Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Bucureşti-Buenos Aires, axa gentlemenilor

Vina lui Mircea Sandu nu trebuie căutată în hîrtii. Nu în hîrtiile pentru meciul cu Argentina

A trecut vremea exerciţiilor literare. A pamfletelor încărcate de metafore şi de sarcasmul bine dozat al scriiturii. Unor oameni e bine să le spui […]

miercuri, 27 iulie 2011, 1:18

Vina lui Mircea Sandu nu trebuie căutată în hîrtii. Nu în hîrtiile pentru meciul cu Argentina

A trecut vremea exerciţiilor literare. A pamfletelor încărcate de metafore şi de sarcasmul bine dozat al scriiturii. Unor oameni e bine să le spui foarte clar ce părere ai despre cum îşi fac treaba. Simplu, fără floricele de stil. Uite, aşa cum i-a dat replica preşedintele Mircea Sandu lui Dorinel Munteanu. Şeful suflării fotbalistice româneşti l-a pus la punct scurt pe fostul internaţional. Să-şi vadă antrenorul Galaţiului de treaba lui, să ia aminte că a luat bătaie de la Petrolul! Ce-i treaba lui că nu mai vine Argentina? Auzi ce tupeu, să pui lipsa sud-americanilor pe seama crizei din fotbalul românesc!

Dimineaţa l-a prins mai puţin ofensiv pe Mircea Sandu, fiindcă abandonul Argentinei devenise realitate. Conferinţa de presă era parte din scenariul dezvinovăţirii. Contractul dintre români şi argentinieni devenise o foaie de hîrtie inutilă, mai ales că nu conţinea clauza referitoare de neprezentarea invitaţilor. Bine, bine, clauze, prevederi, chichiţe avocăţeşti, dar, măi fraţilor!, fusese la mijloc şi un gentlemen’s agreement. Zîmbiţi, aveţi tot dreptul! Mai puţin cei mulţi care au apucat să-şi comande bilete pentru marea sindrofie. Domnii de la Bucureşti s-au întîlnit cu domnii de la Buenos Aires. Şi a ieşit o cacealma.

Şi care-i, dom’le, vina federaţiei că ăia ne-au tras clapa? Totul era organizat, pus pe hîrtie, se plătiseră şi 720.000 de dolari avans din totalul celor 1 milion două sute, la stadion se transpiră pentru ultimii metri de gazon, iar lucşii reflectoarelor iau ochii primarului aflat în inspecţie pe şantier. Da, dar răul nu a fost făcut acum, ci în etape. În ani şi ani de decădere a fotbalului patronat cu suficienţă de FRF şi surata ei mai mică, dar la fel de lacomă, LPF. Argentina nu mai vine la inaugurarea National Arena pentru că României îi poţi trage clapa. Argentinienii au înţeles că României îi poţi arăta lipsă de respect, fiindcă România este o ţară din urna a patra valorică şi se comportă ca o ţară din urna a cincea valorică atunci cînd în Brazilia trimite o selecţionată second hand, iar la tragerea de sorţi pentru Mondialul din 2014 e reprezentată de o delegaţie formată din Kassai, Neagoe şi Costeşin.

Argentinienii sînt nişte mitocani care şi-au permis să fie mitocani, pentru că Mircea Sandu, şi nu altcineva, a condus descompunerea lentă a fotbalului românesc. Cum Belodedici promite performanţe la juniori peste 15 ani, în mod real ar fi nimerit să perfectăm următorul amical cu Argentina peste vreo 20. Julio Grondona, omologul lui Naşu’, va fi trecut binişor peste sută, aşa că putem vorbi chiar despre continuitatea proiectului.

Comentarii (48)Adaugă comentariu

asdawdascz (1 comentarii)  •  27 iulie 2011, 13:31

stiu ca nu are legatura cu subiectul dar Ștefan Radu de ce nu este convocat la nationala? stie cineva?

Asm (16 comentarii)  •  27 iulie 2011, 13:40

Nu e just ce spuneti. Nu are nici o legatura ce performante are Romania cu incalcarea unui contract. Luxemburgul ce performante are de merge Cr Ronaldo la ei in aceeasi data? E ok sa furi de la o persoana doar pentru ca are 4 clase? Exemplul cu delegatia noastra in Brazilia este de fapt un exemplu de cum trebuiau ei sa ne trateze, sa trimita macar o echipa de juniori dar sa se tina meciul, noi am respectat contractul atunci. Si asta ca nu se joaca fiindca isi vor Real si Barca jucatorii este abur pentru ca la aceeasi data se tin meciurile amicale Italia-Spania si Germania-Brazilia, unde vor juca mare parte din loturile celor 2 echipe. Degeaba incercati sa deturnati vina pe M Sandu, de data asta trebuie spus clar ca e 100% vina argentinei, nu e ceva scuzabil.

DINAMO (4 comentarii)  •  27 iulie 2011, 13:42

eu nu inteleg de unde atatea discutii pe tema asta. a aparut pe site-ul federatiei argentiniene un mesaj ca nu se mai joaca meciul din Romania. atat. nicio comunicare oficiala, niciun fax, e-mail, scrisoare. eu mi-am luat bilet, pentru mine e valabil meciul. daca nu mai vine argentina imi vreau banii inapoi si gata.

Radu@cosmetics (1 comentarii)  •  27 iulie 2011, 13:50

bai mosule cand e vina lui sandu e a lui dar acum ce vina are ca aia nu isi respecta contractul… mda hai sa vedem pe unde sapam in urma si ii gasim noi o vina… mai bine uitativa la fituica voastra plina de femei goale, panarame si pitipoance. Ce ar fi sa incepeti cu voi si sa terminati cu subiecte de sport? Nu va uitati la batul din ochii altuia cand voi aveti ditamai barna.

geo (1 comentarii)  •  27 iulie 2011, 13:52

Cristi, foarte corecta si realista abordarea. Felicitari ! Nu-ti permiti sa fi mitocan decat cu cei ce nu mai sunt bagati in seama, adica cei ce nu mai au valoare. Este si o dovada ca fotbalul, are procentul lui de mitocanie cam peste tot in lume. Ce conteaza in schimb peste tot este valoarea. Cine este vinovat ca nu mai avem valoare? Sper sa nu ramaneti doar la acest articol, ajunge, Mircea Sandu, Mitica Dragomir este imperios necesar SA PLECE. Trebuie sa plece, GATA. Restul, se vor autotermina. Inca o data, felicitari!

Cristian M (5 comentarii)  •  27 iulie 2011, 13:55

Perfect adevarat, Domnule Geambasu ! Nu exista nici un fel de relatie, nu avem experti pe probleme de comunicare la nivelul conducerii federatiei, ce proiecte a prezentat vreodata lupescu ? Cum sa ne respecte cineva, cand mutu trateaza cu dispret si nesimtire Brazilia ? Cand Chivu face semne obscene spre suporteri in fata a 80000 de spectatori la un meci Roma-Inter ? Nu existam si nu nu vom exista pe harta lumii fotbalistice, cat timp sandu,dragomir,Kassay, valentin alexandru,lupescu si ceilalti vor avea painea si cutitul…Si nici cu Gica Popescu nu ne facem iluzii, cat timp este unealta famigliei becali…

gaie (3 comentarii)  •  27 iulie 2011, 13:56

Cristi, cred ca sunteti partasi la ceea ce se intampla. Mircea Sandu a condus, asa cum zici, descompunera lenta a fostbaluilui, dar sprijinit de o presa care a savurat cu nesatz subprodusele fotbalistice. „finantzarori”, „investitori”, „oameni de fotbal” denumiri pompoase puse unor indivizi la fel de paraleli cu fenomenul ca si mult colegi de-ai tai, care cu greu iti pot reproduce pe de rost o echipa din liga intai, dar zilnic sunt de gat cu subprodusele. si asa de mult s-au promovat subprodusele pana cand si produsul original, fotbalul, a devenit si el, normal, un subprodus!!

meteor (1 comentarii)  •  27 iulie 2011, 13:56

foarte bine atins dle Geambasu!dle Sandu ,cand aveti de gand sa lasati in pace fotbalul romanesc?te comporti ca si cum tu nu ai fi cu nimic vinovat ,ca un copil care face o nazbatie si da vina pe cel de langa el!dar asculta-ma bine dle sandu ,caci vorba unui mare doctor din fotbal(dar adevarat si nu fals ca tine),,,se stange latul,sandule mircea,,,,!

bogdan iliant (8 comentarii)  •  27 iulie 2011, 13:58

Acum cateva luni,exasperat de „pasiunea” romanilor pentru piticul ala crescut cu steroizi,pentru a putea sa fie un om normal,si care acum e idolul planetei,le-am spus unor prieteni,la o bere:”Parca vezi ca nu vine nicio Argentina,si va luati bilete degeaba”.N-as fi vrut sa am dreptate chiar in felul asta,dar Sandu si mafiotii care conduc fotbalul romanesc si-o merita din plin.Ce e mai rau e ca nu ei vor suferi,ci ca de obicei,noi,ceilalti.

dragosblue (12 comentarii)  •  27 iulie 2011, 14:06

Scrii ca trebuie sa le spui acestor gropari ai fotbalului romanesc adevarul verde-n fata, dar n-ai scris ce era cel mai important in opinia mea: DEMISIA, DEMISIA, DEMISIA !!!

vasglo (53 comentarii)  •  27 iulie 2011, 14:09

Esti tare, domnule! Vezi ca ai un coleg care a „descoperit”, azi, ca Bourceanu, odata ajuns la Steaua, e mult mai slab decat Bicfalvi:)) Ei, ce zici de asta?!

vlad (96 comentarii)  •  27 iulie 2011, 14:18

Stefan Radu este mai tot timpul accidentat, sau se da accidentat…. la fiecare meci al Nationalei din ultimul an s-a vrut sa fie convocat si saracul nu „a putut” sa se prezinte.

George (6 comentarii)  •  27 iulie 2011, 14:19

stefan radu este in lotul pentru „meciul” cu argentina.

Ce intuitie am avut ca nu am comandat bilete MULTUMESC DOAMNE CA NU AM COMANDAT

IMI PARE RAU PT CEI CARE AU FACUT ACEASTA GRESEALA

007 (5 comentarii)  •  27 iulie 2011, 14:24

pentru ca nu este impresariat de marii impresari becali!

Jurnal Bio (4 comentarii)  •  27 iulie 2011, 14:35

Stefan Radu e convocat, dar mereu se accidenteaza fix inainte de meci si isi revine la o ora dupa. Curat ghinion.

Gigi Contra (10 comentarii)  •  27 iulie 2011, 14:36

Da, aveti perfecta dreptate. Daca Romania era de valoarea cel putin a urnei a 2-a atunci cred ca Argentina ar fi avut o alta atitudine in ce priveste amicalul. Dar cand urmeaza sa treci Atlanticul ca sa joci cu o nationala de urna a 14-a te doare la bascula de ce parere au fanii sau federalii. Intradevar Nasu Sandu se face vinovat ca am cazut atat de jos…SEFUL E PRINCIPALUL VINOVAT…apoi vin si restul…iar restul e tacere.

catalin193 (6 comentarii)  •  27 iulie 2011, 14:36

daca in contract ar fi existat clauza care sa acopere si posibilitatea ca in cazul in care argentina anula meciul sa plateasca macar dublul sumei incasate nu ar mai fi fost nici o problema dar incompetentii din frf sau autodepasit in prostie inca odata

Pohfala (17 comentarii)  •  27 iulie 2011, 14:40

refuzul argentinei nu are nimic de a face cu situatia dramatica a fotbalului romanesc ci cu capacitatea manageriala a celor de la FRF; contractul trebuia facut in asa fel incit Argentina sa nu aiba chef sa-l incalce. Trebuia pusa o clauza de despagubire; in caz ca refuza acea clauza se cauta alta echipa, e f simplu … daca vrei sa respecti deminatatea suporterilor romani si a Romaniei. Acest caz dovedeste inca o data coruptia si incompetenta lui Sandu si Lupescu.

thorvaldur (1 comentarii)  •  27 iulie 2011, 14:41

@asdawdascz

De ce nu-l intrebi pe el? 😀

romanderoman (7 comentarii)  •  27 iulie 2011, 14:41

Stefan Radu era in love cu Giovani si cand avea meci Nationala cercelatului se accidenta brusc .

Pohfala (17 comentarii)  •  27 iulie 2011, 14:42

asa cum Hajduk Split a facut un amical cu Bracelona, la fel si noi trebuia sa facem cu Argetina. Intrebati-va de ce nu a tras clapa Barca croatilor? Ginditi-va ce distanta separa pe Hajduk de Barca.

IO (144 comentarii)  •  27 iulie 2011, 14:42

Cred ca e cam mult sa dam vina pe FRF pt faptul ca Artgentina nu mai vine la Bucuresti. Nu fotbalul condus de Sandu este in cauza acum si nici faptul ca Romania este in urna „n” valorica. Fotbalul argentinian este in criza. Grondona are o sumedenie de probleme acasa. Modificarea formei competitiei interne in Argentina i-a adus o sumedenie de critici plus acuzatia ca astfel Grondona va primi mai multi bani de la stat, (taxele contribuabililor). Catastrofa din Copa America (pt ei e o catastrofa) a instalat cu duiosie sudamericana cireasa pe tort. Indiferent de contractul semnat intre FRF si AFA, a doua ar fi avut mari dificultati sa incropeasca o echipa pt acest meci, datorita evenimentelor din ultima luna. Dupa mine, criza este la AFA nu la FRF.

Dorinel (6 comentarii)  •  27 iulie 2011, 14:47

in Romania nici un incompetent nu a platit vreodata pt pagube, neglijente, furturi etc, pt ca presiunea publica nu exista asupra lor (doar a mediei ceea ce nu e public), adica romanul asa e si el, hot, incompetent, barfitor – ii plac can canu-urile etc. De aia a si iesit Base a doua oara sa fim sinceri desi s-a autodovedit cu zeci de pacate de la alcool la femei usoare etc, asa e si romanul..

geocluj (35 comentarii)  •  27 iulie 2011, 14:50

ce penibil. se tot incearca in fel si chip sa se arunce vina pe frf. pai ce a facut argentina e mitocanie curata si lipsa de bun simt. asta nu are legatura cu locul ocupat de romania si cu starea fotbalului romanesc. e vorba de o promisiune neonorata . si ce daca era stipulata clauza respectiva in contract ? incalzea pe cineva ca primea frf-ul 2 milioane daune ?
si tu si tolontan incercati sa deviati lucrurile spre populism si evitati sa spuneti adevarul clar si raspicat. daca asa ne tratam noi pe noi asa ne vor trata si restul…

moromete (2 comentarii)  •  27 iulie 2011, 14:54

uite un articol bun in ziarul online de azi!!!si slava Domnului cate se mai pot spune despre inculpat!!!

Alex (94 comentarii)  •  27 iulie 2011, 15:00

@asdawdascz
d-aia

Pohfala (17 comentarii)  •  27 iulie 2011, 15:03

@geocluj:
la nivelul asta nu se merge la mica intelegere ci pe contracte ferme; ia vezi daca ar trege cineva clapa federatiei germane sau spaniole.
da, despagubirea incalzea FRF daca incasa o despagubire de la federatia argentiana si se despagubeau si suporterii care au luat bilete.
Ca Argentina s-a comportat urit e adevarat si tocmai de aceea trebuie sa suporte unele consecinte; insa in aceasta situatie Romania si suporterii platitori de bilete au iesti drept fraieri iar Argentina mitocana; pe viitor insa lumea nu-si va aminti … ti se pare ca duduie presa straina de mitocania Argentinei? Nu dom’le au incalcat o intelegere pt ca li s-a permis s-o faca.

Cristian (1 comentarii)  •  27 iulie 2011, 15:03

Ma bucur domnule ziarist ca unii dintre voi incepeti sa lasati interesele deoparte si sa spuneti lucrurilor pe nume, realitatea asa cum e ea. Poate daca o sa continuati sa fiti obiectivi tot mai multi dintre voi impreuna cu noi suporterii o sa putem darama haita asta de la federatie si liga creata in jurul atotputernicului mircea sandu, presedintele care a reusit sa distruga totul in fotbalul romanesc inclusiv excluderea a 2 din cele mai iubite echipe de fotbal. Atunci mai putem vorbi de imaginea noastra in afara? De ce te-ar respecta altii daca tu nu respecti? Succes in continuare.

polist (1 comentarii)  •  27 iulie 2011, 15:15

Fotbalul din Romania a devenit o bataie de joc la adresa fanilor (din tara sau din strainatate). La fel ca si la Loteria Nationala, castiga cine trebuie (a se citi „cotizeaza”). Si totul este condus de FRF si Liga ! Pentru castiguri private substantiale. Cum sa ne mai respecte cineva?

geocluj (35 comentarii)  •  27 iulie 2011, 15:26

@Pohfala nu sunt de loc de acord cu tine. tocmai ca la nivelul asta nu se merge la mica intelegere. orice clauza era stipulata in contract tot nu ar fi impiedecat Federatia din Argentina sa nu vina la meci daca nu vroia. Fi sigur ca nu li-e greu sa plateasca 2 sau 3 milioane despagubiri pt ca au de unde . Isi pot aranja imediat un amical cu o tara araba de exemplu si fac rost de bani.
Tocmai asta e ideea ca la acest nivel cuvantul dat e mai important decat orice clauza din contract care se poate oricand ocoli sau plati
Faptul ca o tara ca Argentina si-a incalcat cu mitocania o promisiune de acest gen este penibil si a incerca sa cautam vinovati in alte parti e si mai penibil. Poate ca de aia nu duduie presa de afara ca pana si presa noastra acuza federatia si nivelul fotbalului in loc sa arate cu degetul adevaratii vinovati

geocluj (35 comentarii)  •  27 iulie 2011, 15:33

@Pohfala
ps
si apropo, suporterii care au cumparat bilete vor fi despagubiti cred ca s-a specificat clar asta

dani (1 comentarii)  •  27 iulie 2011, 15:35

nu am in grila de programe gsp,ce sa fac?

aut de poarta (147 comentarii)  •  27 iulie 2011, 15:46

1. FRF si-a permis sa trimita in Brazilia o echipa fara Mutu, Chivu si Tames. De ce ar veni sa joace cu noi Messi, Higuain si Tevez ?
2. Decat cum am trimis noi o selectionata de mana a doua cu vedetele Rapa, Latovlevici, Papp si Surdu, antrenata de selectionerul Fane Iovan, mai bine lipsa.

Putem sa inauguram stadionul foarte bine la meciul cu Franta, care este si oficial. Allez les bleus !!!

momo (57 comentarii)  •  27 iulie 2011, 16:30

Probabil ca tot Kassai, Neagoe si Costesin au facut contractul cu Argentina, deci era normal sa le mai scape cate ceva 🙂 Mi se pare o tampenie sa semnezi un contract de 1,2 mil. USD si sa te zgarcesti la 50-100.000 USD pentru consultanta legata de contract, dar probabil ca si aceste comisioane se iau pentru alte operatiuni, mai putin consultanta legala. Mai ale ca imi vine greu sa cred ca un contract de o asemenea valoare nu a fost „taxat” corespunzator.

In alta ordine de idei, noi in fotbal suntem o tara bananiera. Selectionerul isi da demisia chiar inaintea meciului cu Brazilia, dar anunta ca mai avem sanse la turneul final, avem un campionat corupt, la fel si conducerile LPF, FRF, CCA… Foarte multi oameni din fotbal au facut averi colosale fara a avea in spate performante legate de acest sport. Un sfert la un mondial cu o echipa ca aia? Bulgarii au avut o semifinala doar cu Stoicikov (ma rog mai erau si altii, dar nu de talia alor nostri). Conducatorii de club din Romania sunt agramati, infatuati, iar multi dintre ei nu au habar de fotbal („Daca vad 5 minute un atacant, gata, stiu cat de bun e”)… Si ar mai fi multe de spus. Multi dintre cei care au postat aici, au dreptate, din pacate. Toti vedem, dar din pacate, fotbalul a devenit o afecere privata. Din ce in ce mai privata. In ritmul asta, finantatorii o sa-si aduca familiile la meci fara probleme, nu vor fi injurati. Nu va mai avea cine.

Pohfala (17 comentarii)  •  27 iulie 2011, 17:10

@geocluj,
da, Argentina a incalcat intelegerea dind dovada de lipsa de onoare iar noi am ramas de fraieri fara a-i penaliza pe cei care ne-au facut-o. Aici e problema: daca ai demnitate iti iei toate masurile ca sa nu te fraiereasca altii iar daca o fac te asiguri ca platesc. FRF a fost naiva (si incompetenta) si s-a lasat in baza cuvintului presedintelui de federatia din Argentina … doar ca la nivelul asta cuvintul valoreaza cit o ceapa degerata (mai ales ca sint bani mult in joc).
Repet, acea clauza trebuia stipulata iar in caz ca Argentina refuza sa vina ar fi fost la fel de mitocana ca acum, dar nu am fi fost noi fraierii de care sa-si bata joc. Asta e diferenta.

utaaradan (28 comentarii)  •  27 iulie 2011, 17:18

de ce ar juca o dubla campioana mondiala, un amical, cu o echipa de mafioti, plasata si in urna a patra valorica…

crisan dan (4 comentarii)  •  27 iulie 2011, 20:34

ce organism, for, institutie, partid, sau cine stie cine poate face curatenie in fotbalul romanesc? sau trebuie sa murim, noi si urmasii nostri resemnati?

jiji (1 comentarii)  •  27 iulie 2011, 20:54

Atentie la propunerea mea dle Geambasu!
Finala U19 sa se joace pe National Arena, cu intrare libera, cu locuri rezervate pe net!!
In 48 de ore umpleti stadionul si sunteti transmisi si in toata lumea!!
Pentru aceasta idee vreau un loc la VIP!!!
Sunt jiji din Iasi, fan Politehnica Iasi, cea desfiintata de primarul Nichita!!

Rdau Bogdan (5 comentarii)  •  27 iulie 2011, 21:25

Pacat de stadion pentru ca in urmatorii multi ani nu se arata nici un eveniment sportiv important cu participare romaneasca.
Poate doar Monica Iacob-Ridzi sa inventeze ceva.

Tiluc (3 comentarii)  •  27 iulie 2011, 22:55

Asa da articole! Lasati offside-urile la limita si ocupati-va de problemele adevarate! Cu conducatori dictatoriali demni de lumea a patra a fotbalului, nu poti genera decat atitudini similare. Mai pe scurt: daca tu iti bati joc de tine, ceilalti te vor umili.

Alex (1 comentarii)  •  28 iulie 2011, 1:06

Daca Argentina ar fi disputat un amical cu Spania pe 10 august, ar mai fi anulat meciul?? Nu cred, este alt ceva cand joci contra unor jucatorii ca Xavi, Torres etc.

gery76 (78 comentarii)  •  28 iulie 2011, 3:19

Argentinienii au dovedit si nu este prima oara,ca onoarea este un cuvant interzis in vocabularul lor, dar asta nu inseamna ca F.R.F-ul nu este in situatia de a-si cere scuze in mod public fata de miile de suporteri romani care si-au achizitionat bilete rezervandu-si camere la hoteluri din Bucuresti si astfel pierzand sume de bani importante si timp pretios sacrificat.In Germania Helmuth Kohl cancelarul care a infaptuit reunificarea Germaniei in oct ’90 si-a dat demisia din functia de lider al formatiunii politice pe care o conducea pentru ca nu putea justifica o sponsorizare politica de vreo 100.000 marci desi era comparat cu Bismarck ca importanta si popularitate,iar presedintele federatiei engleze de fotbal si-a dat demisia din functie desi a fost invins in lupta pentru organizarea unui turneu final de fotbal in urma unor manevre evident ”dubioase”ale F.I.F.A si-si facuse datoria in mod onest.In Romania cuvantul ONOARE lipseste cu desavarsire asa ca NEMURITORUL ”gropar”al fotbalului romanesc Mircea Sandu n-are nici un motiv sa-si prezinte demisia de bun -simt.

george (3 comentarii)  •  28 iulie 2011, 4:44

Ar fi fost distractiv sa auzi reactia publicului la adresa Nasului, daca Argentina ar fi venit fara vedete.M. Sandu este nevinovat si imaculat de tot ce se intimpla in fotbalul romanesc la nivel de nationale,liga 1,juniori,comitete si comisii, de vina fiind antrenorii membrii comisiilor „autonome” ,M. Iancu ,Mititelu etc.Singurul necaz al conducatorului suprem este ca din intimplare el conduce o adunatura de incompetenti (numiti de el ) si de escroci

arh.Gheorghe Petrescu (214 comentarii)  •  28 iulie 2011, 5:01

F.R.F. ESTE VINOVATA DE ACEASTA SITUATIE DEOARECE, PUTEA SA ALEAGA DE LA INCEPUT O TARA EUROPEANA. ITALIA, GERMANIA, PORTUGALIA ETC. PE DE ALTA PARTE, ARGENTINA, NE FACE „TIGANI”. DAR EI CE SANT, NU TOT TIGANI? HAI SA FIM SERIOSI. O TARA SUDAMERICANA CARE TRAIESTE SUB ARIPA PROTECTOARE A COLOSULUI SUA. NICI LA FOTBAL NU MAI SANT CE AU FOST. NOI, ESTE ADEVARAT NU MAI SANTEM PE NICAIERI, DAR, TOTUSI, CIND AI SEMNAT UN CONTRACT, FII DOMN, ALTFEL, TE CONSIDER PE TINE, ARGENTINA, O SUDAMERICANA, FARA SCRUPULE, MINCINOASA SI DE O LASITATE CRASA TIPIC SUDAMERICANA. ASA CA, SCORUL ESTE 1-0 PENTRU ROMANIA. CA NASUL A SCOS ASUL DIN MANECA SI SPUNE CA BILETUL CU PRICINA E VALABIL LA MECIUL CU FRANTA, VREAU SA O VAD SI PE ASTA IN REALITATE CACI, PANA ATUNCI MAI ESTE, SI NASUL, DRIBLEUR DE PROFESIE, S-AR PUTEA S-O INTOARCA LA 180 DE GRADE. PAI SA VEZI, MAI DATI CEVA BANI, ETC. DECI, NU ARGENTINA E VINOVATA, CACI NOI AMERICANII STIM CINE SANT, SUDAMERICANII, CI NASUL SI GASCA LUI DE INCOMPETENTI IN ALE ADMINISTRATIEI FOTBALULUI ROMANESC. IN REST SA ASTEPTAM MECIUL CU FRANTA PE NATIONAL ARENA. HAI ROMANIA !

maistor kokir (76 comentarii)  •  28 iulie 2011, 7:42

bine zis, ne-am dus cu o echipa ridicola in america de sud, ei macar mai bine anuleaza amicalu decat sa vina cu echipa de rezerve ….

diss (39 comentarii)  •  28 iulie 2011, 11:34

Mircea Sandu ,ca si Mitica Dragomir, nu e niciodata de vina!Este cel mai bun,are mereu cate o dovada ca si-a facut treaba ca la carte (acum are o hartie care cica e un contract:fara clauze ,fara nimic,dar tot e semnat ,nu?).
Totul e sub control,sub controlul celor doi corifei ai natiunii romane-va multumim ca existati!- nu conteaza ca am ajuns pe locul 50 ,ca nu avem stadioane,juniorii sicopii, se antreneaza prin mocirla, ca in liga fiecare face ce vrea,important este ca ii avem pe ei!
Sa ne traiti si la mai mare!

ovi_pop (8 comentarii)  •  28 iulie 2011, 13:24

si daca vin argentinienii si ne dau 4,5? ne strica petrecerea si incepem cu stangul pe national arena. mai bine chemam faoer sau luxemburg.
mult succes in continuare marelui si unicului mircea sandu, conducatorul iubit, liderul neinfricat care concureaza cu liderii prea iubiti ai coreei de nord. hai sa l trimitem acolo si sa i asiguram postul de presedinte al frf din corea de nord in urmatorii 50 de ani. de asemenea propun infiintarea unui post de mare reprezentant al lpf tot in coreea de nord sa nu se plictiseasca nasu. asa il trimitem si pe mitica acolo.

geocluj (35 comentarii)  •  2 august 2011, 11:14

@Pohfala
sunt de acord cu tine pana la punctul in care zici ca la acest nivel cuvantul dat nu conteaza. daca nu-ti respecti cuvantul chiar daca nu pierzi bani pe moment pierzi un capital enorm de imagine care te va costa bani in viitor. asta e ideea.
eu nu zic ca frf nu a gresit ca nu a introdus clauza, eu zic ca, chiar daca era stipulata clauza, argentina tot nu venea.

Comentează