Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Copilul nostru, Stadionul

Vorbim mereu despre public, al 12-lea jucător. Acum mai este cineva pe care nu ar trebui să-l uităm. Cineva, nu ceva

Eşti cel mai mare şi mulţi spun că eşti şi cel mai frumos. Te-ai născut greu, ne-ai costat scump. […]

luni, 15 octombrie 2012, 6:02

Vorbim mereu despre public, al 12-lea jucător. Acum mai este cineva pe care nu ar trebui să-l uităm. Cineva, nu ceva

Eşti cel mai mare şi mulţi spun că eşti şi cel mai frumos. Te-ai născut greu, ne-ai costat scump. Dar aveam mare nevoie de tine. Te-am dorit ca pe copilul care urma să ne salveze de toate blestemele. Curios, nu ştiu de ce simţeam aşa. Te-ai născut în Bucureşti, oraşul nostru mare-curat-murdar-aglomerat-obositor-fermecător. Oraşul nostru pe care mulţi zic că îl detestă. Zic ei şi mai urît, dar asta nu-i împiedică să vină să lucreze aici, să cîştige bine, să îşi facă o carieră, un nume.

Ai împlinit un an, o lună şi două săptămîni, Stadionule. Ai venit pe lume crescut gata. Nu întrupezi perfecţiunea arhitecturală, nu arăţi impecabil dacă te uiţi de aproape. Dar eşti impunător cum te semeţeşti printre casele din Vatra Luminoasă ori deasupra blocurilor din Maior Coravu şi Bulevardul Basarabia. Nu semeni cu nimic din ce se află în jurul tău. Vii din altă lume. Vii din lumea pe care ne-o doream dintotdeauna şi pe care doar o ghiceam. Ai un an şi un pic, Stadionule, dar ai învăţat deja să vorbeşti. Ştiai de la început, numai că oamenii nu şi-au dat seama cît eşti de precoce. Un copil-minune care poate să ia în braţe 50 de mii de suflete. Botezul trebuia să fie la meciul cu Argentina, dar Messi şi ceilalţi şi-au inventat nişte scuze ca să nu participe la eveniment. Păcatul lor!

Te-am arătat lumii pentru întîia dată la întîlnirea cu Franţa. Ştiu că ţi-a fost un pic ruşine. Şi nouă ne-a fost. Erai îmbrăcat cu o haină peticită, deşi Mircea Sandu şi Sorin Oprescu tăiaseră tot felul de panglici pe acolo. A, să nu crezi că domnii aceştia eleganţi ar fi naşii tăi. Chiar dacă te-au înzestrat cu o tichie de mărgăritar denumită acoperiş retractabil. Pentru ei ai fost şi ai rămas un obiectiv care aduce popularitate, voturi, funcţii. Noi, cei peste 50.000 de mii, îţi sîntem şi părinţi, şi naşi, şi prieteni pe viaţă. Ne vei crede sentimentali şi patetici, dar te-am visat de demult. Încă de cînd mergeam la meciuri pe 23 August, bunicul tău pe al cărui pămînt ai crescut. Şedeam pe gradene şi vedeam fotbal. Ne mai şi ploua, ne scuipam seminţe în cap, ne apăram de insolaţie cu coifuri făcute din ziar, pe care apoi, la izbînzi, le converteam în torţe. Era frumos şi pentru că ştiam că într-o bună zi vei apărea tu. Ne-a fost mereu dor de tine.

Sper să ne ajuţi şi acum, Stadionule. Avem meci mare cu Olanda. Ei sînt vicecampioni mondiali, au inventat fotbalul total. Bănuiesc că n-ai auzit de Cruyff, Neeskens, Van Basten, Van Persie. Teoretic, ei sînt mai buni. De aceea, trebuie să fii cu noi! Nu să ne bagi mingea în poartă, ştii tu cum. Fă-i pe băieţi să se simtă la ei acasă. Fă-i să simtă că îi aperi, pentru ca ei să poată ataca. Fă-ne pe noi să ne crească inima că sîntem iar împreună, aşa cum am fost şi pe gerul acela înfiorător cînd Steaua juca împotriva lui Twente. Ne-ai ţinut de cald şi atunci, ştii?

Ţi-ar trebui un nume, Stadionule. Altul decît Arena Naţională. L-ai merita. Ai merita şi o surioară, o sală de sport modernă, suplă. Vezi, mai sînt atîtea de pus la punct. De născut. Te iubim, Stadionule, pentru că eşti copilul nostru! Ori noi sîntem copiii tăi?

Comentarii (29)Adaugă comentariu

cristaldo (9 comentarii)  •  15 octombrie 2012, 18:18

frumos,,,de fapt,,,fara cuvinte! un adevarat ziarist !

cynic (37 comentarii)  •  15 octombrie 2012, 18:21

Domnule Geambasu, aveti un mic complex cand vine vorba de provincie, in special cand vine vorba despre partea de Vest. am citit de nenumarate ori articole in care faceti trimitere la cei care, ma rog, „injura” Bucurestiul… sincer, apareti putin ridicol in insistenta dumneavoastra.

Tricouri Fotbal (1 comentarii)  •  15 octombrie 2012, 18:23

Au, mi s-a facut pielea gainii…

alex (2 comentarii)  •  15 octombrie 2012, 18:43

Frumos articol si foarte bine punctat. Ne-am dorit acest stadion de foarte mult timp si cu toate ca multi spun ca a costat mult prea scump pentru ce a iesit, e bine totusi ca il avem!
Eu am doar 28 ani, asa ca nu pot decat sa sper acum ca vom avea si o nationala frumoasa, ca aceea care m-a facut sa iubesc fotbalul. Acea nationala care in ’94 cand aveam doar 9 ani ma facea sa ma simt mandru ca sunt roman. Care dupa meciul cu Argentina ma facea sa fiu din ce in ce mai nerabdator sa intalnim si sa invingem Brazilia. In sufletul meu stiu ca i-am fi putut bate in acel moment. Sper din tot sufletul sa construim ceva la fel de frumos ca in anii de glorie pentru ca pana acum putin timp tare imi mai era dor de Hagi, Raducioiu, Popescu, Petrescu si toti ceilalti. Si poate in 2014 sa avem ocazia sa razbunam trecutul si sa putem bate Brazilia … chiar la ei acasa!
Iar pe cei din generatia de AUR nu pot decat sa ii astept sa conduca acest fotbal romanesc care pe alocuri incepe sa miroasa din ce in ce mai urat.
Maine voi fi prezent la stadion, ma voi conforma rugamintilor FRF si voi fi imbracat in galben si voi astepta ca cei din teren sa imi arate daca meritam locul 1 in grupa sau nu!

Criss (2 comentarii)  •  15 octombrie 2012, 19:13

Cat de frumos ati scris…am ochii inlacrimati. In viitor mi-ar placea sa lucrez, printre altele, si in presa sportiva si as fi mandra daca as putea scrie asemenea articole. Felicitari! Aveti foarte mare dreptate.

alex (2 comentarii)  •  15 octombrie 2012, 19:17

nu exista padure fara uscaturi, asa ca degeaba se cred bucurestenii „centrul” romaniei si vestul „fruncea”…sunt aceiasi apa si pamant

2 oi (76 comentarii)  •  15 octombrie 2012, 19:32

Ciudata a socierea nationalei cu steluta crestina!!??

Indecenta si nepotrivita pentru un astfel de eveniment!
Nu era cazul….

In plus, stadionul 23 August a gazduit evenimente infinit mai importante decat un meci cu Twente!

Sa-ti reamintesc Cristi, macar de meciul memorabil cu Italia lui Dino Zoff!?
Puteai sa faci si tu o asociere mai fireasca, cumva…. 🙂

Si daca tot te adresezi stadionului la persoana a doua si a treia singlar, vezi sa nu-l incurci pe Gigi Becali!

Ca asta se pacaleste usor, si incepe sa-l critice pe la TV-uri pe sarmanul stadion, ca pe Argaseala cand plateste amenzile la Liga lui Mitica!

Doar stii ca Belciug crede, si acum, ca numele de familie al Domnitorului Mihai, era Viteazul!!?

Putin respect, te rog, pentru tantalaii neamului, ce naiba!!

C’mon Super Reds!! :mrgreen:

Alex (4 comentarii)  •  15 octombrie 2012, 19:43

Nimic despre cat a costat copilul mafiei fotbalului romanesc?

Ducu (1 comentarii)  •  15 octombrie 2012, 19:44

Sunt ardelean. Noi avem in general RABDARE. Dar de cand vin meciurile Nationalei si ale Stelei pe acest copil, frate,nas sau ce doriti voi, devin NERABDATOR sa pot asista la un nou spectacol din care sa iesim cu fruntea sus! Am vazut pana acum Larnaca, Twente si Copenhaga din peluza sud (II). Totusi, cel mai frumos sentiment care poate fi trait in ”bratele copilului”, este sentimentul ca toti cei 40.000-50.000 dau dovada in proportie de 99,98% de faptul ca pot fi CIVILIZATI !!! HAI ROMANIA !

hofer (6 comentarii)  •  15 octombrie 2012, 19:59

Aroganti de Olandezi au refuzat si refuza in continuare sa isi dea acordul ca Romani sa aiva drept de lucru in Europa , de aceia sper sa le faceti viata grea la cacati de Olandezi.
Aratati de ce santeti in stare, cel putin publicul sa-i fluiere.
La fiecare contact cu mingea a Olandezilor huiduitii si fluierati.
Scheiss Kaeskoepfe!

alex (1 comentarii)  •  15 octombrie 2012, 20:27

@ 2oi.
S-a facut referire la acel meci cu Twente pentru ca este unul memorabil de la inaugurarea Arenei Nationale. Ca sa iti demonstrez acest lucru, gandeste-te ca Dinamo nu a reusit la un meci cu Barcelona, la 30+ grade sa stranga suporterii care i-a strans Steaua la -20 grade cu Twente, jumatate din drumurile tarii fiind blocate de nameti.
Cat despre articol, jos palaria! Fotbalul inseamna mai mult decat bani si interese.

marius (1 comentarii)  •  15 octombrie 2012, 20:39

doamne ce frumos! am 23 de ani,fac parte din acea generatie numita „rebela,excentrica” dar ceea ce e scris aici Dl Geambasu,ma face sa imi scot palaria in fata dvs. si sa va zic ca m-ati emotionat pana in adancul sufletului meu…al generatiei mele pe care o reprezint! mult respect si hai Romania!!1

2 oi (76 comentarii)  •  15 octombrie 2012, 21:47

@alex

E inutil sa-ti explic tie ce inseamna cuvantul memorabil, Nationala, respect national sau sentiment patriotic!!

De ce? Pentru ca tu te-ai nascut , probaa-aabil… in epoca George Belciug-Becali! Oricum te manifesti plenar exact in ea!

Nu detii organul cu care sa realizezi ce inseamna notiunea de sentiment national inainte de orgoliul de cartie marginas!- „memorabil”, nu-i asa !?!

Probabil ca adjectivul „memorabil” i-l atribui lui Me Mee, cel care se considera, total eronat, „managerul universal valabil „, cat si bautorului de licori bahice, numit Dodel Tanase….

========================

Nu vreau sa-mi pierd timpul, in mod inutil pe-aici, asa ca iti sugerez, ca de acum incolo, sa ne cam scutiti de alipirea tembela a stelei de emblema sacra a Nationalei Romaniei!

Nationala e mai mult decat un fenomen de cartier, pastorit de un idiot national, ca in cazul stelei!

Pentru mine Romania inseamna dribinglurile incredibile ale lui Dumitrache, loviturile de cap ale lui Dudu Georgescu, fermitatea lui Culae Lupescu sau Cornel Dinu, dantelariile lui Gicu Dobrin sau Iliuta Balaci , si, de ce nu, inteligenta lui Puiu Iordanescu!!

Aceste monumente de valoare si patriotism inseamna de 20.000.000 de ori mai mult decat fuga tembelo-bahica a lui Nikolici, bramburiada „gladiatorului” capiat Bourceanu, sau fitele de neam prost ale unor Chipciu sau Tanase, pensionarii pietoni ai unei echipe frauduloase precum e steaua!
Echipa care functioneaza in spatele valizelor!!

Hai Romania!!
C’mon Super Reds! :mrgreen:

Nistru-Tisa-Dunărea Express (15 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 0:00

@ # 7 2 oi on 15.10.12 at 7:32 pm
„Ciudata a socierea nationalei cu steluta crestina!!??
Indecenta si nepotrivita pentru un astfel de eveniment!
Nu era cazul….
In plus, stadionul 23 August a gazduit evenimente infinit mai importante decat un meci cu Twente!
Sa-ti reamintesc Cristi, macar de meciul memorabil cu Italia lui Dino Zoff!?
Puteai sa faci si tu o asociere mai fireasca, cumva… :)”
– – –
Subscriu acestui fragment.
Și adaug.
Păcat că n-ai pomenit, dle Geambașu, și de Rapid și Dinamo (dacă tot ai făcut-o cu Steaua).
Rapid a jucat cu olandezii PSV Eindhoven (1:3) un meci mai palpitant decât incolorul Steaua-Twente (0:1) și după 2 înfrângeri, poate a treia oară va fi cu noroc.
Iar Dinamo e singura echipă românească ce a câștigat trofee pe terenul ”copilului”.

alex (1 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 1:28

pffff…. un articol care mi-a smuls o lacrima …. sau poate nu articolul a facut-o ci faptul ca de 28 de ani am stadionul vis-a-vis de bloc ….si faptul ca in preajam lui am batut mingea cand eram copil…si ca in preajma lui am jucat fotbal la o ecipa de club … in preajma lui am crescut … in preajma lui am invatat sa iubesc fotbalul . Pt mine nu exista vechiu sau noul stadion …. este acelasi stadion dar cu straie noi … ca de sarbatoare …sarbatoare pe care imi doresc sa o traim cu totii dupa meciul cu olanda .Iubiti fotbalul , fiti mandri ca sunteti romani indiferent de situatie , fiti alaturi de nationala indiferent de cine joaca in teren ….noi ca suporteri si ca romani tre sa incurajam tricolorul …nu jucatorii din teren ……P.S pt toti cei din provincie … daca nu va place bucurestiul ….stati dracu la voi si muriti de foame , nu mai veniti in bucuresti sa ne intoxicati cu prostia voastra .

lucian (4 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 1:30

frumos,cristi!!!

maistor kokir (76 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 3:58

şi privind în poze e plăcut să te uiţi la National Arena(pt unu ca mine care n-am ajuns încă în Bucureşti să merg la un meci) ,darămite să vezi pe viu un meci pe un astfel de stadion …

Vali Teodor (20 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 7:37

frumos. avem nevoie si de noroc. stadionul il meritam.
ne-am iubit intodeauna fotbalul.

esin (11 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 9:47

Frumos .Eh, de asta tresar mereu cand scrie Geambasu , fiindca stiu ca am ce citi . Felicitari .

liparonu (8 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 10:09

un articol emotionant! felicitari dle Geambasu.
Va fi o atmosfera fierbinte si ii vom intoarce imbratisarea:)
@ 2 oi
esti frustrat, prin folosirea unei exprimari semi-erudite nu incerci decat sa maschezi ciuda vis-a-vis de atasamentul si de numarul mare de suporteri de care se bucura Steaua meci de meci. asta este adevarul, dl Geambasu nu poate da un alt exemplu! cu Barcelona, repet. cu BARCELONA, dinamo nu a reusit sa umple stadionul!!! rapid a jucat cu PSV (ca tot ai adus aminte de acest meci), am fost si eu pe stadion (pt PSV sincer) si stadionul era pe jumatate gol! despre ce alt meci sa vorbim?
afirmi ca pt tine Romania inseamna o serie de fotbalisti, monstri sacri, dar nu amintesti de HAGI! de aici si evidentza faptului ca esti frustrat. bine ca nu ai spus ceva si de Vaiscovici:))
bucura-te de acest articol superb si lasa simpatiile de club deoparte, pentru ca, sincer, nu te avantajeaza:)
HAI ROMANIAAAAAAAA!!!

marin (3 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 10:58

Te felicit Domnule Geambasu pentru acest articol exceptional.In ultima perioada noi,microbistii romani, nu am avut prea multe motive de bucurie dar acum echipa nationala ne da speranta unui nou inceput,sa-i ajute Dumnezeu.

Becali (1 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 11:52

Remember !!! In urma cu 6 ani ,la o emisiune de sport becali a recunoscut ca a fost sunat de un ziarist -cine oare- si i-a spus ca a doua zi va aparea un articol defavorabil Stelei.Ziaristul ii propunea sa ” faca ceva ” sa nu apara articolul.Dl Geambasu stie despre ce e vorba sau ii dam inregistrarea video?Dl.becali era foarte sincer in ceea ce spunea si era deranjat de spaga ceruta!!

marian (8 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 12:06

daca Nationala va merge bine, se vor umple din nou stadioanele din tara, asa amarate cum sunt, fara aere de primadona ca National Arena, insa se vor umple, caci lumii ii va fi din nou sete de fotbal. Declinul Nationalei din ultimii 12 ani a dus si la scaderea dramatica a interesului pentru fotbal.

Cristian Geambaşu (301 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 14:20

„Becali”
Domnule „Becali”, in afara de faptul ca ati postat ceva fara legatura cu articolul, ati scris si o mizerie. Ati inventat ceva, o emisiune, un ziarist care cerea spaga, m-ati bagat pe mine in poveste, ca martor sau ca spagar, nici nu pricep. Si, cum ar deveni cazul, gata, hai ca l-am facut si pe Geambasu.
Imi era usor sa va cenzurez mesajul, dar n-am facut-o in speranta ca oamenii care citesc si ma cunosc sa vada ce specimene avem printre noi. Uitati blogul meu, e tot ce va cer domnule „Becali”!

gikupitesti (111 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 16:17

timpurile se schimba mereu..

bogdan1 (7 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 17:40

Sa nu uitam ca anul trecut au mai fost inaugurate 2 stadioane pe care nationala poate juca in viitor: cel din Ploiesti si Cluj Arena. Daca cel din Ploiesti are o capacitate cam mica pentru un meci important al nationalei, cel din Cluj poate fi o alternativa la National Arena. Stiu, e mult mai potrivit NA( e mai mare, mai frumos, etc), dar si arena din Cluj e totusi al doilea stadion al tarii, cu 30.000+ de locuri, mult peste restul stadioanelor din perioada comunista pe care am jucat pana anul trecut (Ghencea, Giulesti, fostul Lia Manoliu, Constanta, etc).Poate sunt putin nedrept, dar cred ca cel mai important e ca nu mai trebuie sa jucam pe stadioane vechi si urate, cu terenuri noroioase sau nisipoase si ca acum avem nu una ci 2 sau 3 alternative decente care chiar arata a stadioane, nu a ligheane cu scaune.

Radu Neaga (1 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 18:23

Ce panglica a taiat Sorin Oprescu la Arena Nationala,domnule Geambasu?Nu a fost nici o festivitate de acest tip!Pur si simplu, bucurestenii au venit sa vada stadionul!

arh.Gheorghe Petrescu (214 comentarii)  •  17 octombrie 2012, 4:40

BUN ARTICOL SI UN STADION NOU SI FRUMOS. SI TOTUSI, NOUA ARENA A BUCURESTIULUI, A ADUS UN PLUS DE CIVILIZATIE PE UN STADION NOU. SA SPERAM CA CEI CARE VOR JUCA PE NATIONAL ARENA, VOR VENI SI EI CU REZULTATE NOTABILE. HAI STEAUA! HAI ROMANIA!

Romeo (1 comentarii)  •  17 octombrie 2012, 10:37

Vina pentru rezultatul de aseara este a celor care au fost in tribune!!!
Echipa are nevoie de incurajare…de support. 5 minute ati cantat cu totii (respect pentru cele cateva mii care au cantat tot meciul). Dar la momentul bun din prima repriza…ati inceput sa puneti presiune pe adversar….sa incurajati echipa…a fost bine…foarte bine, am dat gol…s-a relansat meciul.
Mai departe ati cazut…de ce? Poate nu stiti sa incurajati echipa…si asta se vede astazi la locul de munca…Puteti vorbi normal? Da? Nu ati ragusit deloc? Nu? Aveti glas? ….atunci v-ati dus degeaba la stadion…gura casca…sa vedeti stadionul…se putea face in multe randuri asta…dar nu acum.
Acum aveau nevoie de voi, baietii si stadionul. Stadionul nu avea nevoie de voi ca numar…ci ca voci, glasuri de incurajare ….pentru a-si putea impune acustica senzationala.
Ati cantat cu totii la imn…ma asteptam sa aud tot meciul 1 singur glas puternic ca acolo. N-a fost
sa fie…
Ma mira faptul ca acolo ati cantat…desi 50% din voi nu cunoasteti decat refrenul…
Dar cand a venit vorba de fluieraturi pentru adversar….nimeni nu mai stia sa fluiere…

Asta e…pe mai departe…

Spunea cineva ca ne-am indepartat de Echipa Nationala ca suporteri…
A fost o data da….dar eu ca sustinator al Tricolorilor…ii sfatuiesc pe baietii nostrii sa nu mai cheme lumea la stadion, pentru ca nu stiu sa sustina.

N-aveti nevoie de un public care a venit ca la teatru!
Putini dar buni!!! Asta aveti nevoie….

Bravo baieti!!! Bravo Romania!!!
Eu sunt cu voi! Ati facut un joc…nu bun…dar acceptabil…pentru inceput e bine.

Din pacate copilul nostru nu are parinti care sa ii faca o educatie…sa il creasca…sa il invete sa isi puna in aplicare calitatile….sa impulsioneze 11 jucatori!!!

Comentează