Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Klaus-Simona, un fileu foarte subțire

De jucat, se joacă sigur! Pe 26 aprilie, duminica. Sau pe 47 aprilie, sau pe 77 aprilie, probabil tot duminica, să ne mai uităm pe calendar. Înainte de Stuttgart sau după Roland Garros, sau post-Wimbledon. Halep contra Iohannis, numărul 3 […]

marți, 10 februarie 2015, 9:40

De jucat, se joacă sigur! Pe 26 aprilie, duminica. Sau pe 47 aprilie, sau pe 77 aprilie, probabil tot duminica, să ne mai uităm pe calendar. Înainte de Stuttgart sau după Roland Garros, sau post-Wimbledon. Halep contra Iohannis, numărul 3 mondial, conform WTA, contra numărului 1 român, conform BEC. Biroul Electoral Central, cel care a făcut clasamentul final după cele două turnee de Mare Șlem din 2 și 16 noiembrie anul trecut.

Cei doi, marea campioană și pleziristul în tenis, vor încrucișa rachetele la Sibiu, acolo unde președintele evoluează în mod constant și acolo unde Domnia sa se simte cel mai bine.

Anunțul făcîndu-se luni, la 48 de ore după prezența președintelui în loja de la Galați, probabil că astăzi, marți, televiziunile se bat deja pentru a transmite evenimentul. Dacă nu s-o fi decis între timp deținătorul de drepturi, pentru că în această lume lucrurile se mișcă extrem de iute. E posibil ca pînă se tipărește ziarul, să se epuizeze și biletele. Sala din Sibiu nu e prea mare, așa că poate se rezolvă problema în mai multe reprezentații. Luați cazul lui Andre Rieu, care va concerta aproape o săptămînă întreagă pentru a ostoi foamea românilor.

Gata cu foamea, că de-aia a fost votat președintele! Ca să nu mai auzim de foame! Gata și cu gluma, mai ales că, pentru a glumi, e nevoie de umor. Și nu se glumește nici cu președintele, nici cu marea campioană. Ambele instanțe sînt mult prea serioase pentru a face risipă de zîmbete.

Dacă două persoane care se admiră reciproc fie și pentru reușitele lor profesionale, în cazul de față domnul Klaus și domnișoara Simona, hotărăsc să petreacă o duminică agreabilă, schimbînd cîteva mingi într-o incintă bine păzită de sesepiști, ferită de ochii publici, aproape că nu e nimic de criticat. Nici măcar dacă la ieșire fiecare dintre competitori va oferi declarații de complezență ciorchinelui de microfoane.

Există însă pericolul ca fileul extrem de subțire al acestui anunțat meci de tenis să se rupă. Cîțiva milimetri de țesătură delicată despart puritatea admirației reciproce a celor doi de comercialul, electoralul, inutilul și nedoritul pe care le poate genera gonflarea peste măsură a acestui eveniment, riscant la fiecare milimetru dincolo de granița cadrului privat.

E greu de presupus că Felipe, tînărul și chipeșul rege al Spaniei, va juca vreodată tenis cu Nadal. Sau și mai dificil de imaginat că doamna Merkel, încălțată cu ghete și dotată cu apărători de tibie, îi va șuta la poartă lui Manuel Neuer.

Există o limită de atingerea căreia se feresc atît marii campioni ai unor lumi normale, cît și politicienii acelor lumi.

Lumea noastră normală trebuie să se mărginească la admirația sinceră exprimată public. Atît. Dincolo de ea e aut, iar arbitrul de scaun nu acordă punctul nimănui.

Comentarii (25)Adaugă comentariu

Gica contra (5 comentarii)  •  10 februarie 2015, 10:41

Intre ziaristica si invidie scrisa e un fileu si mai subtire, pe care tocmai l-ati sfasiat. Cu placerea celui care strica un eveniment frumos al altuia, doar asa, ca sa se afle intreaba, desi nu este deloc treaba lui.

adi_stelistul (70 comentarii)  •  10 februarie 2015, 11:06

Domnule, veti fi surprins (poate) sa aflati ca nu e nicio prioritate romaneasca in meciul acela. Tony Blair a jucat tenis cu Pat Cash. Iata aici: https://www.youtube.com/watch?v=4Uw3t2sDHtM
Puteti sa-l cautati si pe David Cameron si-l veti gasi. Si pe multi altii. Nu stiu ce sa zic de „tanarul si chipesul” rege al Spaniei, dar stiu ca in vremea in care era doar infante al Spaniei a participat la Olimpiada din 1992 in echipa de yachting a Spaniei. Ca participarea a fost urmarea valorii incontestabile sau s-a datorat si ascendentei printului nu vom sti niciodata. Destul sa spunem ca Fernando Leon, partenerul printului in 1992, dupa locul 6 obtinut la Barcelona a concurat la editia urmatoare fara print si a luat aurul. In sfarsit, am divagat prea mult.

adi_stelistul (70 comentarii)  •  10 februarie 2015, 11:08

Sa spunem de 3 ori „Spaniei” intr-o singura fraza e o performanta chiar si pentru mine. 🙂

Groparulclown (2 comentarii)  •  10 februarie 2015, 14:32

Obama joaca baschet aproape lunar cu tot felul de vedete din NBA. In plus, nu vad ce e rau intr-un meci caritativ. Am vaga impresie ca nu ati fost foarte bucuros in luna noiembrie. Se mai intampla.

last_moromete (3 comentarii)  •  10 februarie 2015, 17:12

Sigur că evenimentul poate fi privit favorabil, ca o excelentă promovare făcută sportului în general și tenisului în particular, sau poate fi categorisit drept o încercare dezgustătoare a unui politician de a-și îmbunătăți imaginea folosindu-se de popularitatea starului sportiv al momentului – aici vorbim de nuanțe foarte fine, e adevărat. Dacă luăm în calcul însă că la momentul acesta politicianul este oricum „pe val”, că următoarea bătălie electorală în care va fi implicat direct va avea loc peste 5 ani și că dragostea pentru tenis e veche și nu conjuncturală, înclin să aleg prima variantă.

mishu_74 (2 comentarii)  •  10 februarie 2015, 17:46

Citisem undeva mai demult, dar nu mai sunt 100% sigur, ca regele Spaniei este conducatorul delegatiei olimpice a tarii sale. Deci este o persoana care participa la competitii sportive. Nu vad de ce nu ar juca tennis cu Nadal. Doar ca ati scris d-voastra aici? Neah, nu cred…Am impresia ca pentru romani inca exista anumite bariere sociale si mentale, adica, nobilii nu se pot amesteca cu iobagii, domnitorii cu razesii, presedintii cu campionii si asa mai departe.Personal cred ca e ok si de bun simt ca un presedinte sa participe la astfel de actiuni, il coboara la nivelul omului de rand sau il ridica pe cel de-al doilea, nu conteaza ordinea, conteaza ca toata lumea poate fi fericita. Sau ma rog, aproape toata lumea, avand in vedere articolul…:)

seba (14 comentarii)  •  10 februarie 2015, 17:49

trebuie sa fii foarte lipsit de bun simt sa iti permiti afirmatii peiorative de genul „marea campioana” la adresa unei persoane care nu te-a deranjat cu nimic. dar poate nu stim, spune-ne, ti-a facut ceva rau fata asta? sau ai incercat sa glumesti?

lute (34 comentarii)  •  10 februarie 2015, 18:39

aline, tati, se poate? ai baut apa dupa geambasu si nu va mai place nimic?

vasco (146 comentarii)  •  10 februarie 2015, 19:33

Aline,nu cunosti poporul roman,sau ma rog,o mare parte a lui?Cea care se uita la Acces direct sau la Maruta?Ei,vezi?Lor le place si chiar o considera o chestie de bon ton…aceasta fortare provincialista a popularitatii…de marketing intr-un caz si electorala in al doilea.Lumea vrea spectacol,fie el si de circ…

vasco (146 comentarii)  •  10 februarie 2015, 19:40

Oricum,e posibil ca Halep,in bunul ei obicei s-ar putea sa declare forfait,ca la Sidney si dupa cum se intrevede ca si la meciul de Fedcup,cu Canada,nu de alta dar la canadieni e una Bouchard,care e mai buna decat Muguruza…

Bibicul (24 comentarii)  •  10 februarie 2015, 20:42

Buzarine, cum ar fi sa te intorci tu la Victoria Branesti, echipa serviciilor si sa-i mai manageriezi putin? Ati innebunit cu totii? Va pute KWJ, va pute Halep, va pute totul? Normal, v-ati obisnuit prea mult cu mirosurile voastre! Stii ce este sapunul? Sa stii ca foloseste si la altceva, nu numai la spalat!

Spectatorul (1 comentarii)  •  10 februarie 2015, 22:11

Buzarine, dupa cum te uiti cred ca preferai sa-l vezi pe Tonta jucand baschet cu Simona.Acum daca nu ti-a iesit …asta-i viata. La fel si „cunoscatorul” de Geambasu isi da cu parerea despre ce nu stie. Voi sunteti buni doar la comentat can can-uri cu becali si fotbaliatori de 2 bani. Apropo nu am mai intrat de mult pe „fituica” voastra si vad ca nu am pierdut nimic.
Ati expediat imediat tenisul in josul paginii si va ocupati de ce stiti voi mai bine:chiolhanuri cu fotbaliatori de 2 bani…..

IO (8 comentarii)  •  10 februarie 2015, 22:38

ce baiat destept e dl buzarin. si e smecheeeeer…

Panda (51 comentarii)  •  11 februarie 2015, 1:33

Pai ar face foarte bine Halep sa declare forfeit in partida cu Canada si sa vina la Sibiu.
Nu de alta dar Bouchard a renuntat de mult la echipa de Fed Cup.

valentin marius (1 comentarii)  •  11 februarie 2015, 7:08

cata rautate gratuita , rusine!

citizen cc (2 comentarii)  •  11 februarie 2015, 7:16

Eu cred ca un asemenea meci trebuie organizat , ar fi o buna propaganda pentru tenis si miscare , ce este rau in asta si de ce comparam pe Felipe cu Johannis ? Din cate stiu Obama face dese vizite in campuisuri universitare si mananca la fast food impreuna cu studentii , nu ? De ce Presedintele nostru nu ar face asa ceva ? Eu cred ca articolul este fortat si fara sens , probabil autorul face politica sau are anumiite frustrari …Sau trebuia sa scrie neaparat ceva …

ianiu (15 comentarii)  •  11 februarie 2015, 10:07

Er..ata…Manuel Neuer si nu Neuer(er)
în rest articol fără niciun rost…

Costel (1 comentarii)  •  11 februarie 2015, 10:16

Cand frustrarea te roade… scri astfel de articole… nu stiu de ce le mai citim , poate doar sa mai primeasca un click si blogul pentru reclama…

florinel (1 comentarii)  •  11 februarie 2015, 11:37

cert este ca simona joaca foarte bine cand in tribuna este klaus…recomand deplasari ale lui klaus la toate meciurile importante ale simonei..ei, nu la antrenamente! numai sa nu participe ponta, ca asta, pe unde a fost, romania si sportivii/cantaretii ei au dat-o in bara.(atena, copenhaga, etc.)

barbu brailoiu (13 comentarii)  •  11 februarie 2015, 13:28

nu v-am zărit vreo urmă de indignare scrisă când ponta făcea pe ajutorul de pilot sau pe marele baschetbalist (unul care, după meci, intra în cârciumă, cu niscai jurnalişti, în timp ce nişte oameni mureau lângă epava unui avon medical prăbuşit).
şi nici când preşedintele băsescu bătea geamparalele, de gât cu niscai bulibaşe.

mie îmi place când face tolontan politică, iar iohannis – sport. dumneavostră – se pare că nu. dacă până şi andre rieu vă sună urât, încercaţi ceva manele d-ale noastre, din popor!

eduard (2 comentarii)  •  11 februarie 2015, 14:13

Trebuie precizat ca Halep se baga in seama. Presedintele nu si-a exprimat aceasta dorinta. Fiind bine crescut,nu putea s-o refuze. Dar se pare ca acest joc nu va avea loc.
Simona sa-si vada de tigaile si bucataria masii, de unde bineinteles ca a luat niste bani,- deviza famigliei !!- si sa participe la turnee mici si multe, de unde va aduna puncte si bani. In rest, numai sanatate !

octavian (5 comentarii)  •  12 februarie 2015, 3:02

E traditie dom’le: Si Ilie (Nastase) juca cu don’ Valentin.
Ca sa nu vorbim de Steaua care’l mai si lasa pe don Valentin sa bage gol … la antrenamente.
He He He …

altona (7 comentarii)  •  12 februarie 2015, 4:07

Domnule Buzarin, vorbim despre domnisoara Halep. Despre „domnisoara Simona” vorbim la coafor sau la asociatia de bloc. Avem oarece pretentii, nu-I asa, sinteti „ziaristul anului”, editia 2008.

petremihai (3 comentarii)  •  12 februarie 2015, 15:01

Nu mai înţeleg nimic din jurnalismul acesta sportiv, Ioaniţoaia bate câmpii cum că Stochiţă ar fi vreun mare antrenor nebăgat în seamă şi Buzărin bate alţi câmpi înfierând ceva ce nici el nu ştie exact ce.
Oameni buni, băgaţi-vă minţile în cap, despre sport, dar sport în adevăratul sens al cuvântului, mai ştiţi a scrie? Sau dacă nu puteţi, lăsaţi pe alţii, că nu se termină lumea dacă Ioaniţoaia sau Buzărin nu vor mai scrie.

M. Rădulescu (6 comentarii)  •  13 februarie 2015, 9:51

Optez pentru poziția reticentă a d-lui Buzărin. Sportul şi politica, nu e recomandabil să fie amestecate nici măcar pentru atragerea simpatizanților. Ba chiar, le-ar putea provoca motive de nemulțumire ambilor (posibil) combatanți şi oricum, o asemenea „dispută” nu poate fi tratată nici în glumă ca un „spectacol” sportiv, ci doar ar crea termeni de comparație cu spectacolul oferit la 2 Mai cu ocazia „Zilei tineretului” în urmă cu câțiva ani !

Comentează