Jos mănușile!
De la înălţimea sa, Pantilimon nu simte că pătrățelele sale ar face înconjurul presei.

Alege să nu își ridice tricoul ca Zicu, nici măcar după ce a salvat-o pe Sunderland de la retrogradare. În schimb, își dă jos, cu bucuria aia molipsitoare a fotbalului englezesc, mănușile și strînge pumnii din care se storc amintirile cu paradele pe care BBC le numește, cică atît de banal în fotbal, eroice.
După fluierul de final din meciul cu Arsenal, din deplasare, a se nota, altă banalitate, un lucru se petrece. Operatorii de televiziune încearcă să anticipeze zona de înălțime unde se va produce îmbrățișarea lui Gulliver cu liliputanul manager Advocaat, nimeni altul decît Cetățeanul de Onoare al istoricului Sankt Petersburg, numit de oficialitățile ruse după ce a cîștigat Cupa UEFA şi Supercupa cu Zenit. Și culmea!, cameramanii reușesc, imaginile se strecoară în România printre prim-planurile cu Halep și ștafeta luptei la titlu din campionatul nostru.
Pantilimon a plecat din România la Manchester City într-o mutare pe care noi, românii, o numim locul neașteptat de unde sare iepurele. A plecat cînd toți gelații noștri care marchează un gol cu călcîiul de sub gamba tatuată excesiv își revendică dreptul la statutul de vedetă.
Că tot e la modă vintage-ul, 1891 este anul cînd Sunderland cîștiga Premier League. Pe ăștia i-a salvat Cohhsteel, cum îl pronunță comentatorii din Insulă. Aaa, și pe noi în meciul cu Feroe, de curînd, să nu luăm gol de la niște amatori, fix pe National Arena. Ce vedetă mai e și Cohhsteel ăsta să își facă treaba în teren și cam atît! Nici un tricou jos, nici o ieşire, doar nişte mănuşi. Parcă zici că nu e de-ai noştri.
78,4% a fost procentul de parade reuşite al lui Pantilimon (Sunderland), cel mai bun în Premier; după el, Adrian (West Ham, 72,6%), Fabianski (Swansea, 72,4%), Courtois (Chelsea, 71,8%) şi Hart (Man. City, 71,6%)