Iubește-ți egalul, urăște egalurile!
Arsenal își caută, în continuare, identitatea. Pepe nu e de acord și arată cum poți lovi clubul care a plătit 70 de milioane de lire pentru tine. Un roșu stupid nu e la îndemâna oricui. Tottenham e gata pentru orice […]
Arsenal își caută, în continuare, identitatea. Pepe nu e de acord și arată cum poți lovi clubul care a plătit 70 de milioane de lire pentru tine. Un roșu stupid nu e la îndemâna oricui. Tottenham e gata pentru orice rezultat pozitiv dacă asta dă liber resentimentelor lui Mourinho. City a aflat-o, dar nu poate juca în fiecare etapă cu Tottenham. În aceste condiții, Liverpool pare să arate dantura de oțel cu care va înhăța iar titlul. De data asta, cu jumătate de echipă.
Aici e prima problemă, Premier League care iese din anecdotă. Klopp pierde jucători ca la Mărășești și asta l-a făcut să vorbească neobișnuit de dur/amar: dacă jucăm mai departe la prânz în fiecare miercuri și sâmbătă, rămânem cu copiii. Dar știu că vouă, Sky și BT, nu vă pasă. O să ne terminați. Cu ce să fac rotație în lot? Cu minori? Dominația televiziunii a devenit dictatură și are, acum, un aliat de nădejde: Covid FC. Aici e a doua mare problemă de fond. Fotbalul se joacă, dar se desparte de el însuși. Fără spectatori, toate meciurile sunt la fel și fiecare meci seamănă cu copia lui piratată într-un format rudimentar.
Daniel Levy, președinte la Tottenham, a făcut socoteala: pierderi de 64 de milioane până pe 30 iunie. Comparat cu: 68 de milioane profit în cele 12 luni anterioare. Totul, după o investiție de 1,2 miliarde într-un stadion nou. De acord, Levy socotește bani. Dar tot Levy jură că poate aduce spectatori în condiții de siguranță totală pe stadion. Peste toate calculele și contabilitățile, fotbalul jucat în popicării gigantice fără spectatori se degradează. Își pierde inima. Pare prea puțin important. Lumea are alte probleme, nu-i așa? Așa e, dar una din probleme e asuprirea prin singurătate. Oamenii au nevoie de fotbal pentru că vor să fie împreună și să verifice astfel că nu trăiesc pentru a număra ore, zile și luni identice.
În fotbal, lumea își iubește aproapele, adică egalul, dar urăște egalurile.
TRU (Londra)