Traian Ungureanu

Scrie simplu și atrăgător, are prospețime. Când iubești fotbalul, totul devine ușor. Nu poți să nu iubești fotbalul dacă trăiești la Londra

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Traian Ungureanu
Niciun but!

În lumea cu adevărat democratică a zilelor noastre, asta înseamnă că Israel Folau poate juca rugby, dar numai cu gura închisă. Căci Folau a păcătuit. Internaționalul neo-zeelandez e, spre ghinionul lui și oroarea superiorilor noștri, creștin practicant. Și și-a permis […]

...

Cei pentru care fotbalul e prea simplu 

Și pentru că nu mai are ce învăța și pentru că nu va face carieră. Deulofeu e o contradicție totală, unul din acei fotbaliști care sosesc în lume dăruiți cu tot ce rămâne de neatins pentru alții. Duminica trecută, Watford […]

...

Accidentele stă la pândă

E, încă, posibil și probabil ca Liverpool să aniverseze 30 de ani fără titlu. Dar imposibilul și improbabilul sunt treze. Logica accidentului e tot mai aproape de regia duelului Liverpool-Man City. De aici înainte, City mai are de jucat două […]

...

Vechile teatre

La peste un miliard de lire costuri totale, Tottenham Stadium bate nenumărate moluri parfumate, hoteluri înstelate și se apropie de Dubai Louvre. Vechiul White Hart Lane a trăit mult: 1899/2017. Nu departe, tot în nordul Londrei, Highbury n-a prins suta. […]

...

Război, nu pace 

Dacă vrem fotbal și nu o prelungire a prejudecăților curente în și prin fotbal, snobismul trebuie ținut în lanț. În cele din urmă, ce altceva vrem de la un fotbalist decât să joace fotbal? Cultura literar-filosofică și angajamentul politic n-au […]

...

Fair-playkov

Oare chiar crede cineva că Rusia se va chirci de durere din prea mulți diplomați expulzați?

Permalink to Fair-playkov
miercuri, 28 martie 2018, 9:21

Cine dă cu toxine letale prin alte țări n-are cum să se impresioneze prea tare de dragul propriilor diplomați-agenți. Asta nu înseamnă, însă, că onor Kremlinul e imun la ulcer. Uniunea Europeană știe, cu siguranță, că primul metru cub de gaz refuzat și primul cont bancar blocat dor cale lungă, până la Moscova. La fel, ba încă mai văzul lumii, Cupa Mondială. În fond, UE are cea mai numeoroasă participare la Mondiale, cu o combinată de 10 naționale, plus Islanda, Elveția și rusocentrica Serbie.

Un boicot al combinatei UE ar transforma Cupa Mondială într-un foarte drăguț și irelevant turneu câștigat de acea echipă sud-americană care nu întâlnește Rusia în optimi. Evident, programul pre-stabilit al Mondialelor asigură Rusiei cel puțin un meci după faza grupelor. De unde știm? Pardon: de când! De cel puțin patru ani sau chiar din 1980 sau, pentru mai multă precizie, din 1917. Adică de la ultimele două Olimpiade pocite de nevoile propagandistice ale Rusiei, născute harnice, odată cu bolșevismul.

Dar Cupa Mondială 2018 va avea loc în distribuție completă. UE nu va organiza Cupă Paralelă Fair Play pentru că gazul și afacerile au o calitate comună: încălzesc. S-a spus că un boicot UE ar fi urmat de o decizie prin care FIFA ar opri participarea dezertorilor din 2018 la celalată capodoperă politico-sportivă, Qatar 2022. Serios? Toți 10? Și ce ar spune șeicii-gazdă? Naivi sunt de găsit și în tabăra celor ce sprijină boicotul. Teza lor e că suporterii englezi vor fi ținta automată a huliganilor ruși. Asta se poate numai pentru cine n-a înțeles de ce a vrut Rusia Cupa Mondială.

Rușii vor proceda exact pe dos, așa cum scrie la manualul sovietic de propagandă. Repetiția finală va avea loc peste o săptămână la CSKA-Arsenal. Huliganii vor fi tunși, frezați, dotați cu flori și aripi mobile de înger. Ei vor oferi flori, fete și bureți (comestibili) englezilor. Lumea întreagă va admira o țară plină de fair-playkov. Lovitura de imagine va fi masivă, Putin mulțumit și neînțelegerile un pic mai uitate. Dacă, totuși, e ceva de făcut atunci măcar atât: o șoaptă care să-l amuțească pe Jose Mourinho. Omul va fi în Rusia și va face analize, pe timpul Cupei Mondiale, pentru RT, canalul tv internațional al propagandei ruseşti. E de bănuit că Mourinho n-a semnat încolțit de sărăcie.

Comentarii (8)Adaugă comentariu

daniels (4 comentarii)  •  28 martie 2018, 14:01

corect ....hai sa vedem cui ii arde de boicot dacă poporul rus da gaze și bani prin Europa??? Putin a fost ala care a încercat sa arate celorlalți ca Russia este o mare putere în continuare cu toate ca ceilalți s-au făcut ca nu înțeleg! Vor intelege si la CM2018!!! Da vor înțelege!!!!

Cristian (6 comentarii)  •  28 martie 2018, 14:40

Si dvs ce reprezentati ? Propaganda anglofonã ? Sunteti convins ca propaganda dvs e mai bunã sau e mai rea decât propaganda ruseascã ?

Che Guevara (9 comentarii)  •  29 martie 2018, 3:40

De mult nu se mai incalzeste Europa de Vest cu gaz rusesc. Tarile de la Mediterana nu se incalzesc deloc fiindca la ei e cald tot timpul. De la Austria, Elevetia si Germania in sus se foloseste curent electric in loc de gaze. Si curentul electric se produce in masura din ce in ce mai mare prin metode ecologice si regenerabile: eoliene - de regula. Problema este petrolul - dar cu ultimele razboaie de prin Orientul Mijlociu s-a cam rezolvat si necesarul de benzina pentru automobilele din Vest. Tot valul de refugiati din tari petrolifere acceptat de Occident are un pret. Si acesta este pretul acceptarii a milioane de emigranti din afara UE - petrolul tarilor lor. Deci ce vrea sa spuna Rusia ? Ca au reusit sa produca mari dezastre ecologice la ei in tara si ca au reusit sa isi bata joc de probabil cea mai mare intindere de zone naturale/salbatice de pe glob? Iata un exemplu https://youtu.be/oNDjL_q7kHU Aveti grija cu apropierea asta prea mare de Rusia ca Romania poate sa pateasca la fel. Mai bine ca nu ne-am calificat la Campionatul lor de 3 lei.

ovidiu_3003 (55 comentarii)  •  1 aprilie 2018, 8:45

Jose Mourinho este cel mai mare antrenor al tuturor timpurilor ...

Ion Gheorghe (1 comentarii)  •  1 aprilie 2018, 11:17

Englezii nu au demonstrat nimic. Este usor sa acuzi, dar unde sunt dovezile ? Poate ca guvernul englez are nevoie de un nor de fum. M-16 are un grup de ucigasi inteligenti care a facut mereu treaba buna ! Saraca Diana, Printesa de Wales ! A fost eliminata cand a vrut sa se casatoreasca cu un musulman ! Doar nu era sa se faca de ras Casa Regala a Marii Britaniei !

Che Guevara (9 comentarii)  •  2 aprilie 2018, 2:55

DA... sigur ca da. Vei ca Londra are primar musulman si nu deranjeaza pe nimeni atat timp cat omul isi face treaba profesionist. Vezi ca la Liverpool este un golgeter muslman care are tot orasul la picioare. Pe cine intereseaza religia ta? Crezi ca daca te angajezi la mine sau la altcineva vreau sa te duci la biserica? Vreau sa dai randament si sa fii bun la locul de munca. Lady Diana a fost blat de la inceput. L-a luat de barbat pe printul Charles fara sa existe o atractie intre ei. Cand si-a dat seama ca o casatorie din interes nu tine si ca regina nu moare curand, femeia si-a luat lumea in cap. A luat jumatate din barbatii intalniti la test drive. Pana la urma trebuia sa o pateasca intr-un fel sau altul. Sa vedem ce pot noile printese care afiseaza numai lapte si miere in tabloide si fac copii pe banda rulanta.

Observator (69 comentarii)  •  6 aprilie 2018, 11:07

Apropo de fair-play: au dovedit din plin asa ceva suporterii dinLiverpool care i-au intampinat pe cei de la City! O.

Che Guevara (9 comentarii)  •  7 aprilie 2018, 23:03

Dar ce le-au facut alora de la City? Eu am vazut filmarea si pozele. Nu e nimic ilegal in ceea ce s-a intamplat la Liverpool. Ce voiai sa faca? Sa ii primeasca cu paine si cu sare? Orice echipa adversa este primita cu ostilitate. Asta este esenta jocului de fotbal. Altfel mergem la tenis sau la sah. Acolo se pupa toata lumea indiferent de rezultat.

Comentează