Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Astfel se joacă în Occident

Partidă amicală interţări. România-Belgia 2-1. O declaraţie interesantă după meci. Autor, Mircea David

„Belgienii au jucat tare şi au dominat repriza secundă. Jocul lor tare ne-a surprins. Totuşi, astfel se joacă în Occident.” Asta a spus Mircea David imediat după […]

joi, 15 noiembrie 2012, 9:34

Partidă amicală interţări. România-Belgia 2-1. O declaraţie interesantă după meci. Autor, Mircea David

„Belgienii au jucat tare şi au dominat repriza secundă. Jocul lor tare ne-a surprins. Totuşi, astfel se joacă în Occident.” Asta a spus Mircea David imediat după încheierea întîlnirii. Nu îl căutaţi printre tricolorii lui Piţurcă, nu îl veţi găsi nici printre portari, nici printre jucătorii de cîmp. Mircea David nu este însă o invenţie gazetărească. Mircea David a existat în carne şi oase, atît doar că declaraţia lui, la fel de reală ca şi personajul, a fost făcută în urmă cu 75 de ani. Tot după un meci România-Belgia, încheiat şi atunci cu victoria românilor: 2-1.

Mircea David a fost o persoană cît se poate de reală, de vie şi de elastică. Mircea David, supranumit Il Dio, a apărat poarta naţionalei României în perioada interbelică. A fost prezent la Cupa Mondială din 1938, disputată in Italia şi cîştigată de Italia. Doi ani mai tîrziu, David evolua într-un amical chiar la Roma, în faţa aceleiaşi Italii, cu legendarii Piola şi Bertoni pe teren. S-a ales cu porecla Il Dio după ce episcopul Cetăţii Eterne l-a pipăit să vadă dacă este plămădit din carne şi oase sau din cauciuc. Mircea David era de profesie inginer, diplomă pe care nu ţi-o dădea nimeni în anii aceia doar pentru că erai fotbalist.
Dimpotrivă.

Au trecut 75 de ani de la un meci care aduna 35.000 de oameni în tribunele stadionului Principele Carol. Ulterior arena s-a numit ONEF, apoi ANEF şi, în sfîrşit, în perioada comunismului cu faţă vag umană, Stadionul Republicii. Apoi nu s-a mai numit în nici un fel, fiind dărîmat. Îi luau locul Casa Poporului cu puii ei antiarhitecturali.

Au trecut 75 de ani de cînd 35.000 de bucureşteni se strîngeau să vadă echipa naţională a României. Simbriaşi, mici întreprinzători, boierime scăpătată, protipendadă, feţe regeşti. O lume care se îmbrăca atunci cînd mergea pe stadion la fel ca atunci cînd mergea la teatru sau la promenadă la Şosea. O lume pierdută, dar nu atît de pestriţă ori de înapoiată pe cît am fi tentaţi noi să credem.
Dimpotrivă.

Fotbalul era o descoperire încă recentă pentru românii acelor timpuri. Care români trăiau într-o ţară întregită şi tot mai prosperă. Acei români aveau idealuri şi naivităţi. Aveau şi poftă de viaţă. Joie de vivre, cum zic francezii. Credeau în progresul tehnologic şi în Dumnezeu. Îşi iubeau ţara şi nu îşi detestau Capitala, indiferent de colţul geografic căruia îi aparţineau. Existau şi demagogi, şi profitori, dar mitocănia nu devenise stil de viaţă.
Dimpotrivă.

România anului 1937 era o ţară în care se trăia bine, cu oameni civilizaţi, care umpleau la refuz un stadion pentru o partidă amicală cu Belgia. Românii de acum 75 de ani, printre ei şi Mircea David, aveau acelaşi respect vecin cu admiraţia pentru tot ce venea din Occident. Ne uitam cu speranţă spre Occident. Cu invidie şi un nemuritor complex de inferioritate. Asta nu s-a pierdut.
Dimpotrivă.

Miercuri seară, pe Stadionul Naţional au fost 6.500 de spectatori. În 75 de ani s-au pierdut 28.500 de suporteri/oameni şi plăcerea de a participa. Bucuria de a fi acolo, împreună cu cei care te reprezintă. Sentimentul apartenenţei la comunitate. Am cîştigat în schimb egoismul, blazarea, rutina. Proastele maniere. Resentimentul. Am învăţat să ne ascundem unii de ceilalţi şi faţă de noi înşine. Sîntem campioni ai absenteismului. Aici dominăm orice competiţie la care ne înscriem. Sau la care ne înscriu alţii.

Comentarii (38)Adaugă comentariu

Mihai (24 comentarii)  •  15 noiembrie 2012, 21:44

Domnule Cristian Geambasu, jos jobenul!
Sunteti un scriitor adevarat.

liparonu (8 comentarii)  •  15 noiembrie 2012, 21:52

mda, cam asa e. din pacate, de 20 de ani nu facem decat sa constatam ce suntem cum suntem si ca parca civilizatia si „placerea de-a trai” sunt subiecte tabu in Romania contemporana. simt un gol in stomac…

lord belial (189 comentarii)  •  15 noiembrie 2012, 22:00

hai sa mergem pe stadion heirupistic la un amical cu …belgia, femei si copii, barbati etc. si acolo sa ne gazeze bgs-ul si sa ne calce in picioare. daca tot facem rmn-ul neamului inrudit cu riul si ramul, hai sa pornim atunci de la niste exponenti sociali de prim rang pe plai valah, bodyguarzii. care, atunci cind nu sint recuperatori prin spania, vin sa rupa oase la meci.
ps: am aflat de il dio din „de ti-ar spune poarta mea”

clouseau (2 comentarii)  •  15 noiembrie 2012, 22:17

Pacat ca au fost putini spectatori…Articolul e bine scris , de altfel, domnul Geambasu e meserias.

andrei31 (12 comentarii)  •  15 noiembrie 2012, 22:20

Ca de obicei, Geambasu face teoria piciorului de scaun, compara mere cu pere, apoi trage concluzii existentiale. Slab si lacrimogen.

nefertem (12 comentarii)  •  15 noiembrie 2012, 22:23

Am un coleg a carui nevasta insarcinata (e drept, doar in luna a treia) a fost lovita, fara motiv, de firma de paza. Respectivul era pe stadion cu familia (nevasta si inca un copil), singurul lui defect fiind ca a avut loc in acea peluza peste care au intrat „bodyguarzii” – deh, ce sa-i faci, om sarac, preda la Universitate, atat isi permite, nu are o meserie dintr-astea „tari” de genul barman, taximetrist, bodyguard la BGS etc. Oare e normal sa fie acceptate scandarile rasiste si bannerele care idolatrizeaza criminali, dar orice protest la managementul fotbalului romanesc (care ne-a dus aproape de locurile cu trei cifre in clasamentul FIFA) sa fie inabusit in sange? Oare asa se procedeaza si in Occident? Credeti ca vreunul dintre noi va mai calca vreodata pe acel stadion?

Iulian (3 comentarii)  •  15 noiembrie 2012, 22:26

Oare de ce sa mai venim la stadion…? Cristi, in perioada mentionata de tine, existau „stewarzi”? De fapt cuvantul steward in romania trebuie modificat. In Spania am vazut stewarzi femei, in Italia la Firenze acestia sunt studenti si pensionari. La noi sunt numai analfabeti, care decid ca un mesaj precum „Romania MARE” nu e in conformitate cu legea 4, bineinteles sustinut de o alta categorie sociala numita jardarm.
Eu personal nu o sa mai vin la vreun eveniment pe acel stadion. De ce?… pentru ca nu vreau sa ma simt ca un puscarias. Inca sunt liber, cand o sa am libertatea sa intru pe un stadion cu un mesaj pentru tara mea, atunci voi veni cu cea mai mare placere. Pana atunci, chemati indivizii in albastru

gado (1 comentarii)  •  15 noiembrie 2012, 22:29

un articol pur si simplu stupid privind prin ochii BGS.
iar noi, cretini am fi sa mai mergem la vreun meci in care ni se impune sa scandam si sa cantam la comanda.
orice alta manifestare este INTERZISA !
reflexe pur comuniste !
am avut cateva imagini cu un „steward” bgs care astepta la telefon indicatii cum sa procedeze cu bennerul cu nasul…
nu cumva chiar NASUL era la „celalat capat al firului” ?
cine raspunde pentru oamenii bruscati fara vina ?
cine asigura siguranta noastra pe stadion, pe strada, la cinematograf etc ?

stefan (3 comentarii)  •  15 noiembrie 2012, 22:33

Nu prea comentez eu , dar e provocator articolul. Am stat la tribuna a doua, pe un frig infernal, am ajuns si cu o ora inainte, deci 3 ore la 2-3 grade care se simteau zero, stand pe loc. Cand m-am ridicat sa plec, nu imi mai simteam genunchii. Ce am vazut? Echipa divizionara a Romaniei, dandu-si cu stangul in dreptul, pe Chipciu caruia ii era lene sa alerge. Cand o sa ai o echipa buna care sa te reprezinte, te duci … Altfel racesti degeaba.

PS. Nu regret ca m-am dus … Mi-au placut mult Fellani, Mertens, Company sau van Buyten , chiar si 5-ul de la ei a jucat bine, si apropo, ala nu a fost hentz niciodata.

badea (6 comentarii)  •  15 noiembrie 2012, 22:50

Domnule Geambasu, forte bun articolul dumneavoastra. As avea totusi o mica obiectie : oamenii nu au fost la meci pentru ca a fost foarte, foarte frig. Si o spune unul care a fost si care a dardait din toate incheieturile:)
In rest, foarte adevarat ce ati scris, si totodata trist.
Numai bine!

clujean (15 comentarii)  •  15 noiembrie 2012, 23:06

Ca si clujean sun profund indignat de declaratia selectionerului Piturca, care a spus ca atata timp cat el e selectioner Nationala nu va juca la Cluj. De ce? Pentru ca el e superstitios. Din cauza prostiei unui om, suntem privati de a vedea echipa nationala. Daca Nationala nu e a noastra, ci a lui Piturca, atunci el nu are niciun drept sa judece pe oamenii care aleg sa mearga sau sa nu mearga la meci.

Dragos (1 comentarii)  •  15 noiembrie 2012, 23:34

O sa mai treaca cativa ani si vor ramane pe stadioane doar domnii in albastru si atunci, probabil, ramanand fara victime, se vor bate intre ei. Este rusinos, pentru o tara ce se vrea civilizata, ca fortele de ordine sa trateze spectatorii cu pumni si picioare, e si mai rusinos ca absolut nimeni nu este tras la raspundere. Probabil asteptam sa moara cineva pe stadion sa se ia masuri impotriva acestor armate private sau a jandarmeriei. Am fost la multe meciuri ale nationalei insa de la meciul cu Uruguay am ramas cu un gust amar, doar atat, deoarece vanataile s-au vindecat. Mersul pe stadion in Romania a devenit un sport extrem, evident din vina Ultrasilor care isi manifesta violenta prin bannere. Inca o data s-a dovedit, daca mai era necesar, ca steroidul invinge pensula. Ciudat ca pe cel mai modern stadion al tarii, cu zeci de camere de supraveghere, au loc astfel de abuzuri, dar stim deja ca acele camere sunt pentru suporteri nu pentru a se observa si proba delicte. Dreptul la integritate corporala, dreptul la libertatea de expresie etc. sunt niste himere ale unei constitutii revizuite cu ‘pulanul’ si gazele din dotare. Multumim FRF. BGS si Jandarmeriei Romane pentru aceste experiente de neuitat care ne readuc cu picioarele pe pamant si ne amintesc in ce tara traim. Hai Romania ….

Viiktor (2 comentarii)  •  15 noiembrie 2012, 23:37

Respect pentru articol. Una dintre putinele reprezentatii jurnalistice care evidentiaza o realitate crunta. O admitere la esecul societatii ca un intreg. E timpul sa punem capat tampeniei in care ne invartim. Suntem liberi, nu ne mai persecuteaza nimeni, nu ne retine nimeni sa ne exprimam deschis, nu ne mai incalca nimeni drepturile…si totusi de ce nu incercam sa admitem aceste lucruri?
Mai ales cand presedintele Federatiei Romane de Fotbal accepta comportamentul abuziv al BGS’ului pe Arena Nationala. Interesele lui sau viata lui privata e mai presus decat a celorlalti? Imagine publica e publica pentru a fi vazuta si criticata in consecinta, imaginea lui publica nu este o proprietate privata, este la indemana tuturor sa dea de pamant cu ea atunci cand D-ul Mircea Sandu greseste sau cei ce-i reprezinta interesele personale, asa cum BGS o face.
Am propus si pe MySport, intr-o opinie, cat si in comentarii la primul articol privind abuzurile si agresiunile fizice practicate de BGS, sa nu ne mai intoarcem pe niciun stadion unde echipa nationala joaca pana cand:
– Mircea Sandu isi cere scuze public pentru cele intamplate si isi prezinta demisia;
– Dumitru Dragomir isi prezinta demisia, asta pentru ca a fost cel mai mare promotor al cenzurii la libera exprimare pe stadioane;
– Victor Piturca isi reziliaza contractul cu FRF si elibereaza postul de selectioner pentru a nu-si mai insusi interesele personale in selectiile pe care le face;
– autoritatile vor rezilia contractul companiei BGS si le vor revoca licenta si cei implicati si gasiti vinovati de comiterea faptelor grave de abuz in serviciu vor fi pedepsiti proportional.
Propun ca numai atunci sa mai regasim speranta in echipa nationala si in fotbalul romanesc si ne vom prezenta la stadion in semn de unitate si sarbatoare.
HAI ROMANIA!
HAI ROMANIA!
HAI ROMANIA!

Dan – Orastie (1 comentarii)  •  15 noiembrie 2012, 23:53

Sublim articolul dumneavoastra! Mi-ati amintit de una din echipele de legenda din vremurile bune ale ROMANIEI MARI., cand jucatorii erau constienti ca joaca pt onoarea Tarii. Au venit comunistii, au desfiintat acesta societate aleasa, au adus in frune mahalalele, pe cei de la marginea societatii, scursorile, cu care continuam si acum, pana nu revenim la normalitatea din perioada interbelica , tot asta vom avea: jucatori inculti si grotesti care dau cu stangul in dreptul,cum spunea inaintea mea domnul Stefan, oameni de ordine care sa te ia la bataie daca ai sau nu ai basca, jigodii drogate sau bete in tribuna. Domnule Geambasu, daca ati amintit de fotbalul de acum 75 de ani, ar fii bine sa le dati exemplu alcolicilor-manelisti care lovesc fara rost o minge pe terenul de fotbal,pe cei trei frati Valcov care jucau cu Mircea David la Venus tot pe vremea aceea si care au luptat si cu arma in mana in razboi ,unul cazand pe front in1943 iar altul ajungand sa lupte in muntii Tatra, pentru tara asta, penru care unora le e greu sa dea cu piciorul in minge fiind incomparabil mai bine platiti ca fotbalistii adevarati de acum 75 de ani. INCA ODATA FELICITARI PENTRU ARTICOL!!!

Visatorul (1 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 0:23

Frumos si adevarat. Felicitari!

io (7 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 1:00

domnule geambasu, nu inteleg comparatia dumneavoastra, echipa romaniei in ’38 era urmatoarea: FW Baratky MF Bărbulescu FW Bindea FW Bodola FW Bogdan MF Brandabura FW Braun‑Bogdan DF Bürger DF Chiroiu MF Cossini GK David FW Dobay DF Felecan FW Kovács FW Moldoveanu FW Nagy GK Pavlovici FW Prassler MF Raffinsky MF Răşinaru GK Sadowski DF Sfera Coach: Săvulescu & Rădulescu

dupa cum vedeti, multi bozgori si alte nationalitati, desi se stie echipa cca, steaua a descoperit futbolul in rromania. cred ca faceti o confuzie cu mircea david asta, pai la vremea aia nu existau vitaminele netesti ale lui reghe, deci era un zero barat ca si restul

motanul incaltat (455 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 3:50

Atunci era un rege neamt—acum e Basescu.Si era vremea cind Mitica Dragomir era unul din cei mai saraci tarani din Romania.Acum e unul din cei mai bogati TARANI din Romania.(Dimpotriva-ca sa fiu in ton cu articolul)

ciupi (376 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 7:18

ma jenez sa comentez mai mult. uneori ma ia cu fiori cand va parcurg textul. ca si acum. sa nu se inteleaga gresit, ci doar fiindca totul este infiorator de trist.

dan costea (2 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 8:10

M-ia placut cum scrie ca i-e intelectual Giambasu asta. Si v-a fi cel mai mare daca o v-a tine asa. Respect!

lfc92 (2 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 9:08

absolut superb…

Vali (6 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 9:41

Brava domnule Geambasu, frumos…pe de alta si ce a scris viiktor e de luat nu numai in seama ci si repetat din ce in ce mai des, ca o normalitate pentru o tara Europeana asa cum e si Romania…Ar avea mult mai mult de castigat moral si poate istoria ii va tine minte macar prin gestul de final dandu-si impreuna demisia (mai ales Sandu si apoi Mitica) si traindu-si linistiti pensia. AJUNGE.

Online (3 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 9:45

Foarte bine expusa realitatea din ziua de astazi! Felicitari…cand am dat click pe titlul articolului ma gandeam la cu totul alt lucru…

Alex (122 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 10:22

Interesanta ideea articolului, mai putin legenda ” Romania anului 1937 era o tara in care se traia bine”.Cati traiau bine ca sa poti generaliza ? Consultati Anuarul Statistic pe anul 1938 , editat la vremea respectiva nu de comunisti,sa aflati cat de bine se traia intr-o tara in care TBC-ul si pelagra(bolile saraciei) faceau ravagii iar populatia era in proportie majoritara analfabeta sau semianalfabeta desi scoala primara( patru clase) era obligatorie.De venitul pe cap de locuitor,alimentatie, consumul de sapun ori numarul cartilor vandute, mai bine nu vorbim.Chiar credeti in aiureli de tipul Bucurestiul era micul Paris iar Romania era Belgia Orientului ? Cred ca se impune trezirea la realitate. Betia nu este o fapta laudabila dar cea cu apa rece e si penibila.

Octavian Stăncioiu (27 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 10:31

Aveți un stil, domnule Cristi, pe care îl admir. Și îl invidiez. Aveți rafinament și eleganță. Ce idilic – ne pare și chiar așa era – peisajul românesc interbelic…

Mihai (3 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 13:14

In 75 de ani L-am pierdut pe Dumnezeu.

Felicitari dl Geambasu. Ma surprindeti din ce in ce mai placut.

caine rosu 18 (49 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 14:08

Chapeau!!!

anakin skywalker (5 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 14:21

stiti ce imi place la dumneavoastra? faptul ca in articole includeti competitia in sfera umanitatii, depasind barierele diletantismului si ignorantei de orice fel, care caracterizeaza de multe ori sportul. cinste unui jurnalist, care nu a uitat sa fie si om! cu respect pentru un dinamovist, din partea unui stelist infocat!!!

RipensiaVenus (35 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 14:56

nationala asta nu mai e demult a noastra.
s-o ia πzdurka si sa joace orodel.

sandmann (52 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 15:42

N-am inteles o chestie:
sa acuzi suporterii ca nu vin la meci , atata timp cat a devenit atat de clar (chiar la acest meci ) ca nu suntem liberi sa ne strigam nemultumirea?
Confiscarea bannerului cu „nasii” si represiunea in forta pt el , mi se pare cea mai flagranta si incredibila incalcare a libertatii de exprimare din tara asta in ultimii ani.
As fi total de acord cu interzicerea oricarei obscenitati, vulgaritati etc.
Dar cand tot suporterul(stelist, dinamovist,rapidist,craiovean etc, etc)are un of si protesteaza prin mesaje decente si nu e lasat, ba mai mult e lovit pt asta mi se pare strigator la cer.
Trebuia sa scrieti si despre asta d-le Geambasu. In rest articolul e foarte bun.

nelu (6 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 17:21

D-le Geambasu(nume predestinat!?),este foarte adevarat ca traim intr-o lume care este condusa de BANI,dar…chiar crezi ca romanii sunt prosti!VORBESTE DESPRE FOTBAL,nu incerca sa castigi ceva bani ca geambasii de cai storcand lacrimogene.Noi romanii am fost si vom fi mereu o natie care nu vom sti niciodata ce vrem… Apropo stimate analist fotbalistic,Chelsea a meritat victoria in semifinale si finale?Adevarul peste 50 ani este ca Romania a batut Belgia cu 2-1.Restul A-B-U-R-E-A-L-A ,geambasule.

alen (156 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 17:49

frumos articolul, totusi la vremea respectiva un amical de gala avea alta popularitate decat azi. In primul rand la vremea respectiva meciurile internationale OFICIALE nu prea existau. La nationala am gazduit doar un Romania- Yugoslavia 2-1 pt WC 1934 plus cupa balcanica. Un meci cu o echipa occidentala, chiar si de mana a doua, cum era Belgia atunci, era chiar un eveniment.

Radu C. (17 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 18:29

Da maestre, dar in 75 de ani am castigat o firma de paza care te bate la fel de bine ca Securitatea de pe vremuri.
Traiasca fostii puscariasi si baietii de la tara care isi cladesc o cariera de viitor pe carca suporterilor!
In ziua in care voi fi pe stadion la o astfel de manifestare, ori ies pe scut, ori sub scut!

Kriticon (267 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 18:30

D-le Geambasu,in locul acestui articol ,dragut pe alocuri,cu parfum de epoca interbelica,as fi preferat o luare de pozitie fata de mizeria pe care o fac(nu prima data)cei de la firma de paza BGS,in complicitate cu jandarmeria.Apropos,le zice „firma de paza”,pe cine de cine pazesc?Nu cumva pe mai marii zilei,”autoritatile”,suparate pe poporul nemultumit?Pai atunci de ce sa mai mearga lumea la meci?Seamana din ce in ce mai mult cu”perioada comunismului cu fata vag umana”,cind nici atunci nu aveai voie cu bannere la meci.

Kriticon,completare (267 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 18:35

Adevarat,astfel se joaca in occident,dar si altfel s-ar fi scris in occident despre incidentele din tribune,altfel ar reactiona toate institutiile statului la asemenea abuzuri.

Protoss (71 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 18:35

in concluzie romanii s-au schimbat in rau, insa nu toti mai sunt cativa pe cale de disparitie

Dani (81 comentarii)  •  16 noiembrie 2012, 18:56

Nu scrii rau atunci cind n-ai interese in subiectul ales. Dimpotriva.

Cristi (12 comentarii)  •  17 noiembrie 2012, 2:07

Felicitari, articolul anului!!

emg (18 comentarii)  •  17 noiembrie 2012, 4:03

specia umana cu totul

Comentează