Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Simona de sub Cruce

Crucea de pe Caraiman are baza la 2.291 de metri altitudine. Sub ea, de cîteva zile, stă scris cu albastru pe alb un mesaj de mulțumire pentru Simona Halep.

Inscripția a fost dusă acolo, sus și instalată de mai mulți […]

vineri, 13 iunie 2014, 12:26

Crucea de pe Caraiman are baza la 2.291 de metri altitudine. Sub ea, de cîteva zile, stă scris cu albastru pe alb un mesaj de mulțumire pentru Simona Halep.

Inscripția a fost dusă acolo, sus și instalată de mai mulți alpiniști și salvamontiști. De-acum înainte, pînă ce vînturile de altitudine vor sfîșia țesătura, în zilele lipsite de nebulozitate atmosferică, toți trecătorii pe Valea Prahovei vor putea sesiza acest mesaj alpin însuflețit.

Cu toții îi mulțumim Simonei, în felul nostru, dar puțini dintre noi avem calitatea de a escalada stîncile ca să afișăm acest lucru la peste doi kilometri deasupra nivelului mării. Cei care au dus pînza acolo, sub Cruce, probabil că n-au acționat din inițiativă proprie, ci pesemne că au fost îmboldiți și cinstiți de domnul primar de sub Caraiman, mare iubitor de sport și de sportivi, nașul multora dintre ei.

Pînă la urmă, ce-i rău într-o pînză de mulțumire afișată cu pioleți la mare altitudine? Nimic, doar că noi, românii, simțim nevoia imperioasă de a ne afișa mulțumirile, iubirea, omagiul, temeneaua, în locuri cît mai vizibile. Sentimentele ne sînt atît de acute încît dacă nu împînzim fruntea munților cu ele, simțim că dăm pe-afară!

Așa sîntem, fie că avem sau nu Caraimane personale, dorim să afișăm cît mai sus cîte ceva. Ne-am scris admirația față de Ceaușescu pe dealuri, am gîdilat PCR-ul sub coadă pe culmi cît mai înalte, acum ne-am postat mulțumirea față de Simona Halep în zona strictă de acces a caprelor negre. Ne e dor de defilări, de pancarte, de care alegorice, ne e dor de admirat, de tămîiat, de făcut chip cioplit, ceea ce trece drept păcat biblic, și din ce trebuie, și din ce nu.

Simona a ratat finala în fața Șarapovei și i-am plasat acea pînză complet inutilă și ușor jenantă tocmai pe Caraiman. Oare dacă fata noastră nu se pierdea cu firea la 4-4 în setul decisiv, ce ne făceam? Trăgeam Everestul pe bile pînă mai la noi și scriam pe vreo pînză cît îi mulțumim? Dar șerpași de unde luam, să ducă pînza acolo, sus? Că la Primărie, sub Caraiman, nu există șerpași în organigramă!

Comentarii (33)Adaugă comentariu

florin (9 comentarii)  •  13 iunie 2014, 12:49

corect, frumos si la obiect..de astfel de jurnalisti imi este dor…

Danutz (4 comentarii)  •  13 iunie 2014, 13:02

Hehehe! Sper ca Simona sa inteleaga ce se intampla si ca unii vor sa isi lege numele de ea doar pentru a arata si altora ca fac parte din ‘cercul’ ei. Adicatelea, cin’ se-aseamana se-aduna. Doar ca imagine se-aduna …
Pretendentii la prietenia Simonei au aparut la bine, dar la rau, cand se pregatea, cand avea nevoie sa fie sustinuta ca sa creasca, sa se dezvolte, unde erau? La primul esec vor dispare fatarnicii si vor ramane doar unii. Peiorativ cateodata, UNII, devine atat de important pentru altii … altadata.

Hai Simona! Hai Romania! (oare?!)

simt enorm si vaz monstruos (1 comentarii)  •  13 iunie 2014, 13:19

Aline, m-am prins, esti de-al lui Banciu!
Te-ai luat de Halep, adica ti-ai cauta chizda-n coor, sa vezi ascum ce-or sa te injure patriotii nostri, vesnic in cautare de simboluri nationale, de generatii de aur, de regi si regine, zei si zeite.
Asteapta numa sa vezi ce ti-o iei!

danut (1 comentarii)  •  13 iunie 2014, 13:20

asta arata ce tara minuscula avem…nu performam si nu suntem obisnuiti cu perfomantele…

g (7 comentarii)  •  13 iunie 2014, 13:44

de acord cu utilizatorul danut. restul este cancan.

stefan cel mic (2 comentarii)  •  13 iunie 2014, 13:48

Superb articolul. Oricum felicitari Simonei pentru ce a realizat si-i doresc sa castige un turneu de Grand Slem cat mai repede.

Viorel (1 comentarii)  •  13 iunie 2014, 14:05

Americanii fac eroi din nimic si noi o vedeta avem acum si o vrem tarata inapoi in mocirla in care ne taram toti. Nu vrem sa fie de-asupra nostra nimeni, fiecare in parte ne credem no.1 dar de fapt nu reprezentam nimic in fata acestei fete.

lucescuisback (1 comentarii)  •  13 iunie 2014, 14:13

Numai noi ne mandrim cu locul 2. The first of the losers. Gata am felicitat-o pe fata, e timpul sa trecem mai departe si sa vedem realist lucrurile. Bute n-a primit felicitari cand a pierdut, e cam dublu standard.
Buzarin are mare dreptate. Pai daca ar face alte tari asa, cate cruci le-ar trebui olandezilor, francezilor, spaniolilor?
Si daca tot felicitam lumea, de ce nu apare niciodata numele unui copil castigator la vreo olimpiada internationala? Pt ca nu ne putem identifica la acel nivel. Dar in schimb la sport e altfel, chiar daca ar cistiga fata am crede si noi ca suntem mai importanti cumva desi ramanem aceeasi indivizi pierduti in multime.
Imi aduce aminte de momentele cu „Hagi presedinte!”. Varfuri are fiecare tara, conteaza insa restul.
Iesitul in evidenta e o boala. Monumentele istorice sunt pline cu insemne „Ion a fost aici”. Bravo lui Ion, dar chiar avem nevoie de informatia asta?

Tibi (2 comentarii)  •  13 iunie 2014, 14:47

De cele mai multe ori il apreciez pe dl. Buzarin, dar acest articol mi se pare fara niciun fel de substanta. mai mult decat atat, mi se pare si scris cu rea-vointa.

In 2010, cand Bursaspor a castigat campionatul in Turcia, un steag imens al Bursei a fost desfasurat sub unul dintre podurile peste Bosfor. Si, mie mi s-a parut ceva frumos.

Dar astia suntem noi…Serie B….

Un „nostalgic” (2 comentarii)  •  13 iunie 2014, 14:48

A compara panza de multumire inaltata Simonei Halep cu omagiu lui Ceausescu este o adevarata jignire adusa nu numai campioanei noastre dar si tuturor acelora care au realizari concrete, nu bla-bla-blauri sforaitoare.

Danny B (6 comentarii)  •  13 iunie 2014, 14:52

Pare greu de crezut , dar asa suntem noi romanii – un popor care si acum sub ” frumoasa democratie si libertate ” – apropo , vedeti des romani zambind pe strada ??? – ne bucuram din ce in ce mai rar , la un dar , ce ne face cate un sportiv , un actor etc – aducand in casele noastre , o speranta si crezul ca nu suntem cei mai fraieri din lume . Simplu fapt ca a jucat o finala de slem la 22 de ani , este un lucru mare – sa nu uitam ca arbitru a favorizat adversara . Carcotasi sunt multi in ziua de azi – multa invidie , aroganta – la unele persoane care n-ar trebui sa-si dea cu parerea – aici nu e cazul tau , Aline . Nu sunt un impatimit al trecutului … viata isi urmeaza cursul ei , dar totusi atunci eram altfel – mai uniti , mai buni ,mai recunoscatori . Prefer sa vad mai des asa oameni la TV , decat ”personaje” de ultima speta , ce platesc bani nemunciti , sa apara pe ecran .

costin (1 comentarii)  •  13 iunie 2014, 15:17

Aline, de ce nu scrie nimeni despre isteria media ,care genereaza rahaturile astea???

Liviu (1 comentarii)  •  13 iunie 2014, 15:50

N-ai dreptate Alin Buzarin. Simona merita multumiri si nu poti compara mascaradele desfasurate in cinstea lui Ceausescu cu manifestarile de simpatie pentru Simona Halep. Aici ai gresit grav. Chiar daca a pierdut finala, fata asta a ajuns acolo si s-a luptat ca nimeni alta sa o castige.

Daca Simona Halep ar fi pierdut cu 6-1 6-0 finala, nimeni nu i-ar mai fi postat acum banere, sau nu i-ar mai trimite mesaje prin orice mijloc posibil. Dar Simona s-a batut sa o castige ! A dat tot ce a putut la momentul ala si asta a placut nu doar romanilor, subiectivi vrand nevrand, ci tuturor celor care au vazut finala. Nu degeaba tot Philippe Chatrier-ul ii scanda numele cand i-au vazut lacrimile. Eu iti multumesc Simona, indiferent de ce zic altii !

seba (14 comentarii)  •  13 iunie 2014, 16:57

vad ca deja e cool sa nu fii impresionat de performantele simonei si sa faci misto de cei care o apreciaza. unii exagereaza cu laudele, dar mistourile nu-si au rostul. probabil deranjeaza faptul ca se poate ajunge sus prin munca, seriozitate si modestie.

Iulius (1 comentarii)  •  13 iunie 2014, 17:04

Romanul adevarat iubeste muntele , se mandreste cu alti romani care fac ceva pentru ei , chiar daca este numai pe plan sentimental , si , inainte de toate , isi iubeste tara!
Simona a reusit sa aduca bucurie in suflete resemnate , iar acest lucru a dus la astfel de gesturi.
Simona este o romanca adevarata deoarece:
– isi iubeste tara;
– este inzestrata cu inteligenta emotionala si cognitiva;
– este curajoasa;
– este o luptatoare.

Va rog sa o sustinem deoarece are numai 22 de ani si poate sa faca multe pentru tara , chiar daca este numai pe plan sentimental.

eu (57 comentarii)  •  13 iunie 2014, 17:06

Domnul meu esti putin cam deplasat!!!!!

Bica Vasile (1 comentarii)  •  13 iunie 2014, 17:09

Eu iti multumesc pt.tot ce faci ,se aude mai des de tara si-ti multumesc inca odata…

vasglo (22 comentarii)  •  13 iunie 2014, 17:29

De Simona Halep am auzit! Imi spune si mie cineva, cine e A. Buzarin??..:)))

adi (7 comentarii)  •  13 iunie 2014, 17:34

Am urmatit-o pe Simona in Toroto,la Rogers Cup,acum 1 an si acum 3 ani.Am vorbit putin cu ea si mi s-a parut o fata cu bun simt ,muncitoare ,dornica sa ajunga cat mai sus.Am urmarit ce se scria despre ea in ziarele romanesti: scorul si cati bani va castiga!!!!!! Nimic mai mult.Am intrat pe cateva site-uri si mi-am exprimat parerea ca avem o generatie de jucatoare de tenis foarte buna,Simona,Monica,Raluca ,Sorana etc.Doar 5,6 cometarii mai apareau la articolele despre tenis si unele dintre acestea doar jugnitoare :ca sunt urate ,ca joaca doar in calificari ,ca ies toate din primul tur etc.!!! Si acuma cand Simona a ajuns intr-o finala de GS,hoopaaa ,toata Romania specialista in tenis si suportere a Simonei. Chiar ca suntem o tara de oi.Reactionam ca si turma . Romania chiar nu merita o sportiva ca Simona.Sper ca Simona sa ramana aceeasi si sa aiba ocazia de a castiga un mare turneu.Multa bafta!

Cristian (2 comentarii)  •  13 iunie 2014, 17:38

Da, dle Buzarin, am ajuns sa idolatrizam o finala pierduta tocmai pentru ca, in rest, nu mai e nimic de sarbatorit in tara asta! Deci in loc sa atacati, ce-i drept discret, performanta extraordinara a Simonei, mai bine ati incerca sa atacati viguros contraperformantele lui Piturca, Negoita, M.Sandu si ale celorlalti „conducatori” din alte sporturi traditionale unde aveam un cuvint de spus in lume…Suferiti si dvs, ca si o mare majoritate dintre noi, de sindromul autodistrugerii, in care tot ce e bun in tara asta, trebuie murdarit, pingarit si demonizat…Tot ce au altii, trebuie preamarit, laudat si exagerat…In concluzie, un articol dezamagitor, scris probabil intr-un moment de slabiciune personala…

Bocanci (12 comentarii)  •  13 iunie 2014, 17:57

Daca lucrarea e autorizata, are toate avizele de la Primarie, ce te intereseaza pe tine? Asta nu e nevoia romanului de a avea idoli, ci doar o initiativa indoielnica a Primariei.

Danny B (6 comentarii)  •  13 iunie 2014, 19:12

Multumesc …. pentru ca nu ati afisat comentariul …. mi se pare mie sau ADEVARUL deranjeaza in Romania ???

Gdsfsd (1 comentarii)  •  13 iunie 2014, 21:10

Un articol … scris pentru a scrie. In afara faptului ca ai atras un pic atentia asupra faptului ca probabil politicul a dat ok-ul mi se pare ca spui multe si … rele. Cine l-a ridicat in slavi pe ceausescu sau a gadilat PCR etc. ? Si daca au facut-o, a-ti facut-o si dumneavoastra ca deh, acelea au fost vremurile. Ca sa punem punct discutiei si sa vedeti totusi ca comparatiile dumneavoastra sunt exagerate credeti ca Ceasusescu si Simona inspirau aceleasi sentimente si trairi in oameni. Poate ca am vazut un sportiv roman care chiar se mandreste sa fie roman, care are niste calitati mai rar intalnite acum. Poate ca in comparatie cu celelalte modele existente (vezi putzoi care agreseava fete, play-boi care cand nu prizeaza cocaina o ard prin alte locuri etc.) romanii chiar au gasit ceva care merita apreciat. Asta pana cand cineva nu vine si da in romani si in Simona cu noroi ca deh asta ne e obiceiul.

qpax (3 comentarii)  •  14 iunie 2014, 1:04

Va invit pe toti basistii care luati atitudine impotriva Simonei, doar pentru ca Antena 3 a ales sa promoveze evenimentul … sa va duceti pe Luna si sa ramaneti acolo … planeta Pamant nu mai suporta!

Nu este problema voastra de cum aleg oamneii sa-si manifeste bucuria, respectul, admiratia, etc. Problema voastra e doar cum va manifestati voi, atat … gena voastra de dictator basist si germanoid, va obliga sa le dictati voi la oameni cum sa se manifeste, cum sa se comporte, pe cine sa voteze si pe cine nu … si o faceti pe un ton agresiv, si ofensator.

Spun asta in numele multor romani, sper: ‘Hai valea, basisti!’

AlbaniaAreJucatori (1 comentarii)  •  14 iunie 2014, 4:05

Bine macar ca Maria a facut dreptate.

alex (9 comentarii)  •  14 iunie 2014, 7:41

Daca Simona castiga finala, probabil se declara zi nationala, romanii erau obligati sa faca gratare si sa marsaluiasca pe strazi.
Lumea nu intelege ca desi e o mare, MARE performanta ce a facut ea, se pune o presiune inutila pe umerii ei. Eu n-am auzit ca spaniolii sa faca ceva asemanator pentru robotelul de Nadal, desi ala spulbera record dupa record la fiecare turneu, n-am auzit de vreo vaca vopsita cu numele lui Roger si nici vreo strada cu numele lui Djokovic in Serbia.

Hai sa lasam fata asta sa-si vada de treaba, sa vedem daca are taria psihica sa castige un turneu sau turnee de GS (ca talent are cu carul) si abia apoi sa o ridicam pe cele mai inalte culmi, la propriu si la figurat.

Cand ioanitoaia, care e o somitate pentru gazetaria sportiva, a zis ca laudele sunt exagerate, au sarit toti mai mai sa-i ia gatul.
Dar na, din cauza ca suntem o tara lamentabila la nivel de sport, cautam eroi in orice Praslea vedem, chiar daca Praslea are toate calitatile necesare sa devina un ” Fat-frumos” care bate orice zmeu

marius (15 comentarii)  •  14 iunie 2014, 10:10

pe nea caisa ala,daca i-ar bate dna-ul la usa,ar fi deranj mare

dany (4 comentarii)  •  14 iunie 2014, 10:27

Sa lupti 3 ore cu Sharapova in forma,sa treci peste mizeriile ei,serviciu,urlete etc,sa pui pumnul in calea furtunii,sa te opui din rasputeri,sa faci cea mai frumoasa finala din istoria tenisului feminine iata motive pentru care apar astfel de manifestari de simpatie.Conteaza cum pierzi! Buzarin nu face nimic grati,un Kent ,o aluna daca-i dai se schimba foaia!

barbarosa (1 comentarii)  •  14 iunie 2014, 12:27

La Romanica generatie de aur este cei ce au ajuns in ,,sferturi de patrimi la Campionatu mondial , mare vedeta dupa ce pierzi o finala de Roland Garros toata stima Simona Halep dar mai are de muncit

brazvan (35 comentarii)  •  14 iunie 2014, 13:33

și care e vina Simonei? că în rest mă interesează puțin spre deloc…

parol (1 comentarii)  •  14 iunie 2014, 13:59

Lasa ca unii au scris Basescu cu oi pe dealuri. Si el un mare castigator la masa-verde, parca asa ii zice-n sport. Atunci nu erai asa vehement. Cat priveste PCR-ul e demult apus. Atunci macar nu prea aveai de ales.

michetaud carroux (7 comentarii)  •  14 iunie 2014, 17:06

…prin asta tre’ sa intelegem ca panza cu victoria branesti s-a stricat si a cazut de pe varf?

SANCOS (1 comentarii)  •  15 iunie 2014, 16:23

D-le Alin Buzarin prieten cu Radu Banciu, sunteti doi anonimi frustrati de faptul ca nu ati realizat nimic important in viata voastra personala.
Sunteti doi ratati basisti, care nefiind in stare sa iesiti in evidenta cu lucruri si actiuni pozitive, incercati sa atrageti atentia asupra voastra cu actiuni negative.
Simona Halep a dat tot ce a putut pe terenul de tenis si a realizat ceva mai mult decat altii si enorm de mult fata de voi si fata de multi altii.
Este foarte usor sa critici si sa arunci cu noroi.
SA VA FIE RUSINE !!!!!

Comentează