Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Oltchim, ultimul hit

Sorin Oprescu îi anunţă pe bucureşteni că vor deveni sponsori ai echipei din Vîlcea. Cei care se opun nu vor să fie mîndri că sînt români?

Lume, lume! Sorin Oprescu vrea să dea un milion de euro Oltchimului. Lume, […]

joi, 13 septembrie 2012, 4:30

Sorin Oprescu îi anunţă pe bucureşteni că vor deveni sponsori ai echipei din Vîlcea. Cei care se opun nu vor să fie mîndri că sînt români?

Lume, lume! Sorin Oprescu vrea să dea un milion de euro Oltchimului. Lume, lume! Ei, aici lumea se împarte în două. În cei care vor şi cei care nu vor. În cei care se simt furaţi şi cei care se simt reprezentaţi. Suporteri şi adversari ai ideii. Sorin Oprescu vrea să dea un milion de euro Oltchimului. Echipei de handbal Oltchim, nu Combinatului Chimic cu acelaşi nume. Sorin Oprescu nu va oferi acest cadou celei mai bune echipe de handbal din România din salariul lui de primar al Bucureştiului ori din vreo afacere personală, ci din banii municipalităţii. Ai Primăriei Bucureştiului. Ai bucureştenilor. În general, ai românilor.

Mulţi români vor ca Oltchim să fie în continuare una dintre cele mai puternice formaţii ale continentului. Poate cea mai puternică. Alţi români, destui, sînt reticenţi. Nu îi interesează subiectul, nu îi pasionează sportul şi le-ar păsa mai tare dacă şcolile, spitalele şi străzile Bucureştiului ar arăta ca în Germania. Sau măcar ca în Austria.

Subiect delicat. Dacă vrei să nu te pricopseşti cu un potop de înjurături, e mai comod să te acoperi cu o umbrelă mare de alibiuri. Dacă propui dezbatere, a nu se confunda cu scandal, spui lucrurilor pe nume. Merg instinctiv pe a doua cale, fără să pretind vreo medalie pentru curaj. În fond, libertatea de exprimare e un bun care trebuie folosit, altfel rugineşte. În plus, nu apelăm la ea pentru a denigra sfinţenia Profetului Mahomed. Aţi văzut cum şi-au motivat barbariile o parte a pelerinilor lui Allah după apariţia filmuleţului „Inocenţa musulmanilor”: libertate de expresie, dar nici chiar aşa!

Filmuleţul cu Oltchim Rîmnicu Vîlcea nu va provoca tulburări de stradă, iar atentate nici atît. Din fericire. Pelicula cu fetele antrenate de Jakob Vestergaard a fost mai întîi un thriller cu accente horror. Faliment, dezagregare, dispariţie. Apoi, producţia made în Vîlcea s-a transformat într-o telenovelă pe cale a fi sponsorizată de Sorin Opescu din banii Primăriei Bucureştiului. Propunerea primarului general a venit la scurt timp după un apel pentru sprijin popular din partea conducerii Oltchim. Practic, un strigăt de ajutor, o formă de a implora mila cetăţenilor. S-a invocat modelul Viborg.

Un strigăt de ajutor. Şi o formă subtilă de şantaj sentimental. Vreţi în continuare să vă simţiţi mîndri că sînteţi români, să lăcrimaţi la victoriile Oanei Manea şi Katarinei Bulatovici? Scoateţi un ban din buzunar, fiecare după puterile lui! Pe urmă a venit iniţiativa lui Oprescu. Sinucidere electorală sau mişcare de mare maestru? Nu ştiu, vom vedea. Vom vedea şi ce va putea face statul. Instituţia Oltchim produce performanţă, dar şi toacă bani publici. Mulţi. Poate că ar fi potrivit un contract. Cu obligaţii şi drepturi de ambele părţi. E păcat ca Pineau şi Barbosa să plece care încotro, dar parcă şi prin Bucureşti ar mai fi cîte ceva de făcut. O sală de sport adevărată, de exemplu.

Apropo de contract între public şi furnizorul de performanţă sau de spectacol. Marillion, o celebră trupă britanică de rock progresiv, trăieşte de ani de zile mai ales din banii obţinuţi prin precomenzi. Preorder. Ei anunţă proiectul, conţinutul noului album, şi fanii şi-l comandă înainte de a-l asculta. Funcţionează principiul încrederii, niciodată înşelate, fiindcă Steve Hogarth şi compania şlefuiesc exclusiv produse de calitate premium. Poate clubul din Vîlcea să promită cel mai frumos şi cel mai competitiv handbal? Dacă da, comandaţi noul album, care se va intitula: „Oltchim în al nouălea cer”. Peace men!

Comentarii (33)Adaugă comentariu

adi (3 comentarii)  •  13 septembrie 2012, 17:22

eu nu sunt de acord cu niciun sprijin al statului sau al oricarei alte entitati publice. nu e normal. da-ti va rog exemple externe din tari al caror nivel economic este asemanator cu al nostru. la noi, numai din fotbal sunt o gramada. sibiu, severin, iasi, chiajna etc.

dan (1 comentarii)  •  13 septembrie 2012, 21:11

sunt de acord, ne reprezinta in lume. ne fac cinste

alin (2 comentarii)  •  13 septembrie 2012, 22:00

Echipa „Oltchim” e un bun national si merita sa fie ajutata.Decat sa fie sifonati banii statului pe te miri ce, mai bine sa se faca ceva pentru suporterii sportului, in cazul de fata ai handbalului.

Denyx (1 comentarii)  •  13 septembrie 2012, 22:08

se pare ca unii prefera sa dea 15mil euro pentru 2 km de autostrada…portiune de drum care in 2 ani va ajunge valuri-valuri de denivelari…astai nu mai sunt banii publici care practic intra in buzunarele a fel de fel de firme-fantoma?Chiar as vrea sa-i vad pe bucurestenii care se opun, precum si pe toti cei care striga in stanga si-n dreapta „banii publici, banii publici” prezenti pe National Arena cand Oltchim va juca finala…si in situatia in care vor castiga trofeul cum vor iesi cu totii in strada si vor striga de bucurie!!!!!atunci cu totii vor uita de „banii lor publici” si se vor bucura cot la cot cu cei care am sustinut fetele astea pana la capat!!!!!eu prefer ca banii mei sa se duca la fetele astea pentru ca macar primesc ceva de la ele, decat sa dau bani pentru o autostrada care se pare ca nu se mai termina si ale carei costuri ajung la miliarde de euro!!!Frumos ceea ce va face Oprescu, indiferent ca e campanie politica sau nu!Hai Oltchim!

maigret (27 comentarii)  •  13 septembrie 2012, 22:14

Cu alte cuvinte,Bucuretiul inaintea …Romaniei.Sau,si mai clar,intai tin cu Steaua si abia dupa aia cu Nationala Romaniei.Brava,Geambasule!Esti cumva ruda cu…basescu?

Bogdan (7 comentarii)  •  13 septembrie 2012, 22:16

Orice societate e considerata performanta daca isi atinge sau depaseste obiectivele propuse… financiare in cazul firmelor, sportive in cazul cluburilor. Dpdv al performantei, nu cred ca exista alt club in Romania care sa produca performanta la un joc de echipa mai bine decat Oltchimul. Deci, daca vreti, statul ar investi intr-o societate performanta. Vreau sa va intreb: cate miliarde se pierd anual, investite de acelasi stat in societati sau contracte neperformante?? Brusc am devenit atenti la banul public, dar uitam ca s-ar investi probabil nici 0.1% in performanta comparativ cu restul de 99.9% bani publici investiti direct in vilele unora sau altora. Mi se pare demagogie de 2 lei sa spui ca nu vrei ca statul sa investeasca intr-o societate ce produce performanta, in conditiile in care investeste mult mai mult in alte porcarii. In fond si la urma urmei, Oltchimul este un club sportiv de stat, nu? Din cate stiu, nu are un patron sau niste actionari. Deci statul ar dirija niste bani catre o societate a statului. Ce e asa iesit din comun in asta?? Adica vi se pare OK sa se bage miliarde in tot felul de magarii, dar nu e OK sa se bage cateva milioane pe an intr-o societate ce produce performanta si imagine!? De parca, daca nu s-ar da bani la club, banii aia s-ar duce in buzunarele celor care nu sunt de acord… hai sa fim seriosi, se vor cheltui oricum, pe tot felul de contracte minunate. Uite de aia nu face Oprescu sala de sport, pentru ca ar da bani la Oltchim…

Adi (2 comentarii)  •  13 septembrie 2012, 22:21

Sunt curios ce are de spus Cristina Varzaru ca Oprescu are bani de dat, dar nu pentru CSM Bucuresti. Oricum, cred totusi ca sunt doar vorbe goale, asta e tot ce poate Sorin Oprescu.

vlad (1 comentarii)  •  13 septembrie 2012, 22:33

delicata problema,dar ar trebui ca sorin oprescu sa se fi consultat cu cetatenii si abia apoi sa iasa cu o astfel de declaratie.nu este fair-play fata de restul echipelor din campionatul feminin.conducerea de la clubul oltchim nu trebuia sa se hazardeze in a face tot felul de achizitii stiind ca situatia la combinat este incerta.daca ar fi fost corecti si chibzuiti s-ar fi gandit si la bietele jucatoare inainte de a le oferi contracte pe care nu le pot onora.pacat…

@adi (15 comentarii)  •  13 septembrie 2012, 22:42

Nu inteleg ce vrei sa spui?Ca primaria Sibiu risipeste bani cu fotbalul?Nu am auzit o tampenie mai mare.Sibiu a fost primul oras care a desfintat echipe de fotbal ca sa opreasca risipirea banilor publici :vezi Inter ,Soimii.
Ca le-a dat voie celor de la Vointa sa joace pe Municipal ,e alta poveste,stadionul si asa era in degradare de vreo 15 ani.Banii publici sunt tocati de Panduriii,Gaz Metan,Ceahlaul (steaua ,Dinamo,rapid cu milioane datorie la stat)

mdea (1 comentarii)  •  13 septembrie 2012, 23:35

Si totusi de ce ar trebui eu ca bucurestean sa platesc din propriul buzunar ca acela din Zalau, roman fiind, sa se simta mandru si reprezentat de echipa Oltchim?! Sponsorizarea era buna daca echipa se obliga sa joace macar meciurile de Champions League in capitala, altfel doar unii cu banii, dar toti cu mandria, parca nu prea e corect…

Doc (12 comentarii)  •  13 septembrie 2012, 23:38

Totusi, CUM si DE CE un combinat falimentar de 8-10 ani sponsoriza un club care voia sa fie cel mai bun din Europa… logic, cu un buget pe masura pretentiilor? Salariatii erau in somaj tehnic, cu restante si la somajul asta tehnic, si clubul transfera vedete? Penibil, rusinos.

Intr-o lume normala, o afacere PROSPERA sponsorizeaza, isi face reclama prin asocierea numelui cu un club sportiv. Ce avantaje a avut Oltchimul-combinatul?

Din pacate, pun pariu ca echipa de handbal nu e decat o alta capusa prin care smecherii locali si-au tras comisioane si alte avantaje…

Sunt total de acord cu adi.

starchild (11 comentarii)  •  14 septembrie 2012, 2:45

Spre deosebire de Radu Naum si Andrei Niculescu, ati ales sa folositi un ton mai civilizat, de data asta, si o sa va raspund ca atare.

In primul rand vreau sa-i multumesc d-lui Oprescu, din postura de bucurestean-valcean, care nici macar nu l-a votat pana cum, cu regret (dar stiam sigur ca va castiga de fiecare data). Spre deosebire de aportul finaciar al Oltchim SA, care a contibuit cum au zis ei in jur de 1 milion de euro pe sezon la bugetul echipei, in forma de sponsorizare, si au luat inapoi prin impozite pe salarii, 1.5 milioane de euro, Statul castigand in fapt banii de pe urma acvestei echipe, de la 500.000 de euro in sus (pentru ca nu are decat 54% din Oltchim, chiar pana la 1 milion de euro pe sezon) … de data aceasta banii nu se vor mai intoarce inapoi la D-l Oprescu, la bugetul pe care il administreaza.

Este un gest frumos, pe care nu cred ca l-a obligat nimeni sa-l faca, si un politician-primar, probabil nici nu l-ar fi facut niciodata, pentru ca presupune un risc electoral, asa cum ati specificat, mai ales daca se se omite (prin intermediul presei in natura sa omisiva), faptul ca pentru noi este intr-adevar un ‘cadou’, dar din punct de vedere juridic este un contract de sponsorizare, si numele lui CSM Bucuresti va aparea pe tricoul unor performere adevarate la cele mai inalte niveluri europene, pentru ca EHCL are acoperire extrem de buna in Europa, meciurile sunt preluate de trusturi media puternice, incluzand Eurosport.

Ce vreau sa spun este ca … la o privire mai lucida a situatiei, poate ca este chiar mai rentabil decat diverse afise de adevrtising, lipite pe la Metrou Unirii, Universitate, sau pe diverse blocuri bucurestene, pe care le vedem doar noi, dar probabil costa mai mult.

Daca pentru Primaria Bucuresti este doar in parte un cadou, si o alta parte bussiness, pentru noi, fanii, este un cadou pentru ca am fost pusi intr-o situatie dificila si nedrepata de catre fostul sponsor, care ne-a taiat rezerva de oxigen, fara avertisment, fara perioada de gratie in care sa putem sa cautam sponsori de acelasi calibru, si intr-un stat de drept adevarat in care exista respect fata de contract si angajament in vigoare, asa ceva nu se intampla niciodata, de aia se numeste stat de drept, iar noi stat de nedrept.

Simplu, nu poti sa-ti bati joc de jucatoare in halul asta, iar daca Statul planuia sa sisteze sponsorizarea, trebuia sa intervina inainte de incheiera noilor contracte si nu DUPA. Nu cersim nimic, decat drepturi normale, ca sa nu interpreteze presa iar cum vrea ea … si e pacat ca trebuie sa cersim aceste drepturi.

Nu as vrea sa cred, ca acest milion de euro priveaza bucurestenii printre care in mod curent ma numar, de facilitati de urgenta, sau de confort, precum spitale, asfalt, etc. Vreau mai degraba sa cred ca este o mica mustrare de constiinta pentru diferenta de milioane de euro dintre pretul initial si cel final al Arenei Nationale, de 115 mil = 234 mil – 119 mil … daca insistati sa reducem discutia la acest nivel… si sa ramanem in sport, macar atat. Sunt convins ca in bugetul unei primarii, sunt fonduri care pot fi utilizate pentru promovarea de evenimente, reclama, etc. intr-o forma sau alta, iar asta este ALTA, iar bugetul proiectelior in derulare nu va fi afectat. Ce bine ar fi fost daca o strategie similara ar fi fost apolicata si inainte ca Statul Roman sa se dezcentralizeze si Capitala sa-si fi tras partea leului, dupa bunul plac … dar deja vorbim de trecut … si pe cine intereseaza trecutul?

Eu ma bucur ca lucrurile au decurs in acest fel pentru echipa mea, iar Statul, intr-o anumita forma, a decis sa-si repare propria mitocanie, pentru ca poti sa te comporit oricum, sa nu investesti nimic (nici nu o impozitezi nimic), dar nu ASA, in stil criminal. Intai iti respecti angajamentele, dupa care poti sa omori pe cine vrei, daca atat te duce capul … eu asa am fost invatat, de mic.

In caz ca nu ati aflat pana acum, atunci tin eu sa va informez, ca o eventuala desfiintare a echipei de handbal, asa cum multi ar vrea, nu este de natura sa ne priveze de performanta, rating de top, pentru un brad, al 4-lea probabil din Romania, din toate sporturile, precum este Oltchim, dar si de o gaura la bugetul de impozite si taxe, mai mare de 1 milion de euro. E simplu, Statul ar mai vrea sa impoziteze 3 milioane buget de salarii, cu 1.5 milioane, dar nu mai poate ca bugetul respectiv nu mai exista, iar celelalte venituri atrase de acest brad din sectorul privat se imprastie si ele la fel de subit.

Din pacate, sau din fericire, capitalismul este mai complex, decat am fost noi invatati in Romania. E usor sa distrugi, sa inchizi industrii (aka lichidari), echipe etc. Dar asta nu este cu adevarat capitalism este lichidare de stoc si spalre de responsabilitate pe fond de lipsa de competenta si viziune, si dezinteres pentru viitor. Este intr-adevar o interpretarea a capitalismului, cea care zice: habar n-am ce sa fac, ma dau batut … you figure it out.

In mod normal, statele traiesc din impozite si taxe, si ca sa traiasca bine, trebuie sa aibe ce sa impoziteze … in loc sa zica mersi ca exista un brand care primeste cativa banuti, si atrage de inca 2 ori pe atat si dupa aia da inapoi la stat cat a primit plus intre 500.000 si 1 mil de euro in plus, noi vrem repede sa-i dam in cap, si nu suntem in stare sa incelegem ecuatii simple de clasa 4-a … sa vedem ce o sa mai imoziteze statul daca o sa avem buget de 200.000 de euro, vreo 75.000 de euro se compara cu 500.000 – 1 mil? Sa raspunda ‘capitalo-basistii’ daca se poate.

In toate tarile care au perfomnata, statul se implica (ca vorbim de sport aici, dar staul intervine puternic in intreaga economie cand e cazul), cum s-ar putea altfel realiza performanta, in contextul de azi? Nu dai bani direct, e ok, dar dai bani indirect, venind cu facilitati penbtru investitori si sponsori in sport, nu poti sa le ceri sa investeasca 3 milioane, din care sa-ti dea tie Stat jumate, este absurd … ese mai mult un no tresspasing sign, decat o invitatie. Inatai creezi tu ca economie climatul necesar, dupa aia incepi sa injuri echipele daca nu pot sa atraga sponsori si investitori privati. E ca si cum m-ar injura pe mine cineva ca nu pot sa respir pe luna fara gear, jhai sa fim seriosi.

Oltchim e un brand in Romania, care s-a creat in 3 decenii de perormanta contiuna interna si europeana, si este respectat de partenerii europeni de cel mai inalt nivel, asa cum nu este respectat nici un alt brand din Romania … stiu va ganditi la performane ceausiste ale altor cluburi (ganditi-va in continuare, pana nu va lasa memoria), ce a obtinut Oltchim, a obtinut in capitalism, acest nume, si doar in ultimii 6 ani am avut bugete mai rasarite, in rest a fost vai si amar. Asta daca va ganditi ca pe acelasi rationament statul se poate implica si la alte echipe, care nu sunt branduri, e greu ca ele sa dubleze banii luati de la stat cu venituri private, asa ca … Oltchim in schimb si-a castigat acest brand si acest drept. Distrugandu-l prin necuoastrea mecanismelor capitaliste, sau din alte motive mai exoterice sau deformand realitatea nu veti castiga nimic in plus nici sportiv si nici finaciar (deja cred ca am demonstrat), veti castiga doar satisfactia, ca ‘nimeni nu e mult mai bun decat voi’. Sper sa va tina de cald!

sundance kid (39 comentarii)  •  14 septembrie 2012, 4:48

Oprescuse uită dincolo de bucuresti . Intr-o zi va candida la presedentie .

d.maria (5 comentarii)  •  14 septembrie 2012, 5:48

daca Oprescu e atat de generos cu banii publici, il rog sa sustina financiar si echipa din Zalau si fetele acelea-s o mandrie pentru noi.

caty (23 comentarii)  •  14 septembrie 2012, 6:25

Domnule Oprescu, nu credeti ca inainte de a sponsoriza Oltchimul ar fi indicat sa finalizati lucrarile incepute in capitala si lasate de izbeliste? De pasajul de pe Mihai Bravu va mai amintiti? Va spune ceva?

dandoc99 (11 comentarii)  •  14 septembrie 2012, 8:21

D-le Geambasu, dar cu banii dati de STAT la Pandurii Tg Jiu, la Ceahlaul Piatra Neamt, la Gloria Bistrita, la CSM Iasi, la CSM Bucuresti si alte sute de milioane de euro „aruncati” de STAT in sport nu se puteau astfalta strazi ? Nu se puteau construi scoli ? Decat sa arunci cu banii pe mediocritate, mai bine sustii o echipa gen Oltchim care iti poate aduce Liga Campionilor, trofeu la care nicio alta echipa din Romania nu viseaza.

yogi (3 comentarii)  •  14 septembrie 2012, 9:13

Mă opun categoric. Cred că ceea ce face Dl. Oprescu este o mare bătaie de joc la adresa bucureștenilor.

Știu că asfaltările, construcția pasajelor și parcărilor subterane este o problemă complet diferită de finanțarea sportului. Una nu are legătură cu cealaltă și nu se exclud reciproc. Nu putem spune că este mai bine să finanțăm lucrări de infrastructură, decât cluburi sportive. Trebuie găsit un echilibru, în beneficiul bucureștenilor.

Știu că Oltchim este un club sportiv de importanță națională. Că este ultimul club sportiv românesc care ține prim-planul într-un sport de echipă, la nivel european. Că autoritățile statului român trebuie să facă tot ceea ce le stă în putință pentru a-l salva.

Ceea ce numi se pare acceptabil este că autoritățile locale din București intenționează să sponsorizeze o echipă dintr-un alt oraș cu bani publici. Mă întreb dacă este legal așa ceva. Chiar dacă este legal, oare cluburile din București nu mai au nevoie de finanțări? Dacă se băgau milioane în CSM București, poate că această echipă ajungea în Liga Campionilor.

Ceea ce vrea să facă dl. Oprescu este o sfidare la adresa bucureștenilor și a sportivilor din acest oraș.

EDY (1 comentarii)  •  14 septembrie 2012, 9:41

D’aia nu mai puteam eu d echipa Oltchimului !! d banii astia n mai subventiona si noua bucurestenilor gigacaloria la iarna sau ma rog facea altceva. S-a terminat tptol d facut in Bucuresti si mai avea oprescu un milion d euro si nu avea c sa faca cu el , c sa-ti povestesc . Este un magar care isi face campanie electorala p banii nostri . P noi bucurestenii ne-a intrebat daca suntem d acord? d c face d capul lui ?Sau o sa n mareasca taxele si impozitele k sa tina echipa d handbal in viata?UN MAGAR

stresu (6 comentarii)  •  14 septembrie 2012, 9:49

Domnul Oprescu se vrea a fi un mic dictator.
Este inadmisibil să decidă, de unul singur, unde vor merge banii contribuabililor.
Să înţelegem că Bucureştiul are tot cei trebuie iar acest milion de euro era pt. capitală un „balast”…, haida de…

Prin acest dar oferit de Oprescu (bin banii publici), primarul ne demonstrează, o dată în plus, că la nivelul primăriei (şi nu numai) se pot face artificii, se pot face manevre astfel ca banii să fie deviaţi de la destinaţia iniţială şi să ajungă în buzunarul nu ştiu cui (în cazul de faţă, al handbalistelor).
Dacă oferea aceşti bani si surse proprii era cu totul altceva… aşa însă, ne lasă, încă o dată un gust amar…

PS – Sunt absolut sigur că nici de această dată Oltchim nu va câştiga L.C., jucătoarele străine împreună cu antrenorul danez vor pleca la sfârşitul acestui sezon, iar Oltchimul va avea aceiaşi soartă: va fi desfinţată, dar milionul de euro oferiţi de Oprescu nu va fi recuperat niciodată, va fi o altă gaură în bugetul primăriei şi în confortul bucureştenilor.

SĂ VĂ FIE RUŞINE !

gelu (1 comentarii)  •  14 septembrie 2012, 11:51

Si , ma rog frumos , ce treaba am eu cu salariile lui Bulatovic , Pineau , Barbosa..etc??! Numai romance…Care e problema lu’ Oprescu?Eu cred , si sper , sa fie o gluma…

Zeitate Basista (7 comentarii)  •  14 septembrie 2012, 12:30

Ia ma gata! Oprescule (Becali, DD), tine-ti banii ca nu ne intereseaza …:)) deja incep sa ma gandesc cu greata ca galaxia celor ‘7 csm-uri’ va fi inscriptionata pe tricourile Oltchimului … nu ne putem umili in halul asta … e ca si cum am scrie ‘looser’ pe tricou …:)) Eu inteleg ca e important sa castigam CL, dar asta e prea de tot … sorry ca m-am lasat dus de val … 2 la mana nu mai asociati numele Oltchimului cu toate asa-zisi ‘salvatori’ ca sa vina totii bagatorii de seama pe articolele Oltchimului si sa-si dea ei cu pararea de vrute si nevrute … daca e cazul si se semneaza ceva oficial, parcam pe stanga si discutam atunci. Hai, sa se faca liniste!

Zeitate Basista (7 comentarii)  •  14 septembrie 2012, 12:38

Translation: thanks but no thanks! Luati-va banii din fata noastra si faceti-va cat mai nevazuti posibil! Bucharest e plin de gropi si voua va arde sparlit echipe de la altii. Stiti cum e zicala aia … nu acceptam daruri de la bucuresteni. Iar G-Man, data viitoare cand mai ai chef sa joci table cu Oltchim, poate inveti sa ceri si permisiunea si tu si Oparila, ca Oltchim nu e mosia voastra!

Zeitate Basista (7 comentarii)  •  14 septembrie 2012, 12:42

Preluati voi, auzi! Preluati Trasnetul Bragadiru!OK?

gogu’pedagogu’ (1 comentarii)  •  14 septembrie 2012, 14:36

Ba uite ca eu, cetatean al Bucurestilor si amator de sport nu vreau sau nu sunt de acord cu aceasta sponsorizare. De ce? pai simplu, la ce salarii au fetele alea de import..ce treaba am eu cu ele? Le-am angajat noi ? Au negociat cu noi ? Ce chestie !
Mie sa-mi faca nenea Oprescu paza in scoli ca e belea mare cu drogurile, sa faca gradinite, sa faca terenuri de sport in scoli (cele existente sunt ori depozite en-gross ori baloane de tenis private), sa amenajeze parcurile ca sunt jalnice, dar jalnice..si cate si mai cate.
Sunt romanca,sunt mandra dar nu pe hotii d’astea !

california (172 comentarii)  •  14 septembrie 2012, 17:24

oltchim a cerut sprijinul lui ponta, hotararea lui oprescu trebuind astfel legata si de implicarea premierului care in cautare de popularitate ne arata printr-o serie de decizii nepotrivite ca nu stie sa gestioneze atributiile postului; ce s-ar putea spune altceva cand avand de partea lui votul a 7.4 milioane de romani tot nu a fost in stare?

CLA (43 comentarii)  •  14 septembrie 2012, 19:02

ACUM CEVA ZILE, AM VAZUT UN REPORTAJ LA TURNU SEVERIN, O MATERNITATE DE MIZERIE IN CARE, CULMEA, SE INTERNAU VIITOARE MAMICI, INTR-O MIZERIE DE NEDESCRIS, PENTRU CA NU ERAU 850.000 DE EURO PENTRU REPARATII. SPER SA NU GRESESC SUMA, DAR ESTE STRIGATOR LA CER. CAND SCRIU ACESTE RANDURI, MA GANDESC LA PRESTON NORTH END, MONACO, CHIAR DINAMO, ABERDEEN SI ALTE ECHIPE CARE CU TIMPUL AU MURIT SI SE ZBAT IN MEDIOCRU. NU SUNTEM OBLIGATI SA SALVAM O ECHIPA, SUNTEM OBLIGATI SA SALVAM OAMENI.

ioan (20 comentarii)  •  14 septembrie 2012, 19:06

Comentarii tampite venite de la oameni aflati in treaba . Oltchimul este cea mai buna echipa a tarii din ultimii 20 de ani si merita salvata . Ce va mai plac bordurile lu’ Videanu , la cat ne-a furat asta si tot nu a avut atatea comentarii negative . Sunteti niste ipocriti .

costi (2 comentarii)  •  14 septembrie 2012, 20:19

maigret Nu stiu daca e ruda cu basescu dar daca mai sunt multi care gandesc ca el sportul va fi pa in tara asta.Ce ne trebuie noua handbal semifinale si finale de Liga Campionilor ne e suficient Chiajna-Ceahlaul si Basescu-Ponta.Vizionare placuta.

starchild (7 comentarii)  •  14 septembrie 2012, 21:48

@gogu’pedagogu’ … bine ma romanca mandra, vezi-ti de treaba ta, nu ne intereseaza banii vostrii, nu va mai bagati in seama pe articolele despre Oltchim … daca face Oprescu o oferta, asta nu inseamna neaparat ca ne intereseaza … vedeti-va de CSM-ul vostru … ca Oltchim nu e nici Steaua, nici Dinamo, nici Rapid, ca sa apartina intregii tari si sa se bage oricine in seama in legatura cu ele.

Adriana (16 comentarii)  •  14 septembrie 2012, 23:09

Dle Geambasu v-ati dat arama pe fata. Vreau sa va anunt insa ca eu, in calitate de bucuresteanca platitoare de taxe, sunt ABSOLUT DE ACORD cu decizia domnului Oprescu de a sustine o echipa care ne aduce satisfactii si care ne face mandri ca suntem romani. Restul e can-can…

caine rosu 18 (49 comentarii)  •  15 septembrie 2012, 9:41

Măi Cristi, îţi pierzi timpul cu Marillon şi cu alte fineţuri pt. bucureştenii „plătitori de taxe” care îl venerează pe Oprescu! Felicitări pt articol!

starchild (7 comentarii)  •  15 septembrie 2012, 15:31

Ce parare aveti de asazisa mutare a echipei din Valcea? Si pe ce rationament juridic se poate realiza aceasta? Eu nu conosc niciunul, decat daca se modifica structura juridica a Clubului, si sediul, si practic clubul si drepturile sale patrimoniale si nepatrimoniale sunt furate, intr-o strategie pur a la Romania, sub un contract fals ‘de sponsorizare’, pentru ca contractele de sponsorizare, din cate stiu eu, nu au menirea de a altera DNA-ul juridic al echipei, ci pur si simplu avantaje de advertising si publicitate.

Asa ca, stimati valceni, ce aveti de gand sa faceti cu aceasta echipa? Toata lumea vorbeste mai putin voi! Merita un trofeu de CL, sa sacrificati o club care se identifica cu orasul Rm Valcea de 3 decenii, un trofeu care nici macar nu va fi al vostru, daca se castiga, va fi al actionarilor astia, care au descoperit dintr-o data unde se duc banii lor, si de ce sunt saraci lipiti pamantului? De ce nu au spitale, de ce e gigacaloria cat e, de ce cumparam metrul cub de gaz metan de la rusiu cu de 4 ori opeste pretul pietii, si cine este responsabil pentru, brandurile cele mai tari in Romania: Regii Asfaltului si Baietii Destepti (clue … O—–M). Merita sa sacrificati clubul pentru acestia?

Exista si posibilitatea sa lasati jucatoarele sa-si vada de drum si sa reconstruiti echipa cu junioare, si jucatoare cu salarii mai mici, dar salvati Clubul si salvati handbalul in Valcea. Nici o performanta nu valoreaza atat, cu atat mai putin CL in conditile actuale (deja a inceput sa mi se faca greata de acest trofeu).

Am vazut ca Cristina Neagu, s-a plictisit deja de Valcea, ca a jucat 4-5 meciuri in ultimii 3 ani, din care cateva in care nu avea voie sa traga la poarta (duh! asa si eu ma duc la sala sa fac miscare … si ma duc pe banii mei). Urmeaza in schimb ‘sezonbul reducerilor’ in Bamboo si este de inteles. Nu am nimic cu Cristina, personal, doar ca ganditi-va daca merita sa sacrificati echipa pentru asemnea specimene … pana la urma, daca nu sunt sponsori acum, sau persoane cu banii care sa asigure un buget de top cum merita acest BRAND VALCEAN, vor fi viitor, dupa ce era basista va disparea din oglinda retrovizoare.

Asadar, va sfatuiesc sa salvati clubul, nu echipa … echipe ca stea vor fi mereu, branduri … le trebuiesc decenii sa se creeze. Parerea mea!

vasco (267 comentarii)  •  15 septembrie 2012, 17:54

Doamne ,mare e gradina Ta!!!Si referitor la articol(fiind politic) si referitor la comentarii(Doamne cite mai poate auzi omul)si referitor la decizia primariei.totusi ar fi de dorit o solidarizare nationala sau macar locala pentru rezolvarea macar pe moment a situatiei echipei.In acelasi timp nu pot sa nu ma intreb ce fel de management e acesta ,cind nu ai bani dar faci transferuri si planuri mari de cistigare a CL.Tipic romaneste,adica dupa ureche.Nimeni nu raspunde pentru managementul prost?Ah,nu!Tot tipic,romaneste…

Comentează