Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Guardiola, antrenorul finalei

Acum, cu doar cîteva ceasuri înaintea finalei, o lume întreagă se miră ce subțiri sînt CV-urile lui Low și Sabella, antrenorii strecurați cu echipele lor pînă în ultimul act! Jogi a fost pe la Stuttgart acum o mie de ani, […]

sâmbătă, 12 iulie 2014, 8:23

Acum, cu doar cîteva ceasuri înaintea finalei, o lume întreagă se miră ce subțiri sînt CV-urile lui Low și Sabella, antrenorii strecurați cu echipele lor pînă în ultimul act! Jogi a fost pe la Stuttgart acum o mie de ani, Alejandro i-a stat aghiotant lui Passarella o viață întreagă și la 54 de ani s-a pomenit și el „principal” la Estudiantes, un fel de Sportul Studențesc boem, strîns mereu în cleștele Boca Juniors – River Plate.

Unde sînt marii antrenori nemți? Hitzfeld, Heynckes, Piontek? Dar legendarii argentinieni Menotti, Bilardo sau Cuper? Fie la pensie, fie prin alte părți. Germania și Argentina le-au revenit, prin urmare, acestor doi funcționari federali, Low, un fel de dandy tomnatic, iar Sabella, cu chip de pensionar care vine dis-de-dimineață de la chioșcul de ziare, de unde și-a cumpărat integrame proaspete. Meritul celor doi e atît drumul pînă în finală, cît și atuul psihologic de a fi știut să țină în priză încă o lună și jumătate două oști valoroase, dar extrem de extenuate după un sezon de zece luni.

Privind ceva mai în profunzime, în spatele ambelor desene tactice stă un om care n-a antrenat niciodată vreuna dintre finaliste, dar și-a pus amprenta asupra unor lucruri care privesc atît jocul Argentinei, cît și al Germaniei. Acest om e Pep Guardiola și veți vedea imediat de ce.

Să începem cu argentinienii. La Barcelona, Pep l-a trimis de multe ori pe Messi spre flancul drept. De acolo, dintr-om poziție ceva între interul WM-ului și extrema tip Houseman, Leo intră cel mai bine cu stîngul în teren și, dacă-i reușește primul dribling, apoi totul devine simplu. Mai departe, Mascherano. Pep a adus din Premier League un maratonist și l-a transformat într-un fel de libero în fața fundașilor centrali. În semifinala cu Olanda, Jefecito a coborît adesea între stoperi, de unde a declanșat cele mai multe atacuri.

Dincolo, la nemți, e și mai clar. Neuer, Boateng, Lahm, Schweinsteiger, Kroos și Muller, adică mai mult de jumătate dintre titulari, sînt oamenii săi de la Bayern. Low l-a folosit pe Lahm mijlocaș central mai mult de jumătate de competiție, ducînd mai departe experimentul lui Pep. Apoi Kroos e playmaker și la „națională”, după modelul Bayern. Iar Muller preia sub tricoul reprezentativei prototipul pe care-l îndeplinea și la Bayern atunci cînd Mandzukic nu era pe teren. Și, argumentul suprem, Germania e o echipă care pasează ucigător, la fel de bine ca Bayernul lui Guardiola. Cu Heynckes bavarezii jucau vertical, cu Pep au deprins acel mecanism letal care a dus la legendarul 7-1 din semifinala cu Brazilia.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

borussia (3 comentarii)  •  12 iulie 2014, 9:57

tehnic si foarte corect articolul…..

cristian007 (7 comentarii)  •  12 iulie 2014, 10:34

Prostii a la nea Buzarin , la nemti Guardiola a stricat cea ce mergea ff bine inainte. Germania arata ca Bayernul de anul trecut si nu ca Bayernul actual, care e boring si ineficient. Pe de alta parte Messi nu a jucat niciodata asa de apatic pe timpul lui Guardiola de aia juca mai tot timpul in centru. Toate lumea il scoate acum in banda dreapta pentru a organiza cat de cat jocul in restul terenului. Totusi nu poti sa-l elimini complet din echipa pentru ca e genial si te poate scoate din orice incurcatura.

eu (57 comentarii)  •  12 iulie 2014, 10:35

„acel mecanism letal” care i-a facut sa piarda contra Realului fara sa dea vreun gol in 180 de minute?

CeMa? (9 comentarii)  •  12 iulie 2014, 10:40

Bre nea Buzarine (imi permit) esti praf tandari. Daca Germania lui Low era influentata de Bayern-ul lui Pep la 2-0 incepeau sa o paseze de-a latul terenului si devenea un meci de 2-1.
Iar Pep a facut praf Bayernul care a dominat autoritar 2 ani Europa tocmai ca i-a pus sa paseze pana iti vine a fte in loc sa verticalizeze.

Vlad Dracul (3 comentarii)  •  12 iulie 2014, 10:55

Tiki-taka (caca – maca) nu-i nimic altceva decât cea mai rafinată formă de anti-joc din câte-au existat vreodată.

Un nou mod de perversiune ridicat la rang de mare artă.

De ce spun asta? Pentru că tiki-taka-kaka-maka urmăreşte un singur scop, UNUL SINGUR, şi ăla pervers: să ai posesia mingii cât mai mult timp, cât mai departe de propria poartă. Atât şi nimic mai mult.

Adversaru’ nu-ţi poate da gol dacă n-are mingea (de asta nici nu tre’ să şutezi sau să încerci vreo filtrantă, că ai şanse să pierzi mingea), iar dacă pierzi posesia, ai timp şi spaţiu să te regrupezi. Dacă greşeşti, să greşeşti cât mai departe de poarta ta.

Eu înţeleg şi accept ideea de joc combinativ (care se impune mai ales când ai în faţă apărări supra-aglomerate) căutând o breşă în apărarea adversarului… Da’ ce fel de breşă şi cine s-o speculeze, dacă toţi coechipierii sunt dispuşi pe semicerc, ca la handbal…

Iar ideea de handbal e accentuată şi de prezenţa (exact ca la handbal!) unui jucător de picior drept pe extrema stângă şi a unui jucător de picior stâng pe extrema dreaptă.

Numai că dacă-n handbal extremele sunt puse aşa cu gândul la finalizare, în tiki-taka sunt mai mult o ciudăţenie împotriva naturii, ei neavând voie să tragă prea mult la poartă…

Şuturi puternice şi precise din afara careului? Pase filtrante, ceva? Pătrunderi frontale prin dribling prelungit sau cu un-doi-uri în mare viteză?

Fotbal-spectacol, anyone?!

francisco (1 comentarii)  •  12 iulie 2014, 11:03

ce construise Heynckes la Bayern era fantastic, cum a ‘distrus ‘ Guardiola, doar el stie, este stilul lui.Sa fim seriosi ca Low ii stie pe baietii de la Bayern muult mai bine decat Guardiola, de cand il ‘vana’ pe Klinsmann.apreciez stilul de joc al Germaniei mai mult decat apreciez stilul de joc al bavarezilor.interesant articolul.

Cristi (5 comentarii)  •  12 iulie 2014, 11:16

Unde sunt antrenorii germani? Löw are Cv scurt? Pai e la nationala de 10 ani, mai intii secund si apoi principal..loc 3 la mondial in 2006 ca secund si in 2010 ca principal, acum finalist plus o finala si o semifinala de campionat european. E putin?

b_o_g_d_a_n (5 comentarii)  •  12 iulie 2014, 11:25

Domnule Buzarin, titlul acestui articol e nedrept. Antrenorii meritorii ai finalei de maine sunt Joachim Low si Alejandro Sabella. Guardiola a antrenat si antreneaza multi din componentii ai selectionatelor care se vor infrunta in finala Campionatului Mondial, si-a pus amprenta asupra carierelor lor. In plus, viziunea sa a dat de gandit si a influentat un mare numar de antrenori din intreaga lume, la toate nivelurile. A spune insa ca el e antrenorul acestei finale e in primul rand necinstit fata de munca adevaratilor selectioneri si discutabil din punctul de vedere al unor argumente pe care le-ati folosit. 1. Nu Guardiola a fost primul care l-a trimis pe Messi spre flancul drept. Aceasta e o caracteristica a jocului argentinianului inca de cand era copil. 2. Inovatia lui Guardiola in ceea ce-l priveste pe Mascherano e exact inversa decat cea pe care o sugerati. El l-a folosit fundas central datorita unor accidentari din lot si a surprins pe toata lumea cu aceasta alegere, avand in vedere inaltimea jucatorului. Jocul lui Mascherano in nationala Argentinei de azi combina sarcini de mijlocas de travaliu pe care le indeplinea la Liverpool, dar si de inchizator cum o face la Barcelona, 3. Nationala lui Joachim Low e mult diferita ca stil de Bayernul lui Guardiola, combinand mult mai mult jocul de posesie cu cel direct, influentele lui Heynckes ramanad (slava Domnului) importante. Singurele puncte unde sunt de acord ca influenta lui Guardiola e de netagaduit sunt pozitiile si functiile lui Lahm si Muller. Tin sa repet insa ce spuneam si la inceput: asta nu-l face antrenorul finalei.

Lupu (1 comentarii)  •  12 iulie 2014, 11:49

Deci Low e pregătit de Naţionala Germaniei şi nu Naţionala Germaniei e pregătită de Low.

the_only_one (1 comentarii)  •  12 iulie 2014, 11:49

… scris asa sambata dimineata la coada la ziare de plictisela.Cum scria un irlandez „ceata galbena pacloasa”(James Joyce).Un articol care nu are nici o legatura cu realiatate.Pep a „naclait” jocul lui Bayern de cind a venit.
Germania asa joaca de multi ani, generatia asta e mai buna decit celelate dar jocul lor nu s-a schimbat prea mult in ultimii 7-8 ani.Pep e un antrenor bun dar sa spui ca in spatele jocului Argentinei si Germaniei sta el … e o idee f nastrusnica.
Mi s-a parut ca tactica Argentinei e mai mult de la Mou – joc inchis citeva contratacuri – rezultate bune.(sunt in finala).

cosmo (48 comentarii)  •  12 iulie 2014, 11:58

mai lasati-ne odata cu guardiola asta, mecanismul lui letal a dus la 0-4 cu real madrid.
la mondialul de acum 4 ani, germania lui low a dat 4-0 argentinei si 4-1 angliei, pana la 7-1 -le de acum n-a mai fost mult.
mana lui guardiola s-a vazut in jocul spaniei. gata cu tiki-taka, i s-a dus vremea.

soriniz (4 comentarii)  •  12 iulie 2014, 12:28

Fals.

adi (7 comentarii)  •  12 iulie 2014, 12:39

Buza, dadusi cu capu’ rau in pragu’ de sus, da’ tot nu il vezi pe ala de jos.
Sa spui ca fotomodelu’ catalan a facut din nationala Germaniei ceea ce este azi este, fara exagerare, o tampenie. Uita-te numa’ la FC Bayern, unde a reusit s strice tot stilul autoritar al lui Heynckes. Mueller este frecvent rezerva de cand a venit Guardiola, pentru ca fotomodelul trebuie sa „inoveze”. Inteleptul Guardiola il joaca pe Goetze varf si pe Kroos la inchidere, pe Mueller (un jucator de aproape 1.90) in banda si pe Lahm mijlocas central (la 30 de ani reprofilezi un fundas dreapta de Top3 mondial in mijlocas?). Ah, si tine un jucator de 45 de milioane – Javi Martinez – rezerva, ca sa faca loc in echipa nulitatii pitice Thiago Alcantara.

lol (14 comentarii)  •  12 iulie 2014, 12:49

Asta e ca si cum ai spune ca acest CM a fost un duel Il Luce – Loti Boloni. De fapt, Pep a iesit din grupe dypa ce a fost umilit de Olanda si Chile. Dar nu e prima oara cand „geniul” lui Buzarin descopera luceuri pe care nici un om care are cunostinte minime macar despre sportul asta nu le remarca.

lute (34 comentarii)  •  12 iulie 2014, 12:56

sabella ăsta e un fel de hizo cu ceva mai milt noroc în viață…

Bocanci (1 comentarii)  •  12 iulie 2014, 14:02

Nene, tu ai probleme cu alcoolul? Cum a putut Hazeta Sporturilor sa publice asa ceva?

ionescu (1 comentarii)  •  12 iulie 2014, 14:44

Domnule Buzarin, v-ati gandit ca sunt sanse mai mari sa deveniti astronaut decat jurnalist sportiv sau ce dracu incercati aici? Personal, imi pareti venit de pe Luna, deci intrebarea mea este justificata.

io (1 comentarii)  •  12 iulie 2014, 14:45

Germania si Guardiola chiar nu au nici o treaba…
aiureli…
Germania joaca in stilul asta de mult.

Rolfi (2 comentarii)  •  12 iulie 2014, 15:38

Stimate Domnule Buzarin,

comentarul dumneavoastra cuprinde iarasi tot felul de pareri nu deplasate ci chiar total gresite. Sa zic asa aberatii.

1) Daca in spatele echipei Germane se mai ascunde un antrenor acesta este HORST HRUBESCH. Din echipa lui campioana europeana U 21 in anul 2009 stau pe teren 6 jucatori Neuer, Boateng, Hummels, Höwedes, Khedira si Özil. Hrubesch a pus atunci samanta succesului de astazi.
2) Sa nu -l uitam pe Louis van Gaal care l -a facut Titular in toamna lui 2009 pe necunoscutul Junior Thomas Müller.
3) de 43 de ani merg la jocurile lui Bayern München. Si sezonul trecut n-am pierdut nici unul. Cu Pep Guardiola avem un antrenor deosebit de bun si noi funi santem fericiti, ca el e la Bayern, dar sa afirmi ca nationala joaca ca Bayern este total incorect si lipsit de orice cunostiinta de fotbal.
4) Cat am trait in Romania am crescut cu comentariile domnului Ioan Chirila. El nu stiu daca el avea pe hartia de scrisoare premiile pe care le-a primit. Pesemne ca nu, dar se pricepea extraordinar la fotbal. Pacat ca nu are urmasi in presa romana.

Ush (3 comentarii)  •  12 iulie 2014, 17:12

Eu cand am vazut Germania in meciul cu Brazilia nu am putut sa nu ma gandesc la cum juca Bayern inainte de Guardiola, cand au castigat Liga Campionilor. Un stil mult mai incisiv si mai direct, departe de tiki-taka. Guardiola este si el un antrenor bun, prin ce a facut la Barcelona. Insa stilul acela mergea pe structura acelui club, pe filosofia jucatorilor de acolo. La Bayern jucatorii sunt formati in alta filosofie. Si uita ce bine au jucat cand au revenit la ea, sub comanda lui Low. Si cat de raoid si direct. Cum prindeau mingea – hop pe poarta. Nu o mai plimbau inca 5 minute cu pase in jurul careului.

DNA (3 comentarii)  •  12 iulie 2014, 17:30

guardiola e ub dobitoc, increzut ca orice catalan, full of shit…..adorm la meciurile lui…..un cacat de antrenor….sa-l dai afara pe Heynckes dupa ce a cistigat tot si sa-l aduci pe stirpitura asta de guardiola….ce tembeli….

Vlad Dracul (3 comentarii)  •  12 iulie 2014, 18:03

De fapt, Mircea Lucescu e-n spatele tuturor.
Întotdeauna.
Ori de câte ori se joacă fotbal cu un trofeu pe masă, toţi jucătorii prezenţi au fost formaţi de Mircea Lucescu.
Nu-i nici cea mai mică umbră de îndoială.

dan (43 comentarii)  •  12 iulie 2014, 18:16

da, e un punct de vedere.

iulian (1 comentarii)  •  12 iulie 2014, 18:36

Vai de capul nostru Buzarine. Asta e articol? Nu ai vazut ca esti suficient de enervant la televizor, mai te apuci sa scrii si ineptii. La tv mai inteleg ca e live. Dar aici aveai rabdare sa recitesti ce ai scris. Te sfatuiesc sa nu te faci de ciocolata .Articol penibil

COCO (1 comentarii)  •  12 iulie 2014, 19:18

e usor a scrie …articole cand nimic nu ai a spune……

ionut (1 comentarii)  •  12 iulie 2014, 19:27

Articol total aiurea … dovada si replicile anterioare. Oricine a urmarit Bayern in ultimii ani, desi este bucuros pentru castigarea campionatului va recunoaste foarte repede ca echipa nu joaca asa cum juca acum 2 ani. Pep … marele Pep a stricat tot! Experimente nereusite, schimbarea echipei de 100 de ori, Lahm in centru, Kroos marginalizat desi e briliant – dovada ca si pleaca, conflicte la inceput cu Roben, vesnic mandru de el … A preluat atat Barca cat si Bayern in momentul in care echipa putea juca fara antrenor – mecanism perfect format. Germania joaca acum nemteste, cu daruiere, efort maxim, spirit de echipa, actiuni precise care dau randament maxim. Amintesc un singur lucru: dupa ce Bayern o executa pe Barca in semifinale, site-ul FIFA se intreba: Who needs posesion?? P.S. Brazilia-Germania 51%-49%

Freddy RE (5 comentarii)  •  12 iulie 2014, 20:08

Bune observatii; si perfect corecte, de altfel…

Alin Buzărin (1 comentarii)  •  12 iulie 2014, 21:21

Recunosc. Am fost băut când am scris prostiile astea.

TDM (2 comentarii)  •  13 iulie 2014, 4:08

Portocala a stors lamaia cu un sec 3-0

Pe Estadio Nacional de Brasilia s-a tras cortina.
Una dintre cele mai mari echipe ale lumii incheie campionatul mondial in genunchi. Socul trait dupa meciul cu Germania a lasat urme grele. Driblingurile magice de altadata au fost inlocuite cu niste incalceli. Nu mai iese nimic ! Olanda profita de acesta ocazie si preda o lectie de fotbal modern.
Cauzele colapsului fotbalului brazilian sunt multiple si nu se gasesc doar in jocul propriu-zis de fotbal.
In primul rand, poporul brazilian nu a dorit acest campionat mondial, protestand impotriva organizarii lui zile si nopti la rand. Brazilienii vroiau spitale , scoli, protectie sociala reala si abia apoi un eventual trofeu adus dintr-o alta tara care sa fi organizat acest campionat in locul lor.
In doua meciuri Brazilia a incasat 10 goluri, cat nu a primit la 3-4 campionate mondiale la care a participat consecutiv.
Ce mai conteaza acum ? Oricum vor fi schimbari majore, de la antrenor si jucatori pana la iarba gazonului.

Si totusi … oare ce in sufletul Zeului Fotbalului PELE ???

gogu de la Orodel (36 comentarii)  •  13 iulie 2014, 8:00

Alo….?Ca de obicei o iei razna…..Guardiola la nemti a stricat tot ce era nemtesc!!!!Busarine precis ai fost la Perinita ,la sursa groparului fotbalului craiovean…jalnic,penibil,rusinos…!

ciupi (1 comentarii)  •  13 iulie 2014, 8:48

Daca si Germania s-a „strecurat” in finala… ce sa mai zic de infiltratii din redactii!

allenatore (4 comentarii)  •  13 iulie 2014, 10:16

articol placut ochiului, dar nemtii lui low practica acest gen de fotbal din 2010 cand au promovat in masa in 2010 echipa U-21 care a castigat titlul european in 2009 in fata italiei. messi in dreapta?! pai cu rijkaart a jucat in dreapta. in centru juca deco in stanga ronaldinho.

Marius (2 comentarii)  •  13 iulie 2014, 10:53

Eu încă încerc să-mi dau seama ce tocmai am citit… pe același raționament, dacă o echipă defensivă ajungea în finală era meritul lui Mourinho! Domnule Buzărin, eu zic să revenim la oile noastre, fotbalul nostru e mai simplu și mai ușor de explicat…

Rosu (2 comentarii)  •  13 iulie 2014, 12:20

Un gazetar de sport trebuie sa stie ca Germania a avut ghinion in ce priveste mijlocasii: Gündogan, fratii Bender, Kedira si Schweinsteiger au fost toti accidentati. Abia pe parcurs, Kedira si Schweinsteiger au ajuns la 100 % coditie fizica. De atunci, Lahm joaca fundas. Cu cine sa fi jucat Löw, daca nu cu Lahm, mijlocas?
Voi gazetarii nu va documentati de loc?

karembeu (10 comentarii)  •  13 iulie 2014, 13:09

v-a orbit bunul dumnezeu….bineinteles ca urmele lui Guardiola sunt clar prezente in fotbalul actual. Diferenta este ca ei nu stau prea mult in loc sa-si admire rezultatele precum noi cu generatia 94 si steaua 86. Ei tot timpul perfectioneaza, progreseaza …este adevarat ca le si da mina la cati bani au la dispozitie. Conceptul Guardiola nu sta in pozitiile pe care le au jucatorii pe teren la el sau la diferite echipe ci in conceptul insusi. Succesul a constat in surpriza si detaliile conceptului. Va mai aduce-ti aminte de efectul BAIA-MARE …datorat lui Mateianu care a dus o echipa anonima din B sa bata tot in campionat la primul an dupa promovare si apoi sa bata Fiorentina la Florenta si sa faca egal cu Real Madrid?
Conceptul la ei nu este facut sa dureze generatii, ci sa asigure succesul pe termen scurt si mediu si sa aduca veniturile asteptate . Fiecare concept costa si banii investitti trebuiesc recuperati si beneficii pe deasupra. Bineinteles ca intotdeauna vor fi contra ofensive . Sunt echipe care investesc sa contracareze conceptele precum sunt si echipe care le perfectioneaza precum Germania.Guardiola nu a fost adus la Bayern sa aplice aceleasi metode ci sa modernizeze conceptul .Acolo sunt bani pentru asa ceva . Sunt foarte abili …asigura succesul pe termen scurt si modernizeaza pentru termen mediu …Nu stiu daca Guardiola va reusi sa iasa din carapace (din cutie) si sa-si revolutioneze propriul concept dar ce este sigur este ca are toate mijloacele.
De obicei aceste idei colosale sunt rare si greu de continuat dar cand sunt bani multi la mijloc totul este posibil.

Florin (24 comentarii)  •  13 iulie 2014, 13:40

Hai Branestiul!

Cand i-au batut pe englezi cu 4-1 si pe argentinieni cu 4-0, tot Guardiola ii antrena pe nemti?

Daca nu il suspendau pe Mueller la semifinala cu Spania (din ce tara era seful arbitrilor?), oare luau si spaniolii o sacosa de la Germania?

Apropo, din aia 6 jucatori, cati a avut Heynckes la tripla lui de la Bayern? Pe toti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Si Mascherano la Barca juca fundas central in general, unde zici tu juca Busquets!

O parere.

Florin (24 comentarii)  •  13 iulie 2014, 13:42

Spania a fost antrenata tot de guardiola!

Bogdan (1 comentarii)  •  13 iulie 2014, 14:19

Pur si simplu :)))))))))))))))))

O comedie de articol,scrisă de o comedie de ziarist.

Dana (2 comentarii)  •  13 iulie 2014, 15:30

S-a comentat demult pe seama faptului ca adesea marii fotbalisti nu ajung automat si mari antrenori asa ca nu vad deloc o problema in faptul ca Low si Sabella nu au fost mari nume de fotbalisti. Ca antrenori insa sunt de top si asta conteaza acum, nu?

Andrei (4 comentarii)  •  13 iulie 2014, 16:10

:)), se pare ca cititorii inteleg fotbalul mult mai bine decat gazetarul. Poate esti fan Gurdiola, dar el nu are nicio treaba cu aceasta finala. Bayern are toti aceti jucatori cu mult inainte de a veni Pep, exact cum spunea cineva mai sus, marele merit e al lui Jupp Heynkes.Argentina…n-a aratat mai nimic pana acum, iar daca vor castiga, va fi o mare nedreptate (1-0 cu Iran, 0-0 cu Olanda etc, chin peste chin). Messi…un mare minus pentru el pana acum (este un jucator genial dar nu mai e jucatorul de acum 2-3 ani), se plimba pe teren si doar executiile (pe care inca le are perfecte) l-au scos din anonimat pana acum. PS: sa spui de Kross ca Pep l-a facut, in conditiile in care l-a tinut rezerva lui Thiago tot sezonul, ba il si vinde la Real…e cam mult.

paul.o (6 comentarii)  •  13 iulie 2014, 16:19

bogdan#8 – de acord cu tine : autorul exagereaza rolul lui Guardiola; chiar mai mult : Phillip Lahm – la inceput Löw l-a folosit ca Pep pe post de mijlocas la inchidere unde a avut prestatii mediocre , mai ales cu Ghana si Algeria . Abea apoi dupa ce a revenit pe postul sau de fundas dreapta cu Franta dar mai ales cu Brazilia a jucat foarte bine. Thomas Müller – din 34 de meciuri, Pep l-a schimbat de pe banca/pe banca de 16 ori , jucand 20-60 minute, motiv pentru care acesta se si gandea sa plece de la Bayern. Acum ca a venit si Lewandowski, nu m-ar mira sa plece, oferte lucrative are destule !

bazileon (28 comentarii)  •  13 iulie 2014, 17:47

Numai un tip profund ca dvoastra putea vedea pana in fund. Acu’ sa privim aceasta finala automahica si cel mai bun (sic!) sa invinga!

enkel (1 comentarii)  •  14 iulie 2014, 8:39

Articolul seamana foarte mult cu un articol din cotidianul italian Tuttosport http://www.tuttosport.com/calcio/2014/07/13-300637/Un+campione+c%27%C3%A8+gi%C3%A0+e+si+chiama+Guardiola

In plus e absurd sa spui ca echipa germaniei ii datoreaza lui Pep victoria, pt ca toti fotbalistii lui Baryern erau deja la club cand a venit Pep, ba mai mult Lahm juca deja la inchidere, Muller a jucat in spatele varfului si in 2010 si in 2013, Kroos nu prinde echipa cu Pep, etc.
Articol exagerat.
Singurul merit pe care il are Pep in finala e la Mascherano fundas, pt ca Messi a fost inexistent, nu merita sa fie declarat cel mai bun jucator de la mondial

Comentează