Traian Ungureanu

Scrie simplu și atrăgător, are prospețime. Când iubești fotbalul, totul devine ușor. Nu poți să nu iubești fotbalul dacă trăiești la Londra

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Traian Ungureanu
Cel mai deștept fotbalist

O revistă britanică de mare calitate a avut o idee cu multe etaje sub propriul nivel: a publicat o listă cu cei mai inteligenți fotbaliști. Cei șapte magnifici listați sunt, evident, oameni capabili și în viața de după fotbal. Dar […]

...

Fotbalul e gluma Cuiva

Nașterea aberațiilor pornește ca accident și sfârșește ca regim autoritar. Fotbalul a fost dat la o parte de necesitățile tEoretice ale haosului timp de o oră și jumătate pe White Hart Lane. Tottenham – Man. City va fi uitat de […]

...

Cu timpul…

După o vreme, și anume după ce poți aduna în volum necrologurile cu care ți-ai plătit datoriile față de idolii adolescenței, fotbalul se clarifică: un joc înecat de istorie. La fel ca surorile lui de reprezentație cunoscute sub numele de […]

...

N-a fost gol!

Hans Tilkowski, portarul naționalei Germaniei, a răbdat neîmpăcat un adevăr interzis. N-a fost gol! În seara zilei de 30 iulie 1966, Alan Ball a centrat pe jos, Geoff Hurst a preluat și a șutat scurt în transversală. Mingea a căzut […]

...

Soft Henderson

Vreme de 40 de ani, Emlyn Hughes, Phil Thompson, Graeme Souness și Steve Gerrard au repetat același personaj. Cu variații dictate de schimbările de epocă și propriul temperament: aspri și drepți ca Hughes și Thompson (amândoi prelungiri ale anilor ’60), […]

...

Mai jos și mai bine decât în Premier League 

În această seară, Liverpool și Norwich vor deschide un nou sezon Premier League sau, mai degrabă, rejucarea ediției trecute.

Permalink to Mai jos și mai bine decât în Premier League 
vineri, 9 august 2019, 8:57

După o vară abia deranjată de câteva schimbări secundare, Premier League promite returul campaniei încheiate pe 12 mai. Duminica trecută, Charity Shield a lăsat în urmă o concluzie anostă: Liverpool și City sunt aceleași, iar distanța între cele două și rest e și ea aceeași.

Nu e nimic rău în finala permanentă City-Liverpool, dar asta nu înseamnă că excelența e scutită de plictis. Nimic radical nu îi pândește pe Guardiola și pe Klopp. Amândoi par obsedați de perfecționarea detaliului într-o montură fixă. Se zvonește că Guardiola e confiscat de noile reguli în vigoare la degajările portarului. Despre Klopp se spune că vrea mai multă viteză. Va primi Lewis Hamilton o poziție de consultant? Premier League promite – cum zice englezul excedat – more of the same. S-ar putea ca viața și drama să se vadă cu adevărat mai jos de cuplul City-Liverpool.

Nu la Arsenal, care s-a recuzat, continuând hipnotic suita franco-transferurilor de tinere speranțe aproape confirmate și ulterior nerealizate. Și nici la Tottenham în formula statică pe care Pochettino a denunțat-o fără să fie ascultat de patronii care aprobă cheltuieli de transfer. Și nici la Man United pentru care Harry Maguire e o achiziție salvatoare. Maguire poate opri declinul defensiv și atât. Viața și aventura vor fi, probabil, de găsit acolo de unde începe zona micilor clasici de provincie. Leicester, Everton și Wolves au continuat consolidarea inteligentă și ar putea fi reciful dur ce va face probleme la acostare oricui și oricând.

Cine are curajul să coboare o treaptă mai jos, în Championship, va avea parte de și mai mult tărăboi. Leeds și Bielsa se merită reciproc în calitatea lor istorică de nevrotici profesioniști. În zi bună, combinația poate face ravagii, iar în zi bună repetată până la sfârșitul sezonului asta înseamnă titlul. Derby l-a lăsat pe Lampard să plece și a făcut o mutare deșteaptă înlocuindu-l cu duetul Cocu-Rooney. Încă și mai jos, în League One și League Two, va fi numai dramă și comedie nebună. Premier League rămâne cu fastul. Trăirile adevărate se mută mai jos.

Comentarii (11)Adaugă comentariu

addy (1 comentarii)  •  9 august 2019, 14:20

Putine vor intelege articolul, pentru ca putini inteleg fotbalul. Cand lumea va intelege ca fotbal nu inseamna real sau barca, ci leeds, nothingham, dresda etc, atunci nu vor mai fi pline ziarele de becali, mm, prodanca si alti profitori.

Durden (31 comentarii)  •  9 august 2019, 15:37

Excelent articolul. Si comentariul lui addy. Se vede de la o posta cand scrie cineva care chiar cunoaste fotbal. Majoritatea se uita la liga1 doar pt ca s-au nascut in romania, mai vad un real/barca si probabil niste UCL prin fazele superioare. Pe restul ii duce capul

nic (2 comentarii)  •  9 august 2019, 15:42

campionatul ,englez se vede la noi ,pe CANALUL EUROSPORT 1 am inteles ca si partidele de duminica care erau transmise de alt post acuma sunt la eurosport ,eurosport detine dreptul de transmisie pt anglia 3 editi avem ce vedea footbal adevara in anglia .

JFM (5 comentarii)  •  9 august 2019, 17:00

Sa speram ca nu se mai fac discriminari, doar o anumita televiziune are dreptul de a prelua partidele de duminica, "ca asta e politica postului". Explicatie de neam prost. Macar sa fi fost televiziunea cu cel mai mare numar de abonati. C'mon REDS!

Mihai (1 comentarii)  •  9 august 2019, 21:57

Aveti dreptate, desi sunt suporter cu acte al lui LFC si nu as renunta pentru nimic la un YNWA cantat in mijlocul oamenilor din Kop Am fost cu nepotul la un derby al retrogradarii in division two, Notts County (ultimul loc) cu Portvale Atmosfera fantastica, plus ca la intrare s-au dat copiilor carti (pentru citit) Notts, infiintata in 1862, e acum in esalonul 5, dar deja are cateva mii de abonamente vandute. Speeanta nu moare!

Draculea (6 comentarii)  •  10 august 2019, 9:16

Aici vorbim de pasiune adevarata pentru fotbal pentru ca multi am avut în copilarie si în adolescenta echipe preferate si iubite si acum în esaloanele inferioare. Chiar daca unele din ele nu mai exista, ne aducem aminte cu drag de atmosfera din duminica meciurilor, cu stationul plin si cu discutiile de dupa meci

MZM (15 comentarii)  •  10 august 2019, 9:28

Toata stima, domnule TRU!

Cristian (1 comentarii)  •  10 august 2019, 12:43

Cel mai tare campionat, stadioanele sunt pline la toate meciurile, pasiunea englezilor pentru fotbal este nemarginita. Si au si ce sa vada.

nic (2 comentarii)  •  13 august 2019, 11:15

domnule UNGUREANU ,astept si comentrariu la prima etapa din anglia ,multumesc sanatate

Observator (96 comentarii)  •  18 august 2019, 11:59

Ca de obicei, concluzii pripite, dupa doar 2-3 (?) meciuri analizate! City e aceeasi echipa formidabila, desi n-a castigat cu Tottenham; in schimb, LFC castiga din inertie, fara sa convinga si sunt convins ca cele doua protagoniste din precedentul sezon vor avea mai multe probleme in a se impune! Arsenal a facut cele mai bune transferuri, insa testul adevarat va fi in etapa urmatoare, la Liverpool, acolo unde a pierdut la scor in ultimele ocazii. Chiar daca a pierdut la scor cu United si nemeritat Supercupa Europei, Chelsea poate demonstra ca exista ... viata si dupa Hazard! De urmarit daca United va continua sa evolueze la aceeasi "turatie" si daca rezultatele celor de la Spurs vor fi peste nivelul jocului prestat! O.

Observator (96 comentarii)  •  20 august 2019, 13:17

In fotbal, banii conteaza, dar nu sunt intotdeauna determinanti! Rennes-PSG indeamna la reflectii pe aceasta tema, dupa un nou episod in care parizienii au fost invinsi de mai modestii lor adversari. Cu bugetul limitat al CFR-ului, Petrescu demonstreaza ca se pot obtine performante si cu conturi mult mai slab garnisite; aviz unor antrenori precum Guardiola, Solskjær, Tuchel, Emery si altii, care dispun de bugete exorbitante si obtin rezultate modeste. Cu bugete comparabile, Petrescu ar castiga Liga Campionilor fara probleme, cum a facut-o si Mourinho, pe vremea cand era la Porto!

Comentează