Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Craiova. Stadionul și lacrimile

Pînă ieri după-amiază, nici un excavator nu mușcase încă din carnea bătrînă și ațoasă a stadionului craiovean. Condamnată la demolare, arena își aștepta resemnată sfîrșitul care va veni în curînd. Implacabil, de neevitat.

În locul gropii de foc unde au […]

marți, 4 noiembrie 2014, 9:08

Pînă ieri după-amiază, nici un excavator nu mușcase încă din carnea bătrînă și ațoasă a stadionului craiovean. Condamnată la demolare, arena își aștepta resemnată sfîrșitul care va veni în curînd. Implacabil, de neevitat.

În locul gropii de foc unde au pierit Fiorentina și Kaiserslautern, Craiova va avea un ou brîncușian întrupat în arenă de fotbal milenaristă, numai bună pentru un traseu european al lui Bancu și Vătăjelu (generale Iordănescu, domnule selecționer, nea Puiule, bagă-l în seamă pe băiatul ăsta!), variantă 2016 sau 2017, cînd se va termina șlefuirea și lustruirea Oului.

Stadionul e al Primăriei și fiecare om sau instituție hotărăște cum procedează cu ceva ce-i aparține. Dar decizia de demolare imediată, acum, în clipa asta, enunțată de doamna primar după meciul cu Botoșani, miroase de la o poștă a odicolon electoral. Probabil că văzînd basculantele cum mișună pe Bulevardul Luncii, auzind pichamerele cum sfredelesc betonul turnat acum aproape o jumătate de veac, craiovenii vor da buzna la urne, votînd necondiționat așa cum vrea doamna primar.

E singura explicație a unei demolări absurde. Nu ca procedeu, pentru că orașul are nevoie de un stadion nou, ci doar ca dată. Demolarea poate foarte bine să înceapă la sfîrșitul lui noiembrie, după ce jocurile de acasă se vor termina. Mai sînt două meciuri de campionat și probabil unul de Cupă, după care pichamerul poate doini în voie.

În mod clar echipa cea mai bună din țară în ultimele două luni (7 victorii, 2 remize, 0 înfrîngeri, nimeni n-are palmares mai bun!), Craiova trebuie să se bucure de clemența de a  termina sezonul în propria-i casă, așa dărăpănată cum e! A pleca de pe stadionul ei, din vestiarul ei, de pe terenul ei, într-o bejenie pe care n-o merită, înseamnă a lovi fără discernămînt o echipă care în aceste două luni chiar a ajuns ECHIPĂ. Nu se știe cît ca valoare, dar în mod cert ca unitate. Cînd Brandan, după ce dă golul victoriei, plînge în direct la televizor pentru osul rupt al lui Bancu și se roagă să piardă arhitecții avionul înseamnă că în acel vestiar s-au creat legături sufletești care nu se pot preface imediat  în moloz electoral. Măcar pentru acele lacrimi în direct, Primăria mai poate aștepta cîteva săptămîni.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

DarkDark (6 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 10:39

Nu e stadionul clubului Badea si asociatii, nu e vestiarul lor si nu e trenul lor, au intrat cu japca acolo. Iar decat sa plece in bejanie pe Extensiv ar fi mai bine sa se intoarca acasa, la Mogosoaia. Ai uitat unde este casa lor Aline? :)))

george (2 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 12:59

Merci Alin(pt articol) , asa este, ai/aveti dreptate !! (si tu si Sorin si Emil si Pablo….) !!

Axel (43 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 13:42

Aline, parca ziceai cu niste timp in urma ca echipa asta nu e cea adevarata! A devenit intre timp? Sau o minciuna repetata obsesiv devine adevar?

yaruk (2 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 13:44

Ar trebui ca primaria sa vanda fanilor cate-o bucatica de stadion, cam la 10 lei bucata, cam asa s-a facut si cu vechiul Wembley. Craiova are multi fani si in tara nu numai in Oltenia.
Produsul sa contina o bucatica de beton si o hartie cu stampila si cu poza vechiului stadion.

bar (1 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 13:50

CA LA NOI LA NIMENI. CA LA OLTENI…OAMENI ASTIA CA SI TINE TREBUIE SA INTELEAGA CA TREBUIE FACUT O STADION, NE UITAM AFARA CUM SA FACUT SI TOTI TANJIM SA AVEM STADIOANE … MENTALITATE DE CARTON NE CREDM DESTEPTI DAR SUNTEM ULTIMI IN EUROPA!!!!

vlad (35 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 13:53

Cel mai absurd este ca se doboara stadionul asta care este perfect functional. De ce sa nu faca noua arena in locul unuia din celelalte stadioane, care sunt mult mai darapanate??? Sau pe un teren nou? Sigur se gaseste spatiu…

tesio (3 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 13:58

La Casa Sufletului mi-a mers articolul tau. Respect!

tesio (3 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 14:05

@DarkDark: mititelu, te iubim! :)) vrem sa ne faci echipa, te asteptam sa iesi de la puscarie si sa ne faci echipa sa luam campionatul :))

John (1 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 14:13

De ce nu se incepe cu demolarea unei peluze, apoi a celei de a doua(daca va fi cazul), oricum nu se umple stadionul la urmatoarele 2-3 jocuri acasa ale oltenilor, urmind sa se finalizeze demolarea dupa incheierea competitiilor.

Bocanci (12 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 14:22

Sper ca la tine-n casa are nevasta grija de cheltuielile curente, ca te vad pafarist cu bugetul. Dupa parerea ta, un proiect de cateva zeci de milioane trebuie sa astepte pana cand alde Plesan si alde Buzarin semneaza inceperea lucrarilor? Stau constructorii in joc de glezne, cu buldozerele pornite la poarta stadionului, asteptand semnalul celor doi.

DarkDark (6 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 14:37

@tesio esti trist rau amice :))) Un pacalici trist plimbat de manuta de Olguta si Badea sa-i arate calea cea dreapta.

Steaua-1986-forever (5 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 14:51

Interesant articolul, dar si mai interesanta metafora asta cu cel mai bun „palmares”. Ati ales foarte bine perioada: 2 luni. Uitandu-ma in dex, vad ca palmares se refera de fapt ……la o perioada de timp, nu neaparat la o perioada care incepe cu infiintarea clubului, deci l-ati folosit corect totusi. Dar va mai dau eu alt exemplu de palmares: in cazul dinamo, palmares 01.11.2014- 04.11.2014: 0 infrangeri. Nasol e daca luam palmaresul incepand cu 31.10. ca acolo o sa scrie 3-0 cu Steaua. Tot nu am inteles ce ne sugerati in acest articol cu privire la istoria acestei formatii ? Este acelasi club care batea Fiorentina sau Kaiserslautern? Si ca se ne intoarcem la „palmares pe 2 luni” hai sa vedem cu cine au jucat cu aceste „victorii”: cu Pandurii la retrogradare, au pierdut lamentabil cu Steaua (asta nu intra la „victorii”, ca deh, luam perioada „dupa Steaua”), egal cu Viitorul (la retrodare), au pierdut cu Gaz Metan (offf, nici pe asta nu o contorizam?), au pierdut cu Petrolul (cum? nici asta?), au pierdut 5-0 cu Astra pe 31.08 (deci, pana acum numai „victorii”), 1-0 cu Otelul (in sfarsit, prima victorie dar cu cine? cu o retrogradata), 2-0 cu U Cluj (da, a doua victorie), 1-0 cu TgMures (da, acolo unde Steaua a pierdut), 1-1 cu dinamo (o echipa hmm..ma abtin sa comentez), 1-1 cu Chiajna (la retrogradare), 3-2 cu Brasov (alta retrogradata?) si acum 2-1 cu Botosani. Deci despre ce „palmares de victorii” vorbim aici? Sigur, nu e la retrogradare ca alte echipe….dar e la 2 infrangeri de retrogradare, sa nu ne mintim singuri…

tesio (13 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 15:00

@DarkDark: Pe mn ma plimba d manuta badea si olgutza…ha ha haaaa….p tn, maimutzoiule pacalit, t duce mititelu d nas…sa-l pupi acolo unde va fi fecundat!! la inel!!

Mititelul cel mic (1 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 15:07

Ar fi valabil articolul daca echipa ar fi U. Craiova, dar cand e vorba de echipa Olgutei, na, nu prea sunt multe de zis.

pabibabum (65 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 15:29

de obicei demolarile se fac in mod planificat coordonat cu noua constructie…numai in romania demolarile se fac la scurt

noi (7 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 16:10

stelistule….vezi ca nu au pierdut cu pandurii, esti slab informat.

gogu de la Orodel (36 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 16:10

Busa bati cimpiii ca de obicei!Tu de fapt ataci Olguta,esti umilul mititelului ..Nu e electorala domnule,primarita se tine de cuvint,echipa va juca pe Extensiv..Apropos cind vii in Craiova?Ca te astept ,sa-ti string mina….!

costica (1 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 16:12

CSU e o clona aparuta politic intr-un regim „democratic”, pentru care s-au incalcat toate regulile si a promovat la un an de la infiintare ca sa-i prosteasca pe craioveni si sa voteze „ce trebuie”.

CSU nu doar ca a aparut in chip stalinist, dar mai si plagiaza numele si performanta unei echipe de traditie.

Rusine, tara de plagiati!

noi (7 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 16:42

nenea buzarin a ajuns sa critice si construirea noului stadion. mai avea putin si re ruga sa nu se mai faca deloc. in plus e si neinformat. nu se va face oul lui brancusi, e alt proiect ,publicat pe micapi.ro. dar asa e cand nu te intereseaza decat fc averea familiei lui mititelu iar stiintei ii spui …clona.esti neinformat si o dai in bara….mai mereu as spune….pt nenea buzarin.

Nicse (1 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 17:11

Jenant… articolul.

liviu (1 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 17:20

Bravo, Alin, pentru curaj : exact de-asta vrea Olguta demolarea acum, sa adune voturi.Poate reuseste sa le dea ‘la gioale’ si sa-i duca iar in zona rosie de unde abia s-au ridicat….

adi (7 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 17:43

Articol normal .Nu vedeti ca in toate orasele rosii s-a defilat cu machete de stadioane noi desi nici DRACU nu mai merge la meciurile din Liga 1!!! Se tot defileaza cu ideea falsa ca la Craiova se merge.Pe DRACU! Pe moca normal ca strangi cativa gura casca ,dar asta e doar mita electorala.Circ si paine ptr prostime .

adrians0923 (2 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 17:49

Aline tata,pai ai tu idee citi bani isi trag ” organele de resort in frunte cu tova Olguta ” de pe urma aceastei constructi ? Pai ai tu idee cit s-a cheltuit acum,cu aceste alegeri ? Ai tu idee ca acesti bani cheltuiti in campanie trebuie pusi la loc,eventual si cu ceva in plus ? Voi vorbiti despre fotbal si sport intr-o tara in care bani vorbesc,hai ca deveniti penibili !

DarkDark (6 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 18:06

@tesio da prostovane, nu te duc Badea si Olguta de nas. Tu de mic ai tinut cu SRL-ul lui Rotaru infiintat in 2013 :))) V-a prostit Badea cu un contract de asociere si ati pus botul la vrajeala cu sectia de fotbal. Ia intraba-l pe amicul Buzarin cate sectii de fotbal sunt afiliate FRF in primele 3 ligi? :))) Sau mai simplu pacaliciule, uita-te pe site-ul FRF sa vezi cine e afiliat FRF, sectia clubului sportiv sau SRL-ul lui Rotaru.

florin (1 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 19:36

Dar de abuzul Bnr de a acapara baza din Cotroceni….???
E posibil asa ceva..???

cata (2 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 20:12

Articol bun. Nu uitati ca CSU Craiova are, in acest moment, cei mai multi spectatori din tara! Si nu spun eu asta, ci http://www.liga1.ro.

doar univ.craiova (11 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 21:26

Măi Aline, termină cu dezinformările astea securistice, Stadionul Ion Oblemenco nu este casa lor, adică al celor de la csu. Ei sunt niște venetici aduși cu forța de la Mogoșoaia de către un primar narcisit, orbit de propria-i imagine!
Din păcate Universitatea C raiova a fost izgonită în mod abuziv și ilegal din casa în care a jucat timp de peste 40 de ani, în locul ei instalându-se o clonă înființată la București în 2013.
Ce legătură există între echipa csu fondată în 2013 cu palmares de 2 luni și Universitatea Craiova care le învingea pe Kaiserslautern, Bordeaux, Monaco sau Fiorentina???
E chiar atât de greu să relatezi adevărul sau ești și tu pe statul de plată al partidului-stat aflat vremelnic la guvernare??????

marian0904 (20 comentarii)  •  4 noiembrie 2014, 23:46

Alin, sunt chestii care s-au hotarat mai demult si sunt date prevazute in contracte. Nu-i joaca. Bine ca echipa s-a copt. Poate juca oriunde. Mie-mi convine! Merg pe jos pana pe Extensiv.

me (1 comentarii)  •  5 noiembrie 2014, 6:50

Eu consider ca moral asta e echipa adevarata a Craiovei, s-a facut alt fel de tranzitie de la vechea la noua, dar in aceeasi divizie … cand un prost se incapataneaza e greu sa faci altfel

danezu (41 comentarii)  •  6 noiembrie 2014, 15:52

Aline , deja ai luat-o razna . Prima oara am crezut ca echipa asta chiar a jucat cu Fiorentina , pe urma am crezut ca patronul vrea el sa faca un stadion si nu ii da voie primaria , acum inteleg ca de fapt echipa asta (facuta in 2013) nu are nimic al ei ( doar niste contracte cu 30 jucatori ) si nu poate sa plateasca o chirie pe alt stadion

Ramon (16 comentarii)  •  7 noiembrie 2014, 8:02

nu cred că se mai poate face ceva pentru a răsturna sondajele electorale, din păcate. ”Regățenii” au nevoie de locuri de muncă și de minciuni, le primesc nu de 25 de ani ci de 70. Dacă nu am părăsit țara, am rămas pomanagiii primarilor sau guvernelor. În 2012 mi-a apărut, la capătul străzii, două excavatoare, mutate d ela o lucrare, miza fiid același: prostirea alegătoilor, că premarul le va asfalta strada. Nexam!
Cât despre cine va juca pe Ion Oblemenco, pâncă oltenii vor avea o echipă competitivă, cel puțin ca în 1973 (când pierdeau titlul din cauza unui gol mai puțin dat față de dinamo), mai este. S-a pierdut spiritul celor care cucereau victorii în Europa, unde englezii, italienii sau germanii porneau întotdeauna favoriți în fața românilor. Chiar dacă PCR ul oltean a sprijinit și el Universitatea, altfel nici Balaci, nici Cami, nici Crișan, nici Lung nu ar fi stat mult pe la Craiova, U a adus bucurie microbiștilor, sătui de echipele armatei și miliției. Când va mai fi echipa primăriței mai bună decât Steaua ? Vom vedea!

Comentează