Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Kakaia Champions League? Şahtior?

Nu  mi-am dorit să văd Şahtiorul lui Mircea Lucescu. Ca orice microbist apatrid, voiam să văd, ce banal!,  Barcelona-Arsenal. Pentru că eu nu mă simt reprezentat de Şahtior Doneţk.

Şi, naiv, cred că mai sînt şi alţi români cărora […]

marți, 8 martie 2011, 11:45

Nu  mi-am dorit să văd Şahtiorul lui Mircea Lucescu. Ca orice microbist apatrid, voiam să văd, ce banal!,  Barcelona-Arsenal. Pentru că eu nu mă simt reprezentat de Şahtior Doneţk.

Şi, naiv, cred că mai sînt şi alţi români cărora nu li se sugrumă glasul de emoţie pentru formaţia portocalie de pe Don. Admir munca lui Mircea Lucescu, stilul ofensiv al acestei echipe ucraineano-braziliene, faptul că antrenorul nostru ţine în lesă sud-americani care suspină după carnavalul de la Rio şi slavi care suspină după vodkă, observ că Răzvan Raţ este în mod constant unul dintre cei mai modeşti jucători ai formaţiei finanţate de Ahmetov,

dar

Eu nu pot striga patriotic, aşa cum o fac comenntatorii TVR şi o făceau odinioară şi cei ai PRO TV la golurile Şahtiorului. Ori ale Galatei, Ori ale Beşiktaşului. Care îmi sînt absolut indiferente. Ca şi calificările lor.

Nu mă constitui parte la succesul proiectului Şahtior, nu am nici un fior  pentru că nu mă simt reprezentat nici de ei, aşa cum nu mă simţeam reprezentat nici de Galata, nici de Beşiktaş, turci şi turci şi ucraineni care mi-au stricat sezoane întregi de Champions League.

Champions League s-a transformat din motive de ipocrizie patriotică şi mimetism de consum în Liga Expaţilor Români, Liga celor care activează sub culori străine pentru nişte  salarii care compensează şi depărtarea de casă şi emoţiile şi firle albe, dar care nu ar trebui să ne oblige să ţinem cu Şahtior, Galatasaray şi Beşiktaş.

Fiindcă noi ţinem cu Real, cu Manchester, cu Milan şi cu Arsenal, cu Inter sau cu Tottennham, fiecare cu ce l-a lăsat Dumnezeul lui de suporter internaţional.

Refuz să particip la sărbătoarea de pe Donbas Arena. Refuz să mi se spele creierul în numele unui naţionalism greu de explicat de cei care răcnesc la microfoane. Salut calificarea lui Mircea Lucescu, aflat într-un moment de graţie al carierei la 66 de ani, o vîrstă potrivită pentru crescut nepoţi, nu jadsoni. Felicitări, nea Mircea, dar eu  nu am destupat şampania, mă uit la rezumatul de pe Camp Nou!

Comentarii (245)Adaugă comentariu

Gica (1 comentarii)  •  9 martie 2011, 17:34

Bine ca nu era in acelasi timp un derby Al Hilal-Bungoyor, din Liga Asiei…

victor L (285 comentarii)  •  9 martie 2011, 17:39

Total de acord si ma bucur ca nu sint singur.

claudiu (1 comentarii)  •  9 martie 2011, 17:44

aveti mare dreptate dom.geambasu(va admir ptr editorialele ce le scrieti)eu din cauza tvr a trebuit sa renunt la o mini vacanta in romania(locuiesc chear in barcelona de ceva ani si daca inainte sa vin aici eram doar un admirator al barcelonei,dupa ce m-am stabilit aici am si am cunoscut ce inseamna cu adevarat FC BARCELONA ,fara sa imi dau seama,miraju acestui club m-a fermecat) sa revin la subiectu scris de dumneavoastra,am preferat sa renunt la o mini vacanta ptr k din cauza tvr k nu a transmis barcelona-arsenal si cum in romania nu aveam unde vedea acest meci ptr k nu am internet unde locuiesc.in concluzie cine cunoaste cu adevarat fotbalu mare,a preferta sa vada o partida unde spectaculu era garantat

sim (23 comentarii)  •  9 martie 2011, 17:45

Imi pare rau Cristi, dar mi-am schimbat parerea despre tine. Te stiam un om obiectiv si echilibrat.
Ca tu ( de data asta esti subiectiv-deci nu un ziarist ) ai fi vrut sa vezi un alt meci, avand alte simpatii, e treaba ta.
Dar ca televiziunea ROMANA a ales sa transmita un meci in care au participat doi ROMANI, mie unu mi se pare firesc, si poate multi romani s-au bucurat. Nu pentru Sahtior, ci pentru Lucescu si Rat.
In rest, am citit numai rautate nejustificata.
Ca ZIARIST insa, trebuia sa te abtii. Ca persoana privata, nu intereseaza pe nimeni ce preferinte ai.
Am o rugaminte totusi: daca cumva Lucescu ajunge in finala, TU sa te abtii sa scri.

justjoking (1 comentarii)  •  9 martie 2011, 17:45

Domnule Geambasu, sunt curios ce sentimente ati incercat atunci cand, la decernarea medaliilor si cupei uefa, ati vazut pe teren steagul Romaniei. Nu sunt patriot, dar toata mass-media vestica a scris despre antrenorul roman! Macar asa sa mai iesim din anonimat, sau mai bine zis din umbra jefuitorilor si violatorilor din Vest. Nu sufar de romanism, doar ca daca vreun moment am tinut cu Sahtior ( a se citi Mircea Lucescu), am facut-o din dorinta de a mai spera la un bun renume… acela de a fi roman. In rest… respect!

decebal12345 (3 comentarii)  •  9 martie 2011, 17:49

Sint si eu de parerea ca FC Barcelona – Arsenal trebuia transmis… parca nu mi-a venit sa cred cind am citit ca se va transmite Sahtior – Roma. „Nu-i nimic”, mi-am spus „de aia exista DigiSport HU”. Da’ de unde? Si ei transmiteau acelasi meci, desi, ca si TVR, in tur au transmis meciul de la Londra.
Ei bine , fortat de imprejurari am urmarit meciul pe Dolce insa prin intermediul internetului dupa ce am trimis linkul catre citiva cunoscuti nervosi de alegerea TVR (pentru cei care spun ca meciul se poate urmari si pe internet le amintesc faptul ca nu toti au teava necesara pentru o transmisie online in format HD).

Si uite asa imi doresc sa dea Sahtiorul peste o echipa tare, din doua motive:
– macar vad un meci, sper, interesant (pentru ca e de asteptat ca Sahtior sa fie transmis indiferent de adversarul din turul urmator)
– poate va fi eliminata si astfel scap in acest an competitional de ultima reprezentanta fata de care televiziunile romanesti parca au obligatia sa le transmita meciurile (vezi Fiorentina)

pablo_xyz (1 comentarii)  •  9 martie 2011, 18:00

Te inteleg domnule Geambasu. Stii de ce? Pentru că nici eu nu m-am simtit reprezentat de steaua în 1986. În general stelisti nu digera prea bine succesul lui Lucescu. Ce sa-i faci… E cel mai bun antrenor român (Nea Imi şi nea Puiu după ce a căzut Ceausescu au mai facut ceva? În 1986 daca il puneai pe Valentin Ceausescu antrenor la steaua ar fia ajuns cel putin in sferturi..)
Bravo domnule Lucescu!

marci (1 comentarii)  •  9 martie 2011, 18:01

sunt intrutotul de acord cu dl cristi geambasul . de ce sa plangem noi la morminte straine?
sunt curios,daca se transmiteau simultan pe doua canale cele doua meciuri ce cota de audienta ar fi avut sahtarul lui il luce va garantez ca sub 10%.asa ca stimati conducatori ai tvr platiti din bani publi,pe viitor lasati falsele patriotisme si urmariti interesul majoritatii telespectorilor…sau poate basescu e fan sahtar atunci e de inteles

Nicolae Petre Mihai (24 comentarii)  •  9 martie 2011, 18:07

Dar ce aveti fratilor cu Sahtior??? Pe Barcelona o vedem saptamanal, mai des ca pe prietene. Sncer, a inceput sa mi se ia de aceasta manie cu Barcelona. Asa ca un meci in care sa nu joace Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Arsenal e binevenit. Nu inteleg indignarea asta, de parca ar fi prima oara cand se intampla treaba asta. Anii trecuti s-a intamplat la fel si se va intampla la fel si de acum incolo. Meciul a fost unul extrem de reusit, mult mai bun decat Valencia-Schalke sau Milan-Tottenham. Probabil ca meciul a trezit invidii ca o tara vecina ca Ucraina are o asa echipa si Romania, cu toti patronii ei care se bat cu pumnii in piept, habar nu are ce e aia o primavara Champions League. Acum, mi se pare ca TVR a fost obiectiv in ceea ce priveste aceste meciuri. Acum 2 saptamani a transmis Arsenal-Barcelona, acum Sahtior-Roma. Probabil ca daca le transmitea invers, nimeni nu mai urla acum. Dar asa suntem noi, cum niste romani se fac cinste in lume, trebuie sa se gaseasca o gramada de carcotasi frustati care sa urle ca nu le convine ceva. Bun, nu va place Sahtior, e optiunea voastra, dar cum am inghitit si am vazut meciul Barcelonei de acum 2 saptamani si nu am comentat nimic, asa si voi, trebuia sa inghititi inliniste meciul de aseara. Nu toata tara poate fi multumita de acelasi lucru.

Boggiu (1 comentarii)  •  9 martie 2011, 18:09

Perspectivismul fiind in floare, are si dom’ Geambasu dreptatea lui. Am urmarit ambele meciuri in paralel, pe net.
Fan-nefan Barca, era clar de la inceput rezultatul de pe Camp Nou. Pe acest stadion se joaca „magarusul” in mod constant, fara pic de respect pentru adversar. Cei de la Barcelona au ajuns, din pacate, aroganti. Aceasta pe langa faptul ca sunt de mult timp milogi si ajutati in mod constant de arbitri, dupa cum s-a vazut aseara (mie deja mi-e sila sa urmaresc meciruile arbitrare de Busacca). Nu traim o era a fotbalului, ci a banului/audientei.

Pana la urma e bine ca au dat meciul lui nea’ Mircea (am vazut spectacol acolo, totusi). Doar e vorba despre televiziunea Romana. Nu despre Televiziunea Catalana. Daca tot sunteti fani de ocazie, emigrati, flacai… ca de ocazie.

Florin tacticosu’ (55 comentarii)  •  9 martie 2011, 18:36

Baieti, marketingul aplicat la idei da un pic de greata la cititor!

Stim ca net-ul si tinta e plina de stelisti, stim treaba cu ura fata de Lucescu, dar chiar nu trebuie sa va cereti scuze fata de stelisti cand castiga Lucescu, pentru ca e doar meritul lui!!!

Inseamna ca sunt ciudat / indoctrinat / invechit daca tin cu Sahtior si am emotii la meciurile lor?

SA-L SUNAM PE GIGI SA NE SPUNA!!!!!!!

Bibi (33 comentarii)  •  9 martie 2011, 18:39

Total de acord !

motanul incaltat (455 comentarii)  •  9 martie 2011, 18:41

Nici daca-mi citeai gindurile n-ai fi spu-o mai bine.Hai Barcelona,Bayern sau Juventus!

gery76 (78 comentarii)  •  9 martie 2011, 19:05

Vad ca sunt cativa aplaudaci ai sinistrei echipe Sahtior, patronate de unul din marii mafioti din Europa de Est acest personaj malefic pe nume Ahmetov.Televiziunea romana aceasta sleahta de impostori profund imorali daca voiau sa-si arate cu adevarat patriotismul trebuia sa faca eforturi sustinute pentru a transmite meciurile pentru titlul mondial ale unui urias sportiv roman pe nume LUCIAN BUTE,un om care a adus infinit mai multe servicii Romaniei decat o rusine de echipa ucraineana patronata de sinistrul mafiot Ahmetov.Ca sa sa nu mai vorbim de cine modereaza emisiuni de analiza ale unor meciuri de Champions League ,Cosmin Cernat ale carui fraze incep cu un invariabil”aaaaa”si ”Chiose” Ticleanu care rar a nimerit doi jucatori ce in realitate se aflau pe teren.Raportat de asemenea la cererea unora de a veni in Romania le-as reaminti ca fara sutele de milioane de euro ale lui Ahmetov,au fost numeroase episoade 17 Nentori ,Irlanda de Nord tur-retur cu generatii de exceptie si la Dinamo si la nationala sau eliminari rusinoase gen ,Poli Timisoara sau echipe din Norvegia -cazul de la Rapid.

california (172 comentarii)  •  9 martie 2011, 19:12

@marius #199
cind concura si cistiga michael schumacher, se intona imnul germaniei iar apoi cel al italiei si de asemenea pot sa-ti confirm ca strazile erau tot asa de pustii si la buenos aires;
cei ce vreti sa faceti cu orice pret parada de patriotism, va priveste, nu va spune nimeni nimic; dar nu le cereti si celorlalti sa se inchine sfintului pe care l-ati ales voi; mai ales daca imparatia sfintului detine si niste teritorii romanesti pe care a uitat sa le dea inapoi.

TANO (10 comentarii)  •  9 martie 2011, 19:13

o adevarata lectie de fotbal le-au predat ucrainienii, italienilor aseara

ady_poli (3 comentarii)  •  9 martie 2011, 19:35

domu Geambasu, sper ca vedeti si veti raspunde la intrebarea asta, mai multi de aici au mai exprimat problema in posturi anterioare:

argumentul dumnevoastra principal nu a fost valoarea, ci faptul ca nu va simtiti reprezentat de shaktar.. deci vine intrebarea super logica: va simtiti reprezentat (si de ce) de barcelona sau arsenal?????

scufitzu_roshu (1 comentarii)  •  9 martie 2011, 19:41

D-le Geambasu (frumos nume, parca predestinat :-),

Este de-a dreptul jenant sa faceti astfel de comentarii, doar pt ca nu va simtit reprezentat de un club precum Sahtior.

In statistica, asa cum probabil stiti deja, dumneavoastra si opinia dvs reprezinta o cantitate absolut neglijabila, cei care dicteaza sunt cei care intrunesc majoritatea. Presupun ca TVR nu a stiut exact unde se afla aceasta majoritate asa ca a transmis alternativ cele doua meciuri, unul in tur si altul in retur.

In rest ce sa mai spun, traiesc intr-o tara unde nici un meci nu s-a transmis la tv si am ales sa vad echipa lui Lucescu pe net pt ca eu ma simt reprezentat de cei care muncesc cu succes pe alte tarimuri. Eu am ales sa plec din tara pt ca nu ma mai simt reprezentat in tara mea de alde Cristian Geambasu, Gigi Becali, etc.

Cu respect,
adidelaturda

P.S.
1. Anul trecut am fost pe Bernabeu doar ca sa-l vad pe Chivu cum castiga Liga Campionilor si m-am simtit reprezentat si mandru de el ;
2. Cand Lucescu defila cu steagul romanesc in Istambul dupa ce a castigat cupa UEFA, v-ati simtit reprezentat de el? Nu-mi raspundeti, e o intrebare retorica, cunosc raspunsul deja….

andrei (1 comentarii)  •  9 martie 2011, 19:50

mi-am dorit sa vad barcelona si uite nu s-a putut …veche boala damboviteana …oare ne putem vindeca ?

remusrazvan (6 comentarii)  •  9 martie 2011, 20:31

si eu sunt de acord cu dvs ,nici eu nu ma simpt rep de sahtior.

never walk alone (8 comentarii)  •  9 martie 2011, 20:36

De acord cu Dl. Geambasu. Eu sunt cu Liverpool!

Cum sa tii frate cu turcii? Sau cu ucrainienii??

Sibelius (13 comentarii)  •  9 martie 2011, 20:48

Imi amintesc cu tristete anii cand urmaream(mai intai pe TVR1) meciuri gen Galatasaray- Borussia Dortmund(si de altfel toate meciurile turcilor) in loc sa pot vedea meciul lui Manchester, al Realului sau al Milanului. Intr-adevar e o boala ce se intampla la noi. Azi-maine o sa cumpere vreun post tv drepturile de televizare din Liga Campionilor Asiei sau chiar si din campionatele din zona Golfului ca sa vedem cate un duel intre Ion Marin si Olaroiu de exemplu.

Ciprian (3 comentarii)  •  9 martie 2011, 20:55

@boggiu,

10-0 suturi pe poarta la Barca-Arsenal. Cum mai poti invoca arbitrajul cand nu ai un singur sut pe poarta tot meciul?! Daca Barca nu are respect pt adversar, atunci Mou sau Arsenal aseara nu au respect pentru fotbal, in general…

Dive Bell (3 comentarii)  •  9 martie 2011, 21:10

Perfect de acord! M-am satura sa ne fie bagat pe gat Sahtior doar pentru ca e Lucescu acolo. Sa fie sanatos! Bravo lui! N-am nimic cu Lucescu, mic sau mare, dar de ce trebuie sa tin cu Sahtior? De ce trebuie sa ma uit la un meci al lui Sahtior? M-am saturat de patriotarzi din astia care ii dau cu „un meci cu doi romani”. Ca in rest ne-am umplut de transmisiuni cu romani, nu?

@pablo_xyz – stii aia cu „naivul” fudul? Ala esti tu… Nu vorbea nimeni despre Steaua, dar frustrarile sunt al dracu’ de greu de stapanit, nu?

B.S, (56 comentarii)  •  9 martie 2011, 21:16

Disperatule/tilor.

George Maftei (1 comentarii)  •  9 martie 2011, 21:30

Recunosc ca la randul meu as fi vrut sa vad Barcelona-Arsenal fiind un fan al ambelor echipe dar, sincer argumentul pe care il aduceti domnule Geambasu este unul care imi lasa un gust amar. Pare a ascunde frustrare sau chiar invidie cum sa nu recunosti performanta lui Lucescu? Cum sa o treci in plan secund frustrarii dumitale de telespectator bautor de bere la meci? Cum sa nu tii cu Lucescu, cu Rat despre care zici ca e modest in joc….oribil adjectiv fals gresit si rautacios. Lucescu si Rat au devenit niste importanti ambasadori romani niste nume pe care oricare fan ucrainean ti le va spune cu zambetul pe buze cand, vreodata ajuns in tara lor (poate la Europene, daca avem mult noroc). Jos palaria domnule Lucescu, iar dumnevoastra domnule Geambasu, fi-ti un jurnalist sportiv, nu doar un alt bautor de bere la meci, frustrat si cu vocabular bogat.

marius710 (2 comentarii)  •  9 martie 2011, 21:58

Ceea ce scrie dl. Geambasu este corect si logic din punctul meu de vedere (eu avand si o antipatie fata de Lucescu de cand eram copil, iar el antrena pe Dinamo).
Ramane intrebarea: de ce ati scris articolul exact acum cand toti ar trebui sa ne scoatem palaria in fata performantei facute de Lucescu , sa uitam putin de rusinea ca suntem romani si sa avem o secunda de mandrie, indiferent ca suntem stelisti, polisti, etc…
Si singurul raspuns este ca din pacate si dl. Geambasu e mitic.

ionut (4 comentarii)  •  9 martie 2011, 22:01

Geambasule lasate ca esti praf rau de tot

adi stoica (1 comentarii)  •  9 martie 2011, 22:02

Ati scris un articol absolut inutil d-le Geambasu. Nu va simtiti reprezentat de Sahtior, probabil va simtiti reprezentat de Barca; asa, si? Da` de Lucian Bute va simtiti reprezentat? Probabil, in virtutea aceleiasi logici, nu, intrucat Bute boxeaza pentru un club canadian numit Interbox. Eu sunt interesat sa-l vad pe Bute boxand asa cum vreau sa-l vad pe Rat jucand si pe Lucescu antrenand din simplu motiv ca vreau sa tin cu cineva cu care am ceva in comun. Si nu ma intereseaza sa-l vad pe Messi pe care nu-l atinge nimeni fiindca asa dicteaza interesele financiare ale celor implicati in fenomen. Si nu ma mai intereseaza sa vad jucand o echipa despre care stiu dinainte ca va castiga, dat fiind ca e o selectionata de campioni mondiali si europeni, ghete si baloane de aur, mega si hiper-scumpe talente. N-am neaparat vreo problema cu „opulenta” lor de tot felul (cã nici Ahmetov nu se plange de bani) dar prefer sa-l vad pe ala mai mic cum se ridica prin munca si ambitie, iar daca in curtea aluia „mic” sunt si niste romani, atunci chiar am emotii pentru ei.
In orice caz, subiectul dumitale e inutil si subiectiv, nu poti dicta TVR-ului ce sa transmita (ca daca ar fi fost pe placul dumitale ar fi fost invers pentru altii) insa daca tot vrei sa vezi alte meciuri, vorbeste cu sefii dumitale (ca inteleg ca aveti si o televiziune care tot GSP se cheama) si-n felul asta o sa constati cata audienta ar fi facut Barca-Arsenal versus Sahtior-Roma. Nu-s` de ce , cred ca mai multi romani ar fi vrut sa-l vada pe Lucescu.

bogdan (2 comentarii)  •  9 martie 2011, 22:17

Jos palaria…Cat de adevarat si cat de simplu! Si cand ma gandesc ca eu, ieri, cand am realizat de fapt ce meci va transmite marele „post TV”, mi-am dat seama ca, de fapt…eu nu sunt absurd, si nu ma voi uita la respectivul meci. Patriot, da. De ce nu? Dar patriot absurd… niciodata! Asa cum, doar ca un simplu exemplu, nu voi suporta sau accepta niciodata odele pe care le fac unii comentatori pentru un oarecare Tamas, de la WBA, mai ales in meciurile in care (saracu’) Gabi nu se regaseste nici macar in lotul trupei conduse de Roy Hodgson. Pacat… Dar e bine in aceste meciuri ca telecomenzile au butonul MUTE!

bogdan (2 comentarii)  •  9 martie 2011, 22:22

Si inca o curiozitate…Cum de azi marele post tv nu a dat Shalke, echipa la care joaca (ceva mai rar decat Gabi, e drept…) Ciprian Deac? Sa fie doar partial nationalisti absurzi? 🙂

anakin (12 comentarii)  •  9 martie 2011, 22:31

nu echipa sahtior, dar romanii lucescu si rat DA.

Mircea (2 comentarii)  •  9 martie 2011, 22:33

Am exact aceeasi parere precum C.G.

MariusEncutu (2 comentarii)  •  9 martie 2011, 22:46

Respect pentru adidelaturda sau scufitzu_rosu. De foarte multe ori comentariile unora ma ating la suflet cu mult peste aberatiile jurnalistilor romani. Ce ma intereseaza pe mine ca domnul Geambasu nu are fir de patriotism in sange. Imi aduc aminte ca in facultate mi-am cumparat o carte foarte scumpa de navigatie si am invelit-o cu prima pagina al Gazetei Sporturilor. Pe prima pagina era o poza imansa cu chipul lui Hagi care isi pusese steagul Romaniei pe post de bandana. Tocmai castigase supercupa Europei cu „turcii” pe care acum ii antreneaza. Si patru ani de zile de fiecare data cand luam cartea sa o mai tocesc ii vedeam chipul cu drapelul pe frunte si imi amintesc cat de fericit am fost in seara aia cand o echipa a „turcilor” castigase trofeul suprem.
Daca dumneavoastra domnule Geambasu veti ajunge vreodata prin absurd, director general la Marca sau macar portar eu m-as lauda tuturor de la vapor.
Pentru ca in Romania noastra pe care eu o iubesc si urasc in acelasi timp orice roman care ii face cinste peste hotare contrabalanseaza cumpana in care pe celalalt taler, salasluiesc tiganii romani si faptele lor „dah smecheri”.
Nu mi-a venit sa cred cand in Indonezia!!! la Burger King la coada un baiat de vreo 25 de ani, indonezian dupa chip si port mi-a raspuns despre intrebarea: Ai auzit de Romania?
Raspunsul lui care m-a lasat masca. Atentie… in Indonezia!!!

Hagi, Nadia Comaneci si … GIPSY!!!

Liviu (1 comentarii)  •  9 martie 2011, 22:47

Pregatiti-va, la anul urmeaza Kazar Lankaran… Jenant ce au facut cei de la TVR, de a-i lasa pe prietenii! de la Dolce sa transmita meciul mai important caci nu, nu ma voi muta pe Dolce!!! Asta se intampla de obicei la orice societate de stat si la TVR nu e altfel : nu conteaza ratingul (evident Barca facea rating dublu), conteaza doar ce li se scoala lor, interesele lor caci banii din subventii si de la prostii care dau 1 euro in fiecare luna curg…

Mihai (2 comentarii)  •  9 martie 2011, 22:57

Cred ca orice roman intreg la minte este de acord cu tot ce spune in articol.Oricum la cate sute de milioane in aproape 10 ani de zile cu 90 la suta jucatori straini orice antrenor facea cel putin cat a facut marele Lucescu.Am vazut o emisiune mai devreme unde un prezentator il intreba pe Emeric-Alexandru Jenei daca este gelos pe rezultatele marelui domn Lucescu, ce oameni…Cand o sa castige si Lucescu cupa campionilor……..cu o echipa ROMANEASCA care sa fie formata de jucatori ROMANI atunci poate cineva sa il intrebe pe Emeric-Alexandru Jenei daca este cumva gelos ca i-a fost egalata performanta.Mereu spune acest mare antrenor Lucescu cat de usor si ce fotbal se juca in 86, mai bine s-ar uita cati brazilieni si cate milioane in cati ani de zile a realizat el nici jumatate din cat a realizat Emeric-Alexandru Jenei.

Vlad (1 comentarii)  •  10 martie 2011, 0:30

Decat sa vad favorizarea barcelona mai bine meciul ukrainienilor…

andrei (19 comentarii)  •  10 martie 2011, 1:09

Doamne cata dreptate are omul asta…cat as vrea un Shaktar-Barca in sferturi.sa o elimine pe barca si sa nu mai aveti ce comenta

pablo_xyz on 09.03.11 at 6:00 pm
Te inteleg domnule Geambasu. Stii de ce? Pentru că nici eu nu m-am simtit reprezentat de steaua în 1986. În general stelisti nu digera prea bine succesul lui Lucescu. Ce sa-i faci… E cel mai bun antrenor român (Nea Imi şi nea Puiu după ce a căzut Ceausescu au mai facut ceva? În 1986 daca il puneai pe Valentin Ceausescu antrenor la steaua ar fia ajuns cel putin in sferturi..)
Bravo domnule Lucescu!

omul cu cioco (6 comentarii)  •  10 martie 2011, 3:07

Vreau Barcelona – Sahtior in sferturi si scapam de nea Mircea !

matty (2 comentarii)  •  10 martie 2011, 9:30

Eu si multi altii, ca persoane particulare, am fost alaturi de cate un roman-romanca de succes, chiar si sportivi, fara sa banuim ca asta ne-ar face pasibili de „port ilegal” de patriotism sau chiar nationalism.
Tot ca persoane particulare, avem cu totii dreptul, pe plan sportiv vorbind, sa tinem cu cine vrem noi, sa vizionam ce ne place noua si sa ne exprimam public parerile proprii.
Ca persoana publica, in profesionist insa este altceva. Dl. ziarist roman Geambasu insa, jucand in limba romana, basca ceva rusa, ne anunta inca de la prima fraza ca dansul este”microbist apatrid”. Pai d-le ziarist roman, dumneavoastra lucrati in Romania, la un ziar romanesc si sunteti platit in lei romanesti. Nu este obligatia dvs. profesionala sa urmariti fotbalisti romani si sa le comentati performantele ?
Si daca aveti continuitate in demnitate, ca sa zic asa, v-as ruga sa anuntati public, tot ca „microbist apatrid” ca nu veti mai accepta deplasari la meciurile echipelor care folosesc jucatori romani. Si nici ca veti mai comenta despre ei. Si in general ca veti accepta sa comentati numai despre Real si Milan, Tottenham sau Barcelona, dar numai daca nu daca joaca romani acolo.
Poate incepeti de azi…

Sergiu (30 comentarii)  •  10 martie 2011, 9:38

Uite mai adidelaturda (interesanta ”semnatura”, nu am ce zice…) ca în statistica aia nesemnificativa ma numar si eu si poate multi altii ca mine si mai cred ca e o greseala din partea lui Cristi ca nu ti-a oferit un raspuns asa cum îl meritai, atât tu cât si MAJORITATEA de neofiti care îsi fac o profesie din a posta tâmpenii pe bloguri !
Ce ti-as fi raspuns ? În primul rând sa citesti mai bine si sa interpretezi corect spusele cuiva ! Dar desigur ca fara un exercitiu intelectual lucrat de o scoala superioara nu poti realiza performanta aceasta, tot la fel cum cluburile românesti nu pot nici macar visa la performantele din Estul razvratit, având doar ”proiecte” pe termen scurt si f. scurt ! 🙂
Bag eu seama ca e greu sa pricepi ca nu întotdeauna gloata are dreptate desi mecanismul democratiei pare sa-ti scape precum sapunul din mâini la baie…iar pe Cristi nu-l revolta reusita lui Lucescu si nici declaratiile belicoase ale lui Rat. Omul, jurnalistul spune-i cum vrei tu într-un limbaj civilizat, nu se simte partas la succesul altora (fiindca totusi Lucescu si cu Rat sunt doar o particica, e drept importanta, a unui angrenaj care functioneaza pe termen lung si f. lung !), care nu au nicio treaba nici cu limba româna si nici cu valorile la care noi tânjim…Ce vina are Cristi, ce vina am eu, ca nu ne putem extazia la performantele Sahtiorului, dar ne bucuram decent (si cu o oarecare amaraciune…)pt. reusitele românilor de acolo ?
Citeste mai atent amice si ai sa vezi ca mai sunt unii care se simt reprezentati de conationalii lor care au succes peste hotare, dar refuza sa se simta reprezentati de o echipa care nu are traditia fotbalistica a celor din occident, cu alte cuvinte: ma încânta performantele Urziceniului, dar nu ma poate extazia o echipa fara traditie si care în cele din urma s-a dovedit a fi o aparitie meteorica…

P.S. Sunt curios ce se va întâmpla cu echipa ucrainieana dupa era Lucescu…

marius (4 comentarii)  •  10 martie 2011, 11:58

California, nemtii scot palaria atunci cand vorbesc despre ” Lucesco” ,ma simt mindru ca sunt roman si datorita lui,asa cum sunt mandru ca sunt compatriot cu:Hagi, Nadia, Nastase,Chivu,Neagu, Bute.Pacat,avem 2_3 care ne reprezinta „afara”, si noi nu ne simtim reprezentati.

marius (4 comentarii)  •  10 martie 2011, 12:47

Am omis un nume mare. Gica Popescu,capitan la Barcelona, a reprezentat Romania? Raspuns: daca nu ajucat la steaua,NU!

biju (65 comentarii)  •  10 martie 2011, 13:04

mare dreptate..are CG. am cautat jumate din prima repriza pe net un link sa vad meciul…dar efortul a meritat.

sorinakis (1 comentarii)  •  14 martie 2011, 16:56

Bine zis.Toata lumea ne intoxica cu tot felul de campionate de 2 lei,Ucraina,Turcia si arabi ca acolo joaca „marii jucatori romani’.Si chiar daca imi place Nea Mircea si sunt fanul lui Lazio nu am tinut cu Shaktar.

Comentează