Traian Ungureanu

Scrie simplu și atrăgător, are prospețime. Când iubești fotbalul, totul devine ușor. Nu poți să nu iubești fotbalul dacă trăiești la Londra

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Traian Ungureanu
Un car de vise

Însă rostul și învățămintele acestei întâlniri nu au legătură cu istoria fotbalului. Nu adaugă mare lucru la ea și nu stabilesc vreo ierarhie. Boca-River se joacă sub un pretext sportiv, dar face serviciul de piscină sau confluență sau deltă mitologică. […]

...

Viitorul la Liverpool

Execuția lui Jurgen Klopp nu mai e o fantezie absurdă. După a șasea înfrângere consecutivă acasă, Liverpool e echipa de bătut dacă vrei să nu retrogradezi. Fulham a luat ușor trei puncte pe Anfield, într-un meci în care Liverpool merita […]

...

Calomnii publice

De cînd sportul e un fel de a repeta antrenamente fără public în condiții de competiție, am înțeles ceva esențial. Mai întâi, cum arată manevrele cu muniție de război și, apoi, ce caută publicul pe stadion. Prima parte seamănă cu […]

...

Zaha la maturitate

Aripa lui Crystal Palace nu va mai rămâne mult alături de trup. Cel mai talentat jucător fidel unei echipe mici a declarat deschis că a venit clipa să câștige „ceva mare, de povestit copiilor și nepoților”. Asta spune că Zaha […]

...

Nașterea unică și renașterea imposibilă a Misteriosului Gareth Bale

Ambele persoane poartă același nume: Gareth Bale. După șapte sezoane la Real, Bale s-a întors la Tottenham și face bine un singur lucru: dispare.

Misterul e amplificat de câteva fapte certe: Bale nu a uitat să joace fotbal, are doar […]

...

Perdeaua lui Eddie

Noua Zeelandă va câștiga Cupa Mondială dacă își înfundă urechile

Permalink to Perdeaua lui Eddie
vineri, 25 octombrie 2019, 10:58

Altfel, riscă să îl audă pe Eddie Jones – cel mai instruit psiho-diavol și bucătar de salată de creier de la Freud, antrenorul care a distrus rugbyul austriac pentru a-l transforma în joc global. Declarațiile lansate de Jones, luni, la o conferință de presă profund voodoo, fac din Jose Mourinho un pacifist cu flori în păr.

Jones a lucrat rapid, acid și pervers sprijinindu-se pe spionaj, media, psihologie, istorie și localnici. Mai întâi a venit acuzația perfect imaginară de spionaj. Cineva din blocul vecin a filmat antrenamentele Angliei. Cine? S-o spună neozeelandezii! A urmat redefinirea cadrului psihic. Anglia nu are de ce se teme pentru că toți o văd învinsă. Jones a cerut ziariștilor care cred că Anglia va învinge să ridice mâna. Nicio mișcare. Jones: Vedeți? All Blacks sunt favoriți și presiunea e pe ei! Au tot timpul în cap al treilea titlu mondial. Asta nu îi ajută.

Apoi, mutarea perfectă care face din neozeelandezi – jucători și ziariști – o trupă de complici. Întrebat de un nefericit jurnalist neozeelandez cum crede că vor fi primite de All Blacks declarațiile lui, Jones a mitraliat în plin: Ar trebui să îi întrebați pentru că i-ați obișnuit să le fiți fani cu butoane. La sfârșit, Jones a luat contextul din aer și l-a stors până la capăt. Până și Japonia e o dovadă că Noua Zeelandă suferă de povara favoritului, iar Anglia va începe relaxată semifinala, sâmbătă, la Yokohama. În fond, pentru 120 de milioane de japonezi, Noua Zeelandă e a doua echipă. Iar mai nou, după eliminarea Japoniei, prima.

A! Și încă un lucru: conferința de presă a avut loc în ziua încoronării istorice, mistice și mărețe a noului Împărat al Japoniei, Naruhito. O schimbare istorică – a cugetat Jones. Așa că putem avea și o schimbare în istoria Cupei Mondiale. E o simetrie anunțată și eu cred în semne – s-a confesat întunecat Jones.

Stop! În realitate, Noua Zeelandă va câștiga destul de ușor semifinala. Dar asta numai dacă realitatea reapare din spatele perdelei de fum, nervi și jocuri mentale, croită de Eddie Jones.

Comentarii (8)Adaugă comentariu

dan (3 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 11:55

Mama lor de austrieci :)

tatoi (1 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 16:35

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ionica (1 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 22:30

Acum e clar de ce nu am vazut austria la mondiale, Eddie ia distrus

maistor kokir (7 comentarii)  •  26 octombrie 2019, 0:05

Mi-e teama un pic pt all-blacks, vreau sa castige, dar nu sunt sigur, e clar ca englezii daca vor avea posesia in 22-ule neo-zeelandez, vor avea incercari reusite. Englezii sunt mai puternici fizic, de fapt totdeauna au fost, sa vedem. In mod sigur n-as paria un salar pe victoria all-blacks, in schimb semifinala de duminica e clara in favoarea sud-africanilor, n-am nici un dubiu.

Lucas (1 comentarii)  •  26 octombrie 2019, 13:05

Jones a câștigat.asta e realitatea.

vivi (1 comentarii)  •  26 octombrie 2019, 16:43

pe bune acum?tu te pricepi macar la un sport.scrii despre toate.fotbal stiu ca habar n-ai chiar daca iti dai aere de supercunoscator.acum vad ca esti bata si la rugby.lasa-ne ba in pace!!!a castigat usor Noua Zeelanda ai avut dreptate

Andrei (3 comentarii)  •  26 octombrie 2019, 23:42

Draga TRU, de obicei apreciez comentariile tale politice caustice si clarvazatoare. Comentariul asta insa a fost numai caustic. Si rancunier, din cine stie ce motive. Eddie Jones e un coach formidabil. A spus si facut exact ceea ce trebuia sa faca. Iar Anglia i-a surclasat pe AB la toate capitolele, fara drept de apel. Scorul putea fi si mai sever.

Observator (131 comentarii)  •  27 octombrie 2019, 8:24

Pesimist, ca intotdeauna, ca ne referim la nivelul campionatului englez, la valoarea vreunui club sau la sansele englezilor la rugby! Doar in cazul celor de pe Anfield manifestati un optimism debordant, desi nivelul jocului lasa de dorit in destule partide! O.

Comentează