Traian Ungureanu

Scrie simplu și atrăgător, are prospețime. Când iubești fotbalul, totul devine ușor. Nu poți să nu iubești fotbalul dacă trăiești la Londra

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Traian Ungureanu
Calomnii publice

De cînd sportul e un fel de a repeta antrenamente fără public în condiții de competiție, am înțeles ceva esențial. Mai întâi, cum arată manevrele cu muniție de război și, apoi, ce caută publicul pe stadion. Prima parte seamănă cu […]

...

Zaha la maturitate

Aripa lui Crystal Palace nu va mai rămâne mult alături de trup. Cel mai talentat jucător fidel unei echipe mici a declarat deschis că a venit clipa să câștige „ceva mare, de povestit copiilor și nepoților”. Asta spune că Zaha […]

...

Nașterea unică și renașterea imposibilă a Misteriosului Gareth Bale

Ambele persoane poartă același nume: Gareth Bale. După șapte sezoane la Real, Bale s-a întors la Tottenham și face bine un singur lucru: dispare.

Misterul e amplificat de câteva fapte certe: Bale nu a uitat să joace fotbal, are doar […]

...

Covidiada de la Tokyo

O făcătură festivă. Un show comercial care își ruinează gazdele și îngrașă CIO. De fapt, cea mai mare parte a lumii e, demult, indiferentă. Sporturi uitate sau invizibile apar scurt pe scenă și produc eroi de o zi. Țările mici […]

...

Bye-bye, Girls!

Vă bate gândul să o lăsați baltă? Nu vă grăbiți! Cu o singură declarație, vă puteți relansa! Gloria e la un pas! Vă așteaptă tiluri și recorduri naționale, continentale, mondiale și olimpice. Tot ce aveți de făcut e să vă […]

...

Bye-bye, Girls!

Sunteți un alergător, rugbyst sau halterofil tânăr și fără rezultate?

Permalink to Bye-bye, Girls!
vineri, 5 februarie 2021, 9:55

Vă bate gândul să o lăsați baltă? Nu vă grăbiți! Cu o singură declarație, vă puteți relansa! Gloria e la un pas! Vă așteaptă tiluri și recorduri naționale, continentale, mondiale și olimpice. Tot ce aveți de făcut e să vă declarați femeie. Și gata!

Sunteți sportivă cu drept de participare în sportul feminin. Atâta doar: va trebui să arborați pe echipament o mică emblemă LGBTQ și să povestiți unei prese leșinate de admirație cum ați reușit să evadați din capcana propriei oprimări hormonale. Veți fi, astfel, nu numai în plină legalitate, ci și în avangarda progresului moral.

Un Ordin Executiv semnat de președintele Biden încă din prima zi de lucru decide că școlile de stat trebuie să permită oricărei persoane transgender să facă sport în echipe feminine. În caz contrar, școala pierde finanțarea. Cu o singură și luminoasă lovitură de condei, Biden și asociații lui progresiști au pus capăt sportului feminin. Adio! Tinere rugbyste cu masă musculară triplă, atlete bărboase cu capacitate pulmonară dublă și alte întruchipări ale noii Biden-feminități vor rupe oasele și cifrele adversarelor și recordurilor.

Vă numiți Allyson Felix, sunteți cea mai medaliată sprinteră a lumii și ați adunat mai multe titluri decât Usain Bolt? Sorry! Cu 49,26 secunde pe 400 m sunteți penibilă. 300 de juniori din colegiile americane aleargă mai repede. În noua lume creată de Ordinul Biden, Allyson e cel mai rapid dintre melci.

Veți spune: va rămâne o aberație americană. Cu tot respectul, nu știți pe ce lume nouă trăiți. Și vă opuneți progresului. Cât va trece oare până când lumina care a răsărit la Vest va cuprinde întreaga lume? Sau vă închipuiți cumva că lobby-ul de stat progresist american nu va ajuta CIO să vadă lumina? Cel mai cu cap ar fi să vă controlați identitatea. Toate medaliile sunt pe masă. Orice soldat poartă în raniță identitatea de Mareșală. Bye, bye, Girls!

Comentarii (29)Adaugă comentariu

Ilie (8 comentarii)  •  5 februarie 2021, 10:15

O să înceapă și la noi Cioloș MISA și ai lui! Însă cred că, dacă continuați cu articole de genul acesta, nu veți mai avea unde scrie. Totuși, de dragul nediscriminării, mi se pare normal să nu mai fie sportul împărțit în feminin și masculin, sau juniori și seniori. Doar ca să fie mulțumite feministele. Păcat că gsp.ro va trebui să renunțe la peste 50% din articole, alea cu femei dezbrăcate. O să moară de ciudă prietena lui nea Ovidiu, marea intelectuală, Anamaria Prodan.

groparulclown (7 comentarii)  •  5 februarie 2021, 10:44

Cu respect, ***. Rau de tot. Greu de gasit atata frustrare. 3 Noiembrie a fost o zi neagra pentru dumneavostra. Nu stiu de ce ati ales Londra? O tara musulmana sau euro-asiatica ar fi fost mult mai pe gustul dumneavoastra.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Racul (9 comentarii)  •  5 februarie 2021, 10:50

Bravo TRU! (cica e prea scurt comentariul :-) )

alex (1 comentarii)  •  5 februarie 2021, 10:58

xenofurtuna in mintea unui expat ce nu mai are treaba cu romania oricum, dar urla avertizari si lectii cu condeiul unui comediant ratat.

Umila generatie (22 comentarii)  •  5 februarie 2021, 11:15

Superb editorial, scris de singura persoana din aceasta pseudo-publicatie care spune lucrurilor pe nume. Am avut cazul Caster Semenya, care contraataca intr-un interviu: “Am testosteronul ridicat? Si ce daca???” Apoi, un anume Conchita Wurstel a castigat parodia politica muzicala, numita “Eurovision”. Recent, noul presedinte american a semnat clauza natiunii celei mai favorizate. Nu discriminati, transgenderii! Vremurile actuale imi evoca filosofia populara impartita copiilor sai de Mache Puzderie din “Crucea de piatra”: “Ce v-asteapta, nenorocitilor!”

victor L (28 comentarii)  •  5 februarie 2021, 11:23

Uneori, cind Putin spune ca democratia occidentala e o prostie, are si ceva adevar in spusele sale. @ alex, vezi ca exista farmacii deschise nonstop.

‘BGM’ (19 comentarii)  •  5 februarie 2021, 11:52

Nu, nu e de la "Black Girls Matter"! ...e de la "Black Gays Matter"! Ce văd eu din-ce-în-ce mai clar e că Jandarmul Lumii, "marea Democrație", modelul tutulor (că VOR, sau că NU VOR...) se îndreaptă cu pași mari către un război civil. Combinația între numărul imens de arme personale (progresiștii lui Soros, CNN, argatul Bideu, își fac iluzii că le vor interzice sau limita, vre-odată... primii care se vor împotrivi vor fi B***M. și organizațiile similare, plus traficanții de droguri cu bandele lor care stăpînesc cartierele periferice și care majoritatea au piei diferite de ale noastre), interese materiale exacerbate, diferențele rasiale, etnice și religioase, haosul caracteristic unei societăți apărute prin continuă imigrare legală sau ilegală, plus măsurile de genul acesta luate peste capul populației de Bideu sau de Khamala - urmașa lui imediată, prin înlocuire - a dus deja la ceea ce Lenin numea "contradicții antagoniste" fără rezolvare, ce vor exploda curând pe o suprafață imensă : 9 milioane de kmp + încă 10 milioane ai Canadei (că nu crede nimeni că Canada e un stat suveran, și că nu e conectat total la vecinul de la sud). Trump s-a temut să meargă pînă la capăt dacă n-a fost sprijinit de cercul lui apropiat, a cedat asemănător cu lașul Maniu în 1928, care a trădat cauza celor 10000 de țărani ardeleni care au pornit, de pe același câmp fost al unirii de la 1918, "Marșul asupra Bucureștilor" pentru dezunire. Revoluția bolșevică generalizată visată de Lenin în ultimii săi ani va prinde viață chiar în fieful capitalismului, dar rezultatele vor fi total deosebite de ceea ce spera el.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Paul (1 comentarii)  •  5 februarie 2021, 12:49

Articolul unui frustrat ancorat in ideologia europeană estica.

leonte (1 comentarii)  •  5 februarie 2021, 12:49

Mi-e imposibil să înțeleg de ce păstrați acest comentator ridicol: extremist, cu păreri nu doar controversate, dar lugubre uneori, un exaltat care se mai și consideră, în mod rizibil, intelectual de dreapta, un individ care vă aduce de multe ori în zona aceea oribilă pe care o ocupă tot mai apăsat AUR. Domnule Tolontan, vă apreciez ca jurnalist, cred că vă apreciez și valorile, cel puțin unele dintre cele pentru care militați public, așa că mi-e foarte greu să accept un asemenea conservatorism absurd în publicația pe care se presupune că o coordonați. Nu e vorba aici despre dreptul la opinie, ci despre o asumare a opiniei de către o publicație.

MZM (23 comentarii)  •  5 februarie 2021, 13:00

Toata stima, domnule Ungureanu, pentru luciditatea cu care vorbiti despre aceasta... pandemie care se cheamă LGBTQ, despre abuzul „corectitudinii politice”, precept care s-a transformat in opusul sau!

gigi carabina (1 comentarii)  •  5 februarie 2021, 13:08

Ok, inteleg mesajul, si adanc ingropat e un punct unde putem fi de acord. Facem abstractie de Biden si de sport pentru o secunda. Ce nu inteleg este asta: "și să povestiți unei prese leșinate de admirație cum ați reușit să evadați din capcana propriei oprimări hormonale". Chiar nu poti sa intelegi ca sunt oameni care chiar au problemele astea? Deci ne ceri empatie pentru unii care nu vor mai putea alerga pentru medalii, dar nu pentru unii in ghetele carora nu ai umblat o zi. Ne intoarcem la sport. Din toate problemele pe care le are sportul profesionist astazi, asta e cea mai mare amenintare? Serios?! Nu pervertirea lui sub imperiul finantelor, nu tot ce isi baga TOTI in organism din momentul in care intra pe taramul profesionist. Nu, asta era. In plus, in afara de Semenyia si Mouncey (handbal, Australia), cate astfel de situatii au aparut pana acum. Hai sa vorbim intr-un an, sa vedem cate vor fi. Si apoi sa vorbim in 5. In afara de a semana panica, folosind teme false (cum sunt si altele in jurul acestor oameni), care era scopul articolului. Revenind, se poate face si argumentul invers, de ce ii pui in sporturile masculine? Hai sa facem o dezbatere serioasa si sa vedem daca masculin, feminin are sens. Si daca da, haide sa admitem ca scara e fluida (stii, natura are prostul obicei sa functioneze in domeniu continuu, creierele noastre se simt in schimb mai comfortabil cand pun lucrurile in categorii), si pornind de aici, sa zicem: vrem sport in 2 categorii (pentru ca asa ne e comod)? Ok, atunci haide sa ne uitam la mai multi parametri (hormonali, genetici etc) si apoi sa stabilim care e pragul (threshold) de la care zicem: X intra la masculin si Y la feminin. Nu de alta, dar au trecut vreo cateva mii de ani de stiinta peste noi si poate reusim sa evoluam de la nivelul "huo ala pentru ca esti altfel decat noi si nu vrem sa te primim in clubul nostru pur". Iar noua, restului, as vrea ca inainte sa spunem excelent sau mizerabil la o parere, sa citim atent, sa luam 5 minute in care sa trecem o parere din asta prin filtrul personal (dincolo de prima reactie) si sa ne gandim si de ce simtim intr-un fel sau altul. Cu respect, va doresc o zi buna!

Octavian (2 comentarii)  •  5 februarie 2021, 14:23

Ft bun articolul. Femeile vor "egalitate", o vor avea intru-un fel in care nu si-au imaginat. Chestiile de genul asta se intampla de mult, dar acum lucrurile vor fii si mai evidente. Barbatii vor deveni cei mai buni si in sporturile feminine. Ridicol ce se intampla.

Kendo (3 comentarii)  •  5 februarie 2021, 15:56

Ba, ma lasi? Nici mie nu mi se pare normal ca un transgender cu testosteronul cat China sa concureze in aceeasi competitie cu niste fete. Dar articole din astea alarmiste sunt jalnice rau de tot. Indivizi din astia speriati de bombe, cu scrieri din astea penibile, in care arata ca stiu eu ce va aduce viitorul, fac mai mult rau decat bine ideii de echilibru. Mi-e sila de PC-ul dus la extrem si de ideea diversitatii cu orice pret, dar eu cred ca e loc pentru toata lumea sub soare si aiureli de genul articolului astuia sunt la fel de aberante ca ideea ca Biden si progresistii au pus capat sportului feminin... Sunt curios Serena Williams la ce ar fi incadrata, la cati hormoni a bagat in ea.

Gerula (7 comentarii)  •  5 februarie 2021, 16:03

Eu cred ca exagerati. Faptul ca scolile de stat din USA vor avea transgenders in echipele de sport nu inseamna ca acestia vor fi si acceptati in competitiile oficiale gen campionate nationale sau olimpiada unde sunt reguli specifice guvernate de forurile respectivelor competitii. Ordinul asta nu face decat sa le garanteze celor transgender sa poata sa faca sport impreuna cu cei cu care se aseamana. Ceea ce mi se pare de bun simt, nu poti sa ii excluzi social din moment ce schimbarea de sex este legala. Doi la mana, ma intreb cam cati transgenders minori sunt in scolile de stat americane, cati baieti decid sa se imbrace si comporte precum fetele, avand eventual intentia unei schimbari de sex dupa majorat. Iar la transgenders nu intra si homosexualii care pot concura fara probleme in grupele lor de gen. Si nu in ultimul rand, nu am auzit de barbati ce vor sa devina femeie dar isi cultiva in continuare muschii si umbla nebarbieriti. :)

Ilie (8 comentarii)  •  5 februarie 2021, 16:51

Foarte mulți viitori campioane la comentarii. Surprinzător!!!

cristian007 (1 comentarii)  •  5 februarie 2021, 17:23

Cand o sa intelegi ca la americani promisunile electorale sunt aproape un contract, nu merge cu promisiuni nerespectate stil 8 spitale si sute de kilometrii de autostrada si peste 4 ani tot tu sa castigi alegerile. Tot ce face Biden acum era scris in programul electoral, iar 80 milioane de americani(cel mai mult in istorie) au votat pentru stiind ca acele lucruri se vor intampla. Cat despre sport .... cui ii pasa cine castiga (vezi dopaj, etc)..important e sa fie spectacol.

Iou (1 comentarii)  •  5 februarie 2021, 18:00

Articol din seria "de autor", un autor care nu realizează ridicolul în care se afundă și nici faptul că, prin opiniile sale anti-europene, radical extremiste, intolerante, pro-separatism, se aliază cu niște figuri jalnice ale politicii mondiale de azi (nu-i mai numesc, unul dintre ei, de peste ocean, tocmai ce a ajuns la coșul de gunoi al istoriei, mai sunt câțiva nostalgici naționaliști verzi și prin Europa). Dar, cum zicea cineva pe aici, AUR-ul îl așteaptă pe dl. TRU cu brațele deschise.

Sorin (5 comentarii)  •  5 februarie 2021, 20:04

Bravo domnule, si asta nu este tot. Să vedeți perversii cum or să vrea să intre in vestiarele fetelor... atunci sa il vedem pe *** de la casa albă cum justifică... Bravo pentru articol.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Xman (1 comentarii)  •  5 februarie 2021, 20:16

Îmbătrânești urat "brexiteruleeee. .Fixist,arogant, intolerant lovit la scufița, condeierul de pe Tamisa,eructează idei bine ancorate pe Dâmbovița cea murdar curgătoare...O sugestie,lasa'te de rumegat idei nepotrivite cu spiritul vremii,și arde'o la ruși,coreeni de nord sau China, acolo e societatea care ți se potrivește,autosuficientule...

Malik (1 comentarii)  •  5 februarie 2021, 20:17

@Iou,care ar fi acele valori pro-Europene,incrucisarea rasei Europene cu cea africana ?Daca vreti multicultura,dc nu va mutati voi in apefrica?Lasati-ne fratilor pe noi astia care vrem sa stam separat,nu va obliga nimeni sa stati aici,lasati-ne sa fim Romani,sa fim Europeni.

GopoSapiens (1 comentarii)  •  5 februarie 2021, 20:56

Trăiănuco, draga me', zici tu că un abțibild cu curcubeu lipit pe tricou e suficient pentru a schimba vestiaru'? Ia-ncearcă! Și scrie 'cilea-șa despre 'xperiență, că-s curios. Sau nu-ncerca, da' atunci odihnește-ți deștele olecuță, nu mai le pune la scris prostii cu tastatura.

In trecere (4 comentarii)  •  5 februarie 2021, 21:04

După cum se vede, roboțeii rezistenți progresiști, programați pentru comentarii, își fac datoria conform liniilor de program care le-au fost implementate. Ei nu-și prezintă propriile opinii referitoare la subiect, nu dispun de așa ceva, și chiar dacă ar avea vreo scânteie de inteligență proprie, e greu pentru ei să contrazică evidența (deși sunt și din ăștia). Și atunci fac doar ceea ce pot, adică denigrează autorul folosind aceleași șabloane de net pe care le au toți în dotare. Domnule TRU, eu mă bucur scrieți și mai ales că publicați ceea ce gândiți despre experimentele doctrinare globale, conștient fiind de faptul că sunteți pe contracurent cu majoritatea celor ce se exprimă public în aceste zile. În acest fel vă expuneți pericolului de a fi deposedat de această posibilitate de a vă face auzit, pentru că progresiștii lucrează după o formulă veche de când s-a inventat prima dictatură: dacă nu ești cu noi, atunci mucles!

axel (3 comentarii)  •  6 februarie 2021, 0:16

Intoleranta provocata agresiv de toleranti. Toleranti doar cu cei ce au fix aceeasi parere cu ei. Niste nonsensuri la care adera pentru ca le sunt.

Felix (2 comentarii)  •  6 februarie 2021, 0:24

Respect. Și mie mi-a respins inițial comentariul pe motiv ca ar fi fost prea scurt, dar uneori un cuvânt poate cuprinde tot ce am avut de spus.

corneliu (11 comentarii)  •  6 februarie 2021, 0:34

La tenis premiile sunt egale la turneele unde se dispută în același timp competiții masculine și feminine. Asta pentru a evita discriminarea, deși la masculin se joacă 3 din 5, iar spectatorii preferă meciurile jucate de bărbați. Dacă tot vor să fie egalitate de gen, cel mai bine ar fi să se joace o singură competiție la care să participe și femeile și bărbații. Ce frumos ar fi in meci Konta-Nadal! PS- Mulțumesc mult pentru articol.

liviu (1 comentarii)  •  6 februarie 2021, 3:57

Sper sa n-ai dreptate. Lumea occidentala inca functioneaza dupa regula bunului simt. Fata de Romania ''totul'' inca nu este posibil.

scoby57 (1 comentarii)  •  6 februarie 2021, 8:15

Un articol jalnic al unui pseudo jurnalist!

StefanV (1 comentarii)  •  8 februarie 2021, 13:03

@GigiCarabina Imi place cum il huiduiesti tu pe ala care gandeste altfel decat tine.... :) Nici nu mai conteaza ca are niste argumente de partea lui

RR (1 comentarii)  •  10 februarie 2021, 11:05

Stimate Domnule Ungureanu, Lasand la o parte politica, trebuie menționat ca Allyson Felix este căsătorită cu Kenneth Ferguson, atlet american cu care are împreuna o fetița de doi ani, venită pe lume prematur la doar 32 de săptămâni. La 10 luni după nașterea prin cezariana a reușit sa bată recordul lui Bolt. Asocierea numelui ei cu politica transgender a lui Biden mi se pare tendențioasă și lipsită de fair-play. Cu stima

Comentează