Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Faceţi subscripţie pentru Rapid!

După iepuraşi, trenuleţele. Primarul Capitalei promite salvarea Rapidului. Asta îşi doresc urgent bucureştenii, chiar şi cei care circulă prin oraş

Permalink to Faceţi subscripţie pentru Rapid!
miercuri, 19 iulie 2017, 2:56

„Voi face revoluţie în materie de trafic în Capitală”, anunţa Gabriela Firea, în iunie 2016, imediat după ce-a fost aleasă primar. „În jumătate de an se va circula mult mai uşor în Bucureşti”, spunea edilul, citat de Digi24.ro. „Nu poţi în cinci luni să repari ce nu s-a făcut în 20 de ani”, estima prin noiembrie.

Au grijă ce-şi doresc oamenii
După un an, singura revoluţie au comis-o şcolarii, când au plecat în vacanţă. În toamnă, începe iar chinul pe străzi. Până atunci, doamna Firea rezolvă traficul cu emoţii. Caută soluţii pentru clubul Rapid. „Este o dorinţă a noastră, a tuturor, fie că suntem sau nu microbişti, să contribuim la salvarea unui brand naţional”, a declarat primarul, conform Agerpres. Şi banii sunt tot ai noştri, ai tuturor.

Dacă are tăria propriei convingeri, doamna Firea nu trebuie decât să organizeze o subscripţie publică, „Rapid e al meu”. La fel, ceilalţi primari bucureşteni şi ilfoveni, care se recomandă din spiţa roţilor de tren. Nu un sondaj, o subscripţie. Diferenţa e ca de la vorbă la faptă.

Brâncuşi, opere populiste
Pentru „Cuminţenia Pământului” au donat peste 100.000 de români. În cinci luni, s-au strâns în jur de 800.000 de euro. Barometrul voinţei colective. Era nevoie de 6 milioane de euro. Ideea contează. Gestul autorităţilor de a se da la o parte şi a lăsa cetăţenii să-şi asume o decizie legată de valorile comune, de patrimoniul naţional.

Îţi trebuie tupeu de meseriaş să te confrunţi cu părerea contribuabililor pe un subiect din afara coşului zilnic. E drept, tehnocraţii n-aveau prea multe de pierdut. Nu umblau după imagine, ci după caii lui Franz Marc pe pereţi. Ceea ce n-a împiedicat totuşi partidul doamnei Firea să numească subscripţia „o acţiune populistă”.

Nu e cazul unor strângeri de fonduri pentru apă caldă sau deszăpezire. Să sperăm. Dar când e vorba despre alte nevoi ale comunităţii decât cele de bază, ar trebui întrebat şi cetăţeanul. Să se implice şi el, ca adult responsabil, nu să fie infantilizat pe banii lui. Iar PMB să umple oraşul cu bibelouri de 8 milioane de euro, pariind că asta le prieşte bucureştenilor.

Urgenţa exerciţiilor de imagine
Rapid a intrat în faliment în iunie 2016. Doamna Firea ori n-a observat, din pricina campaniei, ori n-a intuit „dorinţa noastră, a tuturor”. Ori n-a considerat oportun să-i dea curs. Nu era atât de sigură pe doleanţele votanţilor stelişti, dinamovişti, progresişti. Acum, la distanţă sanitară de urne, aleşii locali s-au molipsit de prezenţă de spirit.

„Nu m-am gândit încă la o sumă”, a parat doamna Firea curiozităţile privind efortul bugetar. Orice sumă ar fi, trebuie scoasă din fondul de rezervă. Adică din puşculiţa pe care doamna Firea a golit-o aproape pe jumătate, de la începutul anului. Ultima cheltuială, aprobată în iunie, a constat în majorarea bugetului Capitalei pe 2017. Iepuraşii au ronţăit şi cotoarele de chitanţier. Nu mai ajungeau banii, de pildă, pentru dotarea a 20 de autobuze cu aer condiţionat.

Ce-ţi doresc ei ţie, fotbalistă Românie
Dacă fiecare politician care a pozat în loja Rapidului ar rambursa din buzunarul propriu beneficiile de imagine astfel obţinute, echipa din Giuleşti ar lupta azi la titlu. Din purgatoriul ligilor inferioare, din infernul clonelor, Rapid continuă să fie exploatat ca panou publicitar pentru posterele bine intenţionate ale primarilor.

„Ceea ce ne dorim pentru bucureşteni, pentru România este ca acest club să joace din nou şi să ajungă cât se poate mai sus ca performanţă sportivă”, anunţă Gabriela Firea. Chiar dacă pentru asta, PMB va trebui să descongestioneze măcar drumul spre stadion, lăsând să circule numai maşinile singure împotriva tuturor.

În campanie, primarul Bucureştiului îşi dorea o capitală europeană. Între timp, s-a mai gândit. Ia să se mai gândească şi pe tema Rapidului! Sau să lanseze o subscripţie. Oamenii sunt dornici să contribuie, deci ar fi cam acelaşi lucru, ca şi cum ar lua bani direct din buget. Doar că ar trebui să-i numere.

Comentarii (35)Adaugă comentariu

flo (2 comentarii)  •  19 iulie 2017, 15:18

Superb articol, felicitari!

Carol K (309 comentarii)  •  19 iulie 2017, 15:37

Ipoteze : 1) Firea si Tudorache cred ca salvand Rapidul isi vor salva si mandatul...Sa-i lasam sa creada asta,rapidistii nu-s chiar asa multi,sunt doar zgomotosi. 2)Firea si Tudorache vor sa-i faca pe plac lui Dragnea,rapidist declarat.... Hmmm,ar fi prea infantili. 3)Firea si Tudorache au nevoie de o galerie in strada sa le faca propaganda / sa imprastie manifestantii #rezist ...Mai degraba asa,minerii s-au cam dus la fund ce-i drept. 4)Firea si Tudorache n-au pe ce arunca banii,au prea multi si vor sa lase senzatia unor salvatori...Azi Rapidul,maine doar cine e cuminte si da cu saru'mana unde trebuie. 5) Firea si Tudorache vor sa arate cat de tari sunt si practic li se rupe,sunt banii la ei asta inseamna ca fac ce doresc cu ei,restul lumii mucles ! PS.Doresc echipei Rapid tot binele posibil,sa-si gaseasca finantator(patron) sau un sponsor important sa poata merge cu fruntea sus.Banul public sa ramana public si nu sponsor pentru sportul profesionist,asa cum se intampla in toata lumea civilizata.

Cosu (53 comentarii)  •  19 iulie 2017, 15:53

Eu nu inteleg de ce Romanii nu-i linseaza pe hotii astia . Hai ca se poata ca in '89 .

JFM (6 comentarii)  •  19 iulie 2017, 15:56

Felicitari pentru articol ! Intreb si eu ca un vandut al lui Soros ce-as putea fi (inca n-am aflat) de ce trebuia sa plece 5% din bugetul fiecarui sector catre "sport" ? Rapid n-a ajuns acolo ca a vrut Soros,a ajuns acolo pt ca vera inglodat in datorii...O instanta a dat o sentinta...Unde erati voi mariui iubitori de Rapid din PSD in acei ani ? Cum v-a apucat acum brusc o mare atractie fata de brandul lor ? Aaaa,am inteles,a trecut deja un an de la alegeri,n-ati facut nimic,poate si-n sondaje v-ati dus la =fund si v-ati gasit barcuta de salvare : Rapid ! Probabil Sectorul 6 va cotiza la Steaua samd Asta cu aparitia politrucilor in viata cluburilor de fotbal e o intrebare retorica,exact ca in cazul clonei pesediste CSU Craiova suporterii vor da buluc la pomana asta,pe ei nu-i intereseaza cine da banul,ei sa aiba echipa, stadion unde sa sparga seminte si meciuri unde galeria sa-si etaleze "repertoriul" Cum va arata Capitala ? Mai intereseaza pe cineva ? Pe bune,toti vrem satiusfactii imediate,de azi pe maine,nimic trainic,nimic pe termen lung,nimic sanatos... ne place sa traim din abureli. Suma alocata de PMB si Sectoare poate ajunge la un 125 milioane de euro pe an.Bucurestiul nu avea nevoie de banii astia ? Arata chiar atat de bine sa-si permita luxul sa renunte la 125 mil de euro ?

Rebaqe (2 comentarii)  •  19 iulie 2017, 15:56

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gilos (98 comentarii)  •  19 iulie 2017, 16:07

Draga Maria, Felicitari pentru articol. Ca bucurestean get-beget iti dau dreptate 1000 la suta ! Chiar nu putem sa facem ceva impotriva acestei risipe ? Chiar tot bugetul capitalei este lasat la bunul plac al unor aventurieri politici ? In alta ordine de idei. Echipele care sunt finantate de la buget ar trebui sa treaca la amatori. Fotbalistii si conducerea acestora sa fie platiti cu legea salarizarii unitare a Olgutei, ca orice bugetar. Iar Liga Profesionista de Fotbal sa accepte in competitie numai cluburi cu capital privat.

crisstal (3 comentarii)  •  19 iulie 2017, 16:28

Este mai usor sa critici si mai greu sa dai soluti. *** *** a Prostimi nu au decat un tel. DISTRUGE si vei gasi pe cineva sa te aprobe.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Rex (10 comentarii)  •  19 iulie 2017, 16:43

Acum nu mai sunt singuri impotriva tuturor. Rapid va deveni o forta si va lua cascavalul stelistilor si dinamovistilor :)

Bogdan (1 comentarii)  •  19 iulie 2017, 16:49

Eu sunt rapidist de mic, si m-as bucura ca Rapidul sa se salveze, dar sincer daca primaria face acest lucru eu cu siguranta nu voi sustine echipa. Mai bine sustin AFC Rapid cu juniorii. PSD doar ne-ar pata istoria . Ar trebui in curand sa se faca un campionat al partidelor politice, vorba vine, CSU Craiova ar fi campioana cu siguranta. Pacat ca primariile isi bat joc de echipe frumoase, precum fosta Craiova, fosta Timisoara si asa mai departe. Politicul nu are ce cauta in fotbal.

un roman (5 comentarii)  •  19 iulie 2017, 17:05

Capitala europeana cu Firea primar ????? Ma faceti sa rad , pt Bucuresti nu a facut nimic PT CA NU SE PRICEPE , ESTE ATEHNICA , cred ca nici un bec nu e in stare sa-l schimbe , deci cum sa priceapa ce este de facut ????? Ea se ocupa de CSM Bucuresti -handbal platind salarii regesti , sponsorizeaza BOR cu milioane de euro iar acum da bani la fotbal !!!!! Parcari , nu , traficul e blocat zi de zi , metroul Drumul taberei nu se mai termina ,dar coana si-a gasit menirea , toaca bani NU PE SPORTUL DE MASA ci pe ECHIPE PROFESIONISTE !!!!! Data viitoare sper sa voteze si cei scarbiti azi de aceasta decizie ridicola !!!!

Dan T (11 comentarii)  •  19 iulie 2017, 17:25

Sunt rapidist de mic am crescut la nici un km de Giulesti ...Nu-mi place combinatia asta,pute a interes politicianist.Daca Rapid isi va vgasi un patron serios atunci da,aia e solutia.Banul public e azi,maine te pomenesti ca se prabusesc toate,ca nu-s bani si atunci ce faci ? Oricum ar fi eu comunisti nu votez,sunt rapidist de moda veche asa ca Firea poate sa stea si in cap nu vede votul meu,nu mai fac prostia sa nu ma duc la vot.

Bogdan19 (1 comentarii)  •  19 iulie 2017, 17:39

Sa stiti, Dna. Andries, ca si articolele de acest tip, pe care le tot repetati stereotipic, sunt tot o "campanie electorala" pe modelul celei facute de primari prin "preluarea" Rapidului. Va folositi de sensibilitatea cetateanului obisnuit la subiectul "cheltuirea banului public" ca sa primiti laude si felicitari de la acesta pentru cat de bine si frumos le ziceti. Ca pana la urma, rapidistii sunt doar o categorie. Si nici nu e clar cati au mai ramas. Dar ia uitati cati va lauda!..stelisti, dinamovisti, fcsbisti, progresisti..adica toti ceilalti carora le bagati batul prin gard prin repetarea acestei teme de articol. Deocamdata puteti dormi linistita, preluarea e temporara si aveti timp berechet sa continuati cu acest tip de articol, tocmai pana in toamna la licitatie. De-acolo, posibil sa se schimbe treaba si sa fiti nevoie sa schimbati iar macazul spre sport.

dracula (4 comentarii)  •  19 iulie 2017, 17:58

Dambovita e de vina d-na primar....ma refer la mentalitatea di merda pe care o ai. De fapt mentalitatea ei se termina unde incepe Voluntariul....ocupati-va de capitala tarii care arata jalnic...bucurestenii nu au ales primar pe cineva ....sa arunce cu bani publici in echipe profesioniste de handbal si fotbal...

Matei (5 comentarii)  •  19 iulie 2017, 18:00

Nu sunt in totalitate de acord cu dvs. Avand in vedere ca orasul este sufocat de parcari subterane, piste de biciclete, spitale, gradinite sau scoli dotate corespunzator, astfel de investitii isi au sensul.

Adriann_ (2 comentarii)  •  19 iulie 2017, 19:12

Articolul este de o rea-credinta incredibila. Hai sa vedem de ce: 1. Primarii PNL din Timisoara si Cluj au bagat de nspe ani sume uriase la echipele de acolo, chiar si cand legea NU permitea explicit asta. Acum, cand legea permite, dna Andries are o mare problema cu preluarea Rapidului de catre primaia S1. Interesant, nu? 2. Grivita, Pajura, Bucurestii Noi, Chitila sunt cartiere rapidiste, in ele locuieste vreo 70% din populatia sectorului iar locuitorii de aici PLATESC IMPOZITE LA SECTORUL 1. Acum legea permite primariei sa aloce 5% pentru sport, dar cumva dna Andries crede ca oamenii astia ar trebui sa plateasca de doua ori, odata la primarie si odata la subscriptie publica pentru Rapid. Fascinant, nu? 3. Rapidul va fi preluat de PRIMARIE, nu de PSD sau de primarul Tudorache pe persoana fizica. La urmatoarele alegeri, daca pierde Tudorache si castiga vreun candidat USR, ar insemna ca si-a tras USR echipa de fotbal? Nici vorba, bineinteles. Chiar sunt curios daca acest comentariu va fi aprobat, sa vedem in mod real cum e cu libertatea de opinie si 'je suis Charlie' la gsp...

Adrian (87 comentarii)  •  19 iulie 2017, 19:42

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian (87 comentarii)  •  19 iulie 2017, 19:50

Si iata cum "galeria lu' rapid" este membra de partid...

Mozzie (11 comentarii)  •  19 iulie 2017, 20:20

E o actiune prin care PSD isi bate joc fara perdea de un oras intreg...Pomana pentru Rapid " ca asa au vrut niste cetateni de pe strada" ! Astia nu mai au niciun Dumnezeu ! Se cer linsati,si-o cauta.

Drojdia Societatii … (11 comentarii)  •  19 iulie 2017, 20:54

I-a cumparat PSD-ul pentru 5000 de euro pe luna....Cica echipa de anticomunisti, s-au vandut comunistilor cosmetizati si nu prea.

seagold (1 comentarii)  •  19 iulie 2017, 21:02

Eu sunt rapidist de la 3 ani jumate', de cand ma ducea tata de mana pe Podul Grant pana la meci in Giulesti. Eh, mai tarziu decat d-l Dragnea ot Teleorman, dar totusi e ceva. Observ ca d-na Firea si d-l Tudorache nu-si prea amintesc ca "galeria lui Rapid n-a fost membra de partid". Fac pariu ca majoritatea suporterilor vor prefera sa mearga pe la meciuri jucate pe terenuri intre blocuri, in liga a patra, in loc sa sustina o clona acontata politic.

alex (2 comentarii)  •  19 iulie 2017, 23:03

psd-ul are craiova si dinamo urmeaza rapid si steaua liga 1 psd

Istratescu Silviu (1 comentarii)  •  19 iulie 2017, 23:13

Faptul ca armata si-a infiintat echipa direct in aceeasi liga nu mai este risipa din bani publici?Sau este valabil numai pt.Rapid?Dar cand s-nfiintat CSM BUCURESTI cum de nu s-a sesizat doamna Andries?

Adriann_ (2 comentarii)  •  19 iulie 2017, 23:27

Seagold, daca tu esti rapidist eu sunt Maica Tereza. Rapidistii adevarati au inteles imediat ca acest proiect reprezinta o posibilitate de finantare reala, cu bani 'albi', legal, la vedere. Bani care, de altfel, ar veni din impozitele platite de o zona a Bucurestiului locuita majoritar de rapidisti. Iar faza cu 'clona' aproape ca nu merita comentata, cata vreme se cumpara legal palmaresul clubului, continuandu-se legal activitatea. In schimb, postacii sistemului s-au dezlantuit la adresa proiectului, din motive destul de transparente de altfel...

Marinell (2 comentarii)  •  20 iulie 2017, 1:09

Sarmana doamna andries.....de ce nu ati fost indignata de faptul ca primaria capitalei baga de ani buni la CSM.....acum te-ai trezit de focul Rapidului....rusine !!. *** *** are 3 postari cu nume diferite si se da rapidist ...*** nesimtitule !!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  20 iulie 2017, 10:24

pai, vezi, daca nu citesti ziarul in fiecare zi, te superi pe mine
http://blogsport.gsp.ro/andries/2017/06/10/faraonul-striga-faraonii/
http://blogsport.gsp.ro/andries/2017/05/08/sportivul-iepuras-si-perfidul-papricas/

Urod (30 comentarii)  •  20 iulie 2017, 2:54

@cosu...Romanii nu-i linseaza ca în '89 pentru ca atunci n-a fost vorba de nici un linșaj. ...a fost vorba de o mare lovitura de stat , dacă ar fi fost vorba de o revoluție autentica , le-ar fi fost frica sa fure....asa ca știe Firea ce face...cu Rapidul înainte ca doar asta ne lipsește .....frațilooooor..... ne meritam soarta tocmai pentru ca ei știu ca pot sa facă ce vor , ***. ...dacă era sa le tremure chiloții de frica , nu s-ar ocupa de fotbal , s-ar ocupa de ceea ce trebuie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cortes (31 comentarii)  •  20 iulie 2017, 6:33

Primăria poate susține Rapidul., dar la un nivel decent. Nu cu transferuri și salarii uriașe. Prin lege ar trebui mai clar reglementate sumele astea și spre ce anume trebuie să meargă ele. 5% din buget, dar cu o sumă maximă care poate merge spre un club sportiv. Sprijin fotbalul, dar nu îl transfer pe Messi, doar că sunt eu primar și vreau să mă voteze lumea. Sprijin pentru sport înseamnă și baze sportive, bazine de înot, piste pentru bicicliști, etc. E vorba să facă bucureștenii sport și nu să arunci banii pe salarii sau transferuri colosale. Primăria Ploieștiului îi plătea la un momendat lui Vivi Răchită salariu de 10 000 de euro lunar (sumă recunoscută chiar de el). A fost normal?

ghita (25 comentarii)  •  20 iulie 2017, 7:07

Ati luat foc,patronul vostru spiritual,ciobanul escroc este anti rapidist si hop si voi cu o campanie contra ,vreau sa te intreb cate articole ai scris impotriva finantarilor de la clubul CSM Bucuresti,acolo nu sunt bani publici?

sundance kid (63 comentarii)  •  20 iulie 2017, 7:12

In Romania nu vor exista niciodata patroni pentru ca nu exista Capitalisti .Aroganta , cinism si impostori ca ziaristii de la gandul carte critica politica economica a PSD-ului in timp ce ziarul lor falimentar la fel ca si realitatea tv si care nu au mai contribuit la plata taxelor si impozitelor deci "nema spitale " , "nema invatamint mai rar vezi in lumea civilizata !! Intr-un cuvint romanii sunt buni de gura s la criticat !! Atit .

Vâţeglo (9 comentarii)  •  20 iulie 2017, 7:16

Hai tanti Maria .... la mulţi feçalişti nu le convine mutarea asta, încă nu am auzit pe gesepe reacția comandantului suprem al fotbalului şi nici ce a postat miţă traveśtitą via facebook, referitor la acest subiect. Se pare că sunt copleşiţi de problemele lor. Oricum după ce avem reacția ciobanului vom afla şi ce a scris pe facebook maimuţą cu un ușor reťarď ce răspunde la numele mm, şi care când se enervează, înjură, *** la gură, şi dă cu banane după tine.

mokinio (4 comentarii)  •  20 iulie 2017, 7:46

andries maria, inteleg ca esti impotriva primarului, dar daca vrei s-o critici, fa-o intr-un jurnal de politica nu in unul de sport!Te consideri jurnalist sportiv, dar cu acest articol dovedesti ca esti contra sportului. Acest articol l-ai scris s-o ataci pe Firea, chipurile fiindca vrea sa sustina RAPID-ul, dar se vede de la o posta in ce directie duce, ***!Daca niste golani si puscariasi dovediti, au falimentat clubul de ce sa nu-l revitalizeze o institutie de stat daca o face legal?Daca se aloca mai mult de 5% cum spune legea, OK, sa fie trasi la raspundere, dar pana atunci ar trebui sa sustii orice implicare financiara in sport, sportul fiind singura sursa de relaxare in societatea asta(cel putin pt mine)!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Belphegor (120 comentarii)  •  20 iulie 2017, 8:20

Ei lăsați măi băieți și fete în frunte cu Maria Andrieș. Este pentru o cauză bună. Mulți falși rapidiști pe aici. Să dea Dumnezeu să iasă acest plan al primăriei. TREI SFERTURI din echipele de Liga I sunt sponsorizate de primării (inclusiv Craiova) , PLUS alte sporturi , dar ACUM v-ați trezit cu vrăjeala și cu pusul bețekor în roate , că doar suntem români. Nu mă interesează cine preia Raspidul (Primăria , Președinția , Parlamentul , Bill Gates , Apple Company) atîta timp cît entitatea respectivă are forța ȘI BANII să ducă Rapidul acolo sus unde îi este locul. Restul este can-can .... articole pentru copilași care pun botul pentru a face trafic....

gilos (98 comentarii)  •  20 iulie 2017, 9:40

Atat FIFA cat si UEFA sunt impotriva implicarilor politicului in sport. Zelul PSD-ului de acum de a-si face imagine si de a sifona banii publici va avea cat de curand un sfarsit.Garantat. Acei 5% din buget trebuiesc investite in sport amator, pentru recreere. Terenuri de tenis, de minifotbal, piste de biciclisti ...etc Valabil si pentru Craiova, Timisoara, Tg. Mures si unde or mai fi. Inclusiv CSM Bucuresti. Eu nu sunt ca din banii mei sa platesc salariul in mii de euro pentru Isabela Gulden sau Cristina Neagu.

Octavianus (1 comentarii)  •  20 iulie 2017, 9:44

Ca intotdeauna adevarul este la mijloc si este f greu sa fim obiectivi fara a fi subiectivi, Rapidul este un brand, fara doar si poate, iata ca asocierea cu acest club chiar si dupa faliment, te poate aduce pe prima pagina, fie sportiva sau politica, sunt Rapidist si ma mandresc cu asta, subiectiv = de ce nu vorbim si de restul echipelor finanatate de la bugetele de stat ? aratam cu degetul acest proiect ? eu cred ca nu este chiar corect. Obiectiv = vreau sa vad drumul de la intentii si declaratii la fapte, cu un stadion nou si cu o echipa competitiva, Rapidul poate sa adune in tribune oricand 15.000 de suporteri, ceea ce inseamna bani, ceea ce inseamna autofinantare si de ce nu chiar profit, daca mai stie cineva sa faca profit in tara asta. Pe scurt astept rezultatele, astept un singur Rapid, si-l voi sustine cum o fac din 1963, repet un singur Rapid. Cat despre mersul la vot, cum cineva spunea pe aici, nici un rapidist nu va vota PSD pentru ceea ce se intampla acum, nu putem fi cumparati, pana la urma suntem si noi platitori de taxe si impozite, daca nu avem autostrazi, spitale, gradinite, macar o mica parte din banii nostrii se duc la sport, azi la Rapid, de ce nu ?

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (383 comentarii)  •  20 iulie 2017, 10:10

„Cetateni“ mentinuti dependenti. Pare strategie. Pe mine ma mira ca oameni inteligenti, scriitori, filozofi, neglijeaza problema. Ieri se intreaba unul de ce oare mai scrie. Le vine sa se lase, aduna pro si contra, dar o fac doar asa ca sa mai ia niste bani. Ar fi cazul sa se intrebe serios. Scriu cu ifose, pentru elite, care oricum gandesc ca ei, scriu despre adevaruri cunoscute de toata lumea. Zero eficienta. Or fi si ei prosti gramada ca tot neamul ? Sa scrie aici, sa scrie despre Rapid, CSA, CSM, Clona Olgutei, Stadionul facut „de EA“ crraiovenilor, … despre „unde e sportul de masa“ si de ce oare se poate face sport in Romania doar daca vrea un primar, un partid, daca un „domn“ ori o „doamna“ „da de la EA“. Le-ar cadea rangul ? Lasa locul unor alfabeti, unor nebuni, unor prosti gramada care explica „ce bine face Statul, ca in sfirsit, ca 5% …, pai ce vrei de la Laca, Tudorel, PiTurca, Balint, pai incepe Dorel Naum sa-i intrebe despre finantari si strategii pina si pe Balint si Danciu Gol, da asta e chiar Gol tata ! Iar alfabetul Laca, Legenda, Fiara, intervine telefonic, si debitaza ca unul de 6 ani … Mai filozofati putin si va treziti in 47 ! Hai Domnilor sa ne apropiem de oameni, sa facem cetateni din ei, sa le expicam cum sint tinuti needucati, dependenti de Stat, Partid, Comandanti, de Baronii buni care ne da - ca nu va pica rangul ! La fotbal trebuie sa scrieti, dati o fituica prin orasele, cu fotbal, sport, anunturi si pe linga faceti educatie, bagati acolo fitile. Intrati in „procesul etapei“, „coboriti in jos“ ! Deci altii poate, poate este dusmani, au strategii, stiu ca 80% inteleg greu si trebuie „ajutati“, iar voi scrieti fara rost pentru cei 20% care oricum stiu tot ! ------------------------------------------------------------------ Doamna Carmen, vrem Stadion fara pista. Domnu Primar, Rapid e un Brand, va rugam sa va implicati. Pancu, D Niciolae, toti talibanii e gata de start. Pai ce sa faca altceva ? Domnu Dusa, daca nu ordonati va ... – saracu, singura lui actiune militara a fost cind a *** – saracu, ca sa scape de nebun, si-a scos pantoful si a aruncat dupa el dar tot degeaba -, saracu, uite asa a reinfiintat echipa ministeriala. „Proiectul“ - ca in 1947 – a adunat toti somerii tinuti alfabeti de CSA: tovdomnul Comandant stie ce face, domnu comandant a facut pina acuma tot ce-a spus, nu ne intereseaza ce zice altii, … dar o mie de vitaminizati care n-au de lucru asista la antrenamente si face coregrafie ! Doamna Olguta – minca-v... - ne va mari salariile, s-a tinut de promisiune si ne-a facut Stadion – invidiosii vor sa ni-l darime dar doamna Olguta – minca-v... - nu se lasa LUPTA PENTRU NOI. ----------------------------------- Maria, cind oamenii incep sa fie intrebati, cind li se cere sa contribuie cu ceva, devin cetateni, incep sa guverneze. Lasa-i prosti, lasa-i sa ceara, ca le mai aruncam cite un os. Multi primari nici nu-si dau seama cit rau fac cetatenilor. Ii mentin dependenti de Stat si de stat si facut coregrafii, de vitamine, de politic, de Baroni, … Fratilor, ne intoarcem in 1947, in sport se vede cel mai clar, iar voi filozofati ca prostii in loc sa scrieti despre sport, sa bagati acolo si voi pastile, sa va implicati si voi. Pai Ciobanul, pai noi, ca Noica, ca Papupiedici, ca noi nu stim, … Ce ba prostilor, Primarii sint fotbalisti ? Firea e fotbalista ? E strategie clara. Pescari, prind prosti si ii tin prosti. Voi aveti o strategie ? Chiar treaba cu Rapidul este extrem de periculoasa. Citiva oameni au avut initiative, unii erau rapidisti, altii afaceristi, dar uite ca DOAR domnu primar, doar psd -u, - vad ca unii il scot rapidist pina si pe secretarul general al PCR azi DrAgneea el insusi -, hai Daddy, va rugam frumos, ori: doamna Gabi da si la noi ceva ca Copos, ca Binomu, …, ori, aveti la alegere: da fa ca nu dai de la tine, ***, …, sa-ti traiasca … ce fata frumoasa ai … cum, e baiat … ce bine iti sta in roz si cum luptai cu doamna Carmen cu balena albastra … ----------------------------------------- PS, Ba, am o idee pentru aia care nu vrea sa scrie aici, vindeti o carte alaturi de o sticla de vin negru care face bine femeilor si o banda tricolora, da cu sclipici, ca unele nu vor sa faca nimic pe lumina deplina. Cred ca banda le face mai mult bine decit singele lu Dracula baut de barbati. Contribuiti si voi cu ceva la parodia asta cu primarii cu banda tricolora.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează