Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Așa nu!

Sau despre cum să nu ajute Iohannis sportul.

Anghel Iordănescu, Gabi Szabo, Duckadam, Ilie Năstase. Doar cîteva nume imense din sport care și-au afișat fotografiile alături de îndemnul de a-l vota pe Victor Ponta. Se spera, prin aceste  asocieri foto, […]

marți, 18 noiembrie 2014, 9:48

Sau despre cum să nu ajute Iohannis sportul.

Anghel Iordănescu, Gabi Szabo, Duckadam, Ilie Năstase. Doar cîteva nume imense din sport care și-au afișat fotografiile alături de îndemnul de a-l vota pe Victor Ponta. Se spera, prin aceste  asocieri foto, ca oamenii care se uită la sport, care merg pe stadioane, să pună ștampila pe numele premierului în exercițiu. Care reacționa și el abil, deși nu tocmai fair, alipindu-se pe Facebook Simonei Halep și primind tone de like-uri care de fapt aveau alt destinatar.

Pe Iohannis nu l-a susținut, cu afiș, poză și zîmbet, nimeni din sport. Probabil că nici n-a pretins asta. De fapt, Iohannis n-a fost susținut de nimeni din categoria pe care Facebook o denumește „public figure”. Susținătorul neamțului a fost un personaj colectiv, care i-a adus acest aproape neverosimil 55 la sută.

De cîteva zeci de ore, mulți oameni a căror activitate tangentează sportul și-au confecționat deja un gen de discurs. Că Sibiul lui Johannis n-are echipă de fotbal în primele trei eșaloane, că n-are nici handbal, ci doar o echipă masculină de baschet care nu mai e ce-a fost acum cîțiva ani. Că stadionul arată cam cum a fost moștenit de la Nicu Ceaușescu în urmă cu un sfert de veac. N-are nocturnă, n-a fost modernizat. Că un om căruia îi place sportul doar sub forma drumețiilor și a mersului pe bicicletă va fi o piedică în evoluția acestui fenomen social.

Să ne amintim de o relativ recentă implicare în sport, pe care unii au numit-o chiar ajutor. Era acum un an și-un pic, seara de 13 noiembrie 2013, și doi domni în costume negre se alăturau celor vreo 15 meseni din separeul unui elegant restaurant de lîngă Parcul Domenii. Mesenii erau președinții sau patronii mai multor cluburi din Liga 1, iar vizitatorii eleganți se numeau Victor Ponta și Liviu Dragnea. A doua zi la LPF erau alegeri, iar vizita celor două costume negre a influențat decisiv votul.

Decît așa implicare în sport, mai bine drumeție și mers pe bicicletă!

Comentarii (18)Adaugă comentariu

ba(la)nel (60 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 11:34

Asa, Aline! Adu-le aminte prostanacilor…

ba(la)nel (60 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 11:35

Mai ales acelui specimen de primar numit Olguta, sau Craiolguta…

hap (3 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 16:36

Sportul, o activitate privata care nu trebuie sa isi schimbe statutul. prefer o natie de oameni care fac sport, decat cativa care se fac ca fac sport. As investi doar in sportul educativ.

Constantin (3 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 16:42

Un articol foarte bun, scurt si la obiect. Explicati-mi insa, va rog, cuvantul „tangenteaza”. Nu cred ca exista in DEX…

Carol_K (61 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 16:49

Corect ! Dar ce ne facem ca la Liga si mai ales la FRF zac niste specimene care fac numai rau fotbalului si care incurajeaza violenta in teren si in tribune,pusi politic pe posturi.Daca e sa curatam fotbalul ar trebui sa o facem de la zero,noi alegeri si o reforma profunda in toate forurile de decizie.

Marian (2 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 16:52

Decat tot sportul pe care il avem acum, mai bine drumetii si bicicleta!

CaineRrosu (5 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 17:05

Nume grele ros-albastre l-au sustinut pe plagiator pentru functia de presedinte ! Ca nu se stie cind e nevoie de ajutor politic ! Teapaaaaaaa !

daniel (3 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 17:07

mai bine fara sport deloc, decat sa se implice politicu in sport ziceti dvs… eu tin sa va spun ca daca politicu care imparte banii nu da si la sport, domnule Buzarin dvs o sa faceti articole despre cu totul altceva decat despre sport..eu nu am culoare politica, eu sunt superter al sportului craiovean si daca Olguta nu avea initiativa in acest sens in momentul asta deja multi uitau de Craiova, asa cum s-a uitat ca si Sibiul a avut o echipa nimita Inter Sibiu. asa ca lasati-o mai moale cu propaganda politica si ocupativa de sport!

misu (2 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 17:37

Anghel Iordănescu, Gabi Szabo, Duckadam, Ilie Năstase. Felicitari ptr. realizarile din sport, MARE RUSINE PTR. ASOCIEREA POLITICA ! RUSINE!

comabi (7 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 17:38

Nu vreau sa jignesc pe nimeni, insa sportul de performanta este printre ultimele domenii care trebuie analizate. Da, sunt de acord cu program de sport pentru cetateni (gen zile destinate circulatiei pe biciclete, ore mai multe de educatie fizica si cu elevi cu scutire chiar bine motivata, nu doar pt ca este obez sau ca nu-i place copilului samd), insa nu unt de acord ca bugetul statului sa acorde multi bani pentru sportul de performanta. Corect, ne reprezinta in strainatate, fiind un ambasador extrem de util, insa, momentan, chiar altele sunt prioritatile. Mi se rupe de stadionul de la Craiova!!!!! Mai putine biserici, mai putine stadioane, prefer chiar mai putine rezultate pe plan sportiv in urmatorii cativa ani in dauna investitiilor in infrastructura, a programelor sociale, in sanatate. Sorry, dar acestea sunt prioritatile. Odata asezate aceste lucruri, sportul va creste by default. Si chiar pot pune pariu in acest sens. Dovada sunt exemple din jurul nostru, state unde o economie stabila aduce cu sine si dezvoltarea sportului. Sa fim seriosi, chiar si 15 medalii de aur olimpice ar fi nu mai mult decat frectie la picior de lemn in conditiile unui sistem de sanatate mai mult decat precar, un sistem de asigurari sociale discretionar si corupt, un invatamant tot mai departe de asteptarile pe care le avem pentru copiii nostri samd. Ma bucura enorm sa observ faptul ca oamenii ies in strada. Acum cativa ani ieseau doar la dezafilierea Craiovei, la retrogradarea Timisoarei etc :))). Halal prioritati pentru acei oameni :D!!! Concluzia: sportul (nu doar cel de performanta) in mod cert educa, dar avem nevoie de altele in acest moment ;).

crisss (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 17:40

Si care-i problema daca unii au facut poze? ia obligat cineva?sau in ochii mei, eu sa nu-i mai vad asa,atunci? sa-i eticheteaz imediat altfel?nu e problema fiecaruia la cine a pus stampila? nu suntem o tara democratica, sau asa,cel putin,ne vrem?si „specimenului acela de primar”,asa cum o numeste mai sus cineva, a pus punctul pe i, ca doar se stie ca in functie de ce partid e la tine in oras,comuna,sat, asa se primesc si banii! nu spun ca e corect, dar asta e realitatea,mai judecati si obiectiv,nu numai cu mintile spalate ce le aveti, de atata televiziuni si presa. Mai nou, si gsp, pe care il credeam un site 1oo%sportiv, sa apucat de politica, toti trebuie sa stim si sa facem politica,sa-i denigram pe unii si pe altii.

vasco (146 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 17:43

Nici nu ma asteptam de la tine la altceva…Asta cu bicicleta o sa te cheme pe tine la masa sa-ti dea o ciorba…

adi (7 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 18:38

CORECT ALINE!
Sibienii l-au votat de mai bine de 16 ani ,castigator din primul tur de scrutin ,si ptr ca nu a risipit banii publici in circ ptr multime.Si Klaus iubeste sportul, dar sunt atat de multe alte lucruri vitale de facut din putinii bani ai primariei ,decat sa platesti o echipa profesionista de fotbal.Daca economia unui oras merge , cu siguranta vor aparea si investitii in sport,daca nu de unde?

msvolosen (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 19:33

Prea multi huligani doresc ca statul sa plateasca pentru fotbalul lor. Respect pentru Iohanis ca nu a ingropat banii Sibiului (sibienilor) in fotbal. Pentru o primarie fotbalul trebuie sa fie o investitie care (in termen lung) aduce bani nu care stoarce banii.

Iohannis o sa ajute fotbalul romanesc daca va lasa justitia sa-si faca treaba (si cred ca asa va fii). Atunci patronii nostrii corupti vor disparea si oameni carora le pasa de sport (chiar da ca nu or fii chiar asa de banosi) o sa se implice.

daniel (3 comentarii)  •  18 noiembrie 2014, 20:52

mai bine fara sport deloc, decat sa se implice politicu in sport ziceti dvs… eu tin sa va spun ca daca politicu care imparte banii nu da si la sport, domnule Buzarin dvs o sa faceti articole despre cu totul altceva decat despre sport..eu nu am culoare politica, eu sunt supOrter al sportului craiovean si daca Olguta nu avea initiativa in acest sens in momentul asta deja multi uitau de Craiova, asa cum s-a uitat ca si Sibiul a avut o echipa nimita Inter Sibiu. asa ca lasati-o mai moale cu propaganda politica si ocupativa de sport!

Aurel (2 comentarii)  •  19 noiembrie 2014, 0:55

Buza, incep sa-mi placa articolele tale tot mai mult. N-ai incaruntit degeaba. :))

Matheus (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2014, 6:05

In Sibiu si in zona se promoveaza si alte sporturi. Fara a avea neaparat legatura cu Mr. Iohannis sau Primaria, aici se organizeaza cateva competitii de nivel international: Turul Ciclist al Sibiului(cel mai important concurs ciclist de la noi din țară), Hard Enduro Competition Sibiu, Redbull Romaniacs.

alex (14 comentarii)  •  19 noiembrie 2014, 14:14

implicarea statului in sport, la nivelurile superioare ale ligilor profesioniste de orice natura sau sport ar trebui scoasa in afara legii. eu nu cotizez la stat pentru stipendierea cluburilor de fotbal, handal sau baschet, eu cotizez pentru sosele decente, pentru siguranta, pentru sprijinirea antrprenoriala, pentru autostrazi, spitale si scoli, nicidecum pentru ca unii de teapa unor personaje extrem de obscure sa faca averi.

Comentează