Traian Ungureanu

Scrie simplu și atrăgător, are prospețime. Când iubești fotbalul, totul devine ușor. Nu poți să nu iubești fotbalul dacă trăiești la Londra

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Traian Ungureanu
Titular

Fotbalul folosește o minge și are un sistem de notație a scorului doar pentru cei ce n-au argumente. În rest, fotbalul e un joc hotărât de întâlnirea capacității lui Maradona cu zarul aruncat din cer. Cine e fan Liverpool are […]

...

Bonuri de masă pentru Calul Alb

În lipsa dozei zilnice de transfer în afara lumii pe care o asigură fotbalul viu, vom ajunge să pricepem, treptat, ce a făcut acest joc din mințile și sufletele noastre. Va fi mai bine? Nu, pentru că avem nevoie de […]

...

Mexic ’70, rejucat

În șase seri consecutive prelungite până în zori, televiziunea braziliană a făcut un serviciu enorm fotbalului. Brazilienii au petrecut Madrugada cu Șeherezada. Cele 6 meciuri fabuloase care au adus titlul mondial în 1970 au fost reluate și comentate copios. Superstar: […]

...

Djoko Haram și Safin Anti-Vaccin

Norocul nostru stă în mințile lucide ale superdizidenților. Super, pentru că meritele incontestabile ale dizidenților de rând s-au adunat în condiții favorabile. Pentru un Soljenițîn, Saharov, Cornea sau Havel era ușor. Dușmanul era la vedere. Pe când un Novak Djokovici […]

...

Black Cat prescurtat

Din 1950, până la moarte, în 2000, blestematul Barbosa a purtat cu el vina pentru tragedia Brazilei, în finala de pe Maracana. Peter Phillip Bonetti și-a început pedeapsa în 1970. Tăcutul, modestul și mereu subestimatul Bonetti a plecat dintre noi, […]

...

Djoko Haram și Safin Anti-Vaccin

Imposibil să vă scape: la un moment dat va ploua. Iar asta va dovedi, o dată în plus, că EI controlează tot! Care EI? EI și mai mult nu se poate spune în gura mare, înainte să vă vină EI de hac.

Permalink to Djoko Haram și Safin Anti-Vaccin
miercuri, 22 aprilie 2020, 10:10

Norocul nostru stă în mințile lucide ale superdizidenților. Super, pentru că meritele incontestabile ale dizidenților de rând s-au adunat în condiții favorabile.

Pentru un Soljenițîn, Saharov, Cornea sau Havel era ușor. Dușmanul era la vedere.

Pe când un Novak Djokovici sau un Marat Safin se bat cu doi dușmani invizibili: conspirația LOR și naivitatea noastră. Norocul nostru e că sportivi, actori și alte celebrități de toate gramajele se păzesc și ne păzesc. Rezistența milionarilor are o mare calitate: e democratică. Djoko Haram și Safin Anti-Vaccin nu luptă cu nasul pe sus. Exemplul lor stă alături de faptele glorioase ale martirilor care omoară medici și apără poliomielita în Pakistan, Nigeria și Afganistan. Corona Liberation Front nu doarme. Încă un Grand Slam la cingătoare.

Până la urmă, ce avem de pierdut e neînsemnat față de ce câștigăm. Djoko a scăpat de gluten, Pakistanul de copii, iar noi de fereala care ne împiedica să arborăm magneți în casă și să ne rugăm la cristale. Pe când câștigul e enorm!

Priviți finala: Safin – Pasteur 6-0, 6-0! Sportivii, actorii și starurile ne luminează și ne îndrumă cât n-au reușit biblioteci una peste alta. Mai ales cele necitite. Medicina e o bagatelă trucată pentru că e o ramură a politicii, iar politica e o subramură a OCULTEI. Toate astea ne ușurează la minte mai ceva decât cântarul de pe care tocmai a coborât Tyson Fury. Lumea e simplă și lesne de explicat. EI ne duce cu preșul, dar nici noi nu suntem proști. EI ne îmbie cu 5G și vaccinuri, dar nici noi nu suntem papuași de cumpărat cu un ciob de oglindă.

De când au învățat să scrie pe twitter și să își vocalizeze selfie-urile, eroii noștri sportivi au demonstrat ce simplă e lumea și cât a greșit Creatorul întârziind apariția tenisului.

Prostia e plictisitoare, dar celebritatea o face frecventabilă. Uite, dragă, dacă și Novak a spus…!

Comentarii (44)Adaugă comentariu

Ilie (2 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 10:50

Ce prafuri iei?

Gabi (1 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 11:15

Fiecare persoana hotaraste ce face cu corpul sau asa ca daca o persoana nu vrea sa se vaccineze, e liber sa nu o faca si poate sa si declare acest lucru.

Groparulclown (6 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 11:34

@Gabi Nu e chiar asa. Ca faci ce vrei cu corpul tau e ok. Vrei sa mananci pana explodezi? Treaba ta. Nu vrei sa te vaccinezi? Treaba noastra. De ce? Daca prin ignoranta ta nu te-ai vaccinat si ai fost infectat cu un virus, o sa propagi virusul si la altii. Asa am scapat de unele boli in era moderna.

Tzierre Putzea (2 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 11:41

Gabi, fiecare persoana hotaraste ce face cu corpul sau cu conditia ca sa nu faca rau altor persoane! Nu crezi? Altfel, putea egoism si sociopatie!

MMBank (1 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 11:52

Destul de corect Gabi, doar ca prea simplificat; insa nimeni dintre cei care o declara nu o face neutru, ci pretind ca transmit din nemarginita lor intelepciune celor care nu sunt capabili sa vada adevarul; In plus, societatea e de asa natura ca suntem nevoiti sa convietuim, iar aroganta acestora ii imbolnaveste si pe ceilalti. Deci, inca o libertate prost inteleasa.

dan man (5 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 11:58

Gropare esti bata !!!

Vasile (1 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 12:17

De ce va este frica de virus daca sunteti vaccinati? :P

Dragos (2 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 12:49

Cine esti tu ma ungurene Sa iti dai cu parerea sau sa critici fiecare om se naste liber atata timp cat Nu incalca legea ramane liber sa decida pt El, nu iti place ocoleste-l si gata, in India si Sahara de west vaccinurile experimentale ale lui Bill Gates au paralizat 50000 de copii lucru demonstrat,sincer Nu stiu ce ai luat de ai scris un asemenea articol de frustrare si impotenta si amatorism.. Nu stiu cum va castigati banii in conditiile in care in Romania sunt o gramada de tineri talentati care ar scrie mult mai bine in locul tau.

QED (1 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 12:55

Ar fi minunat ca acest articol sa ajunga in presa din Serbia. Adica noi cititorii sa intrelegem ca organizatia terorista islamica Boko Haram este cam acelasi lucru cu Novak Djokovic ?!!? Adica daca cineva este vertical nu este sclav si are o opinie asa cum are Djokovic are deja eticheta de terorist ?!!? Se pregateste deja terenul pentru marea cipuire a populatiei cam acesta a fost mesajul subliminal al lui Djokovic iar un neica nimeni in drum sare in sus ca Djoko este un fel de Boko Haram ? Pai si Mircea Badea a spus-o foarte clar inca de acum o luna ca nu se injecteaza cum sa afectez eu pe cineva care este deja injectat se intreba realizatorul TV . Ar fi interesant daca te vor da in judecata atat Novak Djokovic cat si Marat Safin pe motiv de daune morale si vor cere asa hai sa zicem 20 de milioane de € cine vor fi ''baietii‘‘ care vor plati ?

Dragos (3 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 12:58

Gropare care treaba noastra cine esti ma tu... Tu esti ingnorantu nici Nu stii principiul vaccinarii documenteaza te inainte... Vaccinurile sunt te iti ofere imunitate la un virus... Asta inseamna c ao persoana vaccinata daca intra in contact cu virusul are aproape sanse nule Sa se inbolnaveasca.. Asta nu inseamna ca Nu o sa inhalezi virusul ci doar ca la tine nu actioneaza pt ca esti vaccinat asa ca cel care refuza vaccinu se pune in pericol pe El nu pe materiile cenusii si alese asa ca dumneata... Gandirea ta e o Gandire de turma fara aprofundare... Imi cer scuze daca prin comentariul meu am jignit Nu asta a fost intentia mea dar sunt aproape sigur ca autorul articolului era pe ceva sau mintea e corupta de vreo substanta

Tase Scatiu (2 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 13:04

Nu pot sa cred am lasat doua comentarii fara a folosi limbaj deosebit sau sa jignesc flagrant amandoua nu au fost postate, cenzura, manipulare pe fata

mg (22 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 13:11

..pentru că suntem în săptămâna luminată, să remarcăm faptul că, citită-ntr-o cheie metaforică, Biblia pare să fie confirmată de multe evenimente(mai mult sau mai puțin) contemporane. În cartea a doua(Exodul), Dumnezeu trimite asupra Egiptului 10 molime spre-al convinge pe faraon să-i elibereze, din sclavia de 400 de ani, pe evrei. Prefacerea apei în sânge, broaștele, păduchii, musca câinesacă, ciuma vitelor, vărsatul negru, piatra și focul, lăcustele și întunericul de 3 zile, își găsesc toate(cu puțină imaginație) corespondentul în realitatea trăită recent, sau nu demult. Chiar și ultima molimă ar putea fi privită ca un îndemn la vaccinarea copiilor, pentru că-n vremurile bibilice, se știe, doar copii evreilor au scăpat, ca urmare a "tratamentului" cu sânge de miel aplicat ușilor și ferestrelor.. Pănâ la urmă, Ramses al II-lea s-a dat pe brazdă. Aviz amatorilor.. :)

anarhist (1 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 13:59

Gropare, daca (teoretic!) tu te vaccinezi si eu nu, tie, care esti vaccinat, de ce ti-e frica? N-ai incredere in vaccin? Intreb pentru a ma dumiri ce logica utilizezi, nu pentru ca as fi partizan sau inamic al vaccinarii. E treaba mea daca ma vaccinez, nu trebuie sa-ti spun tie nici ca da, nici ca ba!

Alin (1 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 15:42

Vaccinează-te, TRU, și nu decide tu pentru toți. Despre efecte secundare ai auzit?

Groparulclown (6 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 16:24

@Dragos: nu am sa ma leg de caruta de greseli gramaticale. Nu vorbeam de mine ca persoana, ci vorbeam de societate in general. De varioala ati auzit? Prin vaccinare obligatorie a fost eradicata. Daca erau o caruta de oameni care ar fi zis ca nu terbuie ma intereseaza ce faci dumneata, si azi am fi avut morti din cauza variolei. Sunteti dragut sa ma asimilati unei turme. Uitati ca traim totusi in turme. Nu izolati unul de celalalt. Solitarii, calatoresc si raspandesc. @anarhist: logica mea nu e legata strict de persoana mea. Mie, daca sunt vaccinat nu mi-e frica. Dar imi place sa ma gandesc la societate si la omenire. O persoana care decide sa nu se vaccineze, o sa ia aceeasi hotarare pentru copii lui si astfel ii expune. Pentru un copil de 3,4, 5, 10 ani parintii iau hotararile.

motanul incaltat (13 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 16:55

Groparulclown: Vorbesti numai prostii fara nici o logica... Daca tu esti vaccinat---e alegerea ta--- cu ce te deranjeaza ca ceilanti nu sunt vaccinati??? Pt tine nu mai e pericol ca te-ai vaccinat. O sa-ti dau alt ex: in anumite magazine de specialitate in Vest este un produs care zice ca daca-l pui in benzina ii imbunatateste capacitatile... Am un BMW mai vechi... Mi-am intrebat mecanicul daca sa folosesc asa ceva. Mi-a zis sa-mi vad de treaba mea, sa schimb uleiul cind scrie in cartea masinii si sa pun benzina cu cifra octanica care scrie in cartea masinii si totul o sa fie ok...Si sa nu ma iau dupa toti prostii...

dan man (5 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 18:25

Gropare...esti vaimamata.

Groparulclown (6 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 18:44

@ motanul incaltat: te rog reciteste (sau pur si simplu citeste pentru prima oara) raspunsul dat mai sus utilizatorului @anarhist. Inca o data, nu e vorba de mine personal.

viorel (2 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 19:00

@Groparu Ce ma intriga pe mine la vaxxeri e faptul ca toti sunt preocupatii de altii, nu de ei. Daca ii intrebi pe aia altii nici ei nu se gandesc la ei insisi ci la altii. Asta e scuza tutoror vaxerilor, sa protejam pe altii.... Cei mai mari transmitatori de boli sunt tocmai cei vaccinati, ca deja sunt posesori ai virusului. Cand te vaccinezi cu buna stiinta permiti virusului sa intre in organismul tau.

A (1 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 19:32

prostanu de djoko a stat vreo doi ani cu durere la umar ca se face bine cu meditatii. s a operat pana la urma. nu va uitati in gura lui ca nu e foarte dotat la mansarda. e de ajuns sa ia malarie pe undeva la tropice si sa vezi ce o sa se mai vaccineze. oricum daca nu se vaccineaza nu o sa mai calatoreasca in lumea civilizata dupa cum se vede treaba

Cristi (5 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 20:25

'De ce ti-e frica de virus daca te-ai vaccinat?' Sa zicem ca Ion e vaccinat, iar Vasile si Dorel nu sunt. Virusul nu se prinde in prima faza de Ion (pentru ca e vaccinat), dar se prinde de Vasile (pentru ca nu e vaccinat). Apoi virusul ajunge si la Dorel (pentru ca nici el nu e vaccinat), dar in proces virusul sufera si niste mutatii aleatorii. Mutatiile astea schimba virusul si il fac sa fie rezistent la vaccin, iar acum il pot infecta pe Ion. Clar de ce e afectat si Ion daca Vasile si Dorel nu se vaccineaza? Si nu, nu este demonstrat ca vaccinurile lui Bill Gates au imbolnavit 50000 de copii. @Dragos, ne arati ceva surse?

Freddy RE (9 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 20:41

No problem, TRU, cand pierzi, nu stii ce castigi...

Radu (1 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 21:27

Din pacate, in ziua de azi strungarul, sportivul, orice individ fara BAC luat (nu avem pretentia de a avea o facultate) da "lectii" specialistilor din medicina, fizica, microbiologie, etc. Iar din ce am vazut in comentariile de pe net in cele 5 saptamani de carantina, nu exista indivizi mai "destepti" decat romanii! Ei le stiu pe toate in orice domeniu! Ce conteaza ca nu stiu sa scrie corect gramatical doua randuri? Ei stiu medicina, iti explica cum e cu tehnologia 5G, stiu geopolitica.... Halucinant ce indivizi pot sa existe in poporul asta!

gigi (1 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 23:22

Traiane, pentru salariu' ala, bre, scrii asemenea ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dragos (3 comentarii)  •  22 aprilie 2020, 23:41

https://www.hannenabintuherland.com/usa/bill-gates-vaccine-dictatorship-plan-messianic-complex-says-kennedy/ Christi poftim te rog doar baga pe Google Robert F. Kennedy vs Bill Gates Vaccine in India and Africa articolele sunt in engleza dar sunt sigur ca Nu e nici o problema.. Si da.. Este vorba de nepotul lui Kennedy fost presedinte USA deci nu e un neica nimeni plus ca este oficial confirmata de guvernele tarilor respective care au sistat vaccinarea... Alte detalii cu placere daca e nevoie.. despre Clownu textu a fost scris in graba iti garantez am avut 10 pe linie la limba Romana esti scrupulos in sensu de ati crea un avantaj si nu pt a fii etic si riguros toate astea nu vb in avantajul tau.. PS Nu sunt impotriva vaccinarii in principiu ci impotriva vaccinarii fara cap la gramada la ordin.. TOT TIMPUL tre sa ni se ofere o alegere!

xstelu (10 comentarii)  •  23 aprilie 2020, 0:17

@Ilie!Ce ma face sa cred ca ai castigat titlul de cel mai prost om al anului?!Mintosenia ta imbatosata ,stimabile!NB.D-ta "englezule"(TRU)de asta data ai nimerit-o binisor ,brexiterule!

xstelu (10 comentarii)  •  23 aprilie 2020, 0:20

@Dragos,scuza ma ca m am vrabit decernandu i lui Ilie premiul pe care tu il meriti cu siguranta!Roaga pe ilie sa ti l dea! Bolovane!

groparulclown (6 comentarii)  •  23 aprilie 2020, 0:27

@Dragos: si al doilea text a fost scris in graba? 10 pe linie? Pe linia de fund probabil. "in sensu de ati crea un avantaj si nu pt a fii etic". Nu vreau sa va insult, dar in momentul in care imi dati ca referinta pe Robert Kennedy Jr in vaccinuri e ca si cum l-ati (de data asta ati chiar se scrie legat) da pe Trump referinta in... orice.

Andrei (1 comentarii)  •  23 aprilie 2020, 2:34

Daca in tara noastra ar mai fi poliomelita, nu cred ca nimeni ar mai indrazni sa nu isi vaccineze copii. Cautati poze pe google fratilor, sa vedeti cum arata. Sau variola, ce nenorocire a mai fost si boala aia. Bolile astea au disparut datorita vaccinarii. Terminati cu prostiile, vaccinele astea au fost facute sa salveze vieti. Ai prefera sa iti moara copilul sau sa ramana cu sechele grave dupa o boala vaccinabila? Cum te-ai simti tu dupa aia? Te-ai mai simti destept?

lucifer (1 comentarii)  •  23 aprilie 2020, 4:29

Se vede ,ma refer la cel care a scris acest blog...ca e un comunist de tip N Korea ! Esti chiar penibil....Si cine esti tu sa-i judeci pe Safin si Joker ? Chiar penibil...Sper ca nu esti casatorit,ca nu imi imaginez ca o femeie sa stea cu un asa penibil in casa ! Daca ai casa...ca cine stie,poate esti un smeker care sta in garsoniera si aia inchiriata ! Sa stii si tu mascarici,ca inca nu s-a invetat nici un vaccin care sa rezolve un virus....Nici unul ! Doar eventual iti mai poate imbunatati sistemul imunitar ! Tu sigur ai nevoie,sa fii vaccinat zi de zi fiindca e clar ca esti virusat si la cap si de corona ! Nu sant deloc fan Joker....dar tot respectul pentru curajul lui ! Am devenit suporterul lui 100 % ! Inchei la fel cum am inceput....Esti penibil,deschide shaormarie,poate la aia te pricepi.....!

V (1 comentarii)  •  23 aprilie 2020, 6:32

Cam groteasca asocierea Djoko cu Boko (Haram). Metafore, metafore, dar sa nu o dam in penibil. @A: Pentru malarie nu exista vaccin inca, doar pastile anti pe termen scurt pe care nu le poti lua incontinuu (de exemplu daca locuiesti in zone tropicale, unde sunt de fapt majoritatea tarilor in dezvoltare). Deci, sunt de fapt pt privilegiatii care calatoresc in zonele respective si nu vor sa se imbolnaveasca. Dar Djoko poate sa prinda o febra galbena linistit, si nu il vad bine. Oricum, vorbind de bolile infectioase ale zonelor tropicale, incepeti sa va obisnuiti cu idea ca ne pasc si pe noi in curand, avand in vedere acceleratia incalzirii globale din ultimii ani.

Gabriel (1 comentarii)  •  23 aprilie 2020, 7:38

Draga TRU, eu nu-ti neg talentul tau scriitoricest/pamfletar, exista, e real. Ce nu inteleg eu este altceva; cand te gandesti sa abordezi subiecte delicate (cum e vaccinarea) de ce esti atat de radical? De ce il "ironizezi" (crezi tu!) pe Nole cu dealea gen boka haram? Pe Safin cu dealea gen "antivaccin"? Oamenii si-au spus o parere! Vino tu cu argumente, medicale/publicistice/chiar pamfletare care au ceva suport in realitate. BTW eu sunt adeptul vaccinarii, si idioti/idioate gen sotia lui Andi Moisescu pe care il cunesc personal si stiu ca este un baiat destept(absolvent de matematica) imi repugna. PS: si mai ales, incearca vorba lui Cristoiu sa mai iesi din "biserica adoratorilor lui Basescu". Pe cand un articol despre nenorocirile pe care le-a produs marinelul, articol asa polemic si pamfletar. Asta ca sa devi credibil?!

mg (22 comentarii)  •  23 aprilie 2020, 10:32

..mda, Bill Gates și gașca lui de băieți răi au fabricat Covid-19, Sars, Mers, Ebola..etc O fi responsabil și pentru HIV-SIDA, deși avea doar 5 anișori când a apărut boala? Tot el să fie vinovat și de Gripa Spaniolă de la începutul secolului trecut? Ca să nu mai vorbim de Variolă, Holeră sau de Ciuma Bubonică și surorile ei care au ras, în Evul Mediu și Antichitate, milioane de oameni. Ciuma-n 1995 și Holera-n 2015 au revenit, făcând zeci de mii de victime prin Asia, fiind alături de Ebola și Coronavirusuri un pericol major pentru umanitate. Despre asta a vorbit Bill Gates, în martie 2015, la celebrele conferințe TED. A apărut pe scenă cu un butoi de tablă, care reprezenta modelul american de pregătire cu provizii pentru un eventual război atomic. A proiectat mai întâi pe un ecran arhicunoscuta Ciupercă a exploziei nucleare și apoi imaginea unui Coronavirus, la fel de populară-n zilele noastre. Și omul a avertizat că pericolul vine de la a doua poză, pentru care nu suntem aproape de loc pregătiți. A mai spus că e mai periculos decât Ebola și a invitat guvernele și comunitatea științifică să se pună pe treabă. Prin intermediul fundației sale filantropice, a investit cam un sfert de miliard de coco' în acest demers și rezultatele încep să se vadă. Dar Djoko, Haram și Safin știu mai bine, iar facerea de bine..

Radu Martin (2 comentarii)  •  23 aprilie 2020, 10:44

Pentru toți cei pro vaccin. Un lucru scăpați din vedere. Dacă voi va vaccinați înseamnă că veți deveni imuni la boala. Atunci ce aveți cu cei nevaccinati ei i și asuma asta ce aveți cu ei vor împrăștia boala tot unora ca ei. Așa că ciocul mic. Ați citit vreodată un prospect al vreunui vaccin? Sant mai multe riscuri decât beneficii. Cititi, informați va și apoi vorbiti. Va injectați copiii cu mercur și aluminiu, va e lene sa citiți un prospect. Dormiti în continuare.

Șerban Simionescu (1 comentarii)  •  23 aprilie 2020, 10:48

Absolut de acord! Din dorința lor de nestăvilit de a fi mereu în prim plan "comit" asemenea absurdități...

Cristi (5 comentarii)  •  23 aprilie 2020, 12:50

@Dragos - 'Robert Kennedy says' nu inseamna deloc ca e 'demonstrat'. Pentru fiecare link din asta in care cineva fara pregatire medicala spune o ineptie, eu iti pot da linkuri cu cate 50 de articole stiintifice in care oameni cu pregatire sustin ca vaccinarea e benefica. De ce am alege sa credem oameni fara expertiza?

Cristi (5 comentarii)  •  23 aprilie 2020, 12:52

@Radu Martin - dau copy paste la ce am scris mai sus 'De ce ti-e frica de virus daca te-ai vaccinat?' Sa zicem ca Ion e vaccinat, iar Vasile si Dorel nu sunt. Virusul nu se prinde in prima faza de Ion (pentru ca e vaccinat), dar se prinde de Vasile (pentru ca nu e vaccinat). Apoi virusul ajunge si la Dorel (pentru ca nici el nu e vaccinat), dar in proces virusul sufera si niste mutatii aleatorii. Mutatiile astea schimba virusul si il fac sa fie rezistent la vaccin, iar acum il pot infecta pe Ion. Clar de ce e afectat si Ion daca Vasile si Dorel nu se vaccineaza?

Cristi (5 comentarii)  •  23 aprilie 2020, 13:00

Hai sa vedem. Eu lucrez in domeniu si stiu in detaliu cum functioneaza un vaccin. Expertiza mea consta in zeci de articole stiintifice citite. Am atat de multa incredere in cercetare, incat sunt printre cei care vor fi vaccinati saptamana viitoare in faza de testare a unui vaccin anti-corona. Cei anti vaccin - expertiza voastra vine de la niste linkuri gen Olivia Steer, toate fiind surse nelegitime. Cine ar trebui sa aiba mai multa credibilitate?

mg (22 comentarii)  •  23 aprilie 2020, 14:03

..e mai ușor să convingi lumea că Bill Gates e un asasin cinic, decât să-i convingi pe chinezi să renunțe la liliac cu mujdei de usturoi.. :)

Filbert (13 comentarii)  •  23 aprilie 2020, 17:40

Problema cu nevaccinatii e ca raspindesc boala ceea ce duce la: - imbolnavirea/decesul celor care sint vaccinati insa nu dobindesc imunitate. Nici o procedura medicala nu are success 100%. - imbolnavirea/decesul celor care nu pot, din motive medicale, fi vaccinati. Aici intra copiii sub 6 luni si cei alergici la vaccin. Aici vorbesc despre cei cu reactii alergice, nu despre lunaticii speriati de bombe 5G lansate de Gates. Orice substanta cauzeaza reactii alergice unei minoritati. - numar imens de decese din supraaglomerarea/blocarea spitalelor care nu vor mai putea trata pe nimeni de nimic Am fost suficient de clar sau trebuie sa desenez?!

Radu Martin (2 comentarii)  •  23 aprilie 2020, 18:06

@cristi. Zici ca ai citit articole științifice despre vaccinuri dar de efectele secundare de pe prospectele secundare ai citit? Despre căti copii au rămas cu sechele în urma vaccinarii ai citit? Citește le și apoi vb. Dacă sant sigure vaccinurile de ce medicul te pune pe tine ca părinte sa semnezi și tu vei fi răspunzător pentru eventualele efecte secundare și nu medicul și nici producătorul. Aud?

Cristi (5 comentarii)  •  23 aprilie 2020, 19:52

@Radu Martin - imi dai si surse credibile? Eu am citit despre efecte secundare care sunt durere, inflamaţie, febra, durere de cap, lucruri obisnuite. Asa reactioneaza corpul tau la agenti straini, cand produce anticorpi, ceea ce inseamna ca functioneaza. Fiecare vaccin trece prin teste clinice riguroase. Vrei sa spui ca toti cercetatorii care lucreaza pe un vaccin (mii pentru fiecare) sunt constienti ca poate cauza ceva grav si tac din gura? Sa fie toata comunitatea stiintifica bagata in conspiratia asta? Si eu stiu si fac pe prostul? N-or fi cativa cercetatori care sa iasa in fata si sa deconspire totul? Daca stii, am vrea niste surse legitime, nu chestii spuse de Olivia Steer. Despre luat responsabilitate ca parinte - statistic un procentaj destul de mare din copii (aproape 3%) dezvolta diferite afectiuni (forme de autism) imediat dupa nastere. Asta e o chestie genetica, fara nicio treaba cu vaccinul. De multe ori aparitia semnelor coincide cu livrarea unui vaccin, ceea ce face parintii suspiciosi. In consecinta, au fost cazuri in care parintii au dat in judecata doctori si producatori de vaccin. Asta atrage procese, publicitate negativa si costuri imense. Transferatul de responsabilitate la parinti e o modalitate a medicului si a producatorului de a se proteja de astfel de procese. La modul 'eu, ca doctor, iti pot spune ce e mai bine pentru copilul tau, dar nu vreau sa vii dupa asta sa ma blamezi pentru chestii nefondate'. Au fost cazuri de vaccinuri cu efecte secundare mai severe, care au fost retrase de pe piata imediat. Tot ce e acum pe piata e complet sigur.

Dragos (3 comentarii)  •  23 aprilie 2020, 21:13

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Observator (110 comentarii)  •  28 aprilie 2020, 21:50

@ Dragos Dupa ce ati scris ca ati avut 10 pe linie la limba română, ati comis 2 greseli gramaticale: "ati crea un avantaj si nu pt a fii etic"! "A-ti" si "fi etic" ar fi fost corect! Despre Gates: a afirmat intr-un material citit de mine ca suntem prea multi pentru resursele Terrei. In aceste conditii si afland de implicarea sa in medicina si de esecul testelor din India si Sahara Occidentala, ar fi de neluat in seama o teorie a conspiratiei? Despre Djokovic: nu-mi place, dar nu pentru ca s-a exprimat impotriva vaccinarii! O.

Comentează