Fifaleaks
După atribuirea candidaturii Rusiei, a început războiul total între englezi şi Blatter
Mondialele 2018 în Rusia? Am înţeles. Putin nu putea fi refuzat, mai ales dacă te-ai afundat deja în combinaţii cu Estul sălbatic. Evident, candidaturile hispano-portugheze şi belgo-olandeze cad. […]
După atribuirea candidaturii Rusiei, a început războiul total între englezi şi Blatter
Mondialele 2018 în Rusia? Am înţeles. Putin nu putea fi refuzat, mai ales dacă te-ai afundat deja în combinaţii cu Estul sălbatic. Evident, candidaturile hispano-portugheze şi belgo-olandeze cad. Erau prea bune şi puneau la dispoziţie prea puţin spaţiu de manevre dubioase. Evident, candidatura Angliei, de asemenea impecabilă, cade pentru că Anglia e o veche eurosceptică şi, spre deosebire de ruşi, are o presă prea liberă. O anchetă de presă cu înregistrări de şpagă-Fifa-live şi o emisiune tv pe aceeaşi temă au fost de ajuns. Deşi, e de notat că emisiunea tv a fost difuzată în săptămîna votului şi asta e suspect. A decis oare BBC că Anglia guvernului conservator nu are nevoie de Cupa Mondială? În orice caz, decizia FIFA a declanşat războiul total. Anglia şi FIFA se vor aştepta şi se vor lovi, cu fiecare prilej şi prin orice mijloace. Deocamdată, Herr Blatter a fost scos în stradă. Blatter, mare doritor de hoteluri princiare, făcuse demersuri pentru cazare pe timpul Olimpiadei 2012 de la Londra. Ţinta: un apartament magnific la Dorchester Hotel, pe Park Lane, strada faimei şi a protipendei din sau în trecere prin Londra. Primarul Londrei i-a trimis vorbă lui Blatter cî îşi poate căuta un bed&breakfast cu baie la comun şi calorifer cu fise în loc de apartamentul de 1000 de lire pe noapte de la Dorchester. Reacţia lui Blatter e de aşteptat. N-are rost să mai pariaţi pe cluburile englezeşti în Liga Campionilor.
Mondialele din 2022 în Qatar? O ţară care cunoaşte fotbalul de la televizor şi va trebui să cucerească statele vecine pentru a face loc stadioanelor. Dar timp mai e pînă în 2022 şi ţara se poate lărgi. FIFA contează în aceeaşi măsură şi pe schimbarea climatică. Cu atît mai mult cu cît expertiza FIFA declarase candidatura Qatar-ului necorespunzătoare. Apoi? Apoi, money speaks. Unul din puţinele enunţuri britanice de care FIFA a ţinut şi ţine tot mai mult cont (bancar).
Aşadar, Rusia şi Qatar în 2018 şi 2022. Fie, dacă aşa trebuie şi dacă asta îi face pe viaţă pe membrii Comitetului Executiv şi pe mai multe vieţi pe Marele Lider Sepp. Atîta doar: încetaţi cu discursul despre fotbalul transferat spre noi frontiere, despre incluziune, diversitate şi avantajele nedrepte ale infrastructurii occidentale. E greţos. Apropo: dacă se poate în Rusia lui Putin, de ce nu s-a putut în Spania lui Franco? Să sperăm că într-o zi cineva o să iasă pe piaţă cu Fifaleaks. Wikileaks? O miuţă!