e o nebuloasa.I-am propus sa facem schimb de retete gastronomice dar nici cu alea nu a fost de acord

radu (9 comentarii)  •  22 februarie 2013, 21:58

ar trebui sa nu mai cautati greseli asa de repede…fiecare are momente de slabiciune, dar viata ne da o sansa mereu

emg (18 comentarii)  •  22 februarie 2013, 21:59

trebuie sa invete sa se concentreze mai bine si pe sarcinile de aparator si atunci va deveit cu adevarat un fotbalist de valoare

dan (3 comentarii)  •  22 februarie 2013, 22:02

din pacate in jurnalism nu prea exista etica, cel putin la noi, lumea scrie si blameaza imediat fara sa stie ce se petrece, si multe articole se transforma in barfa si nu in stiri de calitate, dar acest articol face o exceptie. Poate nu va ramane singular. Fiecare merita o sansa.

aleosa (12 comentarii)  •  22 februarie 2013, 22:31

Pistorius a fost eroul multora, dar despre eroi si morminte a povestit unul, Sabato. Ernesto Sabato, nene.
Wtf is Vlad Chiriches?

stando (64 comentarii)  •  22 februarie 2013, 23:20

Nu am vazut meciul, dar mi se pare ca Tibi are dreptate luand a la longue situatia. Daca picau cu Inter Milano erau executati ca bietii ceferisti, si atunci sa va fi auzit ce mari jucatori sunt stelistii. Ajax e o echipa oarecare la momentul actual, nu se poate compara cu granzii din EL, ca sa nu mai vorbim de UCL. Mai e mult pana departe…

deco (2 comentarii)  •  22 februarie 2013, 23:36

foarte frumos si adevarat. si mai important e ca fotbalistii mari se vad in momentele/meciurile mari. (ronaldo – gol in finala de CM – Messi – goluri in finale UCL – Zidane – gol fabulos in finala UCL, exemplele pot continua. ) Pt Chiriches si pt nivelul fotbalului din Romania, asta a fost o finala, asa cum sunt toate fazele din primavara. urmeaza Chelsea, dar cu fotbalisti ca el, cu un antrenor ca Reghe si cu daruire cum am vazut la toata echipa, orice e posibil.

eu (5 comentarii)  •  23 februarie 2013, 0:14

geambasule, primul paragraf e praf dar praf rau, noroc ca ai dres-o pe parcurs

Alex One (122 comentarii)  •  23 februarie 2013, 2:37

D-l Geambasu, preamulta iubire,ca de altfel tot ce-i in exces, strica. Nu zic ca Vlad n-are rasa dar sper sa n-aibe „rasa” lui Dinu, asemanarea chiar e total deplasata, hai sa fim seriosi, Dinu si rasa !!?. In loc de falsul procuror, putea-i sa-l introduci in comparatie pe Sandu Boc daca de Apolzan n-ai auzit.

Patrick (4 comentarii)  •  23 februarie 2013, 7:17

Un articol scris din inima, chapeau !
Câteva comentarii:
– Staff-ul Stelei a pregatit excelent partida, baietii au fost perfect motivati; felicitari Laur & Co.
– Vlad Chiri a avut o evolutie de exceptie, extraterestru.
– Jucatorul de baza al Stelei în aceasta partida a fost însa Alex Chipciu, prezent peste tot, a dominat mijlocul, acolo unde s-a castigat meciul.
– Florin Gardos a fost de netrecut în defensiva, joc elegant, precis, dezarmant pentru adversari.
– Iasmin Lato – pur si simplu formidabil : daruire, viteza, tehnica, precizie în ambele faze ale jocului.
– Filip a surprins prin siguranta si maturitate, eficienta si precizie; jucator cu un mare potential.
– Ciprian Tatarus cu interventii inspirate, a dat multa siguranta apararii.

Interesanta similitudinea partidelor tur-retur :
Amsterdam Ajax – Steaua 2:0 ; marcatori – 2 aparatori.
Bucuresti Steaua – Ajax 2:0 ; marcatori – 2 aparatori.
Ce spui Cristi, de un comentariu pe aceasta tema?
Numai bine!

Mihu (198 comentarii)  •  23 februarie 2013, 12:28

Steaua a realizat o performanță absolut extraordinară nu atât că a eliminat-o pe Ajax ( o multiplă câștigătoare de cupe europene), ci mai ales pentru modul cum a evoluat: efort fizic supraomenesc timp de 120 de minute, dorință fantastică de a învinge și credința nestrămutată că poate să o facă, dăruire totală, vitejie, eroism! Și, apoi, mai sunt și cele două goluri – capodopere ale genului – să nu ne ferim de cuvinte!. Pentru toate aceste calități filmul acestui joc se poate constitui în material didactic la oricare școală de fotbal din Europa!

GENU (54 comentarii)  •  23 februarie 2013, 19:27

Chiriches seamana in multe privinte cu Cristi Chivu-nu e metronom, da rateuri, dar inteligenta il salveaza intotdeauna. Il face indispensabil echipei. Asta cred ca a vazut si Braida cu ochiul sau magic. Tinuta in obroc, de frica geloziei maladive a patronului, personalitatea sa va iesi la iveala doar la un club care il merita cu adevarat. La Steau el, de fapt, e un ostatec. Asa cum foarte multe valori din tara asta platesc birul anonimatului mediocritatii vigilente si arogante. Acea bucurie autentica afisata de Vlad dupa golul capodopera e cea mai mare palma data spiritului marunt. Salieri stia bine lectia asta-triumful talentului doare cel mai tare.
Eu m-am indragostit de el la un meci pierdut al Stelei la Vaslui. Sarja aceea de 50 de metri pe un culoar luminos, in care a trecut de cativa adversari siderati de indrazneala pustiului, dupa care a dat pasa decisiva de gol, m-a cucerit definitiv. Nu putea fi intamplare. Precum dantelaria neuitata de driblinguri a lui Fulga de acum peste 15 ani, tot intr-un meci de UEFA, parca, cu niste danezi habotnici. La el am vazut caracter si rasa, iar recidivele de panoplie mi-au dat dreptate. Gafele sale se datoreaza prizonierului Chiriches, sunt camuflajul talentului sau. Milanul era o destinatie perfecta pentru unul ca el, Berlusconi e modelul de patron vizionar, un gradinar de personalitati. Acolo el s-ar imlpini cu adevarat. Incapatanarea asta mohorata care-i bareaza drumul ar trebui sa se lase macar o data infranta. Chapeau, Vlad!

florin.b (8 comentarii)  •  23 februarie 2013, 20:32

Imi dau seama acum ca nu m-am inselat deloc in privinta Dl Geambasu,e asa cum mi-am inchipuit,ce nu-i convine cenzureaza .E si asta un comportament de jurnalist echidistant si plin de deontologie.Nu am scris un cuvint injurios,nu am jignit pe nimeni,doar mi-am spus parerea,ca unii oameni n-ar trebui sa mimeze ca se bucura de calificarea Stelei,iar unul dintre ei este dl Geambasu.Pina la urma e decizia sa ,el taie si spinzura aici,legat de comentarii vorbesc.Insa pentru cei care vor sa vada de ce este cenzurata o opinie sa intre pe Mysport http://mysport.gsp.ro/florin.b/note/cu-respect-pentru-cristi-geambasu-12603.html..sper ca acest coment sa nu-mi fie cenzurat.

catalin (1 comentarii)  •  23 februarie 2013, 21:05

articol bun, ziarist mai mult decat bun. e adevarat, chiriches imi aduce aminte de gica popescu – meciul cu Bulgaria din 89 de la ei. Pentru cine are dubii, Ajax e cine e…unora chiar le pute tot. Cu tot respectul,as fi asteptat un asemenea articol in ziua meciului, nu dupa.

Cocs (1 comentarii)  •  24 februarie 2013, 7:05

Singurii profesionisti al acestui ziar sunt Domnii Ioanitoaia si Tolantan. Restul… Dumnezeu cu mila.

17 NT (677 comentarii)  •  24 februarie 2013, 11:06

eroul meu de pe teren este portarul care prin siguranta aratata deja la Amsterdam,credinta in victorie si vizibil alta atitudine (nu mai parea asa moale ca o fata mare), a dat pina in final credinta echipei, sa poata juca pina in ultima secunda ca in prima, sa treaca peste oboseala si dureri. De acest Tatarusanu avem nevoie, caci fara portar poti avea 100 de Chiri si Chipci, nu se poate cistiga nimic. El a inteles ca este cel mai important om la Steaua si trebuie sa munceasca cu seriozitate.

eroul de afara este fara indoiala Reghe, care in acea tensiune putut gindi tot meciul si a luat decizii curajoase dar logice.

pe Chiriches l-am vazut si eu pt prima oara acum un an. Numai daca il vezi la plimbare iti dai seama ca nu seamana cu Stefanescu, Dinu, Popescu, Goian, Chivu, Tamas. Era nou la Steaua si am fost foarte atent. Desi am pirdut cu 1:0, am plecat fericit. Am vazut ca avem in sfirsit unul mai bun ca Belo, a fost de departe omul meciului. Nominalizat a fost L. de Jong, care a fost doar atent la o alunecare a lui Tata si a pasat decisiv. L. de Jong este un atacant de rasa, dar in acel meci a avut un cosmar, l-a visat cu siguranta mai multe nopti pe Vlad Chiriches. Are o coordonare si viteza superioara celor enumerati, poate ataca adversarul, poate iesi cu mingea la picior. Cu timpul va invata mai bine cind sa atace adversarul, va perfectiona marcajul si saritura la cap (nu aia a lui Mitica) si poate deveni cel mai bun fundas din istorie. Doar sa dea Domul sa ramina sanatos, sa nu pateasca nimic si sa nu greseasca transferul la o echipa unde antrenorii si colegii te pot mai mult distruge decit perfectiona. Ex Marica, care avea si el tot ce trebuie.

denethor (34 comentarii)  •  24 februarie 2013, 21:01

@stando: daca nu ai vazut meciul, de unde stii ca INTER i-ar fi „executat ca pe bietii cfr-isti” ? „)))

razvan (11 comentarii)  •  25 februarie 2013, 13:12

Domnule Geambasu,pe zi ce trece scrieti tot mai bine!Va felicit !

Comentează