Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Meciul decisiv al Basarabiei

Vreţi un meci tare? Unul în care se luptă pe viaţă şi pe moarte? O partidă în care arbitrii nu pot fi recuzaţi, refuzaţi şi returnaţi?

Luaţi-vă ochii de la fotbal o vreme! Abandonaţi-l pe Piţi cu şansele lui matematice […]

marți, 7 aprilie 2009, 6:45

Vreţi un meci tare? Unul în care se luptă pe viaţă şi pe moarte? O partidă în care arbitrii nu pot fi recuzaţi, refuzaţi şi returnaţi?

Luaţi-vă ochii de la fotbal o vreme! Abandonaţi-l pe Piţi cu şansele lui matematice de a fi penibil pînă la capăt, uitaţi-l pe Mircea Sandu, apostolul fotbalului mixt, lăsaţi-l pe Gigi să se descurce cu echipa lui de 11 avocaţi plus 3 rezerve! Şi aveţi răbdare, derbyul din Bănie se va juca. Ne-gre-şit. Dar uitaţi-vă neapărat la ce se petrece în Moldova! Moldova aceea de peste Prut, cu moldovenii ei de care nu prea ne pasă şi despre care vorbim cu un sentiment de superioritate, ca despre nişte rude sărace pe care e bine să le eviţi.

Nu ştiu dacă puştii care dau năvală pe Ygsp au vreo emoţie atunci cînd văd imaginile de la Chişinău. Poate n-ar strica să le explicăm noi, cei care în urmă cu 20 de ani eram tot atît de singuri ca oamenii aceia care îşi strigă dreptatea în Basarabia. Doar că noi am fost mai norocoşi, fiindcă România nu era invenţie kaghebistă, ca această oroare denumită Republica Moldova, cu graiul moldovenesc aferent, patente ruseşti în spatele cărora se găseşte o parte de Românie. În afară de babele analfabete din Dubăsari şi bunicii cu pedigree de colaboratori NKVD, au mai votat pentru comuniştii preşedintelui Voronin 183.000 de morţi. Conform tradiţiei, strada arde, iar televiziunea de la Chişinău transmite un program de divertisment. Dansatoare cu şerpi contra libertate. Aşa se falsifică alegerile, aşa se fură viitorul unor oameni care au avut ghinionul de a fi doar nişte români născuţi prea la est de Bucureşti. La care noi ne cam uităm de sus. Regăţenii sînt miticii ardelenilor. Basarabenii sînt miticii regăţenilor. Şi tot aşa. Probabil că găgăuzii sînt miticii basarabenilor.

Ca de obicei, primii au ieşit în stradă studenţii. La fel ca la Bucureşti în ’89, ca la Paris în ’68. Ei au totul de pierdut şi totul de cîştigat. Fiindcă la ei coeficientul disperării se măsoară în aspiraţii, nu în salarii compensatorii. Să nu vă închipuiţi că tinerii aceia au creierul mai mic decît noi, că nu îşi doresc să trăiască decent, să călătorească, să facă shopping, să stea ore în şir la taclale pe mess, să joace zi-lumină WOW în reţea. Dar înainte de toate astea ei au de rezolvat o problemă. Nu sînt liberi. Ca să faci toate lucrurile acelea enumerate mai sus, nu toate foarte inteligente, trebuie să fii liber. Poate o să vă povestesc odată cum e şi chestia asta numită libertate. Pînă atunci, reţineţi atît, dragi copii: oamenii aceia care îşi spun comunişti sînt nişte oameni răi. Foarte răi.

OK, man, situaţia e de kkt, şi noi cum îi putem ajuta? Simplu. Să fim alături de ei. Cu sufletul. Vor simţi că nu i-am abandonat. Pentru că urmează ore grele. O noapte lungă şi urîtă. Comuniştii se simt bine pe întuneric. Şi nu au nevoie de laptopuri ca să îţi stîlcească oasele. Ştim, pentru că înainte de Google motorul de căutare se numea Securitate.

Comentarii (135)Adaugă comentariu

jan viola pitesti (111 comentarii)  •  8 aprilie 2009, 20:14

asa a fost mereu in istoria romaniei cu bune si rele saracia te scoate in strada uneori

daris, oxford (1 comentarii)  •  8 aprilie 2009, 20:29

Mdah…frumos comentariul. Dar eu am o parere aparte. Eu tin cu toti romanii din Basarabia si as dori ca toti sa aibe aceleasi drepturi ca romanii din Romania…dar daca acestia sunt in nr de -20% asta e. Cat despre Basarabia le doresc sa fie liberi…si sa se numeasca cum vor vrea ei …Republica Libera NeRomana si NeRusa Moldova… Ipotetic vorbind nu as vrea sa vad in romania analfabetii aia care se cred moldoveni si vb lb moldoveneasca ca se ridica cu nazuri si figuri…doar de asta. Celor cu sange de roman le doresc sa-si ia cetatenia ro si sa profite din plin de ea…celor mold cu lb moldoveneasca le doresc sa fie liberi.
Din cea mai pura zona a Romaniei, Oltenia, de la un patriot nu un rasist va doresc MULTA BAFTA!

bogdan (1 comentarii)  •  8 aprilie 2009, 20:47

foarte bun articolul!l-am citit de dimineata in ziar,va felicit!

adi (2 comentarii)  •  8 aprilie 2009, 21:01

cel mai tare comentariu la aceasta tema. pacat ca acei studenti nu sunt sustinuti: opozitia sustine ca nu ei au orgaizat revolta si nu isi asuma nici o responsabilitate, europa (inclusiv romania) tace, russia sustine comunistii.

jos_cenzura (66 comentarii)  •  8 aprilie 2009, 21:06

cat timp rusia era tare iar romania era parlita, toti basarabenii erau filorus, vorbeau ruseste si moldoveneste; acum ca romania este in plina ascensiune, in UE, economie in crestere, posibilitati etc, basarabenii dintr-o data vor sa devina romani… eu zic sa le oferim cetatenie celor care trec un examen de limba romana si atat, in rest sa se descurce

Adrian (1 comentarii)  •  8 aprilie 2009, 21:09

de fapt suntem 10-12% care recunoastem ca suntem romani. Dar, chiar si asa, vrem viitor doar alaturi de ROMANIA!!!

lupu (1 comentarii)  •  8 aprilie 2009, 21:51

BASARABIA-pământ românesc . Plus nordul Bucovinei , Kadrilaterul . Ce face statul român în această privinţă?Doar nebunul de Vadim se mai agită câteodată dar pe el nu-l mai ia nimeni în serios.

king (1 comentarii)  •  8 aprilie 2009, 22:35

BASARABIA PAMANT ROMANESC! VREM ALEGERI REPETATE!!!

paulduta (1 comentarii)  •  8 aprilie 2009, 23:44

bravo domnule Geambasu,foarte bun articolul,mult peste media celorlalti ziaristi din mass-media romana,si da moldovenii de orice fel,chip sau grai trebuie sustinuti!
solidaritate!

cheguevara (5 comentarii)  •  8 aprilie 2009, 23:50

nu sti ce vorbesti ce inseamna capitalismul pentru care se lupta ei sa il castige la fel cum am facut noi in romania am zis ca ne am castigat libertatea da de unde ,am castigat libertatea voastra a elor cu bani ca tine care sta pe la televizor si influenteaza lumea dar noi muncitori care muncim pe nimic nu avem aceleasi idei ca tine canoi muncim cu carca si ne plateste capitalismul pentru care lupta altii cu nimic si tu invarti mi de euro te duci in vacante prin strainatate iar noi ne uitam ca prosti nu mai minti lumea capitalismul si imperialismul american e e cacat drept dovada saracia da pe glob asa ca taci numai influenta sau oi fi fascist si tu
toti tineti cu bogatii dar saracii sunt ai nimanui de aceea nu ai pareri contradictorii ca saracii nu au INTERNET chiar as vrea sa imi trimiti un mail te rog.
TREZITI-VA ROMANI NU VA MAI LASATI MANIPULATI
VIVA CHE GUEVARA

presedinte tirgu jiu (1 comentarii)  •  9 aprilie 2009, 2:34

Romania si emancipatia,Romania si popor elevat: antonime.
Romania si romanii nu sunt capabili de nimic, traiesc si vor trai in mizerie si coruptie,in ciuda resurselor economice pe care le are, o tara in care oricine se afla la putere fura de rupe.
Romania da lectii moldovenilor,mai intai sa mearga la scoala,sa ia lectii de la moldoveni de patriotism; sunt departe romanii de moldoveni

adi (2 comentarii)  •  9 aprilie 2009, 3:07

ATENTION: nu e romanism, ci e anticomunism.

moldova vrea anticomunism, cei care vor „uniunea” sunt platiti ca sa duca in eroare. ei vor independenta si libertate. nu au nevoie de noi, bravo moldova.

PS: e din surse sigure

arh. Gheorghe Petrescu (214 comentarii)  •  9 aprilie 2009, 9:04

BUN ARTICOL. MOLDOVA PROBABIL IN TIMP SE VA ALIPI RAMANIEI MARI. DAR FOTBALUL ROMANESC E IN PICAJ LA NIVELUL NATIONALEI. DECI, ESTE NEVOIE DE UN NOU ANTRENOR SI O NOUA ECHIPA A ROMANIEI. ALTFEL, LA REVEDERE FOTBAL ROMANESC. HAI ROMANIA!

Bravo lor!!! (2 comentarii)  •  9 aprilie 2009, 9:23

In primul rand felicitari pentru articol.

In al doilea rand vreau sa spun ca fiind iesean, am fost anul trecut la Chisinau in interes turistic si de afaceri si va pot descrie nu de pe pereti, ci efectiv ce am simtit eu.

La vama o mie de intrebari, da de ce, da unde, cand va intoarceti, la cine, cu ce treburi…da ce functie am de merg cu un Touareg si tot asa..

In ceea ce priveste oamenii nu putem spune ca sunt romani sau rusi, asta e, unii nici nu stiu sau nu vor sa vorbeasca romaneste, dar nu pot sa ii condamn, asta a fost sistemul in care s-au format.

Cei 50% de sange romanesc poate ca vor Romania Mare, dar problema nu e asa usoara cum pare, cealata parte nu poate fi obligata sa accepte acest lucru. Ce ar fi daca maine ar iesi rusofonii in strada sa ceara unirea cu mama Rusia?

Mai mult acum, tendinta e de disparitie a granitelor, maine poate vom vorbi doar de continente in loc de tari, iar peste 50 de ani nu exlud posibilitatea de a fi o singura administratie centrala mondiala si bineinteles administratii locale – regionale.

Cert este ca vorbind aceeasi limba (cu micile scapari si cu mici diferente de accent) trebuie sa ii respectam atat pe moldovenii romani cat si pe cei rusi si sa facem tot posibilul de ai aduce alaturi de noi in Uniune.

Iar pentru faptul ca au indraznit sa infrunte „sistemul” in castigarea libertatilor fundamentale, meritat TOT RESPECTUL !!!

alex (4 comentarii)  •  9 aprilie 2009, 12:29

frumos articol dar mai bine sa ne vedem de SARACIA din tara noastra si sa-i lasam pe moldoveni sa faca ce vor,nu are rost sa ne gandim la unire atat timp cat suntem vai de capul nostru ne mai trebuie alti sarantoci pe cap?

Student Luptator (1 comentarii)  •  9 aprilie 2009, 13:00

Zi de zi sint in PIATZA. Se dau lupte de nedescris. Una e ce se intimpla la vazul tuturor, alta e ce se intimpla pe strazile din imediata apropiere. Daca vii din directia PIETII inseamna ca esti ,,de-al lor,, Esti injghebat imediat de 3-4 politisti in civil, sucite miinile la spate, luat telefonul si actele si bagat in masina. Dupa asta nu mai stie nimeni nimik de tine. Au cazut baieti care venea de la ore sau se plimbau pe strazile centrale ale Chisinaului. E de-a dreptul frustrant, se baga frica in oameni si nu putem face nimik. Se risca pina 25 de ani de inchisoare . . . E groaznik!!! Mi-e frica!!! Dar ma duc si azi. MAI BINE MORT DECIT COMUNIST!!!
p.s. ROMANI DE PESTE TOT AVEM NEVOIE DE SUSTINEREA VOASTRA!!! MACAR SUFLETESTE . . . .

suporter (23 comentarii)  •  9 aprilie 2009, 14:57

lui STUDETN LUPTATOR,
nu va lasati fratilor. Castigati-va libertatea.
Nu va fi usor. Si nu se va intampla azi sau maine.
Dar daca veti fi uniti si hotarati, si mai ales, organizati,
mai repede sau mai tarziu, o veti castiga.
Poate asta nu va insemna si bunastare, ci tot
saracie, dar macar veti sti ca puteti umbla liberi
gandi liberi, vorbi liberi. Apoi vor veni si vremuri mai bune.

lagardere_72 (75 comentarii)  •  9 aprilie 2009, 16:36

@ roman adevarat on 08.04.09 at 7:00 pm

„ma intreb cum au facut romanii tari si destepti in 1940 de au abandonat Basarabia fara lupta Rusiei,iar acum vin explicatii si sfaturi,bla,bla ,bla. Moldovenii-basabeni au fost singuri si au ramas singuri,ca acum.”

Raspunsul la intrebarile tale il vei gasi in carti, dar nu in cartile de istorie, caci acolo vei primi doar raspunsurile agreate de politicieni.

Romanii nu au acceptat niciodata cedarea Basarabiei. Au fost obligati sa o faca atunci cand Hitler s-a inteles cu Stalin in 1940. Atunci atasatii militari si diplomatii aflati la consulatul de la Viena au fost chemati la ordin si li s-a dispus ce s-a hotarat. Nici macar Antonescu nu a fost de acord cu acest marsav dictat.
Din pacate suferim si in ziua de azi pentru pacatele lui Hitler si ale lui Stalin.
PS: Frati moldoveni sa stiiti ca niciodata noi nu v-am uitat. Daca nu vom putea sa va ajutam cu lucruri concrete o vom face cu sufletul si poate intro zi vom veni sa ne vizitam fara a avea nevoie de acordul cuiva.
Am asteptat 318 ani de la prima Unire pana am reusit sa ne intregim tara, vom mai astepta, dar tot vom fi impreuna. CURAJ

GEO (1 comentarii)  •  9 aprilie 2009, 17:44

Problemele fotbalului romanesc:
1.Dezinteresul cluburilor fata de echipele de copii si juniori;
2.Desfintarea campinatului tineret sperante
3.Desfiintarea sportului de masa (exemplu cupa intre scoli)
4.Dezinteresul antrenorilor (la nivelul copii si juniori)pentru copii fara putere financiara;
5.Interesul anumitor impresari si actionari de a juca la echipa nationala anumiti jucatori aflati sub contract cu toate ca ei evolueaza slab sau deloc la echipele de club.
6.Slaba arie de selectie

MasterKane (1 comentarii)  •  9 aprilie 2009, 19:51

Trup si Sulfet cu Basarabia ….nici in cele mai grele momente nu uita lumea din Romania de voi …pt toti cei care vb de Romania noastra urata sa stiti ca LEGEA va da DREPTUL sa renuntati la cetatenia voastra daca nu va place ….eu unul sunt mandru ca sunt ROMAN si imi iubesc tara , frumusetea ei , libertatea cu care ma pot exprima ….mai iesiti in lume sa vedeti ca acolo nu esti la fel de liber ca in ROMANIA …. si nici acum nici in 100 de ani , cel putin eu , nu voi renunta la ideea ca Basarabia sa fie Pamant Romanesc !!!
vorba aia Roman odata , Roman pt totdeauna!!!
Bafta Basarabiei …Clujul e cu Voi!!!!

jos_cenzura (66 comentarii)  •  9 aprilie 2009, 20:17

@GEO: ai o idee fixa, frate, ai postat aceeasi ineptie la toate articolele GSP – raspunde la subiect odata, omule

@cheguevara: ai citit vreodata biografia idolului tau? te-ar putea surprinde ce a facut acest „erou” in timpul vietii (mai ales in perioada petrecuta in Cuba nu ca luptator pentru „libertate” ci ca reprezentant al statului); vezi ca s-ar putea sa iti alegi alt nick dupa ce te informezi un pic (deocamdata probabil ca esti victima capitalistilor alora care iti baga cate un t-shirt pe gat LOL)

cat despre moldovenii basarabeni: de ce devin dintr-o data pro-romani, cand romania e in UE si nu mai e parlita ca inainte, iar cand romania era saraca si asuprita, basarabenii erau filorusi si nu voiau sa aiba de-a face cu fratii de peste prut?

Basarabeanu’ liber (1 comentarii)  •  9 aprilie 2009, 21:09

Nici nu va imaginati ce se intimpla si la ce practici au recurs acum comunistii… studenti, oameni simpli sunt bagati in masini de catre „civili”, sau mai corect securisti si dusi in directii necunoscute.. printre aceste masini sunt si dube cu numere de Transnistria, incredibil!! nu mai zic de cei care au fost surprinsi pe filmari si poze pe 7 aprilie.. au inceput o politica de intimidare si de bagare a fricii in masa, in populatie, mergi simplu pe strada si ti se pun mainele la spate si esti bagat in duba gratis… bruiaza site-urile unde oamenii se inteleg pentru a se reuni in PMAN..
Oricum, libertatea noastra nu ne-o fura nimeni, si Voronin mai devreme sau mai tirziu va cadea, sper sa o faca cat mai spectaculos…
Felicitari pentru articol domnule Geambasu, sunt stelist convins, si de multe ori nu prea mi-a placut tonul articolelor dumneavoastra dar acesta este IREPROSABIL si EXCELENT!!!!

claudiu (1 comentarii)  •  9 aprilie 2009, 21:46

In Basarabia, comunistii incearca sa opreasca Revolutia. Occidentalii tac, spre rusinea lor, in timp ce tinerii arestati sunt trimisi dupa gratii. Poate in Transnistria…
Este extrem de semnificativ ca dictatorul Voronin a avut tupeul sa falsifice alegerile chiar in saptamana in care Parlamentul European a condamnat ideologia criminala numita comunism. Si la fel de semnificativ este faptul ca tinerii care au avut curajul sa iasa in strada s-au nascut ori au fost educati dupa destramarea Imperiului Raului, numit URSS. BASARABENI, CLUJUL ESTE ALATURI DE VOI! LIBERTATE PENTRU BASARABIA!

papaleech (4 comentarii)  •  9 aprilie 2009, 22:36

Frumos articolul cu o mica mentiune. Cei care folosesc apelativul de Mitici pentru regateni dovedesc o incultura crasa. De ce? Simplu. Caragiale a creat acest personaj pentru a caricaturiza pe parvenitul venit in Bucuresti. Apelativul folosit de anumite entitati biologice nascute in Ardeal pentru termenul generic de „REGATENI” mi se pare o curata nesimtire. Sa nu uite aceste entitati biologice cu fumuri de supraoameni ca acesti „mitici” si-au jertfit viata pentru ca ei sa nu mai stea sub ocupatie autro-ungara. Ar fi mai corect ca acesti indivizi sa citeasca doua capodopere ale lui Camil Petrescu. Una este „Ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi” si………”Mitica Popescu”. Paradoxul este ca am vazut cu ce „superpersonalitati” venite de la Cluj ne-am procopsit la conducerea tarii. Daca este sa fiti macar o data corecti ar trebui sa recunoasteti ca „Mitica” al lui Caragiale este acum scumpul vostru premier. Spun al vostru pentru ca pe mine nu ma poate reprezenta un impostor. In ceea ce ma priveste ma consider un Mitica Popescu al lui Camil Petrescu. Oricum o sa simtiti pe pielea voastra „dragilor” cu ce caricatura de primarel ati procopsit o tara.

George (8 comentarii)  •  9 aprilie 2009, 23:00

Din pacate, singura atitudine pe care a luat-o UE a fost una ca si cum noi românii, care suntem totusi tara membra UE, am fi vinovati de ceea ce se intampla acolo, in Moldova.
Le-au recomandat oficialilor de la Chisinau sa refaca relatiile diplomatice cu noi, doar asa de fatada, ca altfel am fi facut noi presiuni la UE.
Din pacate, revolta din Moldova nu beneficiaza de circumstante norocoase ca cele din ’89-’90 cand deja se stabilise o ordine mondiala, URSS si-a negociat strategic dezmembrarea cu occidentul, asa ca practic URSS in Caucaz, Belarus, Ucraina si Rep. Moldova va continua sa existe. Rusii sunt infiltrati in aceste tari, iar cand popoarele de aici se vor revolta, rusii tacticosi vor innabusi totul inca din fasa.
De ce credeti ca e instabilitate in Ucraina? Pt ca e negociata in secret de rusi cu UE. La fiecare gest facut de UE sau NATO, Rusia a dat o palma bine stabilita. Independenta Kossovo=independenta Abhaziei si Osetiei de Sud. Faptul ca UE/Nato au intentionat sa ia sub aripa lor pe Ucraina/Georgia, a facut ca in Ucraina sa porneasca o puternica instabilitate politica (stabilitatea la nivel politic si etnic este o conditie obligatorie pt un stat ce doreste sa intre in structurile euro-atlantice). De asemenea, invazia Georgiei din vara a fost bine gandita, tocmai pt ca Georgia sa nu poata intra in NATO.
Sunt multe strategii de politica externa in lume si, desi nu mai recunoaste nimeni, in lume exista inca mari sfere de influenta a unor state, care nu vor lasa niciodata alte state sa se dezvolte.
Romania a avut mare noroc ca a intrat in UE si NATO, acum suntem feriti de potentiale conflicte sau sanctiuni economice din partea rusilor.
Probabil ca am scris mult si prost aici si imi cer scuze, dar subliniez faptul ca revolta din Moldova fara sprijin si acorduri internationale prestabilite este si va fi un esec.

Flavius B (5 comentarii)  •  10 aprilie 2009, 4:42

@ papaleech

Stimabile internaut , poate ca nu as fi intervenit la baza fasaitelor tale precizari cultural-lingvistice daca nu pomeneai emfatic de „incultura crasa „. Darjii ostasi regateni ( valahi +soldoveni) au pus bocancul (discutabil, tinand cont ca in zona moldo-vlaha exista un uz limitat de opinca ) in Ardeal la ordinul hamesit al elitei politico-oligarhice dambovitene( urmasii boierimii mai mult sau mai putin fanare) . Au constituit astfel Armata de Ocupatie. Dincolo de ocupatie intelectualitatea ardeleana care s-a zbatut timp de decenii pentru egalitate in drepturi, ne-discriminare (suna cunoscut ??) ardelenilor de limba romana se intrezarea posibilitatea de a le obtine intr-un nou si negociat proiect statal.
Maniu, un idealist de buna credinta a negociat alipirea Ardealului la Mica Romanie, atat cu ungurii si austriecii cat si cu dambovitenii. ( cei din urma nu s-au dezmintit si cel putin partial l-au inselat) Ce a urmat a fost o perioada de 26 de ani de indoctrinare educationala masiva in nou-creeata „Romanie” bazata pe figurile luminoase ale lui Ferdinand si Mihai ( vedem si azi efectele) . Cam atat din istorie.
Desigur nu este intentia mea de a-l apara pe dl Boc. Constat doar personajele s-au perindat in functia de prim-menestreli ai guvernului acestei tari : Vacaroiu ,un reputat profesor la Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir -doctor docent in matusi si termopane, precum si un priceput importator de automobile .
Si pentrua nu vorbi mai departe despre impostura si intruchiparea spiritului de Popesti-Leordeni iti recomand si niste nuvele de Liviu Rebreanu.

dorin (7 comentarii)  •  10 aprilie 2009, 6:02

Am stat un an la Chisinau si ca sa fiu sincer nu m-am simtit vreo clipa agreat sau bine primit ca roman . DAR ,Basarabia nu este numai Chisinau , romanii din restul acestei provincii istorice simt romanesta. Astept ca cineva sa ne cheme la ceva organizat, pro fratii romani din Basarabia si las totul si ma prezint la lupta .

dorin (7 comentarii)  •  10 aprilie 2009, 6:13

Am uitat sa mentinonez ca sunt oltean din Craiova ,locuiesc la Tg Jiu, nu am nici o ruda apropiata sau de care sa stiu in Basarabia,nu sunt fanatik sau nationalist prmist ,il urasc pe vadim si pe becali, nu sint anticomunist dar aia sint rusi criminali si antiromani .

dorin (7 comentarii)  •  10 aprilie 2009, 6:19

Tocmai ascult la stiri un ***de ministru de externe roman care nu are atita decenta sa taca macar si care ne recomanda sa nu mergem in Basarabia(foloseste un eufemistic evitati Chisinaul).

Lereter (7 comentarii)  •  10 aprilie 2009, 15:03

Basarabia ca si Transnistria sint zone romanesti in care romanii nu si-au manifestat niciodata majoritatea,dupa venirea sovietelor si deportarile triste. Rar ,mai fin,un Vieru,sotii Teodorovici etc,sau mai dur grupul Ilascu s-au pronuntat,dar niciodata conducatorii alesi la Chisinau n-au fost proromani..Zicea odata M Snegur „sa ne tinem rudenie,dar sa ne vedem fiecare de treaba” -citat aproximativ,care ii sintetizeaza pe moldoveni. Acum ,cind in Romania,sau trecand prin Romania romanii moldoveni (sau ce se dau romani-cam e pleonasm in expresie) pot ajunge la zone mai bune de viata,parca s-au trezit. Niciodata rusii nu vor accepta umilinta,asa ca e greu de crezut ca doar prin forte romanesti se poate aduna neamul.Acum la Chisinau o superba razvratire tinereasca arata parintilor si bunicilor ca „mamaliga poate exploda”. Sa vedem cu ce rezultate. Pe termen scurt cu intemnitari,asuprire si intimidare.Nici nu pot zice ce ar trebui sa faca alesii nostri,dimboviteni,orice ar face nu ar iesi bine,asta-i realitatea noastra in care autodistrugerea din interior,datul cu parerea si tradarea par a fi genetic prezente la romani. Parerea mea.

Din Basarabia, Studentului luptator (nr.116) (1 comentarii)  •  11 aprilie 2009, 2:02

Tulburator acest mesaj al compatriotului meu.
Un strigat de disperare, de parca ar chema cineva la ajutor din strafundul unei temnite.
Acestia sunt tinerii, care au iesit cu tricolorul in starada dupa victoriile tricolorilor.
Sunt tinerii, care se aduna pentru a fi alaturi de Steaua sau CFR in cupele europene.
Sunt tinerii, care au doar o singura suflare – cea romaneasca.
Si uite ce face Voronin cu acesti oameni, cu aceasta bucata de pamant romanesc.
Dar ce fac romanii cand sufera acest pamant romanesc dintre Prut si Nistru?
Bravo, Geambasu!
Fiti cu noi, romani! Basarabia va asteapta!

edy (1 comentarii)  •  11 aprilie 2009, 8:45

duceti-va si asaltati televiziunea moldova 1
si sa aratati tuturor republicii moldova ce se intampla la chisinau
sa stie lumea ce se intampla si sa vi se alature in actiunile voastre
cred ca o sa castigati foarte mult daca oamenii or sa vada ce se intampla de fapt
ei acum vad doar filme si minciunile care vrea Voronin sa le stie lumea

papaleech (4 comentarii)  •  11 aprilie 2009, 18:15

@Flavius B

Da. Cred ca ai dreptate. Nu e vorba de incultura crasa. Ci de altceva mai crunt. Cei ca tine sunt manati de ideea ca sunt un fel de homo sapiens supremus. Spunand despre cei care v-au eliberat:

„Au constituit astfel Armata de Ocupatie. Dincolo de ocupatie intelectualitatea ardeleana care s-a zbatut timp de decenii pentru egalitate in drepturi, ne-discriminare (suna cunoscut ??) ardelenilor de limba romana se intrezarea posibilitatea de a le obtine intr-un nou si negociat proiect statal.
Maniu, un idealist de buna credinta a negociat alipirea Ardealului la Mica Romanie, atat cu ungurii si austriecii cat si cu dambovitenii. ( cei din urma nu s-au dezmintit si cel putin partial l-au inselat) Ce a urmat a fost o perioada de 26 de ani de indoctrinare educationala masiva in nou-creeata “Romanie” bazata pe figurile luminoase ale lui Ferdinand si Mihai ( vedem si azi efectele) .”

nu faci decat sa terfelesti amintirea zecilor de mii de „valahi+soldoveni ” care si-au varsat sangele pentru ca voi acuma sa nu fiti in situatia confratilor din Moldova de peste Prut. Sa nu mai aud de imbecilitatea data pe goarna de portocalii si basescieni referitoare la pericolul unguresc. NU. CEL MAI MARE PERICOL SUNT TRADATORII DE NEAM SI TARA CARE RESCRIU ISTORIA ROMANILOR. Esti o rusine pentru acest neam romanesc domnule Flavius B. TU NU ESTI ROMAN PRIN INEPTIILE PE CARE LE ENUNTI. ESTI DOAR O ENTITATE BIOLOGICA CARE A FOST PROCREATA IN ACEST SPATIU ROMANESC ARDEALUL. Daca ti-as spune ca esti de o incultura crasa te-as ridica la stadiul de om.

P.S. Poate odata o sa citesti discursurile lui Iuliu Maniu din Parlamentul Ungariei inainte de Primul razboi mondial

papaleech (4 comentarii)  •  11 aprilie 2009, 19:26

Mai am de adaugat ceva. Este vorba de o greseala care vad ca se repeta din ce in ce mai des. Numele de Basarabia vine de la neamul Basarabilor. Si mai ales de la Mircea cel Batran care a facut parte din aceasta dinastie de domnitori ai Tarii Romanesti.
„Eu cel întru Hristos Dumnezeu binecredinciosul si bine cinstitul si de Hristos iubitorul si singurul stapânitor, Io, Mircea, mare voievod si domn, cu mila si cu darul lui Dumnezeu stapânind si domnind peste toata Tara Ungrovalahiei si partile de peste munti, înca si spre partile tataresti, si Almasului si Fagarasului herteg, si Banatului de Severin domn, si de amândoua partile peste toata Dunarea si pâna la marea cea mare,si cetatii Darstorului stapânitor”.
Ori acea zona de peste Prut peste care se face referire :
„amândoua partile peste toata Dunarea si pâna la marea cea mare,si cetatii Darstorului stapânitor”
este din pacate zona care acum se afla la Ucraina de astazi. (zona din sudul Moldovei de peste Prut de astazi). Din aceasta cauza denumirea corecta este Moldova de peste Prut.

papaleech (4 comentarii)  •  11 aprilie 2009, 19:41

Pentru o si mai buna precizare este vorba de zona cetatii Chilia, unde negustorii italieni din Genova l-au chemat pe domn si i-au cerut protectia.

Comentează