Răzvan Prepeliță

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Răzvan Prepeliță
Ies și Great

Acea imagine a copilăriei, din acel hol zgomotos, mi-a rămas peste ani, atunci când la televizor, „Minunea blondă” se învârtea cu mingea printre adversari cu o ușurință, de parcă desena cercuri în nisip.

La pauză, taică-meu s-a lăudat unor alți […]

...

Fair-play-ul de carton

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la […]

...

O recomandare

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care […]

...

Cușca tigrului

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. […]

...

Zigzag

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie […]

...

Cușca tigrului

Fellaini putea fi ușor confundat cu cuibul de berze, din statuia ridicată la Sankt-Petersburg.

Permalink to Cușca tigrului
miercuri, 11 iulie 2018, 9:40

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. Golul lui Umtiti a semănat fix cu un zbor deasupra unui cuib părăsit în toiul unei ierni rusești.

În prima repriză, posesia belgienilor nu a fost decât o chemare în scenă a Franței pregătită să lovească pe contraatac, asemenea unui tigru ce își linșează dresorul, căci ușa la cușcă a rămas deschisă în pregătirea tactică a selecționerului belgian.

Lloris, portarul francez ce deține supremația reclamelor de la metroul parizian, abundat de acordeoanele românilor, era atât de montat și entuziasmat în poartă, încât mi-am adus aminte de Pancu, când și-a tras mănușile într-un meci Besiktas-Fener, scriind atunci istorie în Turcia cu paradele sale. Spre deosebire de atacantul rapidist, francezul, evident, portar de meserie, nu a luat gol și a scos două mingi ce ar fi clătinat, poate, până și siguranţa imperialului Pogba

Jocul lui Paul Pogba e un mix între ieșirile din apărare ale lui Gică Popescu, pe care Chiricheș s-a oprit să îl mai copieze în joc, demult, încă de când eram naivi și îl credeam liderul unei noi generaţii care se va califica în sfârșit, și driblingul larg a lui Ilie Dumitrescu.

Franța e în finală. Englezii sau croații, indiferent care dintre ei mai ajung acolo, îl pot contacta pe Piţurcă. Poate antrenorul cu temele cel mai bine făcute și care nu a căzut în cușca tigrului nici măcar la un European. Bine, alta era atunci valoarea Franţei, dar noi acum ne măsurăm cu Albania și alte echipe galactice.

Comentarii (9)Adaugă comentariu

mg (12 comentarii)  •  11 iulie 2018, 13:31

..Cel de Sus, în bunătatea lui, a uitat (deh, bătrâneţile..) că tocmai El cazase acolo o barză chioară, care avea (biata) în continuare nevoie de ajutorul său Divin.. Cât despre Piţi.. e mic copil pe lângă Cherchesov şi autobaza lui.. După ce a eliminat Spania, Putin l-a felicitat şi i-a spus : mâine anexaţi Croaţia.. Apropo, cu cine se învecinează Rusia ? Cu cine vrea ea..

daniel (2 comentarii)  •  11 iulie 2018, 14:26

n-am inteles ce a vrut antrenorul Belgiei de la acest meci..au jucat superincurcat...avea rezerve cu care sa joace: Tielemans, Januzaj, Torgan Hazard, Dendonkher, Vermaelen de la Barcelona.. bine si conglomeratul afro-francez a jucat modest, dar a avut in fata o echipa, care n-a vrut nimic!

vlad (1 comentarii)  •  11 iulie 2018, 14:37

Asta ai inteles tu din meci? pogba imperial? la ce imperial la stat cu fundu pe minge in ultimele 15 minute?

?????? (5 comentarii)  •  12 iulie 2018, 9:11

După meciul din grupă se pare că Anglia și Belgia nu puteau juca finala ?

alex (4 comentarii)  •  12 iulie 2018, 15:56

*** va fi noua campioana a lumii...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează