Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Cum s-a sinucis U Cluj

Înconjurată cu dragoste de un public care cînta la 0-3 de parcă era 3-0, U a invitat Steaua la renaștere

Permalink to Cum s-a sinucis U Cluj
luni, 27 aprilie 2015, 9:07

Fără multe introduceri, Steaua e peste U, chiar dacă se joacă (vezi discuțiile cu finala Cupei) pe Arena Națională, sub Feleac, pe Feleac sau chiar pe Vîrful Omu. Dar tactica alb-negrilor parcă i-a invitat pe campioni să-și revină, oferindu-le un lămpaș cu care să vadă în tunelul fără ieșire.

Pentru Steaua, U a vîndut aproape 15.000 de bilete și a schimbat sistemul. Trei fundași centrali, Neag, Munteanu (coborît într-o anacronică postură de libero) și Skvorc, contra unui singur atacant central, Țucudean.

Plus doi închizători în fața lor, Costin și Lungu, al căror adversar direct, Stanciu, a dat două goluri. Cu așa așezare joci doar cînd vrei să stai o sută de ani pe 0-0 și să încerci, dacă poți, cîte ceva în terenul advers prin Viveiros, Morar și Mengolo.

Clujul n-a stat pe 0-0 o sută de ani, ci doar 14 minute. Din acel moment nu mai avea ce face cu toți cei trei din centrul apărării. Unul dintre cei trei trebuia să iasă, lăsînd loc unui om de creație sau de atac, Cristocea, Ceppelini, Castillon sau ce-o mai fi fost pe bancă.

S-a rămas însă în acea formulă contraproductivă, încercîndu-se să se facă extreme din Ciupe și din Bambara, care nu sînt decît niște fundași laterali de pluton, neputincioși să dea o centrare rezonabilă.

Înconjurată cu dragoste de un public care cînta la 0-3 de parcă era 3-0, U a invitat Steaua la renaștere. Dincolo de arbitraj, trebuia penalty la Mengolo și cartonaș roșu lui Rîpă!, iubita echipă din Ardeal a crezut prea mult în propriile-i revelații defensive, cu ajutorul cărora a reușit să adune în retur 11 puncte cu doar 3 goluri marcate!

Și se bazează prea mult pe senzaționalul Veselovski, fără plonjoanele căruia poate că U era deja retrogradată și nu mai filosofa acum pe seama locului de disputare a finalei Cupei.

Comentarii (20)Adaugă comentariu

marco (5 comentarii)  •  27 aprilie 2015, 11:31

Pentru „U”, pentru Cluj, pentru Ardeal, pentru istoria clubului, merita ca aceasta finala sa se joace in Cluj. Pentru voi, este doar o alta finala de cupa

radu (18 comentarii)  •  27 aprilie 2015, 11:50

Prea multa analiza tehnico-tactica la un meci in care se traficau 3 pincte luate de Cluj la Pandurii.

Șerban (34 comentarii)  •  27 aprilie 2015, 11:56

Faptul că Mengolo este cel ce a lovit primul pe Râpă, dându-i cu stânga la cap, nu se pune?!
Eu am remarcat și că, în afara strategiei dubioase expusă de dumneavoastră, indicația tactică de bază a fost prăvălirea la cea mai mică atingere cu adversarul, chiar și când inițiatorul era chiar un clujan (napoco-clujan merge?).

LEFTER POPESCU (21 comentarii)  •  27 aprilie 2015, 13:01

Dle Buzarin,
.
arbitrul de poarta si centralul au „sinucis-o pe U Cluj .
„Dincolo de arbitraj, trebuia penalty la Mengolo și cartonaș roșu lui Rîpă!” recunoasteti printre randuri. Va intreb : cum ar fi continuat jocul cu un FCSB in 10 jucatori la scorul de 1-1 ?
In rest nu mai conteaza ce ati scris. FCSB – ul „trebuia sa castige meciul de la Cluj chiar si cu ajutorul Uniunii Sovietice ” dar sa castige . Arbitrii au ajutat-o cu varf si indesat.

wembley (1 comentarii)  •  27 aprilie 2015, 13:16

U a jucat cu WCsb nu cu steaua. Cum zicea un mesaj al peluzei…clona voastra de succes nu prezinta interes. Dar normal tu si redactia trebuie sa ridicati in slavi clona. Altfel faliment. Si daca se dadea penalty si rosu la rapa se facea 1-1 si altul era rezultatul. Ce sa mai zic de arbitru bucurestean stelist de mic…hai ca sunteti penibil.

fero (1 comentarii)  •  27 aprilie 2015, 13:43

ce sa-i ceri lui buzarin…adica trebuia sa castige u cluj????????????????????????????e cam mult totusi….steaua trebuia sa castige mult mai clar…..

vlad (8 comentarii)  •  27 aprilie 2015, 14:00

Scuzati-ma…. dar cum adica au schimbat sistemul??? Nici vorba, au jucat exact la fel si cu Pandurii, un 5-5-0, sau hai sa fiu ingaduitor un 5-4-1 …. acolo le-a mers, in deplasare impotriva unei echipe mai tari. Asa ca au pastrat aceeasi tactica si impotriva Stelei…. poate daca nu era executia superba a lui Stanciu le-ar fi mers si a doua oara.

victor L (22 comentarii)  •  27 aprilie 2015, 14:15

” iubita echipă din Ardeal”.
Care? aia care astepta valiza cu zer de la Jiji?

coriolan (2 comentarii)  •  27 aprilie 2015, 14:20

Fa-te arbirtu,poate esti mai bun!… Ca ziarist esti varza!…

ianiu (15 comentarii)  •  27 aprilie 2015, 14:32

pentru mine iubita echipa din Ardeal e FC Brasov (Steagul Rosu). Nu cunosc simpatizanti U Cluj in judetele Brasov si Sibiu, spre exemplu. HR-CV o ard de cativa ani cu CFR-ul, si pun pariu ca la vremea respectiva si Corvinul Hunedoara era echipa iubita a judetului cu acelasi nume si poate si a celor din Alba. Asa ca aria fanilor U Cluj se restrange doar la judetul Cluj, eventual Bistrita Nasaud si ceva din Alba si Mures, dar in acest ultim judet cam ASA-ul era preferata publicului timp de vreo 4 decenii. Crisana, Maramures si Banatul nici nu constituie parte a Ardealului, si oricum toate aveau echipe iubite (FC Bihor, FC Baia Mare, UTA, Poli Timisoara sau FCM Resita)

o tulbu (6 comentarii)  •  27 aprilie 2015, 15:02

Aline
Pentru poporul alb-negru cantecul peluzei e primordial oricarei reusite sportive. Sa dea Domnul sa ne salvam(desi asta nu depinde aproape de loc de suporteri) si sa ramanem in prima liga. Dar indiferent unde vom juca, in prima, a 2-a sau a 5-a liga un lucru e limpede : inima din piept nu ne-o scoate nimeni niciodata !

pif (5 comentarii)  •  27 aprilie 2015, 15:15

textul cu trebuia una si alta o auzim de fiecare data. daca trebuia de nu se da? asta se va auzi si dupa meciul cu Tg. Muresu al stelei. un arbitru va gresi flagrant, va sta pe tusa 3 luni, ca oricum campionatul e terminat, si steaua va deveni campioana, cintata de Alin Buzarin si altii. de ce se vrea mai multi spectatori, pentru spectacolul asta? asta e mai mult teatru, cu si fara M.Sandu, si Hamlet moare de fiecare data in piesa.

ricco13 (1 comentarii)  •  27 aprilie 2015, 18:14

reinvie la viitorul…stati linistiti…hagi a pregatit terenul…nu.l intereseaza cupele europene…steaua trebuia sa ramana in cursa pt titlu…intelegeti voi:)))

Cucubau (3 comentarii)  •  27 aprilie 2015, 18:57

@wembley, lefter popescu si altii
De unde stiti voi ca ar fi fost 1-1? Un penalty nu este intotdeauna egal cu un gol. Asa ca lasati-o mai moale cu „daca” si cu „parca”

Tatar (4 comentarii)  •  27 aprilie 2015, 19:37

Parcă sunteți ziarist la un ziar ,zice-se …central(care intre noi fie vorba intre noi, cam de multe ori își da cu stangu în dreptul mare scăpare pentrude…capitala.Pai ,în aceste conditii,chiar nu ati aflat ÎNCĂ despre dispariția Echipei Steaua din liga I?

gabi b. (2 comentarii)  •  27 aprilie 2015, 20:13

….pt ianiu . 1 Echipa din Ardeal este U Cluj . Nu vad ce a gresit cand a scris asa. 2 Echipa din Ardeal care a facut cunoscut numele de Ardeal in Europa este CFR Cluj de care cand vorbesti trebuie sa te ridici in picioare pt ca va trece mult timp de acum inainte pana vreo echipa romaneasca va face 10 puncte in UCL…
Asa ca forza U si CFR !!!!

cornel (10 comentarii)  •  27 aprilie 2015, 22:16

Cum a …” sinucis” Avram, U Cluj !!!!!

val cernaianu (1 comentarii)  •  27 aprilie 2015, 22:40

buzarine… de faptul ca FRF si avram ne-a cam ajutat sa ne „sinucidem” ce zici? V-ati isterizat cu to(n)tii ca se joaca finala la Cluj… In ce dezavantaj ii plasa FRF pe stelisti… marea echipa ce trebuia sa joace cu o posibila echipa retrogradata… pe terenul ei. Cate cupe au luat echipele bucurestene jucand in capitala cu echipe mici din Provincie…? Nu ti se aburesc ochelarii, buzarine, de la vanturile (jilavite) ale lui Becali, cand te apleci smerit sa-l pupi….

U Cluj (1 comentarii)  •  27 aprilie 2015, 23:16

@ianiu Ce nu intelegi din „iubita echipă din Ardeal”? Clujul nu este cumva in Ardeal? E in Moldova sau poate in Oltenia? Alin Buzarin s-a exprimat foarte corect, doar tu inteles ceea ce ai vrut sa intelegi.In privinta jocului nu am nimic de comentat, Steaua e mai buna, noi nu ne luptam cu ei.Am avut doar o farama de speranta ca poate vom scoate un egal dupa perioada proasta a Stelei.Eu nu stiu cum pot sa afirme unii ca Pandurii ne-au dat 3 puncte cand si ei se bat la retrogradare.Trebuie sa fii inconstient sa faci asa ceva.Daca pastram rationamentul inseamna ca si ASA trebuie sa cedeze punctele Stelei pentru ca le-au luat, de asemenea, de la Pandurii.Cum zicea si un alt suporter al lui „U” pentru noi nu conteaza divizia in care jucam, multi sau putini, vom fi langa echipa tot timpul.Atata timp cat vom exista noi „U” nu are cum sa dispara.Ceea ce se intampla acum in fotbalul romanesc se numeste circ.Din punctul meu de vedere ar trebui radiat tot si pus accentul pe copii si juniori.

lxd (2 comentarii)  •  28 aprilie 2015, 0:09

Pai daca trebuiau sa ofer 3 puncte rezolvate si la meciul cu Pandurii sin inca 3 care le primesc de la Viitorul, normal ca au trebuit sa stea co poarta deschisa…..

Comentează