Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Craiova merită altceva

CSU a bifat ieri al treilea meci consecutiv fără victorie, 2-2 cu Viitorul, o remiză obţinută doar din inspiraţia lui Curelea.

Spectatorii, atîţia cîţi au fost pe stadionul lui Cămătaru, Cîrţu sau Balaci, au cerut demisia. Demisia cui? A lui […]

sâmbătă, 9 august 2014, 6:13

CSU a bifat ieri al treilea meci consecutiv fără victorie, 2-2 cu Viitorul, o remiză obţinută doar din inspiraţia lui Curelea.

Spectatorii, atîţia cîţi au fost pe stadionul lui Cămătaru, Cîrţu sau Balaci, au cerut demisia. Demisia cui? A lui Jerry Gane? Posibil. A altcuiva? Iarăşi posibil. Sau poate că au cerut demisia la modul general, iritaţi de lipsa oricărei viziuni în tot ce înseamnă CSU.

Două puncte în trei etape. Nu e rău pentru o nou-promovată care a jucat şi cu Steaua, nu? Nu e rău, dar e groaznic! Această CSU Craiova e ca o iapă hrănită bine, dar mînată prost.

Contra mînjilor lui Hagi, iapa oltenească a trăit doar prin vizitiul Curelea. Două goluri ale căpitanului au acoperit, atît cît au putut, prostiile făcute în lanţ de majoritatea celorlalţi.

De ce nu e titular Ivan? De ce joacă atît de slab Ferfelea? De ce a ieşit Bancu la pauză? De ce Pleşan, la experienţa lui, în loc să intre de pe bancă decisiv pentru ai lui, intră decisiv pentru adversari şi face fault la 16 metri? De ce a fost scos Curelea? De ce echipa nu poate nici să alerge, nici să ţină de minge, deşi a fost ghiftuită în cantonamente de pregătire? De ce Viitorul a dominat atît de clar repriza a doua? De ce nişte salarii faraonice se văd doar pe card, nu şi pe teren?

Toate acestea sînt întrebări fireşti ale unor oameni care au cerut demisia. Sînt aşteptări normale ale unor inşi care nu vor să ştie nici de leu, nici de clonă, nici de stemă, ci vin la stadion să vadă un fotbal bun jucat de o echipă finanţată bine.

Echipă mult dorită nu e, deocamdată, niciunde. S-ar putea să fie în birourile din Bucureşti ale patronilor, dar pe suporteri amănuntul nu-i mişcă deloc. Îi enervează doar această inactivitate şi această ineficienţă, ambele stipendiate nemeritat.

Comentarii (12)Adaugă comentariu

liviu21cr (1 comentarii)  •  9 august 2014, 19:16

Atata timp cat platim regeste jucatorii,dar sunt antrenati de o nulitate de antrenor rezultatul va fi dezastruos

motanul incaltat (199 comentarii)  •  9 august 2014, 20:52

Pai tu ca ziarist nu-ti dai seama dar poate iti dau eu o idee….. Se dau cm bine ziceai niste salarii astronomice unor non-valori……. Si Mititelu incepuse sa faca asta….. Poti sa ai zeci de milioane, investeste-i aiurea in bursa si o sa-i pierzi in secunda 2.
Fotbalul e ca orice alta afacere—-te pricepi sau ai intuitive e ok—nu te pricepi drumul e in jos…… Nu contaza traditie sau altceva….. Trimite printr-un exercitiu de imaginative orice conducere tehnica de la orice club din Ro la Barcelona sau Munchen…. Rezultatul ar fi retrogradarea…………………Argentina cu marele Maradona n-a facut nimic….SI il aveau pe Messi. DE CE???? Maradona nu e antrenor…. A demonstrat-o si la arabi unde Olaroiu e mai bine cotat ca antrenor…..

zagna (18 comentarii)  •  9 august 2014, 22:58

jerry nu este un soricel in camara olgutei, ce te miri ?

coco (2 comentarii)  •  10 august 2014, 5:11

Gane trebuie sa faca din iapa asta armasar pursange,ca-n basme.Acest grup de fotbalisti trebuye sa formeze o echipa in final,pt asta e tinut Gane la echipa.Dar la Craiova e foarte greu ,se vrea fotbal total imediat.O sa vedem ….

gogu de la Orodel (36 comentarii)  •  10 august 2014, 9:44

Jos labele de pe CSUCRAIOVA bus…iar te maninca pilea piticule!Iapa noastra cal o fost ,uite asa o copita-n gura tu primesti!Nu mai murdari CSUCRAIOVA,vezi tu de mirtoaga mititelului ca nu mai fata!Poti suje in continuare nonstop,paj de brutar!Dupa Ganezu,Mutu stai sa vezi ce piciore-n buci iti primesti de la iapa noastra!Asteapta busa,asteapta…!

viorescu (6 comentarii)  •  11 august 2014, 6:41

Pot fi bani oricit de multi, eu cred ca psihicul isi spune cuvintul. Citi dintre cei care sustin ca asta-i „continuatoarea adevarata” cred in ceea ce spun? Cind „paukerizezi” fotbalul ce poti astepta? Niste sosii pe banda rulata facute si create de unii dupa chipul si asemanarea lor. Daca te nasti in laborator, si tata e Frankestein, cum e sa sustii ca esti Fat Frumos? Normal ca nici tu nu crezi…

VALY (10 comentarii)  •  11 august 2014, 7:36

PRIN SCHIMBARILE FACUTE GANE SI-A ARATAT INCOMPETENTA.NU INTELEG DE CE NU A FOST SCHIMBAT DUPA ACEST MECI!PACAT DE BANII INVESTITI,PARCA AR FI FURATI ACESTI BANI!ALT FEL NU INTELEG PREZENTA LUI GANE PE BANCA CRAIOVEI.

panda (51 comentarii)  •  11 august 2014, 21:31

Mititelu de ce nu e la …”mititica”?
El a dus la sapă de lemn fotbalul oltenesc!

vasco (2 comentarii)  •  12 august 2014, 6:25

Craiova are ce merita,ca si intreg fotbalul si intreaga societate romaneasca!

Alecss (1 comentarii)  •  12 august 2014, 6:58

Care suporteri?

ipsilante (10 comentarii)  •  13 august 2014, 7:57

Nu trebuie sa fii filozof ca sa realizezi ca cei ce contesta actuala STIINTA sint, in general, nascutii post-revolutie. Ca si pe bobocii iesiti din oule clocite de gaina, care-si iubesc si isi urmeaza mama gaina, nu mama (reala) ratza, nu poti sa-i condamni pentru ca ei au facut ochi pe o Stiinta a infractorilor Netoiu, Staicu(deja la zdup!) sau mititelu( in joc de glezne, in drum spre!). Ce poti sa condamni este insa propaganda josnica, penibila, desantata, poate interesata, (nu am de unde sa stiu) a unor posturi TV de sport si a unor ziaristi, care ignora faptele si istoria si se pun in slujba unor borfasi interlopi, precum mititelu. Acei multi tineri si pusti de pe site-uri si din media, care improasca si denigreaza, zi si noapte, CS-ul si preameresc FC-ul, dau impresia ca 99,99% dintre craioveni si olteni zac sub fereastra lui mititelu, ridicandu-i osanale lui si facaturii lui (al 5-lea SRL in 7 ani!). Fals, d-ule Buzarin! La varsta pe care o aveti (nu atat de frageda), cu certitudine, stiti, ca si mine, toate astea… Un pic de decenta nu v-ar strica, ca om vorbesc, nu ca ziarist, pentru ca atunci, ar trebui sa existe si echidistanta, obiectivitate, argumente, deontologie, etc… Pacat… Cu ani in urma, erati un ziarist vertical si impartial. Vreau sa va spun doar atit. Nu stiu daca acest proiect de readucere a fotbalului in Craiova, prin incercarea de reinviere a unei legende, precum Stiinta, va da roade. „Betele in roate” cum se spune, sint multe si „interesate”, stiu doar ca multi, chiar foarte multi, „tacuti” craioveni si olteni, nu „zgomotosii” de pe internet, sint alaturi de CS Universitatea, cu speranta ca mitul Craiovei Maxima va fi reactivat, iar peste ani, putini sau mai multi, performantele de pe vremuri, se vor repeta. Daca Stiinta batea Rapid in cupa si aducea Steaua pe Oblemenco, probabil ca 30.000 de suporteri, nu 15.000, precum cu Pandurii, v-ar fi confirmat prin prezenta lor acolo, ca ce va spun acum nu sint povesti…
Deci, fiti din nou DUMNEAVOASTRA, ziaristul corect, obiectiv si profesionist pe care-l stim cu totii, de atitia ani. Va prinde mult mai bine… PS.: Ce ati scris despre actuala stare de lucruri de la echipa este, in mare, adevarat, din pacate. Dar, AVEM ECHIPA si FOTBAL! Asta conteaza!

dan (41 comentarii)  •  13 august 2014, 12:14

O echipa a nimanui , cu istorie doar de o primavara , ce pretentii sa ai mister ?? Apropo , ce treaba are leul aici ? Asta este o echipa de mercenari fara identitate

Comentează