Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Moș Crăciun contraatacă

Acest 4-1 a lui Dinamo , rotund ca o încheiere de an cu masa plină, e de fapt un 7-2 și mai rotund, punând la socoteală și acel 3-1 din campionat, de acum trei săptămâni. După câteva decenii bune, de […]

Permalink to Moș Crăciun contraatacă
joi, 22 decembrie 2016, 11:31

Acest 4-1 a lui Dinamo , rotund ca o încheiere de an cu masa plină, e de fapt un 7-2 și mai rotund, punând la socoteală și acel 3-1 din campionat, de acum trei săptămâni. După câteva decenii bune, de la acel ASA al lui Tiberiu Bone din anii șaptezeci sau de la Argeșul legendar, când Dobrin lansa trasoare către extremele Troi sau Doru Nicolae, fotbalul nostru n-a mai văzut aplicată atât de exact și de eficient lecția contraatacului. Din ghetele lui Nistor și Palici, lansările către Lazăr, Hanca și în final către Rotariu, au arătat ca artificiile dintr-un brad care n-are nevoie de nicio linie trasă, că oricum e drept. E verde, frumos, împodobit cum se cuvine, iar la vremea lui ”OTannenbaum” zilele cenușii, adică înfrângerea cu Chiajna, eșecul de la Iași, și încă altele câteva sunt deja lucruri uitate. Chiar dacă locul din campionat e doar 5, sub ochii noștri strălucește cel mai frumos brad al lui Dinamo din ultimii ani. El stă proptit bine pe umerii lați ai lui Andone și are în vârf o stea ( dl. Talpan, în vârful bradului ce se pune, Steaua sau FCSB?) de mare clasă, Rotariu, reinventând execuțiile lui Del Piero din vremurile bune.

Dincolo, acest 1-4 al Stelei e tot 2-7. Scor de maidan, echipă de maidan, Crăciun făcut cu slană râncedă și ceapă degerată, pe un coț de jurnal, în pufoaică și cu gumari în picioare. Nu e de mirare, chiar dacă transferi tot ce e mai bun în campionatul intern, poți juca la fel de prost ca și când n-ai transfera pe nimeni. Ieri Boldrin a fost aripă dreaptă, Enache fundaș dreapta, iar Ovidiu Popescu mijlocaș în fața lui. Nimic nu mai surprinde. O variantă pentru primăvară (păcat că nu mai sunt meciuri, pentru că ar merita încercat chiar de acum), ar fi Toșca atacant dreapta, Popa fundaș stânga, De Amorim stoper și Tamaș coordonator de joc. Ar merge și Aganovici în poartă, probabil s-ar descurca, dar atunci ar trebui să treacă Niță vârf și n-ar mai avea loc acolo, în atac, Momcilovici. Variantele nu s-au epuizat, până pe 4 februarie, când începe returul, merită luate în calcul toate aceste ipoteze. Plus Alibec stoper, că e puternic, însă n-are viteză pentru atac. Crăciun fericit, dezordine planetară!

Comentarii (40)Adaugă comentariu

Adi (1 comentarii)  •  22 decembrie 2016, 23:50

Salut ! Nu sunt ultras, nu vreau sa jignesc, vreau doar sa iti urez Sarbatori Fericite! Exista multe lucruri mai bune de urmarit decat meciul acesta.... Sarbatori fericite ! Adi PS: Sunt dinamovist. Si drama fotbalistica a Romaniei nu e acest derby. Ci echipa nationala.... E doar o parere.

Cris (14 comentarii)  •  22 decembrie 2016, 23:53

Superb...si elocvent!

Freddy RE (5 comentarii)  •  22 decembrie 2016, 23:56

RIP :) ...

unul (5 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 0:13

Recunosc, nu prea va citesc , azi am indraznit, nu pot spune decat FELICITARI !

aaa (5 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 0:14

Dl Buzarin,daca pui pe picior de egalitate aceasta "echipa" a lui Dinamo cu echipa Argesului,inseamna ca ti-ai pierdut o buna parte din viata degeaba in preajma fotbalului!

dinamo_fan (13 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 0:19

inteleg ca e atmosfera de inmormantare acolo in redactie de au iesit articolele astea la furie si la misto ?

ADRIAN P. (4 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 0:29

Sunt dinamovist si desigur sunt fericit pentru joc si pentru rezultat. despre Steaua ce sa spun ? Asa se intimpla cind se combina un Gigi cu un MM si cu un Reghe. Reghe care spune ca el antreneaza dar nu exista valoare, si asta dupa ce Gigi a scos din buzunar 4-5 milioane de euro ca sa ii cumpere jucatori. Chiar ca ma face sa ma gindesc serios la sticlutele acelea ale preparatorului neamt.

luigino (4 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 0:36

Fotografia aia spune totul despre diferenta dintre Dinamo si FcsB :-)))

Alics (1 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 0:46

O stire pompoasa facuta de un om de ***, parerea mea! Se va intoarce roata la scor stai linistit fraiere

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pamfletaru (10 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 1:13

SUMUDICA O ARE MARE.... :) vai de stelutza becali,/ au rupt-o cainii -sacalii,/ pana de revelion,/ pe faras e reghedon !/ steluta se mai ridica ,/ daca vine sumudica,/ el acum o are mare-/ ...este vorba de valoare ! :) .... (numai la prostii va ganditi )

alex (1 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 1:26

*** esti buzatule

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Catalynn (6 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 1:42

Gata, hai nea Talpan închide odata mizeria asta de FCSB, trimite-l jiji la *** sale sau la Poarta Alba ca fac numele Stelei de ras! Sa isi si "palmaresul" din ultimii 2 ani cu el! Sărbători fericite!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

laur (165 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 1:44

Da, metre, lecție de fotbal Fiind de-ai noștri. Ăia ce au comentat fiind de-ai lor! De rahat!

tarkus (9 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 1:46

Ba Buzarine, cauti de lucru la Dinamo? Nu cred ba ca-l da afara pe Danciu sa te puna pe tine. Cauta, ba Buzarine, pe la vreo retrogradata in curs de desfiintare.

romanderoman (1 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 2:21

Craciun Fericit ! @Adi , sarbatori fericite ureaza marxistii.

cici jiji (1 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 2:35

Dinamo a castigat prin inferioritatea adversarului! Dinamo marteleaza fcsbeaua cu zâmbetul pe buze...

Gabriel (1 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 3:23

Esti dinamovist nu jurnalist....ai stat ascuns pina acum si binenteles ca ai gasit azi un prilej bun sa dai intr-o echipa care nu joaca fotbal in momentul asta. Esti prea mic ca sa intelege ca ,cu vorbele tale nu rezolvi nimic si nici nu ajuti fotbalul romanesc. Ai creierul cit o bibilica. Sarbatori fericite

Lucka (7 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 5:45

Da, se pare ca Neamtul plecat , e mai bun ca AnaMaria ... nu e gluma , ironie . Pacat ca Radoi nu a avut carnet de antrenor ! Si , nu in ultimul rand , eu daca as fi in locul lui Becali , as vinde jucatorii , as vinde autocarul :-) - tot - si as pleca intr-o insula cat as vedea cu ochii . Sa faca Armata din cadru NATO , echipa cu Lukoil pe piept ! Sunt curios sub ce forma legala il va angaja Ministerul Apararii pe Lacatus si cum il va plati (legal) . Cu postul liber anuntat la ITM , cu concurs ?!

Ionut Niculae (1 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 6:07

Cat timp exista pe banca lui Dinamo un antrenor ca Andone si Rednic valoarea ingamfatului este zero barat,nu se poate ridica la nivelul acestor antrenori cu spirit dinamovist trecuti prin mainile lui Mircea Lucescu.Regheblat a castigat in fata lui Dinamo cand la Dinamo era debandada totala si antrenata de oameni fara experienta si acum "sudenlly" ....iata valoarea antrenorului blatist.DOAR DINAMO BUCURESTI

Sandokan (3 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 7:56

"Tavalugul este-n deal" :)))) reghe este praf. A prins un moment la steaua cu jucatori bunicei, campionat fara dinamo, rapid, cfr, poli, craiova etc. si a defilat castigand tot. Afara la arabi si bulgari praf. Reghe este cel mai bun din campionat cand este singur in campionat.

daniel (37 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 8:20

acum imi dau seama ca thomas neubert, facea cam totul la vechea steaua (astazi vorbim de fcsb)..reghe era de decor..el cu nevasta-sa, marea impresara, alta ,,specialista"....de cand a revenit la steaua si mai ales de cand a plecat neubert, fcsb e o echipa de liga a patra..reghe asteapta minuni de la venirea lui alibec, dar minunea s-ar intampla daca ar pleca repede reghe cu tot cu nevasta-sa...in locul sau, ca antrenor, il pot numi si pe vreun maseur de pe acolo, oricum ar sti sa aseze corect echipa in teren!

Obiectivul (7 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 8:45

Alinus tata,mai scrie si d-ta ceva despre Craiova ,pt.ca esti singurul de la gsp care a inteles ce se- ntampla acolo( sau cel putin asa mi-ai dat impresia la un moment dat).Si te rog spunele la colegi sa nu mai arunce cu fumigenele lui mititelu, ca va faceti de rusine!

horia (3 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 9:49

ce rezultate sa astepti de la steaua lui becali cand acesta vinde imediat orice jucator care se ridica si obtine un pret bun pe el si cand antrenor e unul care nu e in stare sa se impuna in casa lui daramite in fata a 24 de jucatori.

dinamo_fan (13 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 11:29

@horia. steaua a vandut dar a si adus din cei mai buni jucatori de la Astra, un jucator in mare forma de la Viitorul. problema e la antrenor. Pai e la mintea cocosului ca Tanase era jucator de banda, acolo juca la Viitoru, acolo poti valorifica un jucator rapid si nu foarte puternic. Daca il pui varf impins devine carne de tun pentru fundasii masivi adversi. Tanase nu are fizicul unui atacant impins, nici daca mai pune 10kg de muschi pe el tot nu are fizic. Si inevitabil dupa cateva meciuri s-a rupt acolo. Apoi Boldrin a fost mutat pe toate posturile posibile de la mijloc in sus. Inclusiv atacant. Pur si simplu naucesti jucatorul daca il folosesti in felul asta. La Enache la fel..a venit ca mijlocas, a fost folosit fundas si cred ca s-a vazut dupa 2-3 meciuri ca el nu este fundas dar a jucat in continuare acolo. Cat timp iei jucatori care dau randament pe anumite posturi si incepi sa-i permuti prin echipa acolo unde ei nu dau randament este inevitabil sa se transforme totul intr-o harababura. Aceeasi poveste si pentru Moke, si pentru Popescu, folositi pe 2-3 posturi. Aiurea.

aciduzzao (1 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 12:23

Pai......mai ceva timp in urma Reghe era facut (evident de nevasta-sa) Dumnezeul fotbalului!!!....Doar Dinu i-a dat replica spunand ca nici macar Bekenbauer nu putea fi Dumnezeul fotbalului!!!!.....Acum vreo 35-36 de ani, tot un 4-1.....dar de data asta pentru Steaua....in groapa......si tot in cupa......cu Lita Dumitru asa cum daca ar fi fost in fiecare meci cum a fost la acel 4-1 in groapa lumea nu l-ar mai fi slavit atat de mult pe Hagi!! Lita Lita.......cum tranteai tu la Targoviste.....si apoi cu Timisoara in finala cupei in 80........si cate si cate.....si cate.... Cat despre ce s-a intamplat ieri....eu ca stelist pot sa spun doar atat: BRAVO DINAMO!! FELICITARI!!! JOS PALARIA!!! Iar tu maestre Reghe...ia-ti jucaria si CARA-TE!!!!!! CU TOT CU MEME-ul TAU.....CU TOATA TRUPA TA DE ASISTENTI, MEDICI SI TOT CE *** MAI AVEA TU ACOLO!!! Acum se vede ca nu esti antrenor asa dupa cum n-ai fost nici cand ai castigat cu Steaua nu stiu cate campionate si cupe.....aveai doar echipa mai valoaroasa cu Chiriches, Gardos, Lato, Rusescu, Tanase.........iar contracandidatele din campioant nici nu existau!! Doar cu Ajax te-ai scos.....atat!!! In rest nimic!!!....Nu stii , n-ai stofa de Steaua, n-ai avut-o niciodata, pleaca si lasa pe altii.....nu mai incerca sa ne spui ca nu e nicio criza la Steaua, ca la final vom fi campioni.......cu ce arati acum sa zici merci daca prinzi play-off-ul!!!....Ca de-abia te asteapta Craiova, din nou Dinamo, Viitorul ( cu condiția ca Hagi sa-si doresaca cu adevarat sa ia titlul nu ce ne-a oferit in primavara acestui an!!!), nu mai zic de Astra.......ia lectii de la Sumudica maestre Reghe.....Sumudica care a ras de tine pe unde a vrut si de cate ori a vrut....si asta ti-o spun eu care sunt stelist de pe vremea cand Marcel Raducanu, Tudorel Stoica, Lita Dumitru și Fane Sames (Dumnezeu sa-l odihneasca), atunci cand voiau spulberau orice echipa din divizia A, cu toti Balacii, Procurorii, Gascanii, Duzii, si cine mai vreti voi.....astia di ,,staff-ul"(!!!!!) Stelei ( sanchi!!!!!.....staff!!!!!)......cand va spune cate una aia care au tot dreptul sa va spuna, Balint, Bumbescu, Panduru....sariti de cur in sus toti, si tu maestre Reghe, cu MM cu toti....ca si cum cupa campionilor ai castigat-o tu nu ei!!!!! habar n-ai tu maetre Reghe ce insemna fotbalul la Steaua acum 40 de ani!!! Azi erai la raport la Ion Coman sau Constantin Olteanu,si mancai din start 30 de zile la arestul garnizoanei daca ii suparai mai mult decat ar fi putut suporta ei!! Si inca una si gata...................maestre REGHE.......vezi ca din ianuarie iti vine Alibec.............daca ai curaj pune pariu cu mine ca in primavara viitoare l-ai terminat si p-asta!!!!...Praf il faci!!! Si stii de ce???.....CA N-AI STOFA SI CLASA DE ANTRENOR.............AICI AR TREBUI SA IEI CLASA DE LA PISTI COVACI SI DE LA EMERICH JENEI!!!....VEZI CU CE ANONIMI A LUCRAT PRIMUL......SI CU CE NEICA NIMENI A LUCRAT AL DOILEA SI MAI VEZI SI CE PERFORMANTE AU FACUT EI IN FOTBAL!!!!....Altfel.....CARCIUN FERICIT iubitorilor fotbalului, cititorilor si ziaristilor Gazetei si tuturor romanilor!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cOSTINEL (9 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 13:11

Da. Mentalitate "râncedă ...şi degerată" , de ultras care stă la colţ şi aşteaptă tot anul , ca să poată să-şi afişeze "coregrafia jurnalistică" . Catarsisul dinamovist , meciul cu Steaua reuşeşte să ardă din memoria *** a dinamoviştilor LIPSA perticipărilor in Champions League , Europa League , câştigarea de campionate , INSOLVENTA!!! CÂT DE MARE TREBUIE SĂ FIE FRUSTRAREA ĂSTORA !!!Faptul că au câştigat şi ei 2 jocuri e un nimic , faţă de cei peste 25 de ani de la ultima semifinală în Europa . Buzărine , la vârsta ta ar trebui să ştii că *** de 25 de ani NU SE SPALĂ CU 2 MECIURI

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cOSTINEL (9 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 14:33

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Soos Vilmos (55 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 14:33

Mai oltene , tu nu poti vorbi de *** si ceapa, ci doar de pufoaica si gumari, ca doar asta ai vazut la tine acasa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cOSTINEL (9 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 14:42

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Soos Vilmos (55 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 16:13

Cind am scris *** si ceapa am citat din opera marelui buzerant, care sunt regulile pe care nu le-am respectat ??

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Șerban (34 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 18:40

Se pare că Armata i-a pus o(un) talpă(talpan) lui Reghe și nu echipei! Îmi plac ulimile știri: - Armata, prin talpan, cere ca echipa păstorită de Lăcătuș, cică admise în liga a 4-a, să facă schimb de locuri cu echipa păstorită de Becali, în liga 1 !!! - LPF anunță că NU ARE VOIE SĂ ÎNSCRIE ÎN LIGA I ECHIPE DEPARTAMENTALE !!! Supedrb! Întrebare 1: Ce a vândut Armata în 1992 (sau cam atunci)?! Întrebare 2: Dinamo, Rapid, Național(Progresul) se pot aștepta la procese similare? Crăciun fericit!

Emilian (1 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 18:52

Foarte bine punctat Adi. Doare sa vezi o nationala care continua sa dezamageasca.

tarkus (9 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 19:36

mda, rasar dinamovisti ca ciupercile. Sa vedem la vara, cand se trage linia, cati mai ramaneti

exidpol (35 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 20:41

-Tiberiu Bone nu a jucat niciodata la ASA; iar invocarea lui Mos Craciun in aberatiile din articolul de fata este (profund) regretabila...; doar boieru mai face asemenea gafe...

Soos Vilmos (55 comentarii)  •  23 decembrie 2016, 22:50

Am spus ca sunteti niste caraghiosi, dar am gresit grav, de fapt sunteti niste *** care nici macar nu stiu sa isi motiveze mizeriile publicate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jack_the_Stripper (2 comentarii)  •  24 decembrie 2016, 12:13

Domnu` Buzarin, fiti amabil, nu mai gasesc articolele despre cel mai frumos brad al lui Dinamo din ultimii ani pe care, cu siguranta le-ati scris dupa meciurile de la Medias si Iasi. Le puteti posta din nou? Cu multumiri.

Jack_the_Stripper (2 comentarii)  •  24 decembrie 2016, 12:40

A propos, domnule Buzarin, ce parere aveti de prima fraza a articolului dvs.? Stiu, veti sterge urmele, veti corecta pe sest, dar buba-i buba si ramane: ”Acest 4-1 a lui Dinamo”.

mg (84 comentarii)  •  24 decembrie 2016, 14:07

..bună poanta cu steaua din vârfu' bradului (armata e cu noi ?..apropos de 22..) Arogantului Reghe i s-a terminat norocu' ş'acu dă cu zaru'n disperare poate prinde un 6-6.. Că el n'a venit la Steaua să-şi dea demisia, aşa cum fac, după mintea lui, toţi ceilalaţi..:) Bun articolu' ! Crăciun fericit !

Alin (1 comentarii)  •  25 decembrie 2016, 14:16

Daca Dinamo crede ca are echipa dupa aceste meciuri cu fcsb se imbata cu apa chioara..

vasco (146 comentarii)  •  26 decembrie 2016, 15:14

Da,Dinamo se imbata cu apa chioara,nu a batut o echipa valoroasa ci una abramburita de becali si de reghe cu meme....Nici macar nu se mai pot bucura ca au batut Steaua...Steaua nu mai exista de cand a pus *** pe ea prin mijloace care acum i se intorc in freza ca bumerangul,marele manager si cunoscator de fotbal,o caricatura....Sunt stelist ,niciodata becalist,pacat ca nu sunt printre cei cu decizie,in fotbal si in alte parti,stelisti barbati adevarati care sa fi reusit sa puna stavila acestui nenorocit sa puna mana pe Steaua.rusine fratilor Paunesti si lui Hrebenciuc.Stiu ei de ce...Dar poate,poate...In mizeria asta am ajuns la ceva ce n-am crezuit ca va fi nici in cele mai urate ganduri,sa ma bucur cand dinamo castiga....,nu impotriva Stelei,ca nu mai e Steaua de mult,ci impotriva imposturii...Vai si amar ce vremuri traim!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează