Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Pustai, seriozitatea și ardelenii

Cînd un ardelean bate palma cu un regățean, legenda românească spune că dacă treaba nu se face, e din cauza neseriozității regățeanului. Dar cînd doi ardeleni bat palma și-și promit unul altuia ceva, atunci cine e neseriosul?

Serioșii ardeleni dintr-o […]

vineri, 19 decembrie 2014, 11:19

Cînd un ardelean bate palma cu un regățean, legenda românească spune că dacă treaba nu se face, e din cauza neseriozității regățeanului. Dar cînd doi ardeleni bat palma și-și promit unul altuia ceva, atunci cine e neseriosul?

Serioșii ardeleni dintr-o bucată l-au dat afară pe la fel de ardeleanul Falub după 9 etape, deși omul îi promovase în prima ligă și stătea bine mersi pe locul 6. Au luat un alt ardelean, pe Cristi Pustai, ca să-l țină doar 8 etape de campionat și două meciuri de Cupă și să-l dea afară. Se pare că atît ține seriozitatea la Tîrgu Mureș. Între 8 și 10 etape.

Dacă Pustai lua echipa de pe locul 6 şi o ducea pe 12, poate existau argumente pentru şutul în fund. Dar el a dus-o pe 5, deci măcar a urcat-o! A bătut pe CFR, pe Steaua şi n-a primit gol acasă, în condiţiile în care mai multe etape i-au lipsit N’Doye și Mureșan.

Chiar dacă ASA joacă în tricouri roș-albastre, încă nu e Barcelona, să i se ceară victorii pe linie. Pe Luis Enrique nu l-a dat nimeni afară că a pierdut clar cu Realul sau că a făcut egal cu Getafe. Nici Simeone nu simte vreun pericol, deși a luat bătaie acasă duminica trecută. Dacă e să vorbim strict pe rezultate, se pare că lui Pustai i-a fost fatală înfrîngerea din Cupă cu Petrolul, dar argumentul șefilor e insuficient, pentru că vorbim despre o nou-promovată și despre o competiție din care Dinamo, Astra și Craiova au dispărut, iar CFR a mers mai departe așa cum a mers.

Dacă trecem dincolo de rezultate și mergem către sursele mereu bine informate, ele afirmă, deși nu cu toată gura, că Pustai nu s-ar fi înțeles cu Daniel Stanciu. Dar varianta ridică nedumeriri pentru că demiterea antrenorului a survenit la puțin timp după ce managerul și-a reziliat contractul, așa că orice logică a celor care susțin disensiunile se fracturează pe loc.
Mai degrabă se pare că la Tg Mureș există cineva care nu știe ce vrea sau, mai corect, nu există cineva care să știe ce vrea. Falub nu e bun, pentru că a fost pe 6, Pustai nu e bun fiindcă e pe 5. Acum vine Ciubotariu care, prin tranzitivitatea logicii, nu va fi bun dacă va fi pe 4. Ardeleni serioși și de cuvînt, dacă vine Mourinho și termină pe locul întîi, ce faceți? Îl dați afară că n-a ieșit pe zero?

Comentarii (26)Adaugă comentariu

:))) (2 comentarii)  •  19 decembrie 2014, 11:40

super final :))

Pustai (1 comentarii)  •  19 decembrie 2014, 12:19

Ca un jurnalist medicoru pe cale de disparite „care esti „, oaie stelista..stii despre ce vorbesti ? stii ce s-a intamplat in spatele cortinei, cum pregatea Pustai meciurile, cum se ocupa de echipa ? Te-ai gasit tu sa scrii…nu cumva erai si tu conducator de club ???

pop ion (23 comentarii)  •  19 decembrie 2014, 12:33

buza a fost si a ramas un „ziarist” de talia chiajnei, localitate pe unde a incurcat borcanele fotbalului. E mare pacat ca are spatiu editorial intr-un ziar care depaseste limitele mahalelor dambovitene.

mihai tanase (1 comentarii)  •  19 decembrie 2014, 12:35

Muresan n-a lipsit nici o etapa .

Gabi Muresan (51 comentarii)  •  19 decembrie 2014, 12:49

Ce bine ar fi daca te-ai rezuma mataluta doar la olteni sau Stan si Bran(esti)!

ALexm (1 comentarii)  •  19 decembrie 2014, 12:59

Pustai pregatea meciurile atat de prost incat pe Pandurii i-a dus in Europa, iar dupa ce a plecat s-a ales praful…
atat de prost le pregatea…:)))
Sunt penibili cei de la ASA, cred ca din retur vor incepe sa vanda meciurile si d-asta l-au dat afara pe Pustai

cpt.ahab (45 comentarii)  •  19 decembrie 2014, 13:22

ASA este iarasi o intocmire fotbalistica din cele mai ciudate. Ce se intampla acolo tine de inexplicabil, de paranormalul fotbalului romanesc anormal. Pe Pustai am avut ocazia sa-l cunosc personal. E un om fin, de mare calitate, inclusiv profesionala( dupa priceperea mea). Cand il pui pe liber asa si acum, te transferi automat in zona dubioseniilor Ligii I.

vasco (146 comentarii)  •  19 decembrie 2014, 13:41

Aoleu,Aline!!!!Ce ti-a trebuit?Ai starnit mandria si fudulia „arghelenilor”,pana aici ti-a fost!Sa te tii ce de probe de civilizatie adevarata iti vei primi!Nu stiai ca „prostul nu e prost destul daca nu e si fudul?”…O sa afli in urmatoarele comentarii.

Gambeta (9 comentarii)  •  19 decembrie 2014, 14:05

Las-o balta cu seriozitatea ardelenilor! Astia l-au votat de doua ori pe Basescu. Cat de seriosi crezi ca pot fi unii care il pupa pe cel mai mare mincinos din istoria Romaniei?

Chill (2 comentarii)  •  19 decembrie 2014, 14:06

@Pustai! Cu ce te-a dertanjat pe tine articolul lui Buzarin sa il critici? Incerc sa inteleg incrancenarea asta dusa la extrem, ura asta de zici ca ti-a luat ce ai avut tu mai bun pe lume.Omul pune niste intrebari simple, de ce a fost demis un antrenor care a avut rezultate , in consecinta probabil ca a pregatit bine meciurile. Cred ca o pauza pentru creierul tau si asa obosit se pare, ar fi de bun augur, poate iti mai scade si nivelul de hater-eala din organism!

luca ioan (2 comentarii)  •  19 decembrie 2014, 14:11

vezi-ti de zona ta si lasa generalizarea cu „ardelenii” pentru ca nu are legatura mafia din fotbal si interesele banesti- care se stie ca sunt universale – cu noi cei din ardeal.
De abia ai astptat sa ataci pe ardeleni.
Nu ami confunda merele cu perele si pe ardeleni cu mercenari …..si cu altii.

Architrion (15 comentarii)  •  19 decembrie 2014, 14:11

Ce e „simpatic” la noi ca toata lumea (in afara de stelisti) e fericita când dai in Steaua, cum scrii ceva mai critic de o alta echipa cum devii „oaie stelista” sau „ziarist de talia chiajnei”! Sa ne spuna si noua ardelenii seriosi si suparati (si civilizati?!) ce au comentat pe aici care au fost argumentele schimbarilor de antrenori, ca pana la urma despre asta e vorba. Deci atat de prost a pegatit Pustai meciurile (in spatele cortinei) ca a urcat un loc in clasament!

oarecare (1 comentarii)  •  19 decembrie 2014, 14:15

Ce mai sariti de kur in sus ardelenilor cand cineva spune de voi ce nu va place. Mai vorbiti de moldoveni. Numai laudele va plac, dupa ce ca sunteti inceti la minte aveti si gura mare. Omu` are dreptate in tot ce scrie.

Klaus (1 comentarii)  •  19 decembrie 2014, 14:19

Scrii precum ai fost conducator in Liga 1. Apropo ce o patit echipa? A retrogradat????

Allahu akbar (4 comentarii)  •  19 decembrie 2014, 14:43

La ASA exista cineva care stie ce vrea. Se intra la hibernare.
Pe fondul dezastrului financiar ce urmeaza in 2015, un antrenor (sub)mediocru, care sa accepte jocuri trintite si sa fie tap ispasitor pentru caderea in clasament, e cea mai buna investitie.
Vom trai si vom vedea.

Daniel (2 comentarii)  •  19 decembrie 2014, 15:24

Unii sustin ca e vorba de niste probleme cu alcoolul la mijloc, de fapt. Se pare ca Pustai are probleme serioase pe zona asta si asa se explica despartirea. Se zice ca ar fi venit cam baut la antrenament(e).

Steaua1986forever (6 comentarii)  •  19 decembrie 2014, 15:40

Pustai este orice mai putin „serios”. E doar un om fara caracter. Pacat, eu chiar am crezut ca e om ca lumea…dar cu ocazia loviturii „blandului” Muresan mi-am dat seama de lipsa masiva de caracter. Cum sa zici ca nu a lovit sau ca din cate a vazut el…nu a fost nimic? Mai ales dupa ce vazuse la tv ce fel de lovitura i-a fost aplicata lui Rusescu…

whiteredarad (21 comentarii)  •  19 decembrie 2014, 18:16

Buzarine,lasa-ne cu parerile tale despre ardeleni,ca nu esti la Branesti !. Pustai este un antrenor foarte bun. a facut lucruri bune la Targu Mures( dar si Medias si Pandurii). Eliberarea lui s-a facut pentru ca avea clauze contractuale neplacute de club. Parerea mea este ca Ciubotariu erste sub Pustai ,din orice punct de vedere,dar fotbalul nu e matematica. Dar,fiecare doarme,cum isi asterne. Veti vedea !

Sebi (1 comentarii)  •  19 decembrie 2014, 21:22

Un articol foarte adevarat.Bravo domnule Buzarin ca ati spus lucrurile pe nume.Va apreciez,dar va dau un sfat (poate ca gresesc,dar intentia mea e buna ) :am vazut ca aveti ceva contra CFR,sa o lasati mai moale ……sper totusi ca gresesc :D.

dan1923 (1 comentarii)  •  20 decembrie 2014, 6:45

pustai ,om cu bun simt deosebit si care a dovedit ca inca fotbalul este un joc frumos(vezi cum juca mediasul).
te asteptam cu drag la rapid.

diana_napoca (10 comentarii)  •  20 decembrie 2014, 11:00

Neica Buzarien,ia lasa tu Ardealul si vezi-ti de sudistii matalutza,paregzamplu oltenii cei veseli si corecti si Craiolgutza Plagiatoarea…

zeidas (12 comentarii)  •  20 decembrie 2014, 13:21

Urla frustarea in tine prazarule !

simpatizant Mafalda (1 comentarii)  •  21 decembrie 2014, 0:24

1. Cine-ti spune tie ca aia care la Targu Mures se ocupa de echipa ASA sunt ardeleni ? Sau simplul fapt ca locuiesc in Ardeal ii face „ardeleni” ?
2. Stanciu NU E ARDELEAN. Faptul ca Stanciu a plecat (inaintea lui Pustai cu 2-3 zile !) a facut oare ca efectul minciunilor lui Stanciu catre conducere sa nu mai existe ? Te-ai confruntat vreodata cu situatia sa ai un sefulet direct mizerabil si incompetent care te barfeste tot timpul la seful cel mare, fara ca tu sa poti contracara ceea ce face el (si , mai ales, fara ca tu sa stii ca o face !) ? Asta este acel mizerabil Stanciu !
3. Ai informatii referitoare la ce a provocat despartirea, sau doar vorbesti aici, ca sa te afli in treaba, ca noi care doar chibitam pe forum ? Ca rolul unui jurnalist (fie si de sport) este SA STIE SI SA SPUNA, nu sa presupuna !
Deci: ESTI JURNALIST, sau nu ?

alnik63 (4 comentarii)  •  21 decembrie 2014, 7:16

adca aduce pe altcineva din campionatul spaniei de exemplu,spuneam ca doresc cei din tg mures altceva,un salt spre un alt stil de joc insa cu Ciubotariul chiar nu vad progresul.chiar pot afirma ca fara sa il supar pe Ciobi ,regresul e mai sigur in retur.pana acum in CV-ul lui Ciobi nu este o clasare in primele 4,exceptand Otopeniul din B

rmelicescu (1 comentarii)  •  21 decembrie 2014, 14:32

Doamne,multi TAMPITI,posteaza ! Cu Gambeta sef !

Ush (2 comentarii)  •  22 decembrie 2014, 11:47

Allahu akbar a vazut f bine cam ce se vrea. Echipa a ajuns undeva sus de unde isi va permite sa vanda puncte in retur, linistita.

Comentează