Traian Ungureanu

Scrie simplu și atrăgător, are prospețime. Când iubești fotbalul, totul devine ușor. Nu poți să nu iubești fotbalul dacă trăiești la Londra

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Traian Ungureanu
Un car de vise

Însă rostul și învățămintele acestei întâlniri nu au legătură cu istoria fotbalului. Nu adaugă mare lucru la ea și nu stabilesc vreo ierarhie. Boca-River se joacă sub un pretext sportiv, dar face serviciul de piscină sau confluență sau deltă mitologică. […]

...

Viitorul la Liverpool

Execuția lui Jurgen Klopp nu mai e o fantezie absurdă. După a șasea înfrângere consecutivă acasă, Liverpool e echipa de bătut dacă vrei să nu retrogradezi. Fulham a luat ușor trei puncte pe Anfield, într-un meci în care Liverpool merita […]

...

Calomnii publice

De cînd sportul e un fel de a repeta antrenamente fără public în condiții de competiție, am înțeles ceva esențial. Mai întâi, cum arată manevrele cu muniție de război și, apoi, ce caută publicul pe stadion. Prima parte seamănă cu […]

...

Zaha la maturitate

Aripa lui Crystal Palace nu va mai rămâne mult alături de trup. Cel mai talentat jucător fidel unei echipe mici a declarat deschis că a venit clipa să câștige „ceva mare, de povestit copiilor și nepoților”. Asta spune că Zaha […]

...

Nașterea unică și renașterea imposibilă a Misteriosului Gareth Bale

Ambele persoane poartă același nume: Gareth Bale. După șapte sezoane la Real, Bale s-a întors la Tottenham și face bine un singur lucru: dispare.

Misterul e amplificat de câteva fapte certe: Bale nu a uitat să joace fotbal, are doar […]

...

United la bursă

Acum știm: același grup de jucători care i-au decartat lejer pe Moyes, Van Gaal și Mourinho lucrează la o nouă concediere.

Permalink to United la bursă
joi, 25 aprilie 2019, 9:43

Dacă nu va primi sprijinul rapid al board-ului, Solskjaer va deveni noul Mourinho, cel ce a devenit noul Van Gaal, cel ce a devenit noul Moyes, cel ce n-a devenit noul Ferguson.

Dovada unui vestiar plin de aroganță și uraniu a venit pe parcursul dezmembrării de pe Goodison Park.

Everton n-a făcut nimic deosebit pentru o echipă serioasă. A jucat, pur și simplu, cu inima în piept și capul pe umeri. United a căzut fără împotrivire, ca o ceată sosită să verifice în ce fel poate fi bătută măr.
Problema nu e Solskjaer – un Man United Man fără ezitări. Problema e ce a copt și a intrat în derivă în cei șase ani de după ridicarea ancorei. Fără dictatura părintească a lui Ferguson, comercialismul și egolatria celebrităților au învins.

Transformată în unitate de management financiar, United a adunat o armată de vedete specializate în mega turism european. Vorbim de nou tip uman pe jumătate jucător pe jumătate agent care trece din mare club în mare club, ajutat involuntar de setea de idoli a presei.

Imediat după cazare, acești campioni ai imaginii analizează situația și își organizează șederea pe noua pajiște grasă. Din cînd în cînd, Pogba sau Martial sau Matic forțează. Apoi, trec în hibernare și așteaptă surparea antrenorului care a crezut că îi poate militări.

Solskjaer a fost trădat după opt victorii consecutive. Suficient. Urmează destabilizarea, în paralel cu negocieri pentru un nou contract menit „să aducă salvarea clubului”.

În această lume dominată de pretorieni în Porsche, Alex Sanchez a devenit cel mai scump gigant nejucător din istoria fotbalului: o jumătate de milion de lire pe săptămînă pentru apariții meditative pe banca de rezerve.

United e la un pas de irecuperabil. Fără reînvierea spiritului profesional, nu mai e nimic de făcut. Banii nu aduc revenirea. E vina vremurilor în care fotbalul a devenit, treptat, o formă de speculație financiară televizată. Multă lume crede că așa arată viitorul. Nu e așa. Dovada e Ajax, revelația Europei, clădită din băștinași, importuri inteligente și un car de sudoare.

United a intrat în clădirea bursei și a rămas blocată acolo.

Comentarii (12)Adaugă comentariu

der_grosse (8 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 11:59

It can still be worse! Just wait! :D

dinamo_fan (1 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 12:51

Nu sunt fan ManU dar sunt curios cum ati ajuns la concluzia ca e rasul PL ? echipa e pe 6, in carti pentru locule 3-4 de CL, in Liga a eliminat PSGul dupa o revenire incredibila. Mai degraba de ras sunteti voi ziaristii, care scrieti din An in Paste despre sport si in tot restul timpului numai despre scandaluri, funduri goale si gigeli si cand spcrieti despre sport veniti cu titluri din astea exagerate sau provocatoare. Trageti verdicte dupa un meci cu City..la ora actuala nu stiu daca sunt 5 echipe in lume care sa o bata pe City.

ICS (2 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 12:56

Nu s-a prins nimeni ca mijlocul lui United nu mai functioneaza de cand s-a accidentat Hererra. Nu e o problema de orgolii, fiindca jumatate de echipa e a academiei, cu pusti carepana in iarna jucau la juniori. Dar in fiecare an United trebuie sa aduca alti mijlocasi, alti fundasi si, daca tot arunca cu banii, inca un atacant.

jonkers (3 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 14:10

Maestre, gresesti. Orice echipa din fotbalul mare are perioade bune sau mai putin bune. MU ar fi campioana in 90% din campionatele din Europa. Premiere League e cu totul altceva. Daca ar participa (prin absurd) 8 echipe de acolo in UCL, semifinalele ar fi o afacere englezeasca. Exemplul cu Ajax, "revelația Europei" deocamdata nu este decat o promisiune. Pronostichez ca Totenham ii va scoate din cursa saptamanile viitoare. Si deasemenea pronostichez ca MU va juca in UCL de la toamna. P.S. Sunt fan Liverpool

Radu (2 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 14:25

dinamo_fan, cred ca verdictul a fost dupa halul in care au pierdut cu Everton, o echipa care nu a rupt gura targului in PL. ManU are al doilea buget din Anglia, locul 6 si "in carti pt. Champions League" nu e deloc accepabil pt. fani.

Radu (2 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 14:28

ICS, de acord intr-o oarecare masura, numai ca Herrera nu a fost niciodata titular incontestabil in ultimii ani. Clubul nici macar nu ii va da salariul pe care il cere asa ca proobabil va pleca la vara. Herrera avea atitudine, asta e clar. Ceea ce nu se poate spune despre mironosite precum Pogba, Martial (un Ozil mai mic), Sanchez sau Rashford.

impudicus (1 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 14:30

E cel mai bun lucru pe care l-am citit de la dumneavoastra. Felicitari

Observator (131 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 14:33

@ jonkers Cum pronosticati ca MU va juca in CL in sezonul viitor? Chelsea si Arsenal sunt mai bine plasate! In plus, cele doua cluburi au si sansa Europa League! Tottenham s-a chinuit groaznic cu Brighton, nu stiu cum de ar putea sa-i scoata pe "lancieri" din Liga Campionilor! O

jonkers (3 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 14:44

@Observator MU joaca cu Chelsea; Arsenal sau Chelsea va juca in UCL anula acesta. Mai sunt trei etape. Asta e parerea mea

Vlad (6 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 18:27

Cam furat comentariul de la Jean.

Observator (131 comentarii)  •  1 mai 2019, 13:24

@ jonkers Dupa meciul cu Chelsea, a devenit clar ca United nu va juca in UEFA Ch. League in sezonul viitor! In mod normal, Chelsea se va clasa pe 4 si ar trebui sa nu fie foarte interesata de Europa League, competitie pe care trebuie s-o castige Arsenal, dupa comportarea lamentabila din ultimele 3 meciuri din PL! O.

Comentează