Traian Ungureanu

Scrie simplu și atrăgător, are prospețime. Când iubești fotbalul, totul devine ușor. Nu poți să nu iubești fotbalul dacă trăiești la Londra

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Traian Ungureanu
Imagine!

Cea mai gravă restricție impusă de Coronavirus abia începe și e o cinste pentru omul de rând. Publicul pacient are o obligație grea, dar utilă, ca armata care te ia prost și te face om. Vorbim de cursurile gratuite, oferite […]

...

Soliti ignoti

Retrogradații sunt deja cunoscuți, deși mai e mult de jucat. Finala e previzibilă. Primul finalist e Jurgen Klopp, după un 3-0 aplicat apăsat celorlalți competitori din Grupa valorică A sau Grupa Expo, cum e cunoscută între spectatorii de rând. Klopp […]

...

Liverdoom

Coronavirusul e gata să pună mâna pe calendarul Premier League. Liverpool nu mai poate fi depășită, dar poate fi amânată. Dacă virusul va atinge vârful de formă la sfârșitul lui martie sau începutul lui aprilie, Premier League va lua o […]

...

Rege țigan și om fericit

Când cineva, vreun sportiv, actor, intelectual sau făcător de bine se va ridica la înălțimea lui lui Tyson Fury, să coboare din ceruri și să ne-o spună. N-o să îl credem. Deși, în fond, n-ar fi mare lucru. Tyson recunoaște […]

...

Medieval

Pentru noi, oamenii evului mediu, fotbalul e pierdut. Asta vine așa: jocul de fotbal a fost cumpărat pentru a face prestigiul marilor curți financiare. În consecință, oricine se plânge e descris drept brută medievală. Iar oricine face pasiuni pentru echipa […]

...

Liverdoom

E clar cine va câștiga titlul, dar nu se știe când.

Permalink to Liverdoom
vineri, 6 martie 2020, 1:39

Coronavirusul e gata să pună mâna pe calendarul Premier League. Liverpool nu mai poate fi depășită, dar poate fi amânată. Dacă virusul va atinge vârful de formă la sfârșitul lui martie sau începutul lui aprilie, Premier League va lua o pauză extinsă și consecințele se vor muta în Europa. Cu condiția ca Liverpool să treacă miercuri de Atletico Madrid. Ceea ce nu e nicăieri scris și nici semnat de Simeone.

Dar dacă va fi așa, Liverpool și Manchester City vor juca altfel în Europa: odihnită, respectiv și mai odihnită. Se poate specula îndelung. Coronavirusul a întors economia globală într-o ipoteză. Fotbalul e o pradă mult mai mică. Nesiguranța domnește. Partea certă și instructivă și-a arătat, deja, fața pe Vicarage Road. Watford a atacat din primul minut al unui meci în care Liverpool n-a intrat. Frica de retrogradare a bătut epuizarea. Căci Liverpool e, poate de mai bine de o lună, o echipă care joacă și câștigă meciuri pierdute, prin vis, de mână cu norocul și cu obișnuința. Vorbim de prima echipă, nu de a treia, trimisă să joace cu Shrewsbury, sau de a doua, trimisă să joace, tot în Cupă, cu Chelsea.

Aceiași maximum 14-15 jucători stau în teren de două sezoane și se uită degeaba spre bancă. Lotul e subțire. Isprava cu Watford a arătat un Liverpool beat de cocktailuri paralizante: oboseală, uzură morală, lipsă de motivație și, în cele din urmă, plictis. De unde meritul insuficient recunoscut al lui Pep Guardiola, omul care a știut să își populeze banca și, chiar, să asigure locuri suplimentare pe strapontină. Pare de neconceput, dar Liverpool e în criză. Dacă n-ar avea 22 de puncte în față, ci numai 12, echipa ar fi în situația de a pierde titlul, a la Newcastle, în 1996.

Un bidiviu ținut în cravașă pe distanțe mari cade sub călăreț. Doktor Klopp e maestru în heavy metal și mărește volumul fără să schimbe instrumentele. Treapta imediat superioară e doom metal.

Comentarii (8)Adaugă comentariu

mg (14 comentarii)  •  6 martie 2020, 14:38

..atâta timp cât pe Anfield sau aiurea, se va auzi din mii de piepturi "…Walk on, walk on/ With hope in your heart/ And you’ll never walk alone…" băieții vor avea "apă vie". Și din moment ce Klopp n-a prea cântat unplug, viitorul sună bine..

Red Fan (12 comentarii)  •  6 martie 2020, 18:49

Guardiola a stiut sa-si populeze banca ??? ... pai la cati bani "mizerabili " baga aia ...

sergio (1 comentarii)  •  6 martie 2020, 19:01

fix pix. era si cazul sa pierdem un meci. dezmorteala, putina agitatie n crampoane si o tira de nerv a la kloppo. urmeaza returul cu parsivii de la madrid. vor intra si amaritii astia in sirul de jucatori care au dat cu fruntile de "this is anfield". lasa m cu guardiola. astuia ii trebuie doua tone de bani ca sa incropeasca o echipa. minte de om fantezist. si pe anfield nu se va juca niciodata stapinul inelelor. se va juca mereu rage against the machine.

xstelu (7 comentarii)  •  7 martie 2020, 1:05

Mg! Cu scuzele de rigoare, indreptar catre engleza:"unplugged "! Thx! Un alt indreptar al muzicii indreptar catre domn brexiteer :doom metal nu - i imediat urmator heavy metal ului! Heavy brexit "maestre"!

Mismae (1 comentarii)  •  7 martie 2020, 8:30

M-am cam saturat de articolele tale de 2 lei părtinitoare si scrise din invidie. De ce nu iti vezi de Manure al tau?

pogba (1 comentarii)  •  7 martie 2020, 13:04

Nu mai bine scrii un articol in care sa descrii cum e pe locul 5,6 ?

Observator (99 comentarii)  •  7 martie 2020, 13:23

Nu prea este cazul sa fie deplansa soarta celor din Liverpool, dupa doua finale consecutive in Liga Campionilor (una castigata) si dupa un titlu in PL acontat inca de acum cateva etape! Sa nu uitam, in tot acest timp LFC a avut numeroase prestatii modeste, astfel incat acea infrangere de la Watford si eliminarea din Cupa vin ca o consecinta fireasca si destul de tarzie a lipsei de continuitate in exprimarea echipei! O.

mg (14 comentarii)  •  7 martie 2020, 15:25

@xstelu - nu-i bai.. Unplug e verbul, iar unplugged adjectivul. Cred că-n română pot defini un stil unplug pentru muzica neamplificată. Ține de felul-n care-am importat respectivul neologism. Părerea domnului Paraschivescu ar fi lămuritoare. Până una-alta, unplug to become unplugged (decibelu' ramolește cerebelu'.. :))

Comentează