Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Românul nostru e ungur, dar ungurii lor sînt români

Dacă am juca sîmbătă nu cu Ungaria, ci cu Irlanda de Nord, cu Finlanda sau, prin absurd, cu Madagascarul sau cu Insula Paștelui, probabil că ne-am gîndi mai mult la fotbal și mai puțin la afară cu nu știu cine […]

joi, 9 octombrie 2014, 9:08

Dacă am juca sîmbătă nu cu Ungaria, ci cu Irlanda de Nord, cu Finlanda sau, prin absurd, cu Madagascarul sau cu Insula Paștelui, probabil că ne-am gîndi mai mult la fotbal și mai puțin la afară cu nu știu cine din țară. Și poate că dacă adversar n-ar fi fost Ungaria, ci altcineva, acel vers de-acum celebru din noul imn, cu ei și cu mama lor, n-ar provoca atîtea discuții.
Dar jucăm cu Ungaria și în asemenea situații procedăm abrupt, univoc și previzibil. Îl zgîndărim pe nea Imi Ienei, care n-a fost doar antrenorul Stelei ’86, ci și, într-o vreme, selecționerul Ungariei. Îl sunăm pe Boloni în arșița de la Doha și-l întrebăm cu cine ține, acțiune la fel de inspirată ca a acelora care-i întreabă pe copiluții de grădiniță pe cine iubesc mai mult, pe mama sau pe tata. Și, peste toate, ne surprinde puiul de moroșan Miriuță, care ne spune că e mai mult de partea Ungariei.

Da, moroșanul Miriuță a crescut cu ceteră, clop, brișcă, slană și, firește, pălincă. A fost coleg la Baia Mare cu Romică Buia, Cristi Vasc, Cristi Balaj, Sorin Frunză, români la fel de verzi ca și el. Dar urcarea lui în fotbal a avut loc în Ungaria. A fost iubit la Gyor și la Ferencvaros, nu la echipele românești. I s-a cîntat imnul maghiar în roșu-alb-verde, și nu cel românesc în roșu-galben-albastru. Și-atunci e normal să se simtă mai apropiat de fotbalul lor decît de al nostru! Cetățeanul Vasile Miriuță e român, dar fotbalistul Miriuta Laszlo e cît se poate de ungur.

La fel, dar pe dos stau lucrurile în cazul lui Ienei, Boloni sau Sătmăreanu I, care povestea zilele trecute că Angelo Niculescu ezita să-l bage într-o partidă decisivă contra Ungariei pentru că se auzise pe la Partid că etnicul maghiar Lajos ar vrea să vîndă meciul.

Mai jos vedeți un teren verde și o încercare de unsprezece al etnicilor maghiari care au jucat pentru reprezentativa României. N-am recurs la nume din anii ’30-’40-’50, cînd în fiecare formulă de start măcar jumătate dintre componenți erau maghiari. Astfel, Bodola, Dobay, Petschovschi, Zavoda I și II sau alții nu apar pe dreptunghiul verde.

Toți cei menționați mai jos (în paranteză aveți numele lor maghiare) vorbeau ungurește acasă, dar transpirau pentru România. Întrebați-i cu cine vor ține sîmbătă și nici unul nu vă va spune că va fi de partea ungurilor.
clipboard01.jpg

Comentarii (55)Adaugă comentariu

ba(la)nel (60 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 10:44

Se vorbeste mai mult despre conflictele care nu tin de fotbal, presa incita la astfel de tampenii…si disperatii aia din tribune, ca o masa de oi, se duc unde-i impinge ziarul…articolul d-lui Buzarin este ptr oameni care au si altceva in cap decat tot felul de acuzatii absurde…daca-i intrebi pe cei care scandeaza pe stadion impotriva „dusmanului” maghiar de ce o fac, 90% vor da din umeri…habar nu au, dar au citit in ziar si ei se conformeaza…daca mai trag si-o bere, doua inainte de meci, e clara treaba…sa te tii cati viteji vom avea in tribune…

jerry (1 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 11:04

eu zic ca cel putin 90% din ei tin cu ungaria pt.ca nu ii lasa acidu’sa tina cu romania…

GC (1 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 11:18

In sfarsit, un articol care indeamna la liniste .. pentru cei ce vor sa inteleaga…
Multumesc dl. Buzarin

stalker (2 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 11:54

Un articol foarte bun. Miriuta ramane exceptia de la regula.

Dan Coe (3 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 11:55

Ce fel de jurnalist sportiv esti dumneata daca l-ai omis pe Baratki dupa ce ai pomenit de perioada anilor 30, 40, 50???
Sunt mai mic ca varsta decat domnia ta, insa-mi permit sa afirm ca esti mediocru intr-ale scrisului…

shabsys (2 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 11:56

#4, Miriuta a jucat pt Nationala Ungariei. Deci, de ce sa fie o exceptie? Poate esti tu prea limitat.

shabsys (2 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 11:57

#5. n-ai inteles nimic, dar nu e de mirare, doar esti rapidist.

nelu (3 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 11:58

Chiar crezi ca vreunul dintre ei ar tine cu Romania?!Tare m-as mira!In ceea ce-l priveste pe Miriuta,ce poti spune despre un morosan transformat in ungur?Un dobitoc.

vasim (38 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 12:00

Asta trebuie sa inteleaga lumea: fiecare are dreptul sa tina cu cine vrea!
Ceilalti trebuie sa ii respectam dorinta!
Traim impreuna oameni buni de sute de ani, si cu ajutorul lui Dumnezau si urmasii nostrii o sa traiasca impreuna!
Trebuie sa fim mai putin rasisti/nationalisti si mai mult oameni!
Hai Romania!

Bozo (4 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 12:05

Foarte bun articolul si la obiect.

Cum naiba sa tratezi astfel jucatori si antrenori ce au adus faima Romaniei, indiferent de nationalitatea lor?
Indiferent cu cine tin ei in realitate, Ienei Boloni si Selymes de ex au prestat pentru echipe romanesti si pentru nationala noastra aducand faima Romaniei. De aceea oamenii astia vor merita mereu respectul romanilor pentru ceea ce au facut pentru Romania si atat. Ei sunt cu infinit mai romani decat primatele care dezonoreaza tara blamand conationali pe considerente etnice. ‘Ungurii’ astia vor ramane in istorie ca personalitati ale sportului romanesc, derbedeii vor fi uitati desi ei se considera ‘romani puri’.

Cip (24 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 12:05

Simpatic articolul. Felicitari!

geronimo72 (2 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 12:09

toata aceasta …”situatie”(sa’i spunem doar astfel, la tot ceea ce se intampla intre noi si vecinii unguri) pleaca de la clasa politica, in mod special cea romaneasca! atata timp cat nu vom sti sa punem piciorul in prag, sa facem deosebirea intre „drepturile minoritatilor” si…cersirea (efectiva in genunchi, de multe ori) ajutorului asa zisului partid UDMR, niciodata nu va fi liniste in acest „subiect”, mai ales in acele zone in care minoritarii sunt majoritari(sau cel putin la conducerea locala)!

LeHHeL (1 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 12:11

Sunt ungur, insa daca ma intrebati de vreo echipa din Ungaria, nu stiu niciuna (mai putin cei care s-au amintit in articol). Nu ma intereseaza fotbalul maghiar si la fel de mult nu ma intereseaza ce face nationala Ungariei pe plan fotbalistic. Si nu sunt singurul care gandeste la fel, pentru ca nationalitatea nu tine de tara unde locuiesc si coabitez.
Hai Romania!

Gabriel Bratu (3 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 12:19

Pe bietul Crisan mai bine nu-l intreba, ca s-ar putea sa nu mai poata sa-ti raspunda…

stef (8 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 12:21

ar fi interesant de aflat daca intre ei nu erau, de fapt, si romani cu nume maghiarizate

vasco (146 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 12:22

Daca jucam cu bulgarii,cu sarbii sau ucrainenii nu exista absolut deloc problema cu „afara cu cineva din tara” pentru ca toti cei enumerati mai sus nu sufera ,ca si ungurii de sovinism si intoleranta etnica,tipice evului mediu.Cam asta ar fi problema.
Cat despre „morosanul” Miriuta,stai jos,alin Buzarin,esti corijent la geografie.Baia Sprie,sau Felso Banya,de unde se trage pitecantropul,nu e decat administrativ in jud.Maramures,la el singurul lucru care-l face oarecum morosan e ca ii place palinca.El e de fapt ceeace se poate numi cu adevarat bozgor,adica nici roman nici ungur,are mama unguroaica si normal il atrage ceva spre unguri.Nu a fost nici ce stiu eu ce jucator,antrenor e zero,e doar un modest prieten de betii prin Baia Mare cu fostii colegi pe care i-ai enumerat,majoritatea lor,betivi fruntasi,ca si el.Chiar credea cineva ,dintre cei ce-l cunosc,ca nu va tine cu Ungaria?E un sacrilegiu sa-l alaturi unui nume de OM adevarat,Emerich Jenei,in asazisa problema etnica a meciului cu Ungaria.

liviuemil (2 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 12:23

„…. și nu cel românesc în roșu-galben-albastru”. Chiar daca vechiul imn incepea cu rosu-galben -albastru, ar trebui ca presa si televiziunea sa atraga atentia ca ordinea culorilor este albastru -galben – rosu. Sint o multime de persoane care nu stiu sa prezinte steagul Romaniei si mi se pare o greseala de neiertat. Cu asta ar trebui inceput !!!!!

cristian007 (7 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 12:28

Superba echipa. Ne crestea pulsul de fiecare data cand Romania obtinea o lovitura libera in preajma careului, stiind ca Boloni e pe teren, e ramanasa pe retina cursa lui Selimes la golul trei in meciul cu Argentina. Pentru majoritatea romanilor. Boloni, Selimes & CO, au facut mai mult pentru Romania decat marea majoritate a romanilor. Nu conteaza daca acum tin sau nu cu nationala Romaniei, conteaza ca atunci cand erau pe teren au facut diferenta. E drept ca jucand bine au avut si beneficiul personal, dar asa e croita o societate : o suma de beneficii personale.

Rictus (20 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 12:35

„Și poate că dacă adversar n-ar fi fost Ungaria, ci altcineva, acel vers de-acum celebru din noul imn, cu ei și cu mama lor, n-ar provoca atîtea discuții.”

O sa fiu franc: asta e o tampenie! Un imn al echipei nationale nu trebuie sa aiba nici cea mai mica legatura cu mamele adversarilor.

Altfel, un meci impotriva Ungariei n-ar trebui folosit pentru refularile noastre cele de toate zilele. Iar cei care nu sunt de acord cu asta n-au decat sa raspuda pentru faptele sau scandarile lor.

Hai Romania!

Stefan Patriche (7 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 12:36

Ar mai fi vreo 200 pe putin si ma gândesc la cei din perioada interbelica. Dintre ei sunt unii cu doua turnee finale si, daca nu ma insel, Stefan Dobay (Pista baci) a fost nominalizat, ca extrema stanga, in echipa ideala a CM din Italia, acolo unde, conducatorul delegatiei Cehoslovaciei, echipa care avea sa piarda greu finala, ne-a oferit in pauza meciului (pierdut cu 2-1) rezervarile lor pentru hotel. Atat de bine jucasera ai nostrii in prima repriza (conduceam cu 1-0, dar potrivit presei vremii puteam avea 3). Sau Petchovschi, singurul dublu international?
E curios cum apreciem traditia celorlalti, in primul rand a englezilor, nu, iar reusitele noastre le cam uitam. E drept ca ne-au cam fracturat comunistii istoria, dar mai multa informatie si atentie nu strica.

g (7 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 12:38

rusine sa va fie ca nu ati inteles nimic din istoria romanilor….daca ati stii cat sange s-a varsat pentru apararea neamului si a dreptei credinte…ah! ca nu au de a face pal dardai si mizeria de piturca cu asta…nu inseamna ca nu trebuie sa avem si noi. PE EI PE MAMA LOR DE SOVINI.

Gambeta (9 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 12:40

Bravo, Bozo! In fond, discutam despre fotbal, nu despre tratatul de la Trianon. Iar cand vine vorba despre fotbal, nu pot sa ma prefac ca nu am vazut ce au facut „bozgorii” care au jucat pentru echipe romanesti si pentru nationala Romaniei. Sa-l intrebi pe Jenei cu cine tine, mi se pare o mojicie. In fond, de ce-l intrebi? Nu stii? Sau pui la indoiala ceva?!? Pai, daca nu stii ce a facut Jenei pentru fotbalul ROMANESC, stai acasa, nu te bagi in discutii pe teme fotbalistice.

@Dan coe (1 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 12:44

au avut placerea boloni sau buzarin sa-l vada jucand baratky ca sa il poata aprecia? tu sigur nu ,ca esti mai mic . pe ce criterii sa-l bage in top , pe legende giulestene? bodola e singurul care lipseste in echipa asta nemeritat,a avut totusi un record la nationala care a tinut 60 de ani .
de baratky am auzit doar cum dribla sticlele de vin .tu prietene, esti mediocru

jocó (1 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 12:45

Domnule Buzarin esti un adevarat DOMN!

Florin (24 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 12:57

Frate ungur, nu uita, ca ardealul nu-i a ta ;)!

Fratii mei, am fost la meciul cu ungurii pe ghencea, cu adi ilie si marius niculaie, si cand ne balacaream mai tare cu galeria lor am avut cel mai puternic sentiment, venit din gheata lui adi ilie (nu sunt stelist ;)):

a dat doua deschideri in adancime pentru marius niculaie la care mi s-a facut gol in stomac, ca atunci cand pleaca liftul in viteza de la parter…

Asta avem noi si ei nu, talent colosal, poezie in fotbal – inca avem un sanmartean, un chipciu, un maxim, ei au caratori de pian si spargatori de minge.

in rest, afara…e parte din spectacol, duceti-va la stadion si jur ca veti striga si voi cu galeria dupa ce ungurii se intorc cu spatele (daca nu-si dau si chilotii jos) la imnul nostru…

Danutz (4 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 12:59

Oooo, da! Albastru – Galben – Rosu! Pe dos nu e steagul romanesc … decat daca il gasim pe jos 😉
Asa invatam la scoala inainte de revolutie, in careul pionerilor, pe la forumurile judetene si nationale, cum ca Albastru e langa bat, langa port-drapel! Pun ramasag ca nu sunt mai mult de 1000 (o mie) de oameni in Romania care sa stie cu siguranta ordinea culorilor steagului romanesc! Si mai pun ramasag pe niste chestii … PE care nu o sa le mentionez aici! 😉
Altfel spus, prea putin conteaza meciul in sine daca noi nu stim elementele fundamentale ale romanismului! Calificari vor mai fi (poate!), sanse de a ne califica (oriunde!) vor mai aparea, dar a fi roman inseamna ceva mai mult decat sa-i injuri pe unguri, iar cand joci in nationala Romaniei (indiferent de sport) trebuie sa fii mandru ca aperi tricolorul! Dar daca nu stii nici macar cum arata … cum sa fii mandru?! Totusi … Hai Romania!

Bobo (2 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 13:14

Da…. un articol bun in aceste zile in care unii incearca sa agite spiritele ….citeam ieri intr-un ziar ca ungurii pregatesc o aroganta maxima pe NATIONAL ARENA …. vor desfasura steagul maghiar in sectorul rezervat lor ….vezi doamne mare aroganta …..pai tocmai asta trebuie sa faca un suporter ….sa desfasoare ….sa agite steagul national ….sa strige HAJRA MAGYARORSZAG …..RIA RIA ….HUNGARIA ….sa se simta bine la Bucuresti ….meciul sa se joace pe teren nu in tribune …. cat despre dvs. , ziaristii , cel mai mare respect care ar trebui sa-l aratati acestor unguri deosebiti , de care ati scris , ar fi sa le scrieti corect numele …. Jenei …. nu Ienei … cred ca nu ar fi greu sa-l intrebati pe dl. Jenei : ” dl. Jenei nu va suparati ….cum se scrie corect numele dvs. ? Jenei sau Ienei ? Emerich sau Imre ? …. „

seba (14 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 13:26

cand joaca romania cu ungaria mereu imi vine in minte raspunsul lui ioan gyuri pascu la intrebarea cu cine tine:
„cu ai nostri :)” :))

Bocanci (12 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 13:27

Daca faci o echipa numai cu minoritari (maghiari, germani, rromi, aromani etc) iese mai valoroasa decat cu echipa de romani (munteni, moldoveni, ardeleni etc). Ar mai intra la socoteala Hagi, Klein, Lucescu, ar fi echipa tare.

Dan (32 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 13:32

Domne’ io zic sa stam jos , sa bem o palinca si sa castige ai mai buni .

john (60 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 13:49

@# 29 Bocanci on 09.10.14 at 1:27 pm
Daca faci o echipa numai cu minoritari (maghiari, germani, rromi, aromani etc) iese mai valoroasa decat cu echipa de romani (munteni, moldoveni, ardeleni etc). Ar mai intra la socoteala Hagi, Klein, Lucescu, ar fi echipa tare.

>>>>>>>>>>>>>>
cretinel, uite aici echipa romaneasca:

NICOLAE DOBRIN

(e sufficient !!!!!)

danila (1 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 14:01

Excelent articol.Stiti cum este,fiecare dintre noi gresim ,mai mult sau mai putin,iar daca avem,ce avem fara ca sa ni s-o fi dat din partea lui Dumnezeu,atit ca persoana cat si ca natiune!!!Sint convins ca in minoritatea Maghiara sint oameni cu inima si suflet bun,iar daca ar trebui sa ne uitam la ceva care sa fie constructiv trebuie sa vedem partea buna a lucrurilor.Etnici din Romania ,in special din Transilvania au fost si sint un plus pentru noi ca romani.Hai sa fim realisti!!!Si pina la urma DRAGOSTEA acopera o sumedenie de pacate si handicapuri pe care fiecare dintre noi le avem,mai mult sau mai putin!!!Respect+Dragoste=Fair Play.Hai Romania!

jiku (1 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 14:11

de dembrovski stiam ca-i polonez, iar de crisan zoltan chiar nu stiam ca-i ungur!!! dar stefan dobay si francisc ronnay, da au fost maghiari!!

Ildiko (10 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 14:47

Nu uitati unguritele …si ele merita toata atentia si aprecierea…si apoi sa va vad cat de patrioti sunteti…ce naiba ca doar nu sunt numai unguri in tara asta.

alin buzarin (8 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 15:13

Repet, pentru toti cei care au pomenit in comentarii de Baratky, Bodola, Dobay, fratii Zavoda si alti etnici maghiari renumiti din reprezentativa Romaniei: nu i-am inclus pe acel teren verde din doua motive. Primul, pentru ca nu i-am vazut jucand. Al doilea, fiindca ei au evoluat intr-o vreme in care fotbalistii de etnie maghiara reprezentau cam jumatate din numarul total. Echipa mea ipotetica incepe cam din 1970, perioada pe care am trait-o in totalitate

zeno (1 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 15:55

Si eu stiu cativa jucatori foarte buni : Irimia , Iancu , Adoichitai …. si inca cateva mii . Locuiau in localitati precum Sarmasu , Tarian , Moisei, Cerisa , Marca , etc in perioada 1940-1944 . Toti au fost masacrati de catre horthysti . Poate nu ai avut treaba prin localitati gen Sfantul Gheorghe . Dar eu DA . Daca esti amator de sporturi extreme incerca sa te angajezi acolo cu nume de roman . Sau incearca sa intrebi pe cineva ceva in romana , sau sa fi liber sa-ti iubesti tara si sa arborezi tricolorul !!!! Sa vedem daca poti . Vor veni iarasi maghiarii si iti vor arata dosul la imn si te vor face tigan …. iar tu vrei sa fiu cuminte ?

jean valjean (2 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 17:47

Unul dintre cele mai frumoase articole Aline pe care le apreciez in ultimii ani, de fapt ideea de gandi ca in articolul tau e de aur… Multumim, si tare mi-as dori ca toti romanii sa gandeasca la fel, la fel si cei orbi care se zbat ca blegii in ultra nationalism si cauza sa dezbine doua popoare care merg in aceeasi directie. EUROPA. OCCIDENT! Te salut! Si HAI ROMANIA !!!!!!!!

Nagy Erno (1 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 18:44

nu erau stef. dimpotriva in perioda comunista numele meghiare erau romanizate. de aici ludovic in loc de lajos, alexandru in loc de sandor etc. ca sa respect adevarul trebuie sa precizez ca acelasi lucru se facea si catre autoritatile maghiare in secolul 19 cu numele romanesti de aceea romanii din ardeal au inceput sa dea nume romane ca traian, ovidiu iar noi ungurii am inceput sa dam nume ca attila, zoltan, hunor care nu pot fi traduse. mai scria cineva ca nu stia ca zoli crisan era ungur, pai ati auzit voi de un roman care sa aiba numele de zoltan? niste jucatori superbi care ne0au facut mandrii si pe noi ungurii si pe romani. bravo dl buzarin!

unu (4 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 20:06

buzarine te pomenesti ca esti „ungur” ca prea le dai la pompa:))))

pawn (32 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 20:07

toata pandirea asta din partea presei (adica a celor 2 ziare de sport) a oricarui fluierat in biserica mi se pare foarte imprudenta.
adica presa romaneasca urmareste spectatorii romani, pentru a reclama eventuale abateri la uefa?! am citit un titlu absolut aiuritor in editia digitala: „nu puneti imnul, ca ne suspenda!”
nu, zau. eu cred ca daca ne suspenda, ziaristii romani care s-au scarpinat unde nu-i manca vor trai foarte periculos in restul vietii lor.

pawn (32 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 20:08

e de la sine inteles ca nu m-am referit la articolul lui buzarin (absolut admirabil) despre prietenia dintre fotbalistii maghiari si romani, dintre maghiarii si romanii de rand.
ma refer la politicieni gen tolontan, chiotea sau cartianu.

Che Guevara (96 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 20:36

Eu zic sa organizam un meci amical cu Marea Neagra. Acolo suntem siguri ca o sa castigam si nici nu avem vreo dusmanie cu vecinul de la Est 🙂 In plus, Piturca poate sa isi rotunjeasca palamaresul si sa ceara 1 milion in plus de la arabi.

Ciciu (5 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 20:41

Zoltan Crisan e din Carei, daca stiu corect.

Ciciu (5 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 20:44

De ce nu-l scrieti si pe Keserü ? Pe el l-ati vazut jucand, nu? 🙂

Ciciu (5 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 20:48

Sincer si Piturca pare nume unguresc. 🙂 In limba maghiara inseamna „micut”

motanul incaltat (199 comentarii)  •  10 octombrie 2014, 0:54

pt. jiku:

Zoltan Crisan ti se pare cumva 100% oltenesc nu????? Pt . ca eu sunt nascut in Craiova si noi toti stiam ca e de origine maghiara……..Sau chiar ai pus boticul ca cea mai iubita echipa din Romania : Craiova Maxima era 100% din Craiova????? Pai sa te lamuresc un pic: Lung-adus din Carei, Stefanescu-nascut in Bucuresti…..Tilihoi-Braila sau Galati…..Au avut insa toti-singe oltenesc(prin modificare genetica)….Cred ca stadionul Central ,Ion Oblemenco ulterior—-avea calitatea asta de a modifica ADN-ul si de-al face oltenesc.Si cei 50.000 de spectatori ce veneau pe un stadion de 30.000 cu majoritatea bancilor de lemn rupte.

mihai231 (3 comentarii)  •  10 octombrie 2014, 3:42

am inteles Buzarin…insa cred totusi a in aceasta echipa , chiar daca tu ai spus ca nu i-ai vazut am inteles, dar in aceasta echipa probabil avea loc (dupa umilamea parere)
St.Dobay, care dupa cum vuiesc ziarele din acea perioada si comparand ceea ce s-a intamplat in ultimi ani eu cred ca a fost unul dintre cei mai mari jucatori ai Romaniei din toate timpurile, daca nu cel mai mare….!..chiar daca a fost de nationalitate maghiara….
Pana la urma aste este, mai nou se aude prin lumea asta ca Cioran este considerat pe la Paris unul dintre cei mai mari prozatori de limba franceza daca nu cel mai mare…pana la urma ramas in istoria frantei si mai putin a romaniei…

mihai231 (3 comentarii)  •  10 octombrie 2014, 3:49

si inca ceva…nu am nimica cu maghiarii…sunt banatean, insa degeaba be rahatim pe noi…ultima data 2 nemtii au luat Nobelul pentru Germania desii s-au nascut in Romania…In toata istoria doar un roman a luat Nobelul..problema este ca unguri sunt mai muti care au liat Nobel, vezi si cazu scriitorului Imre….cel putin l literatura moi nu avem un Nobel..dar cand ii avem in tara noi ii injuram si ne batem joc de ei…asa pleaca in Germania si castiga pentru tara respectiva…baieti nu trebuie sa ne suparam, ca si caracter ungurii sunt mult cu mult mai harnici decat romanii, si pe langa asta sunt si mult mai…curati…!..ungurii sunt pe jumatate nemtii, romanu nu este nici 1%…asta este…caracterul fiecarei natiunii!

birlic (12 comentarii)  •  10 octombrie 2014, 7:43

Daca vrem sa avem liniste la meci si sa sa ne ferim de o eventuala pedeapsa din partea UEFA la urmatorul mrci ,organelle de ordine sa-si faca treaba dar mai ales regizorul acestei ordini trebuie sa fie inspirat . De ce va spun ,pentru ca imi amintesc cand am jucat noi cu Poli Tms. la Partizan Belgrad :am fost luati de la granita si insotiti si la masa pana am ajuns in stadion trcand prin 3 filtre de uslasi iar la terminarea meciului am stat in stadion inca 0 ora si condusi inapoi la granita cu 50 km /h . Sigur ca am fost suparat dar un sarb nea explicat ca procedand asa ,in primul rand am fost feriti noi de eventuale agresiuni desi noi eram mielusei pe langa sarbi ,dar pana la urma a fost bine .Hai Romania in liniste .

bazileon (22 comentarii)  •  10 octombrie 2014, 9:30

Remarc cu o placuta surpriza acest articol; iata ca la teme mari dl Buzarin al patriotismului local (oltenesc!) devine un cetatean al lumii. Desigur, asa cum vedem din postarile subiacente, acesta nu este un deterent pentru sovinismul bunilor romani. Ce pot sa zic? Pe ei…

Comentează