Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Trei costisitoare bătăi de joc

Prima. Miercuri seara a fost pentru prima dată în viață cînd ne-am uitat la un meci fără să-l vedem. Privind ecranul alb de nea, deslușeam niște siluete galben-negre, Ceahlăul, și roș-albastre, Steaua, dar nu dibuiam nicidecum mingea.

S-a jucat cu […]

vineri, 20 martie 2015, 9:19

Prima. Miercuri seara a fost pentru prima dată în viață cînd ne-am uitat la un meci fără să-l vedem. Privind ecranul alb de nea, deslușeam niște siluete galben-negre, Ceahlăul, și roș-albastre, Steaua, dar nu dibuiam nicidecum mingea.

S-a jucat cu un obiect al muncii galben deschis, probabil sesizabil la nivelul gazonului, foarte dificil de observat din tribună și imposibil de detectat la televizor. Aproape că se putea pune în practică legendara zicere a lui Ionuț Popa, aceea cu „ai, n-ai mingea, tragi la poartă!”. Conform imaginilor venite de la Piatra Neamț, la poartă putea trage oricine, pentru că n-aveai de unde să știi la cine se află mingea.

Cum de a dat arbitrul drumul la meci? Cum ar fi zărit el, chiar dacă nu ningea, un eventual henț comis de vreo mînă înveșmîntată predominant în galben, care ar fi lovit o minge tot galbenă? Cum de un club precum Ceahlăul, care anul trecut a luat două milioane de euro din drepturi tv, n-are bani de cîteva mingi roșii, mai ales că sub Pietricica e mai mereu nevoie de ele, fiindcă șansele de ninsoare persistă din octombrie pînă în aprilie?

A doua bătaie de joc. S-a programat această etapă intermediară într-un mijloc de săptămînă cu cupe europene, peste care dacă te urci cu liga ta națională, plătești amenzi. Așa s-a ajuns la meciuri românești marțea și miercurea la trei și jumătate, iar joia la ora două. La acele ceasuri, nici pensionarelor nu le-au început încă telenovelele, iar la meciurile pe care se plătesc 30 de milioane de euro pe an nu se uită nimeni!

În fine, a treia luare la mișto. Splendida Cupă a Ligii, sponsorizată, mediatizată, lăudată, are toate șansele să-și dispute finala primei ediții în noul format la Giurgiu!!! Cînd o pleca finala Cupei Ligii Angliei de pe Wembley, să ne anunțați, mîncăm respectiva Cupă cu capac cu tot!

Se va merge probabil la Giurgiu fiindcă în lipsa de interes a multora dintre suporterii Stelei, chiria Arenei Naționale ar fi prea scumpă pentru biata LPF. Dar dacă în finală nu se califica Steaua și aveam un ultim act Astra – Pandurii, unde-l duceam? La Videle sau la Titu?

Comentarii (10)Adaugă comentariu

dimi (5 comentarii)  •  20 martie 2015, 9:47

Aveti multa dreptate D-le Alin.Intradevar ar fi bine sa se mute lPF-ul la Videle sau Titu !Eu as propune la Scornicesti mai ales daca se prevede readucerea lui Corleone Sa nu ne mai miram ca doar suntem in Romania .

dan76 (8 comentarii)  •  20 martie 2015, 11:35

Cât ma bucur să citesc articolul. Perfect adevărat, m-am „uitat” la Ceahlau-Steaua fără să pot să spun că l-am şi văzut. Nu vă miraţi, curând vor programa meciuri şi la matineu, pentru copii, nu de alta dar poate se va uita cineva şi la ei. Cât despre finala Ligii…nu avem tradiţii, nu vrem să le facem, aşa că…să se joace la Sofia mai bine.

Iulian (6 comentarii)  •  20 martie 2015, 11:45

Prima e din aceasi categorie a licentierii insolventilor. Liga I e de fapt un campionat amator-semiprofesionist in care criteriile de licentiere se dau dupa cluburi si nu invers. Ar fi de verificat, cate cluburi au mingii rosii (prevazute in regulamentele FIFA si UEFA, dar nu ale FRF). Exista un desen animat cu DuffyDuck – pe post de agent de vanzari – care dupa ce ii arunca in aer casa purcelusului si ramane cu clanta in mana ii spune acestiua ca ii poate o vinde o usa superba care sa mearga cu clanta…cam asa e si fotbalul sub Pietricica…stadionul exista…dar echipa lipseste cu desavarsire…l-au prostit pe talian ca ii dau o echipa meseriasa…care de fapt nu exista…decat in cooperativa…(aia facute de dosaru microsoft si senilu de la transferuri)…

barbu brailoiu (13 comentarii)  •  20 martie 2015, 11:49

de ce nu la Ruse?! în amintirea primului „imperiu româno-bulgar”.

Quesada (1 comentarii)  •  20 martie 2015, 13:25

„Cînd o pleca finala Cupei Ligii Angliei de pe Wembley, să ne anunțați, mîncăm respectiva Cupă cu capac cu tot!”

Păi hai să te anunţăm 😀 😀 😀 … că a fost destul de mult plecată cînd Venbleiu ierea în renovare, ca să zic aşa … şi finala se juca pe Millenium Stadium la Cardiff, dacă reţin eu bine.

Panda (51 comentarii)  •  20 martie 2015, 14:55

Aia e!

lord belial (29 comentarii)  •  20 martie 2015, 17:14

ai mai vazut meciuri cind nu vedeai mingea, pe vremea teveului alb negru si a lui ceaotzesco
in rest, ai perfecta dreptate

bazileon (28 comentarii)  •  20 martie 2015, 17:43

Intr-adevar, dle B., si-au batut joc de dvoastra!

popa marcel (1 comentarii)  •  20 martie 2015, 22:32

ecscelent articol

radu (5 comentarii)  •  22 martie 2015, 7:18

Aveau ei niste mingi portocalii , de pe vremea PDL-ului ,dar le-a luat Pinalti cu el sa faca o miuta dupa gratii.

Comentează