Traian Ungureanu

Scrie simplu și atrăgător, are prospețime. Când iubești fotbalul, totul devine ușor. Nu poți să nu iubești fotbalul dacă trăiești la Londra

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Traian Ungureanu
Un car de vise

Însă rostul și învățămintele acestei întâlniri nu au legătură cu istoria fotbalului. Nu adaugă mare lucru la ea și nu stabilesc vreo ierarhie. Boca-River se joacă sub un pretext sportiv, dar face serviciul de piscină sau confluență sau deltă mitologică. […]

...

Viitorul la Liverpool

Execuția lui Jurgen Klopp nu mai e o fantezie absurdă. După a șasea înfrângere consecutivă acasă, Liverpool e echipa de bătut dacă vrei să nu retrogradezi. Fulham a luat ușor trei puncte pe Anfield, într-un meci în care Liverpool merita […]

...

Calomnii publice

De cînd sportul e un fel de a repeta antrenamente fără public în condiții de competiție, am înțeles ceva esențial. Mai întâi, cum arată manevrele cu muniție de război și, apoi, ce caută publicul pe stadion. Prima parte seamănă cu […]

...

Zaha la maturitate

Aripa lui Crystal Palace nu va mai rămâne mult alături de trup. Cel mai talentat jucător fidel unei echipe mici a declarat deschis că a venit clipa să câștige „ceva mare, de povestit copiilor și nepoților”. Asta spune că Zaha […]

...

Nașterea unică și renașterea imposibilă a Misteriosului Gareth Bale

Ambele persoane poartă același nume: Gareth Bale. După șapte sezoane la Real, Bale s-a întors la Tottenham și face bine un singur lucru: dispare.

Misterul e amplificat de câteva fapte certe: Bale nu a uitat să joace fotbal, are doar […]

...

Livarpool

Dacă a ajuns un joc de noroc și, mai ales, de nenoroc, fotbalul trebuie să fie recunoscător științei aplicate

Permalink to Livarpool
joi, 22 octombrie 2020, 10:37

Justiția video măsoară centimetrii penali ai cotului sau călcâiului care formează un offside și invalidează un gol, dar suferă de o imprecizie gravă în rest. Suma preciziilor și orbirilor prezidate de VAR a devenit noul stăpân al jocului, al titlurilor și al retrogradărilor.

Iar recursul video nu are recurs, căci bunul simț a fost declarat nul și inutilizabil. Un meci viciat științific poate produce o perturbare prea mare pentru victime, chiar când echipa sacrificată începe meciul sub numele Liverpool. Sâmbătă după-amiază, Everton-Liverpool a promovat spre calitatea de dramă absurdă. La sfârșit, după microscopii și orbiri repetate ale zeului VAR, prea multe erau decise strâmb și prea devreme. Într-o oră și jumătate de abuz video, Liverpool a pierdut tot ce nu era în joc și încă mai mult. În minutul 6, Virgil van Dijk a fost trimis pe masa de operație de o intrare ininteligibilă a lui Jordan Pickford. VAR n-a văzut nimic. Nici penalty, nici roșu pentru făptaș.

După două zile, Colegiul Arbitrilor a explicat că, la faza cu pricina, VAR se ocupa de un offside potențial. Nu de un fault brutal. Fără antiaeriană, Liverpoool a primit două goluri pe sus, iar Jurgen Klopp a cerut lista cu „centrali” transferabili. Van Dijk a pierdut sezonul și soluțiile sunt fie Ben White de la Brighton (ipotetic), fie și mai mult atac (obligatoriu). În ultimele secunde ale lui 90 plus infinit, Henderson a încris și Liverpool a crezut că poate pleca de pe Goodison Park fără titlu, dar cu 3 puncte. VAR a anulat prompt golul, pe baza unor linii care arătau că nu Mane, ci arbitrii video au fost în offside. După meci, un val de tweet-uri ostile trimis spre Pickford a declanșat o anchetă a poliției.

Merseyside Derby a fost o partidă de poker trucată sub atentă supraveghere electronică. Liverpool a ieșit din teren cu un nume nou. Livarpool – echipa care a pierdut, prin decret video, sezonul, titlul și o parte din viitor.

Comentarii (10)Adaugă comentariu

Carol_K (11 comentarii)  •  22 octombrie 2020, 11:03

Speriati ca si in acest an Liverpool va "inchide" repede lupta pentru titlu, automat si vanzarile de publicitate vor scadea drastic, diriguitorii au hotarat sa-i vaneze inca de la inceput, sa fie siguri. Deciziile cu Everton n-au fost o intamplare.

Rocco Singredi (2 comentarii)  •  22 octombrie 2020, 23:33

Îți dai seama că e o conspirație contra lui Liverpool. După vreo 43 de decizii VAR în favoare. Clar nu a fost o întâmplare. Au montat *** ăia unde 5g în minge.

Ion (1 comentarii)  •  22 octombrie 2020, 23:39

Da la 2-7 cu Villa cine i-ar vânat?

Chaplin (1 comentarii)  •  23 octombrie 2020, 6:07

@Ion: eu! Iar când nu am fost atent, un unchi de’ai mei.

Ian Rush (1 comentarii)  •  23 octombrie 2020, 9:14

@Rocco : Scriem sa ne aflam in treaba, nu ? Da un exemplu din cele 43 de decizii VAR in favoarea lui Liverpool. Unul. Multumesc. VAR ca sistem e ok. Din pacate cei care il opereaza sunt ... accesibili. Si idiotul de Coote a dovedit-o cand a trecut la centru si a facut varza un meci si din postura de central.

Umila parere (25 comentarii)  •  23 octombrie 2020, 12:15

Modificarile importante au dat nastere unor dezbateri furtunoase, conservatorii au protestat vehement, in stil Iron Lady: "Nu merge, omoara fotbalul!". Sistemul video corecteaza erorile, nu este musafirul neinvitat care ruineaza petrecerea. Alternativa folosirii arbitrilor de poarta s-a dovedit un adevarat faliment. VAR este introdus de putina vreme, polemicile vor disparea atunci cand fotbalistii il vor trata ca o parte integranta a jocului, asa cum se intampla in baschet sau rugby. "Imi pare regret" -vorba pralinei din "Crucea de piatra", de aceasta data opiniile noastre sunt diferite. S-auzim de bine!

Rocco Singredi (2 comentarii)  •  23 octombrie 2020, 12:16

@Ian Rush https://www.express.co.uk/sport/football/1082521/Liverpool-West-Ham-Premier-League-Sadio-Mane-goal-VAR-news Dar e ok, așa e când ești fan Liverpool. Nici Heysel nu s-a intamplat. Am visat-o noi.

Red Fan (16 comentarii)  •  25 octombrie 2020, 20:54

Sa nu exageram ... titlul nu e inca pierdut ! In momentul de fata nicio echipa nu joaca cu adevarat excelent ! YNWA !

Alex94 (2 comentarii)  •  26 octombrie 2020, 17:03

@Rocco Singredi Tu vorbesti despre "N" greseli in favoare lui Liverpool de cand a fost introdus sistemul VAR, dar mai apoi pui un link cu o faza care a avut loc in sezonul 2018-2019 cand VAR-ul nu era inca introdus.

Comentează