Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

José, olteanul din Ardeal

Acum aproape doi ani, Eugen Trică a zis că la CFR vine oricînd, chiar și pe jos. A ajuns pînă în finala Cupei, cea cu Petrolul, și poate că ar fi și cîștigat-o dacă în locul deplasării per pedes ar […]

joi, 8 ianuarie 2015, 11:13

Acum aproape doi ani, Eugen Trică a zis că la CFR vine oricînd, chiar și pe jos. A ajuns pînă în finala Cupei, cea cu Petrolul, și poate că ar fi și cîștigat-o dacă în locul deplasării per pedes ar fi admis să recurgă la un mijloc de transport.

Acum, sunîndu-l, am aflat că apelează cu încredere la mașină, la avion, semn că nu mai e atît de tînăr și de năvalnic. La 38 de ani, e din generația lui Stoican, Claudiu Niculescu, Dănciulescu. Doar cu un an mai mici decît Reghecampf, care parcă antrenează de-o viață.

Cine nu știe de ce i se spune José lui Trică va afla acum. De la José Ramon Alesanco, spaniolul care a antrenat Craiova pe vremea cînd Eugen nu era încă ginerele lui Ilie Balaci, ci doar un oltean iute, aprig si muncitor, pe care fostul căpitan al Barcelonei l-a îndrăgit pe loc. Au trecut de atunci vreo 17 ani, iar José de Gruia via Dolj e la fel de hotărît și de tranșant ca în tinerețe.

„E șansa mea, n-are de ce să îmi fie frică! Am pășit zilele trecute în club și, după ce dezastru se anunță în fiecare știre despre CFR, am crezut că găsesc geamuri sparte, pereți crăpați, șanțuri. Totul e însă în ordine, nu s-a dărîmat nimic. Sigur că sînt probleme cu banii, dar cine nu le are în ziua de azi?!”

Crede că-l va lămuri pe Felgueiras să nu plece, măcar pînă în vară, și e decis ca luni, cînd se va vedea cu fotbaliștii, să-i întrebe pe fiecare în parte ce au de gînd. Să nu se pomenească pregătind un lot și începînd campionatul cu altul. „Pe foamea asta, găsim noi jucători cu două mii de euro pe lună și știu eu să-i fac să mănînce pămîntul! O să vezi că terminăm pe loc de Europa și luăm și Cupa pe care am pierdut-o atunci, cu Petrolul!”.

Cînd vorbește, Eugen nu lasă loc între cuvinte. E o cutumă lingvistică a oltenilor din jos de Craiova, către Caracal. Trică e din Teslui, adică de pe-acolo. Un oltean dintr-o bucată, ca Stoican, ca Niculescu, colegii săi de la acea frumoasă Craiovă a lui Alesanco. Da, dar numai lui i se spune José.

Comentarii (10)Adaugă comentariu

Steaua-1986-forever (5 comentarii)  •  8 ianuarie 2015, 11:41

De mult nu am mai citit un articol mai gretos. Ma duc sa imi fac un suc de lamaie sa imi treaca. Cate ciorbe a dat Cap de Sticla pentru articolul asta? Sau probabil ca Paskany stie mai putin cand in „celalalt ziar” ne spune ca cefureul se duce in liga a II a? Pe cine credem?

Pelendava (5 comentarii)  •  8 ianuarie 2015, 11:59

Jose-vedem noi daca-l prinde tricou’ la CFR….

euce (2 comentarii)  •  8 ianuarie 2015, 12:35

o sa fie greu,dar cred ca totul se va rezolva,si CFR,(spre greata unor ciorangi,de la stana)va ramane acolo sus si mereu o sa stea in coasta „stanei”iar fara furaciunile „fluerasilor”poate spera sus ,poate anul asta nu la campionat ,dar cel putin cupa si o participare in EL….

ipsilante (3 comentarii)  •  8 ianuarie 2015, 12:39

Eu spun ca daca tot il cheama Trica si daca tot este fanul declarat al borfasului evazionist mititelu, poate aduce si o echipa de calusari pe care, daca-i antreneaza el, cucereste chiar si CL! Omul e tare!(de cap!) Cu 2000 (sper Euro!) pe luna(pentru ca pe pamant ar fi o ineptie!) adunatura olteanului parat, va zburda de entuziasm si avant revolutionar spre titluri… fara numar, fara numar!
O fi terminat delirul acest Trica? Oricum e bine ca mai scrie cineva si despre el… chiar si bazaconii…

gima (8 comentarii)  •  8 ianuarie 2015, 12:56

aline ! cum zicea un alt scriitor : gretos articolul. lasa-ne frate cu jose al tau ca e varza. se duce acolo pentru ca nu-l baga nimeni in seama si , crede el, are speranta ca-i vor si plati salariu. la cum se misca puscarie ala de paszkani, am mari indoieli. dar vom vedea.

daniaania (11 comentarii)  •  8 ianuarie 2015, 13:05

Trica este un luptator, a fost apreciat in Gruia.Foarte bine ca sa intors acolo. Va face treaba buna.Cumva situatia clubului se va rezolva.Nu trebuie sa fiti rautaciosi ar trebuii sa va rugati ca acest CFR sa mai poata juca in Liga 1, fara ei nu va mai fi comeptitie.

unul (9 comentarii)  •  8 ianuarie 2015, 13:53

@steluta-1986-forever „celalalt ziar” scrie auzite si neauzite doar stii ca e al stapanului tau aflat la mititica:)))

cfr (2 comentarii)  •  8 ianuarie 2015, 16:26

Credeti ca fara CFR ar fi campionatul mai bun? Puţin respect între suporteri nu ar strica pt.că şi aşa avem puţine bucurii în viaţa şi în ţara asta. Le doresc tuturor suporterilor adevăraţi să fie sănătoşi şi să poată să meargă pe stadion sa-şi susţină echipa favorită : Petrolul, Steaua , U, Dinamo… Acelaşi lucru mi-l doresc şi mie.

highlander (1 comentarii)  •  8 ianuarie 2015, 17:24

Ce spune Trica sepoate intampla doar daca se indeplinesc 2 conditii:
1.Lorena „putator de cuvant” la club.
2. Tu maestre Buzarin presedinte in locul vesnicului Mouresan.
Ce zici maestre te bagi?

Che Guevara (96 comentarii)  •  8 ianuarie 2015, 17:24

Prea mult zgomot pentru cineva care nu a demonstrat nimic ca si antrenor si care si-a batut joc de cariera lui de fotbalist.

Comentează