Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Kyros Vassaras, un domn fanariot

Ipsilanti, Mavrogheni, Caradja, Mavrocordat. Cîteva familii fanariote ale căror vlăstare au fost trimise de turci să domnească pe la noi după scurtarea de cap a lui Brâncoveanu și a fiilor săi, de la care chiar luna aceasta se împlinesc trei […]

marți, 5 august 2014, 3:10

Ipsilanti, Mavrogheni, Caradja, Mavrocordat. Cîteva familii fanariote ale căror vlăstare au fost trimise de turci să domnească pe la noi după scurtarea de cap a lui Brâncoveanu și a fiilor săi, de la care chiar luna aceasta se împlinesc trei veacuri. Fanarioții trăiau la Constantinopole, în cartierul Fanar, pe malul asiatic al Bosforului, cam pe unde e azi stadionul lui Fenerbahce și au împărățit pe aceste meleaguri mai bine de un veac. Rezultatul? Intrigi, uzurpări de tron, maziliri, revolte, multe bogății care au luat drumul Seraiului și un veac de stagnare pe aproape toate planurile.

La nu multă vreme de la plecarea fanarioților, după abdicarea lui Cuza, pe pământurile noastre au fost aduși prinți germani, care au devenit apoi regi ai României. În cei peste 80 de ani de monarhie, saltul României a fost impresionant. S-au croit drumuri, s-a dezvoltat industria, s-a construit, s-a electrificat. Evoluția socială a fost și ea deosebită, cea culturală la fel. Numai bine ca să vină patru decenii de comunism, care să radă aproape totul.

Acum, în 2014, în fruntea arbitrajului românesc a fost instalat Kyros Vassaras. Predecesorul Deaconu n-a fost scurtat de cap, ci pus de-a dreapta domnului fanariot, ca un agă al fluierului care știe la perfecție rînduielile și obiceiurile pământului.
Kyros (kir, în grecește, înseamnă domn!) și-a început mandatul cu un concediu, ca orice marangoz din portul Pireu, mult mai tentat să frece mătăniile între degete decât să întindă parîmele. Palicarul plătit în icosarii de aur ai contemporaneității, pe care FRF face mari eforturi să-i dobândească, a apărut de curînd în fața curtenilor și a poporului într-o conferință de presă. Scorțos cînd nu-i conveneau întrebările, milenarist și corporatist cînd situația o cerea, acest personaj din Panait Istrati ne-a lăsat de înțeles că la finalul domniei sale vom fi tot acolo unde ne-a găsit. În plin Levant, așteptînd cu brațele încrucișate corăbiile cu mirodenii.

Nu știm cît ne trebuie această guvernare cu gust de tsipuraki, rachiul transparent și tare care se tulbură la prima picătură de apă pe care i-o adaugi. Ucraina și Turcia, două pămînturi cu năravuri apropiate de ale noastre, au apelat și ele la domni străini în materie de arbitraj, însă au adus ajutoare din Apus, nu de la poalele Balcanilor.

Dîndu-se înțepat din start și începîndu-și treaba cu o pauză, kir Kyros ne invită să îngăduim, la ligile inferioare, achitarea baremurilor direct în palmă, așa cum se dădeau odinioară drahmele pe tinichea poleită, pretinsă a fi aur. Kir Kyros a fost mare arbitru, dar de ce tocmai el să vină să ne civilizeze? Probabil că nemții aveau telefoanele închise, așa că am ratat ocazia să facem și noi ceva căi ferate, poduri, șosele și universități în arbitraj. Paragalo, poftiți pe la noi, kiria, să vedeți ce souvlaki gustos facem împreună!

Comentarii (43)Adaugă comentariu

Paul (3 comentarii)  •  5 august 2014, 15:23

Iar bati campii Aline. De data asta, la ce hotel de lux din tara X si cu ce om de fotbal celebru, ai mai pus tara la cale ?

tesio (13 comentarii)  •  5 august 2014, 15:26

Aline, Alineee..il citesti pe Milescu Ospataru…ha ha ha…

cel de aici (2 comentarii)  •  5 august 2014, 15:37

frumos, palicarule! sa te tii de d’astea!

enough (3 comentarii)  •  5 august 2014, 15:41

poate nemtii (nu vrea), ca noi suntem prea multi si prea….ca la tara.

Walhallanu’ (5 comentarii)  •  5 august 2014, 15:47

„ca orice marangoz din portul Pireu, mult mai tentat să frece mătăniile între degete decât să întindă parîmele”

Marangozul e dulgherul navelor, nu prea are el treabă cu parîmele …

xolv (13 comentarii)  •  5 august 2014, 15:49

Tradare, tradare, dar sa stim si noi. E greu cand aga e strain, ca nu-l pot manji boierii locali.

m&m (3 comentarii)  •  5 august 2014, 15:49

Si nuca, poc! Drept in perete!
Fener, cartier in Istanbulul asiatic? Cred ca trebuie sa-ti revizuiesti atat istoria cat si geografia? Apoi, daca tot esti la istorie vezi si ce lucruri bune au facut fanariotii. Si poate si tampeniile facute de unii membri ai familiei regale.

Nu iau partea nimanui, dar cand faci o paralela e bine sa pui in balanta totul, nu doar ce iti convine dumneata ca sa iti iasa „bine” articolul.

Teo (3 comentarii)  •  5 august 2014, 15:51

Nu prea inteleg articolul asta.
E bine ca este un strain in fruntea arbitrajului romanesc. Acest Kyros Vassaras a fost un arbitru destul de bun si respectat. Nu prea inteleg ce legatura au fanarioti, care provin din Constantinopol (Instabul) cu cineva care e nascut in Thessaloniki – adica Macedonian.
Sa inteleg ca este o ironie adresata lui? Chiar va permitei sa fiti ironic la adresa lui fara sa il cunoasteti?

Teo (3 comentarii)  •  5 august 2014, 15:56

A da si ultima fraza se scrie: Parakalo si nu paragalo, kirie si nu kiria (ca doar nu este doamna ci este domn).

Alex (1 comentarii)  •  5 august 2014, 16:02

Pai, e normal sa puna un fanariot! Nu sunt ei specialisti in pesches si ciubuc?! Unde mai pui ca il prefera de… oaie!

Steaua-1986-forever (8 comentarii)  •  5 august 2014, 16:09

Felicitari pentru articol. Si eu m-am gandit la treaba asta cu grecii cand a fost prezentat acest „kir”. In rest, puteai sa spui mai multe, ca de exemplu, faptul ca inca in Grecia actuala spaga este la ea acasa sau ca acest „kir” a plecat cu tinicheaua de coada de la UEFA (ar fi interesanta o investigatie) sau cum el nu a fost „nimic” la el in tara pana in acest moment (dar a reusit sa fie peste noapte „sef” aici in colonii), etc…

dorelus (2 comentarii)  •  5 august 2014, 16:12

Domnule Buzarin dumneata chiar esti ziarist?bati cimpii ca si celalalt produs mioritic Decebal Radulescu sau cum dracu se numeste. el nu stiu cum dracu o face digi de-l invita in studiou.Chiar ati fi bine pusi la pachet si sa va tot duceti…

qpax (3 comentarii)  •  5 august 2014, 16:20

Ar trebui sa se sesizeze C.N.C.D. in legatura cu acest articol, extrem de rasist si jignitor chiar si pentru nivelul vostru. Eu personal o sa fac o sesizare … asemea specimene ca tine nu au ce cauta in media … indiferent cat de putin respect avem noi fata de tara asta.

Nu faci decat sa speli pe creier pe niste tineri, mai putini dotati din punct de vedere intelectual si cultural … facand apologia unui popor, singurul de pe aceasta planeta care a dus razboi de exterminare impotriva Omului … vinovat doar pentru ca nu s-a nascut arian … toate celelalte razboiae din istoria acestei civilizatii … au fost pt. resurse, teritorii … nu avand ca mar al discordiei insusi existenta umana.

Cu mult inainte de cele 2 razboiae mondiale, inca de la vandalii care jefuiau Roma, istoria poporului german a fost un de violenta si barbarism, de distrugere a conceptului de ‘om’ … componenta rasiala fiind la baza a tot ce a intreprins acest popor agresiv si xenofob in toata istoria lui … si in 2014, in Romania basista … apar rezultatele ideologiei acestui popor intolerant si care nu este capabil sa coexiste cultural cu celelalte popoare. Se vede agresivitatea din discursul germnaofililor asa ca tine … cum instigati la ura fata de rasa, si fata de alte culturi, fata de ceilalti romani, care nu va impartasesc ideile putine, agresive si neo-naziste.

Cei cca 50 de ani de comunism au fost adusi in Romania de nemti si de decizile nefericite din WW2 ale Romaniei de a se alia cu aceasta ceata barbara si rigida ca si mentalitate, si a comite crime impotriva umanitatii alaturi de ei. URSS nu a fost decat temnicerul nostru, nu cel care ne-a bagat la inchisoare…

Nemtii nu au avut nici o contributie in perioadele istorice de dezvoltarea ale acestei tari … sa-ti fie rusine, nesimtitule … ei au venit aici sa domneasca, ca regi-guvernatori. Romani au ridicat aceasta tara in decursul a 2000! Ca si astazi nemtii au venit in Romania ca sa ne ia banii si sa ne construiasca niste jafuri de autostrazi si stadioane, la pret dublu decat o fac la ei in tara, si sa ne vanda rable lor de automobile, si bineinteles sa-si impuna un nou regim parazitar in aceasta tara dupa o pazuza de aproape jumate de secol … regimul basist … si sa finanteze un aparat de propaganda si spalare pe creier … al acestu regim-marioneta … din care demonstrezi ca faci si tu parte prin acest articol.

Iti promit ca o sa raportez acest articol la Consiliul anti-discrimnare … si il sfatuiesc si pe domnul respectiv pe care urinezi tu in articol … sa actioneze in judecata si pe tine si pe ziarul asta, cuib de viespi naziste!

Teo (1 comentarii)  •  5 august 2014, 16:20

1. Kir nu inseamna domn. De fapt, nu inseamna nimic. Kyrios inseamna „lord”/”domn” (si, dupa alta sursa, Kyros inseamna „principal”), iar femininul Kira inseamna conducator/-oare. Oricat de apropiat si/sau interschimbabil ar fi sensul acestor termeni (lord/domnitor/domn/conducator, etc.), cuvantul „kir” in sine nu are aceste intelesuri.

2. Parakalo, cu „k”.

3. Nu exista tsipuraki. Exista tsipoura (cred ca este un tip de dorada) si tsipouro care, intr-adevar, este bautura pe care ati descris-o. Rakî (sau, in varianta turceasca, cu i fara punct) este bautura similara din Turcia.

Cred ca, pe langa opiniile pe care le formulati si exprimati, aveti si responsabilitatea informatiilor pe care le oferiti, mai ales a celor de cultura generala. Cititorii ar trebui sa se bazeze pe veridicitatea si, mai ales, pe acuratetea acestor informatii, asa cum citim, invatam si preluam cuvinte si informatii (noi) dintr-o carte sau din orice alta sura similara.

Toate bune!

P.S.: Daca prin „palicar” vreti doar sa folositi un termen generic pentru un grec, asa cum un jurnalist strain ne-ar numi pe noi, sa zicem, „panduri” (desi nu sunt acelasi lucru si nici nu mi se pare prea inspirata alegerea dvs.), e relativ ok. Altfel, sensul secundar/alternativ al cuvantului il onoreaza pe fostul arbitru grec, si nu cred ca asta ati intentionat. 🙂

guzu (2 comentarii)  •  5 august 2014, 16:25

Constantinopol (Istanbul astazi), e in Turcia. Vassaras e din Thesalonic, adica Grecia. Turcia nu e tot una cu Grecia. Chiar daca nu credem, grecii ne sunt superiori la fotbal. Sa nu incep cu istoria sporturilor la greci. Iar avem impresia ca suntem mare scofala si abia asteapta nemtii sa vina la noi.
In final atentie la editorial, e la limita discriminarii.

Marin (2 comentarii)  •  5 august 2014, 16:26

Un articol mai rasist ca asta nu se putea. Cum frate, ce legatura are acest om cu fanariotii? Doar grecii stiu cat de mult ii dispretuiau pe grecii turciti, care locuiau la Stambul…

Buzarine, daca la Craiova s-au nascut tiganii si interlopii care sperie Oltenia, inseamna ca si tu esti unul dintre ei?

Ca sa nu mai spun de numerosi securisti si tortionari comunisti.

Mai era sa spui ca asta e prost pentru ca e ortodox. Asa cum a fost ma-ta si bunica-ta. Ele n-au fost proaste?

Articolul compara merele cu perele. Fanariotii n-au fost adusi aici de romani, asa cum a fost adus Carol I.

Pentru articolul asta te-as da in judecata, daca as fi grec.

Sibelius (2 comentarii)  •  5 august 2014, 16:27

Cred ca o documentare dupa alte surse decat manualul de clasa a IV-a de Istorie de acum 30 ani ar fi necesara autorului pentru a nu se face de ras cand vorbeste despre fanarioti. La capitolul fotbal poate abera cat doreste.

Misu (1 comentarii)  •  5 august 2014, 16:45

Mi se pare nedrept sa acuzam inainte de a vedea omul la treaba pe baze istorice.

doze (2 comentarii)  •  5 august 2014, 16:46

Alin Buzarin, acest Dinu Paturica inca mai plange cancerul.

hahaha (1 comentarii)  •  5 august 2014, 16:57

Sau mai bine un golan oltenesc……………………….ocupate ba maciuca mai bine cu agricultura………………..

cosmin (3 comentarii)  •  5 august 2014, 17:10

Poate Vassaros ar merita prezumtia de nevinovatie, domnule Buzarin. Mie mi se pare de bun simt sa asteptati un timp, si abia dupa aceea sa dati cu piatra…

ALLENATORE (4 comentarii)  •  5 august 2014, 17:15

domunle buzarin, dumneavoastra omiteti faptul ca pana la fanar noi era ion a lui vasile care la randul lui a fost a lui gheorghe. fanariotii ne-au dat numele de familie fiecaruia dintre noi

marius (1 comentarii)  •  5 august 2014, 17:26

Articolul acesta este un atac nedrept asupra fostului mare arbitru grec. Acesta a venit pe aceste meleaguri obscure in privinta arbitrajelor si ca orice om civilizat, fiind august, isi ia si el un concediu si probabil si o prima de concediu. Eu cred ca ar fi normal sa asteptam 2-3 ani si apoi sa analizam performantele manageriale ale domnului Vassaras, asta daca nu cumva va fi debarcat la presiunile chiaburilor din Liga 1.

arthur (1 comentarii)  •  5 august 2014, 17:35

🙂
se incinge taratza in voi de la un articol de vacanta?
oricine pus acolo e mai bun decat „bricheta” sau alti acoliti si „scoliti” in Romania (in)coruptibila.
Coltzesculeeeeeeeeeeeeeee :))) ! se aude?

Andrei (2 comentarii)  •  5 august 2014, 17:47

Buzarine, scuza-ma ca trebuie se repet ce au spus si antevorbitorii, insa urla ignoranta in tine in materie de istorie, iar modul in care te dai „elenofon” e demn de o cauza mai buna. Noi, cititorii, am aprecia daca ai lua o pauza. Te cautam noi, daca e.

ion (3 comentarii)  •  5 august 2014, 17:50

„În cei peste 80 de ani de monarhie, saltul României a fost impresionant. S-au croit drumuri, s-a dezvoltat industria, s-a construit, s-a electrificat.”

Domnule Alin Buzarin poti sa detailezi?

adi_stelistul (70 comentarii)  •  5 august 2014, 18:08

Inteleg ca ii reprosati lui Vassaras faptul ca si-a luat concediu in august si ca e grec, nu neamt. Mi se pare foarte ciudat. N-ar fi trebuit sa asteptati sa vedeti ce face in functie?
In ce priveste chestia cu fanariotii, va trebui sa va revizuiti putin cunostintele. Fanariotii n-au „imparatit” pe aici pentru simplul fapt ca, juridic vorbind, ei nu erau decat niste inalti functionari ai Imperiului Otoman. Ca si predecesorii lor, dealtfel. Constantin Brancoveanu a fost mazilit (adica demis!) de un trimis al sultanului in mijlocul curtenilor si ostenilor sai si nimeni n-a ridicat un deget pentru a-l apara (ceea ce insemna sa se opuna poruncii sultanului). Culmea, inclusiv slujbasul otoman care l-a demis era un bun prieten al domnului. Cam asta era situatia fanariotilor si singura lor sarcina era sa stranga banii pentru tributul datorat Portii si sa aiba grija de recolte (Principatele fiind granarul Imperiului). Cu toate acestea unii, Constantin Mavrocordat fiind exemplul cel mai bun, chiar au lasat ceva in urma lor. Sigur, perioada a fost cumplita, dar nu pentru ca aveam niste greci in fruntea tarii (asta e o prostie) ci pentru ca asa erau vremurile. Dealtfel, ca sa vedeti ce ironica e uneori istoria, pe la 1688 (anul in care a inceput domnia lui Brancoveanu) erau doua grupari rivale de boieri: asa-zisa partida nationala, avand in frunte boierii Cantacuzini (greci de origine si din care provenea dupa mama si Brancoveanu – tatal sau murind cand viitorul domn avea doar un an) iar partida greceasca il avea in frunte pe boierul Baleanu, roman get-beget.
Ca sa vedeti cat de putin conta la vremea respectiva cine era in fruntea celor doua tari romane ganditi-va ca la sfarsitul perioadei fanariote, in 1812, Moldova a pierdut jumatate din teritoriul sau (Basarabia) in urma unei intelegeri intre rusi si turci. Niciun oficial moldovean n-a fost invitat sau intrebat. Cam asta puteau sa faca domnii din acea vreme. Credeti ca romanii (sau germanii) ar fi facut mai multe? N-aveau cum.
A, si epoca fanariota n-a inceput imediat dupa domnia lui Brancoveanu, ci 2 ani mai tarziu in Muntenia (1716) si 3 ani mai devreme (1711) in Moldova. Cu Nicolae Mavrocordat in ambele situatii.
In sfarsit, nu vreau sa par arogant cu expozeul acesta, dar m-am simtit dator sa va atrag atentia ca un om nu poate fi judecat dupa etnie.

Ciprian (2 comentarii)  •  5 august 2014, 18:44

Penibil articol….. Numai in Romania gasesti atata rautate si ura.

meriti_un_deget_in_ochi (1 comentarii)  •  5 august 2014, 19:17

In primu rand pe blogsport.gsp nici macar nu trebuia sa apara acest articol…. Buzarine ai luat-o pe aratura tata.
Si citi punctul c.
Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.

Shpaga (1 comentarii)  •  5 august 2014, 21:35

Bun Articol/Blog, FELICITARI!!!

Culmea, Nemtii ne’a vandut si revandut tara pe timpul influentei lor? NU!
Culmea, Nemtii ne’a tras in jos societatea din toate punctele de vedere? NU!
Culmea, Nemtii au Mercedes, BMW, Porshe, Audi, etc… si alte nimicuri care sunt prospere de a avea o viata sanatoasa.
CE COMPARATII MAI VRETI?! Grecii ca si imperiul Otoman, sunt varza la ora actuala, si asa au fost de zeci de ani. Abea tine pasul cu Civilizatia Moderna. Grecia este cum limba LATINA este folosita zi de zi in toata Lumea, fara drept de apel.

motanul incaltat (199 comentarii)  •  6 august 2014, 0:47

Noi in principal am fost zeci de secole sub turci. Pai de ce sa vina nemti????? Sa mearga si la noi ceva bine? Care ar fi scopul????

Adrian (1 comentarii)  •  6 august 2014, 3:04

Sunteti unul dintre cei mai prosti jurnalisti sportivi din Romania. Dumneavoastra, domnii Horia Ivanovici, Decebal Radulescu, Costin Stiucan si domnul „ss”-it , invitat permanent al domnului Ivanovici ( nu-mi vine in minte numele). Atat am avut de spus.

Doctorul Kraus care s-a operat singur in oglinda (6 comentarii)  •  6 august 2014, 4:10

Una scurta pentru Buzarin,nemtii nu se baga in zoaiele bizantine din Balcani !!!

gogu de la Orodel (36 comentarii)  •  6 august 2014, 6:36

Tratamentul Busa,nu uita tratamentul…Atentie Adi Mutu te cauta ,sa-ti dea prima!Ai grila…!

lucian (1 comentarii)  •  6 august 2014, 6:48

multi citesc , putini pricep. Citi dobitoci exista in tara asta si comenteaza …

Alex One (87 comentarii)  •  6 august 2014, 7:03

Faptul ca nu suntem in stare sa ne administram singuri,si nu doar in fotbal ,este rusinos. Practic se recunoaste oficial ca niciun arbitru roman nu este capabil sa conduca breasla. Toti, inclusiv conducatorii cluburilor, sunt legati prin diverse interese si intamplari( apucaturi),fiecare stie ceva despre celalalt si toti despre fiecare.

IO (15 comentarii)  •  6 august 2014, 7:22

S-ar putea sa aibe dreptate. desigur, daca musteriul ar fi fost amicul beno david, atunci ar fi fost mai ceva ca neamtzul.

gabi (1 comentarii)  •  6 august 2014, 8:20

Nu stiu cum se face ca mai nou toti ziaristii de sport, crezind ca sunt destepti si culti in cap comenteaza facind apel la alte discipline (istorie) si nu la ce au invatat ei la jurnalistica, in cazul in care au fost pe acolo. Comentati fratilor dpdv sportiv si lasati alte povesti pt C. Dinu si mai ales documentati-va inainte de a scrie. Arogantele astea sudiste nu au ce cauta la capitolul sport.

Teo (3 comentarii)  •  6 august 2014, 9:45

Si inca ceva pentru cel care a scris acest articol. In afara de faptul ca romani cu greci sunt neamuri indepartate. Doresc sa ii aduc la cunostinta ca greci au pus bazele la ceea ce suntem noi astazi ca omenire. Bazele medicinei, matematicii, filozofiei, teatrului, ingineriei etc. Asa ca hai sa nu ii desconsideram pe greci.

m&m (3 comentarii)  •  6 august 2014, 11:31

@Shpaga #29: tu ai reusit sa iti recitesti comentariul pana la capat?

kir (1 comentarii)  •  6 august 2014, 14:04

despre vassaras doar atat: in cadrul comisiei de arbitri uefa avea in subordine futsalul si turneele neimportante de juniori. dupa jaful de la constanta, care ne-a calificat la euro 2008, a venit sa-si ridice tainul, arbitrand un blat celebru pt casele de pariuri, la data de 19.11.2008, romania – georgia, 2-1 (0-1), stadion dinamo, cu rezerva/al patrulea arbitru, ati ghicit, deaconu, care l-a omenit cum se cuvine in hotelul intercontinental. la meciul de la constanta insotitor a fost acelasi deaconu iar protocolul full-service a fost facut in subsolurile hotelului rex.

simmy hawkeye (1 comentarii)  •  6 august 2014, 22:19

Bre, Maestre, bre, nea Buza-
rine, mata esti un tip citit!
Dar ma-ntreb ce beata muza
te-ndeamna la povestit?
Ca-s sigur, nu biata Clio
(muza, nu micul Renault)
te inspira ca sa tii o
asa prelegere de bo(u)!
Am citit si m-am crucit:
scrii mult, rau si fara rost.
Asa c-o sa fiu cinstit:
mata cam mirosi a prrrrost!
Lasa ca n-ai nicio treaba cu istoria (voi, pe-acolo, pe la „Gazeta”, incercati toti sa-l copiati pe Ioan Chirila, cu referintele istorico-muzicalo-geografice, dar vedeti ca Ioan Chirila mai avea si o cultura solida in spate, nu citise doar tabloide, „Iepurasul roz” sau „Infractoarea mov”…) pentru ca, pana la urma, tot ce trebuie sa retii din istorie e ce ne-a invatat Mircea Radulescu (Heliade, nu fostul sef pe la antrenori): „Istoria ne invata ca populele se razbelesc”! Bine, stiu ca dumneata ai invatat asta si citind „Infractoarea mov”, numai ca ai inteles nitelus pe de laturi.
Dar, daca vreun elev de clasa a cincea ar avea intr-o compunere atatea erori de exprimare si confuzii de termeni, ar trebui sa traga, saracul, pana la sfarsitul anului, ca sa evite repetentia. Sau s-ar descurca, intr-un fel sau altul, ar mai face doi-trei ani de scoala si si-ar gasi un post caldicel la umbra gsp-ului.

madmax (1 comentarii)  •  9 august 2014, 15:40

kiria= doamna
ouzo se coloreaza cand piu apa, tov ziarist care scrii dupa ureche

Comentează