Răzvan Prepeliță

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Răzvan Prepeliță
Ies și Great

Acea imagine a copilăriei, din acel hol zgomotos, mi-a rămas peste ani, atunci când la televizor, „Minunea blondă” se învârtea cu mingea printre adversari cu o ușurință, de parcă desena cercuri în nisip.

La pauză, taică-meu s-a lăudat unor alți […]

...

Fair-play-ul de carton

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la […]

...

O recomandare

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care […]

...

Cușca tigrului

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. […]

...

Zigzag

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie […]

...

Fair-play-ul de carton

"M**e PSD" strigat la un meci al Simonei Halep a fost chilipir.

Permalink to Fair-play-ul de carton
duminică, 9 septembrie 2018, 10:24

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la Roland Garros, nu am crezut că un meci de tenis urmărit la televizor, fără ca măcar o româncă de-a noastră să joace, îmi poate răscoli așa emoții. Și nu doar mie, căci cei care s-au uitat la finală au auzit-o pe Luminița Paul plângând, în direct, la Eurosport. Cel mai echilibrat comentator de tenis de la noi nu s-a mai abținut atunci când lacrimile puștoacei Naomi Osaka au pornit șiroaie la vale împinse de huiduielile unui public lipsit de fair-play.

Finala de la US Open este oglinda perfectă a timpurilor noastre: gălăgia menită să acopere adevărul. Orgoliul acestui gladiator din circuitul WTA depășește granițele bunului simţ. Corelat cu mârlănia unui public tot mai avid de un naționalism bezmetic, promovat uneori chiar de un președinte incoerent, provoacă catastrofe emoționale chiar și marilor campioni. Când spun campion mă refer aici la tânăra japoneză Naomi Osaka, care cu certitudine va ajunge o stea a tenisului, căci are un joc călăuzit de o stofă sufletească ce te face să devii, necondiționat, suporterul ei.

În setul doi, Serena Williams, vizibil enervată de tăria loviturilor acestei tinere ce nu are nevoie de ținute extravagante pentru a fi un veritabil samurai al sportului alb, a intrat într-un conflict verbal cu arbitrul de scaun. Acesta o sancţionase pentru coaching-ul pe care americanca l-a primit în văzul tuturor de la antrenorul său. Serena a continuat cu o demonstrație bizară de nervi și care cred că la început a avut mai degrabă misiunea de a rupe ritmul japonezei. Doar că efectul a fost invers.

Spre deosebire de cei care au fost alungați anul acesta la controlul anti-doping, pe care Serena l-a evitat tot cu scandal, arbitrul Carlos Ramos a rămas pe poziții. Numit „hoț” de americancă, într-o gâlceavă de mahala, acesta a penalizat-o cu un ghem. Îmi aduc aminte acum de momentul în care Serena s-a retras, bizar, chiar înaintea meciului cu Sharapova de la Roland Garros. Oare doar eu am avut senzaţia atunci că evită o înfrângere pe teren în fața marii sale rivale?

Publicul american s-a comportat ca într-o sală de cinema de parcă lui Rambo tocmai i se terminaseră gloanțele și era capturat de forțe ostile. Lipsa de fair-play a atins limitele grotescului când spectatorii au huiduit la înmânarea trofeului. Atunci Naomi, învingătoarea fără echivoc a finalei, cea care tocmai predase un tenis în forță cele mai puternice jucătoare din circuit, și -a cerut scuze publicului că a îndrăznit să câștige.

Urmărind în ce hal ajunge un fost lider WTA să reacționeze atunci când pierde, cum strică bucuria unui copil care a avut-o ca idol, nu pot să nu o apreciez și mai mult pe Simona Halep, actualul număr unu din circuit. Decât cu 100 de Grand Slam-uri în cârcă, dar cu incapacitatea de a respecta adversarul și regulile tenisului, mai bine cu bucuria jocului prezentă mereu în ochii campioanei noastre.

Comentarii (53)Adaugă comentariu

ion vasile (1 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 10:49

chiar daca sunt fan halep, nu trebuia sa o aduci in discutie. in rest ai dreptate...

ovidiu_3003 (33 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 10:51

...un articol foarte bun care ne prezinta faptele asa cum au fost .Tanara japoneza are mult bun simt ca mai toti japonezii ...cand a vazut furia *** americane s a speriat ...si a regretat ca a castigat ...Naomi a jucat cinstit ...fara sa o incomodeze pe adversara cu ceva nesportiv ...ce vina a avut ea de a huiduit o publicul american ...nu pot sa inteleg ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian (1 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 11:21

Trebuie sa fiu sincer, cred ca e primul articol al tau cu care pot fi 100% de acord

V1ad (1 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 11:38

Fognini a numit o arbitra "curvă". A fost sancționat financiar si suspendat de la cateva grand slamuri. De nastase știm. Sa vedem cum o vor da scăpată pe asta. Faptul că este femeie sau de alta culoare decât alba e laitmotiv în sua pt a se face cum vrei tu. E o manie o persecutiei închipuită. De aia a si câștigat trump. Lumea s-a saturat. Iar fază cu huiduieli... Doar ca si semi si finala negresele "indigene" sa o ia pe coaja de la o" japoneza".

Gabriel (1 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 11:40

Reusita interpretare a faptelor din finala feminina, bravo ! Pacat doar de ultimele cinci randuri, pe de o parte , pentru ca nu aveau ce sa caute in context, pe de alta parte, pentru ca nu se stie cand iti da si Simona cu racheta-n cap ! :)

Marko (4 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 11:51

Bine punctat...Serena este binecunoscuta pentru agresivitatea ei nu numai in timpul jocului dar si cu arbitrii inca din 2009 cand nu a vrut sa recunoasca ca a gresit si sa-si asume, la fel ca si acum. Si ce daca ai 23 de trofee?! asta nu inseamna ca esti mai presus de reguli si ai dreptul sa intimidezi arbitrul cutot felul de chestii gen "Sa-ti ceri scuze.."."Tu nu o sa ma mai arbitrezi pe mine..".. Daca tot e GOAT (greatest of all times) asa cum toata lumea o numeste putea sa intoarca meciul, dar s-au cam dus vremurile acelea. Azi noapte ma gandeam..aproape ca nu-ti mai doresti sa joci sau sa urmaresti un asmenea meci cu o Serena Iesita din minti, o multime de oameni care erau de partea ei dar intr-o eroare de apreciere a situatiei.. si uite cum spectacolul de tenis s-a transformat in scandal cu arbitru pentru un punct..si apoi pt un ghem.. BRAVO pt OSAKA ca nu s-a lasat influentata de tot scandalul..si a reusit sa stea focusata in ultima parte a meciului...si acum intelegem mai bine de ce SIMONA zicea ca nu se simte bine la New York..Dupa o ceremonie de premiere cu huiduieli la scena deschisa ( va intra probabil in istorie) si lacrimi de tristete ale campioanei din Japonia cred ca ne face sa ne simtim putin mai bine cand ne gandim ca romancele noastre nu au avut rezultate semnificative in acest an...

Durden (2 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 12:08

Wow, ma asteptam sa vad o gramada de justitiari care sa te contrazica pe aici prin commenturi. Ma bucur ca m-am inselat. Cand sectiunea de comentarii de pe gsp e mai civilizata decat comportamentul unui jucator profesionist, stii ca e ceva in neregula =)))))

petru (1 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 12:21

Urat iese din scena acest hibrid uman care este Serena(mai mult barbat decat femeie),in mod sigur dopata.Dar cine s-o depisteze cand ea se sustrage sistematic controlului ? Urat comportamentul spectatorilor americani care se cred superiori.Culmea este ca Naomi Osaka este mai mult americanca decat japoneza.A crescut de mica in SUA si a recunoscut ca nu stie limba materna-japoneza.Tot neagra si ea asa ca nu pot intelege ostilitatea afroamericanilor fata de ea.

Roland (1 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 12:24

pai ...vorbim de caracterul acestei jucatoare ce nu are legatura cu trofeele castigate in timp? este ZERO, binecunoscut in lume, face intotdeauna caz de culoarea pielii ei ca si cum noi toti ceilalti ar trebuii sa ne simtim prost ca nu suntem negri....sa strici poate cea mai frumoasa zi de sportiv a adversarei, sa incerci prin orice mijloc sa o deconectezi de la meci, sa negi ceea ce si antrenorul tau confirma, asta inseamna sa fii mic, sa fii josnic, sa fii serena ...poate ati sesizat ca la intrarea pe teren , la poze , atitudinea ei era de la inceput zeflemitoare si arata cam ce gandeste - cum ca ea e americanca ,acasa si nimeni si nimic nu poate sa-i ia victoria.revedeti imaginile si cu usurinta ve-ti observa aroganta ....restul e doar circ si nu merita comentat.Bravo Naomi Osaka , pentru joc, pentru atitudine, pentru caracter.Adevarata campioana!!

Maxentiu (2 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 12:25

Fratilor, cred ca avem o problema de perceptie. Daca publicul din Romania se comporta nesportiv la un meci de tenis, verdictul e clar: "asa-s romanii". Daca publicul de la New York se comporta nesportiv, de vina e... presedintele! De parca Trump isi trimite fanii se inghesuie la meciuri de tenis ca s-o incurajeze tocmai pe Serena, care simbolic e cit se poate de departe de idealul MAGA (make America great again). Nu l-am suspectat niciodata pe dl. Prepelix ca ar fi vreun mare analist, chiar si sportiv, dar aici chiar o ia pe ulei si face niste paralele total nepotrivite.

Petre (1 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 12:33

Serena Williams e snowflake-ul tipic. Incapabila sa accepte ca altii sunt mai buni, ca nu mai poate, tipa, urla, creaza isterie. E reprezentanta perfecta pentru opozitia la Trump. Asa se manifesta si ei.

corneliu (2 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 12:38

Folosindu-se de politica corectă această sportivă de culoare va spune că e discriminată. Circ va mai fi și singura scăpare onorabilă ar fi retragerea.

Carol K (4 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 12:47

N-am vazut finala, nici semifinalele. Nu mi s-au parut partide pt acest nivel, unul de Grand Slam. Iar finala a fost precum tot turneul, o deceptie. Serenei parca i s-a facut culoar spre finala, poate ca i s-a si facut iar ajunsa acolo nici ea nestiind cum a crezut ca e deja castigatoare, cam asta era ideea WTA, sa o reinventeze, asta pentru reteta financiara a turneelor de la final de an si din anii urmatori. Au reinventat-o pana in finala, acolo au lasat-o pe cont propriu si am vazut ce a iesit. Dar scandalul vinde bine, scopul a fost atins. Cum spuneam, infect turneu.

e dusa cu pluta (1 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 12:59

Din pacate..a demonstrat ca e o "un animal care paste" si e mulsa si a mancat prea mult si nu gandeste prea mult. Dar ea este o femeie puternica, mama(e singura mama de pe planeta asta), e singura mama care face sport de performanta si apartine unei minoritati discrimitate. e drept, e sigura mama cu 23 de grand slam-uri. Publicul american e la pascut. Toata crema industriei de divertisment a sustinut o , cu toate ca, banui, Alicia Keys nu stie ce e ala forehand. Nu e prima data cand face scandal ca se simte discriminata. Asa ca la final aduc aminte de un sportiv american care sa jurat ca nu a fost dopat iar dupa ani si ani a recunoscut. Nu zic ca e dopata, *** ...., dar asa se jura ea ca nu triseaza si ameninta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea (2 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 13:18

Un comentariu echilibrat: https://www.treizecizero.ro/news/la-cald-despre-ce-s-a-intamplat-in-finala-naomi-serena-o-serie-de-momente-gestionate-prost-de-toata-lumea-mai-putin-de-naomi Serena nu are multi fani in Romania; Da, Serena a gresit dar au fost un sir de greseli in lant: de la arbitru pana la reactiile publicului. @Razvan Prepelita: trebuie sa-ti pui intrebarea DE CE este atat de greu sa revii in top dupa nastere. Si DE CE Serena este un exemplu si model pt foarte multe femei. Este usor sa scrii un articol sub influenta emotiilor ( pt ca asta ai facut ) in loc sa stai sa gandesti. Nu sunt fan explicit al Serenei dar privesti si abordezi acest meci de tenis numai dintr-o anume perspectiva.

Alex (3 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 13:31

Buna ziua! Osaka merita tot respectul si aprecierea oamenilor din tenis! Ma bucur pentru ea si familia ei! Probabil, Japonia ii va face primirea pe care o merita, cat sa indulceasca amarul lasat de comportamentul mitocanesc a unor spectatori! Sunt convins ca o parte a mass-mediei americane a contribuit din plin la aceasta marlanie! Le-au fost luate titluri si foto pompoase de pe copertile revistelor! Cata vreme sponsorii decid totul fete ca si Osaka devin tinte mobile! O rusine de reactie a americancei care, cred eu, si-a cam incheiat cariera. O zi frumoasa SA avem!

JEAN PHOUTAILLE MARAIS (1 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 14:50

Tipic pentru modul in care SUA procedeaza in zilele noastre!Exact dupa chipul si asemanarea lui Donald Trump!Aroganta sfidatoare la maximum-AMERICA FIRST,nu-i asa?!Cum indrazniti sa dati in Serena noastra nationala?!?!Mama iubitoare,personaj legendar din categoria clasici in viata,sponsorizata cu milioane de sponsori perversi...model pentru milioane de afroamericani si nu numai,tineret american debusolat....Vai de capul ei de mahalagioaica de ultima spetza....oribil caracter,sinistru si dizgratios personaj,un ***,o ofensa adusa acestui sport prin simpla ei prezenta fizica!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan (1 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 14:55

Razvanele, ai o viziune / intelegere extrem de proasta a climatului politic american. Aia care huiduiau erau exact oponentii lui Trump, adica generatia snowflake, sleahta Social Justice Warriors care, orbiti de obligativitatea ca minoritatile sa castige tot cu orice pret, nu mai tin cont de reguli, cutume si realitate. Fanii lui Trump cred in meritocratie si dreptul fiecaruia de a castiga / progresa daca merita acest lucru, indiferent de rasa, etnie, religie sau orientare!

mg (12 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 17:35

..Serena şi publicul american ne-au demonstrat că de fapt nu dau doi bani pe fair play. E inadmisibil să te comporţi în halul ăsta. Osaka şi părinţii ei, prezenţi în tribune, nu meritau aşa ceva. Mă întreb dacă Navratilova sau Chris Evert vor lua atitudine, că ipocritul Chix Wilander s-a dat după cireş.. Care va fi reacţia intransigenţilor din conducerea WTA ? Federer pus să joace în miezul zilei (ca şi Simona..) a acceptat cu eleganţă eşecul.

?????? (5 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 19:52

"Croșetat fără ghem" ?

?????? (5 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 20:22

https://www.click.ro/sport/tenis/mihaela-buzarnescu-optimi-la-eastbourne-dupa-un-potop-de-injuraturi ,,Mihaela Buzărnescu a fost extrem de nervoasă tot meciul, în care a înjurat din greu. "M..ii m..tii!", "Mănânc mingile astea", "Înjur de numai pot", "Te urăsc, arbitro!" şi "Mi-ai furat tot ghemul, m...ii mă-tii de arbitră, ce-mi face, tot ghemul mi l-a furat!" (n.r. - aceasta din urmă la 4-3 în decisv, un ghem pe care l-a câştigat) " ?

Marian Boeangiu (2 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 22:13

Cred ca "America first" promovat de Trump se refera la partea economica si ca atare consider o gresala consideratia despre iresponsabilitatea presedintelui. Sugerez citirea argumentelor aduse de "constantin" la articolul lui Geambasu. Manipularile comunistoide ascunse sub minciunile corectitudinii politice ,destul de naiv argumentate, au totusi clientii lor printre care, din pacate, Razvan Prepelita. Te rog sa incerci sa citesti si articolele luiTRU, Aligica, Papahagi, Cartarescu, Uncu, chiar Plesu si Liiceanu ce abordeaza tema Trump. O sa ai o surpriza, sper placuta. E semn de inteligenta sa aprofundezi anumite teme si, daca e cazul, sa reconsideri anumite pozitii.

petrache (11 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 22:39

Mi-a placut articolul. Mai ales ultimul paragraf. Decat o jucatoare cu multe grand slamuri dar cu un comportament rusinos si violent o prefer pe Simona noastra (sau pe Kerber, Muguruza, Svitolina, ...). Si asa ar trebui sa prefere toata lumea sportului.

Cristian (2 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 22:39

A scapat ieftin arbitrul ăla, crede-mă. In locul Serenei, sigur mă urcam pe scaunul lui sa-i spun 2 vorbe la ureche. Nu poţi sa te comporti aşa cu Serena, si la US Open, nu poţi, n-ai cum, mai ales când esti nimeni în drum, arbitrul ulii din Portugalia. Revenind la ce spui tu, că ai da toate titlurile de grand slam şi asa mai departe, nici nu merită comentată această părere. Serena rămâne o mare stea, un trend setter, si câteva musculiţe nu au cum să deranjeze o muncă executată de zeci de ani de zile, muncă adevărată, nu din tastatură, cum ai aşternut tu aici 3 propoziţii.

petrache (11 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 22:49

Articol excelent - bine observata obsesia americana de a castiga cu orice pret, exacerbata de un presedinte la limitele sanatatii mintale. WTA-ul - pro-american 100% - a impins-o din spate pe Serena in toate felurile. De la dreptul de a refuza controale anti-doping, la seed la turnee de grand slam, la culoare minune in care toti jucatorii de top pierd misterios la jucatori slabi. Serena stia ea ce vorbea cand l-a amenintat pe arbitru ca nu va mai arbitra meciurile ei - ea are numarul sefului WTA pe speed-dial.

ionica fara frica (1 comentarii)  •  9 septembrie 2018, 23:11

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ion (1 comentarii)  •  10 septembrie 2018, 1:06

suna corect, mai putin partea cu necastigatul mai multor trofee de GS de catre Halep. E mega important sa faci genul ala de istorie sportiva, mentalitatea care te a facut sa scrii asta e tocmai marea noastra problema in sport :))

gio (1 comentarii)  •  10 septembrie 2018, 2:48

Suneti penibil cu halepul vostru, nu puteti sa scrieti un articol despre tenis fara s-o pomeniti. Nu are nici o legatura Halep cu ce s-a intamplat la US Open, nici nu cred ca a participat la acest turneu. Nu faceti decat sa determinati o parte din public s-o deteste, ea neavand nici o vina, dar o presa care o promoveaza agresiv starneste pana la urma reactia contrara.

IMGB (6 comentarii)  •  10 septembrie 2018, 3:34

Prepelitza , impusca-te-as ! Fain articol ai scris !.... De mult n-am mai citit un articol scris cu atita emotie ... Si pe mine m-a deranjat c-au lasat-o pe fatuca aia singura pe scena de nu mai stia ce sa faca ... s-a vazut clar ca toata lumea plingea ca ca dolarii s-au dus la Tora Tora Tora ... trist sfirsit de cariera pentru Serena ....

IMGB (6 comentarii)  •  10 septembrie 2018, 4:20

O nesimtzita aceasta purcea fara educatie ! Pune-ti-o sa faca *** si-i veti confisca majoritatea premiilor ...

IMGB (6 comentarii)  •  10 septembrie 2018, 4:26

hehe..... ***-s peste tot la fel ....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Elena (1 comentarii)  •  10 septembrie 2018, 9:15

Individa asta este considerata cea mai mare din toate timpurile, inaintea lui Graf, exemplu de tact, eleganta, modestie si bun-simt, in afara de faptul ca a castigat 22 slamuri si multe alte turnee.... Imi vine greata. Oamenilor le place circul. Imi amintesc cum erau toti americanii morti dupa Agassi, cu circul pe care il facea in teren si in afara lui, in vreme ce Sampras, un profesionist perfect era considerat plictisitor. In fine, cotoroanta asta este absolut sinistra. Ma indoiesc ca se va retrage dar sper sa o ia peste bot de acum inainte pana se va cara cu coada intre picioare.

Ardeleanul (1 comentarii)  •  10 septembrie 2018, 9:30

”a avut mai degrabă misiunea de a rupe ritmul japonezei”- absolut!! Ați descris exact ce am trăit toți fanii non-americani ai tenisului.

un roman (1 comentarii)  •  10 septembrie 2018, 9:30

Perfect deacord cu tot articolul care puncteaza si faptul ca toti suntem constienti ca batoza e dopata , dar nu poate fi controlata !!!!!!! mie aceste surori mi-au fost intotdeauna antipatice , inca de atunci cu incidentul Sparlea !!!!!! Ar fi cazul ori sa fie amandoua controlate la sange , ori sa se retraga !!!!! O sa vina vremea sa se spuna asta asa cum s-a intamplat si cu Lance Armstrong , asa incat aia cu ca ea nu a trisat o sa o faca iar de *** !!!!! Mahalagoaica , dopata si antipatica prevad ca o sa vrea sa castige si turneul campioanelor !!!!! O sa fie iar ajutata ???????

rammstein (3 comentarii)  •  10 septembrie 2018, 12:36

ba,nu va uitati cum arata fiinta aia??...e ceva intre om,robot,klingonian,...numai femeie nu !!!...ar trebui sa fie interzise asemenea imagini la televizor pentru ca au impacat asupra copiilor...nu se poate sa apari cu maimute urlatoare pe terenuri de tenis..culmea sport care reprezinta tot cei frumos si delicat ..nu degeaba i s-a spus sportul alb...

?????? (5 comentarii)  •  10 septembrie 2018, 12:42

Djokovik ?????????

?????? (5 comentarii)  •  10 septembrie 2018, 13:48

@Djokovic, cu "c" ?

Maxone (2 comentarii)  •  10 septembrie 2018, 15:14

Haide bre ce Dumnezeu , 42 de comment-uri și apar doar 37 ?!!!??? 5 LIPSĂ printre care și ale mele. Ce , nu vă place când vorbim de ticăloșii cu Globalizarea și noul Comunism Occidental pe care vor să ni-l bage și nouă pe gât?

loro (1 comentarii)  •  10 septembrie 2018, 15:51

@cristian.pt linistea ta sunt multe jucatoare acre au nascut si s-au intros la tenis cu mai mult sau mai putin succes.Cu ce e deosebita de ele Serena? Cu nimic, acesta e raspunsul, dar e cap de serie la un GS in ciuda pozitiei din clasament . Si sa nu uitam un alt idol american Amstrong Lance, ciclist de neinvins, care s-a parbusit cu tot cu piedestal dupa contralele antidoping. Daca este ''curata'' aceasta doamna a tenisului de ce refuza aceste controale?

stefan al doilea (2 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 13:48

intai de toate, cu cat esti mai sus pe o scala, aici e vorba de locul ocupat de Serena W. considerata fiind cea mai buna jucatoare din toate timpurile, cu atat ai mai multe obligatii decat drepturi! apoi, e vorba de a respecta spiritul sportului! arbitrul si nu Serena W a incercat sa respecte spiritul sportului alb! sa spui ca e vorba de sexism aici? pai din cate am citit acest arbitru s-a *legat* si de Nole si de Nadal! cand lucrurile se vor linisti, spectatorii american vor vedea mult mai bine situatia, anume gesturile deplasate ale Serenei! faptul ca sportiva a fost amendata si ca federetia internationala de tenis l-a aparat pe arbitru spun deja cam cum va bate vantul!

lebron james (1 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 15:00

Domnule Prepelita, cand vei pune virgula in formularea ”... făcut nu de un spectator ci chiar de... ”, atunci va conta cu adevarat ce scrii. Pana atunci, randurile dumitale cu accente de patriotism ieftin si paralele incoerente intre ”mere” si ”pere” sunt nule. Cand te numesti jurnalist, asa cum sunt convins ca iti spui, primul lucru este sa stii sa scrii, sa comunici. Altfel, NIMENI nu afirma ca Serena Williams si antrenorul ei au procedat corect. Problema de fond este insa urmatoarea: intr-o finala de Grand Slam, cat de oportun este sa dai game pierdut intr-un moment decisiv al setului 2? Este ca si cum, intr-o finala de Liga Campionilor, dai ”rosu” in minutul 80 unui jucator de la echipa condusa, dupa un incident interpretabil, cel putin la acel moment...

Razvan Prepelita (1 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 18:17

@lebron james Multumesc de erata. Aveti dreptate. Ca o remarca, va lipseste si dvs o virgula in comentariu. Cu stima.

Dopatilliams Serenian & Venusian (2 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 20:02

@ "e dusa cu pluta", 12:59 "Nu zic ca e dopata"?! Iti spun eu ca E DOPATA! Sora ei, la fel! Cu asentimentul autoritatilor din tenisul feminin mondial, aflate la dispozitia sponsorilor cu afaceri de miliarde de dolari anual in tenisul de camp! Scandalagioaca "a evitat controalele antidoping"? NU POTI EVITA CONTROALELE antidoping daca nu te ajuta chiar WTA, WADA, USADA! Si au ajutat-o. Ani la rand! Ceea ce au dezvaluit hackerii rusi despre "derogari" pentru ea la "medicamente" a fost doar ceva de suprafata, faptele fratilor Williams in complicitate cu birocratii din WTA, WADA, USADA sunt mult mai grave. Circul facut de aceste 3 entitati (doua din ele controlate si dirijate din spate de AMERICANI, a treia chiar a lor) cand rusoaica Sarapova a fost suspendata pentru "Meldonium" (in fond, un fel de *** de pisica, pentru care nu s-a demonstrat medical ca e "medicament dopant") va fi la un moment dat descusut cu documente sau marturii din interiorul gastilor mafiote WTA, WADA, USADA, si atunci se va cedea clar cum au dominat americanii sporturile mondiale in ultimele decenii. Din cauze ideologice. Sorosiste. Cu scopuri propagandistice planetare.

consecinte nepostnatale (2 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 22:32

"Conform Tennis World USA, Adidas, sponsorul tehnic al japonezei, vrea să-i ofere un nou contract lui Osaka, iar suma pe care ar urma să o încaseze anual ar fi una impresionantă: 10 milioane de euro! Totul în condițiile în care, la începutul lui 2018, Adidas a refuzat să prelungească înțelegerea liderului mondial Simona Halep, care cerea doar două milioane de euro. Adică de 5 ori mai puțin decât colosul german se pregăteșe să-i ofere lui Naomi Osaka."

IMGB (6 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 1:46

Prepelitzo ... scrii din ce in ce mai bine ....bravo ! Am vazut ca unii din colegii tai te copiaza .... lasa-i , nu te-nfige-n ei ....lasa-i... tre sa-nvete si ei ....

mg (12 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 14:11

@lebron james - în logica asta, din minutul 80 încolo se dă liber la rupt picioare într-o finală de Liga Campionilor. Sau nu se dă penalty în ultimul minut.. Arbitrul nu se ia după oportunităţi, ci judecă conform acelor reguli valabile pentru toată lumea. Sunt însă unii care se cred mai egali decât restul lumii.. Un "America first" prost înţeles.. Caricatura australianului pune punctul pe i.

st.il. (1 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 18:31

Am văzut azi o caricatură a uriașei S.W. Extraordinar, puteam să jur că este o fotografie din timpul meciului cu gingașa Osaka !...:)))

johnny (1 comentarii)  •  12 septembrie 2018, 23:06

hehe , sa dea vina pe sexism sau rasism cand s-a facut de ras cu manifestari de copchil razgaiat ... *** de asta.. :))))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează