Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Rezistența din alți munți

Lupescu a avut o campanie scurtă. O lună și ceva e, firește, mult prea puțin față de patru ani, cât a tras Burleanu, zi de zi, ca să câștige aceste alegeri. N-ai cum să aprofundezi, n-ai cum să duci muncă […]

...

Cât fior mai provoacă Generația de Aur?

Sigur că votul n-a părut tocmai secret, buletinele de vot se reflectau în geam și de acolo în camera operatorului de la Telekom Sport, care a reușit să surprindă în direct mare parte din tainele scrutinului. Sigur că n-a fost […]

...

Dioszegi a întors și obrazul celălalt

Puțin peste 4.000 de euro aplicați unei echipe care o comite în asemenea hal și care primește peste un milion din drepturi tv nu înseamnă absolut nimic. Dar sancțiunea a fost aplicată în baza unui regulament anacronic, incomplet, făcut cu […]

...

Oltenii și rufele de pe frânghie

Alex Băluță se plânge public că nu joacă, reclamând în subtext postura sa de căpitan obișnuit al echipei, de fotbalist aflat aproape de echipa națională, valoarea sa, fotbalul pe care îl știe, poate și atașamentul care l-a făcut să nu […]

...

Candidații și televizorul

Posteritatea românească are la dispoziție acel episod dinaintea Prezidențialelor din 2004. Dialogul televizat dintre Adrian Năstase și Traian Băsescu va rămâne în arhive, iar replicile din acea seară, în care „și-a dominat clar adversarul”, iau adus celui de-al doilea acele […]

...

De fapt, Hațegan a ajutat enorm Craiova

Nu e o opinie separată de părerea generală. Penalty-ul la Bancu rămâne penalty, eliminarea lui Băluță s-a dictat pe criterii fanteziste. Mai mult, timpul primei reprize de prelungiri s-a terminat, brusc, tocmai când oltenii se pregăteau să bată un corner.

Permalink to De fapt, Hațegan a ajutat enorm Craiova
vineri, 31 martie 2017, 9:27

Decizie regulamentară, se prelungește doar pentru penalty, dar cam șmecherească. În fine, arbitrul numărul unu al țării a așezat și a bibilit el mingea înainte de executarea penalty-ului decisiv de către Ivan, ducând el, ecusonul FIFA, o perpendiculară pe Ecuator și găsind exact locul geometric al punctului cu var tangent la diagonala către meridianul zero.

Toate acestea au fost, regulamentar, împotriva Craiovei, însă, de fapt, s-au brodit în favoarea ei. După „roșul” lui Băluță, cei rămași pe teren, care până atunci jucaseră așa și așa, s-au adunat și au devenit un snop de ambiție, aruncat către poarta dinamovistă. De atunci, 10 oameni au făcut tot ce încercaseră înainte 11, de atunci, din acel minut 63, publicul numeros, dar destul de critic și pretențios până la eliminare, s-a asociat cu echipa în vederea săvârșirii de performanță.

Un arbitraj normal și un meci normal poate că n-ar fi calificat Craiova. Însă de la acele evenimente, și mai mult de la penalty-ul nedat lui Bancu, oltenii au îmbrăcat haina aceea de răzvrătiți care le stă atât de bine, au intrat în pielea celor care luptă nu doar împotriva adversarilor, ci și contra unui sistem ostil.

Ovidiu Hațegan, cu toate erorile sale tehnice, a făcut de neuitat sfertul de finală de la Severin, iar numele lui a fost sculptat din buze în toate benzinăriile de pe drumul de noapte spre Craiova, în toate popasurile de-un minut de pe marginea șanțurilor înverzite ale Mehedințiului și Doljului și în toate bodegile craiovene deschise până spre zori, unde a fost pomenit de mii de ori, până la „Ultima, băiete, plătim și plecăm!”.

Comentarii (14)Adaugă comentariu

gintonic (16 comentarii)  •  31 martie 2017, 9:42

simpatic articol!... Multumim, Alin!... pt Hategan-Golan, se stie: *** "***" !!!... un nesimtit, cu obraz gros!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Carol K (40 comentarii)  •  31 martie 2017, 11:20

Hategan s-a adaugat astfel la o lista impresionanta care au "ajutat" CSU de la infiintare pana acum...Ajutorul celorlalti insa este incomparabil mai mare chiar daca pentru asta au fost incalcate legi si regulamente.

Alexandru Chis (9 comentarii)  •  31 martie 2017, 12:50

O opnie cel putin ciudata! Un fel de "sa ne fie bine, ca sa nu ne fie rau"?! Mergind pe acest rationament - sper eu ca este unul singular, venit dintr-o gindire la ceas de noapte mai innourata - ar fi trebuit ca ex-Steaua, actuala FCSB, sa fi cistigat meciul de la Ovidiu imediat ce Tamas a fost trimis la vestiar din minutul 17. Sper ca nu o sa gasiti si alti adepti care sa sustina acest fel de a vedea desfasurarea unei partide, fie ea si una craioveana sau una de pe linga... Caracal.

Paul (5 comentarii)  •  31 martie 2017, 14:36

@Alexandru Chis - nu cred ca ai inteles. Ce vrea sa spuna autorul este ca in momentul in care esti furat se declanseaza un spirit de echipa care cel putin noua, in Craiova, ne este familiar de pe timpul lui Ceausescu cind Craiova batea, tot asa, Dinamo, care, la fel ca si acum, era ajutata copios de arbitru. Lumea vedea in asta o razbunare impotriva sistemului, ca tot nu puteam zice nimic, fiind dictatura. Daca ii bagi pe Tamas, FCSB/Steaua in discutie, inseamna ca nu ai inteles la ce se refera, ceea ce e ok, ca s-a intimplat de mult si nu a fost aceeasi chestie pentrru toata lumea. Eu inteleg perfect ce vrea sa spuna si sint de acord, ba ma mult, asta am zis si eu inainte de a aparea articolul.

ME (1 comentarii)  •  31 martie 2017, 14:57

Ar mai fi trebuit si un cartonas rosu la faltul asupra lui Mazarache din postura de ultim apartor, atacantul Craiovei scapa singur cu portarul dar Hategan a dat doar galben, ne-am convis si cu mizerul asta de arbitru, intentie evidenta pe toata durata partidei ... doar ca nu mor "leii" cand vor cainii

Alexandru Chis (9 comentarii)  •  31 martie 2017, 15:44

@ Paul, inseamna ca trebuia sa adauge o addenda cu titlul: "Memento-Epilog la ceea se intimpla, pe la noi... cindva". Este mult prea subinteles substratul! Dar ce ne facem cu cei mai tineri? De unde sa stie ei ce "vraji" facea Dinamo si cohorta lui de *** mult prea-plecate, pe vremea temutei Securitati?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

arbitru (3 comentarii)  •  31 martie 2017, 17:15

***@si bibicul de la meciul Viitorul-Astra cred ca au problem cu vederea la distante mici,cum primul a furat-o pe Craiova si bibicul cum a dat penalty pentru Astra. Asta-i adevarata fata a footbalului romanesc.Conducerea FRF?????face matanii la catedrala neamului ca sa se mareasca Nr.echipelor pentru Mundialito@europa ca sa putem si noi sa ne calificam.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Paul (5 comentarii)  •  31 martie 2017, 18:59

@Alexandru Chis - Tocmai pentru ca inteleg ca cei mai tineri nu au de unde sa stie la ce se refera de fapt articolul am scris si comentariul meu in raspuns la al tau. Asa e, niciodata nu e indicat sa frustrezi cititorii cu subintelesuri pe care nu au de unde sa le priceapa, si ar fi fost bine, intr-adevar, sa explice intr-o fraza analogia cu perioada in care Craiova era vazuta de multa lume ca un fel de dizidenta - sint foarte convins ca oameni care altminteri nu aveau nici o treaba cu fotbalul au ajuns sa tina cu Craiova exact de-asta. Pentru craioveni era o chestia si mai speciala, fireste, si mai ales pe vremea aia, cind erau 2 ore la TV si se lua curentul zilnic cite 4 ore, nu era apa la robinet si multe altele, sa vezi cum bate Craiova pe "militieni" era o descarcare. Analogia prezenta este doar pentru partea cu nedreptatea strict venita de la arbitru, dar efectul la jucatori e acelasi, ii ambitioneaza sa arate ca dreptatea invinge. Poetic justice, cum ar veni. In mintea mea imi doresc ca asta sa fie un moment de renastere al Craiovei si sa ajunga iar unde a fost in anii 80, iubita de oameni de peste tot, de data asta doar pentru motive sportive - dar una peste alta frustrarea uneste, asta cred ca e un mesaj care se aplica si acum.

di livio (12 comentarii)  •  31 martie 2017, 20:19

Bine era sa-l elimine arbitrul pe Stanciu.Stii tu in care meci

FYRY (31 comentarii)  •  31 martie 2017, 20:23

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad (1 comentarii)  •  31 martie 2017, 21:55

Buze-Rim. Ati invins, las-o jos.

Che Guevara (64 comentarii)  •  31 martie 2017, 22:35

Te rog sa observi ca oltenii, desi sunt saraci, cel putin platesc in restaurante. Nu ca romanii din Spania - conducatorii de BMW. Cel putin asa reiese din articolul de mai sus. Despre fotbal nu comentez ca nu am ce: o echipa de trepadusi - copii securistilor de pe vremea lui Ceausescu a jucat cu o echipa vopsita - noii comunisti, urmasii UTC-istilor dinainte de 1989.

ADRIAN P. (4 comentarii)  •  31 martie 2017, 23:55

Cind Dinamo a fost furata ca in codru in acest campionat nu ai scris asemenea articole emotionante.

ovidiu_3003 (283 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 7:38

...se stie ...avem cei mai prosti arbitri din Europa ...

Comentează