Răzvan Prepeliță

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Răzvan Prepeliță
Ies și Great

Acea imagine a copilăriei, din acel hol zgomotos, mi-a rămas peste ani, atunci când la televizor, „Minunea blondă” se învârtea cu mingea printre adversari cu o ușurință, de parcă desena cercuri în nisip.

La pauză, taică-meu s-a lăudat unor alți […]

...

Fair-play-ul de carton

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la […]

...

O recomandare

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care […]

...

Cușca tigrului

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. […]

...

Zigzag

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie […]

...

Zigzag

Brazilienii au fost un car alegoric, dintr-acelea ce defilează la Carnavalul de la Rio, adus pe pistă să concureze cu super bolizi de Formula 1.

Permalink to Zigzag
sâmbătă, 7 iulie 2018, 12:17

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie până în dormitor și înapoi. De mai multe ori, lipsea doar suzeta de bebeluș, dar cine știe poate va face reclamă și la așa ceva în viitor. Cred că până și marele nostru Lăcătuş mustăcește urmărind simulările brazilianului. E adevărat că Neymar face mingea pătrată, precum freza, dar la a obține lovituri de pedeapsă Lăcătuș a fost avocat pe lângă clovnul de serviciu brazilian. Stelistul avea stil la astfel de faze, de îi căutai cravata desenată pe tricoul de joc în loc de numărul de pe spate. Şeptarul scotea lovituri libere din piatră seacă fără să transpire.

Altfel, driblingurile lui Hazard au un potențiometru de spectaculozitate ce e rotit spre maxim de o poftă de joc pe care nu am văzut-o să o aibă nici la Chelsea. Dacă Belgia ajunge în finală și Hazard va juca, e posibil să mai vedem golul lui Maradona, cel în care argentinianul a driblat tot terenul. De data asta în zigzag.

Comentarii (15)Adaugă comentariu

JFM (3 comentarii)  •  7 iulie 2018, 13:26

Pacat de vitrina de mari fotbalisti pe care Brazilia i-a dat de-a lungul timpului. A venit acest pacalici cu creasta, tatuaje si tupeu de borfas aruncand-o pentru moment in derizoriu. Fotbalul brazilian atat de iubit si respectat in decursul anilor a fost aruncat in era mistoului planetar.

mapsi (1 comentarii)  •  7 iulie 2018, 13:54

Ar mai fi vreo două penalty-uri pe care, doar dacă ești arbitru european (cu VAR cu tot), nu le dai

mg (12 comentarii)  •  7 iulie 2018, 14:21

..aproape toţi sunt bolnavi de selfie şi facebook. Atâta preocupare narcisistă pentru propria imagine nu găseşti, cred, nici în fotbalul feminin.. Ce naţională, ce imn ? Conturi grase în bancă, tatuaje din cap până-n picioare, să cadă fanele pe spate (şi să rămână aşa..) iar fotbal, de doi lei-cincizeci.. Ce să mai zică bietul Pelé ?

Observator (8 comentarii)  •  7 iulie 2018, 14:31

@ JFM Chiar daca Neymar isi face de ras tara (simuland, vaicarindu-se, persiflandu-si adversarii etc.), Brazilia a cucerit, totusi, nu mai putin 5 titluri!! Ce a obtinut Olanda, cu atatia jucatori exceptionali dupa 1970? O.

Constantin (1 comentarii)  •  7 iulie 2018, 15:17

@Observator. Olanda a obtinut dupa 1970 un titlu european in 1988 si locul 2 la capionatul mondial din 2018. Asta ca sa nu mai amintim de alte doua finale de campionat mondial pierdute in 1974 si 1978.

danilea (1 comentarii)  •  7 iulie 2018, 15:22

Comentariul dlui „Observator” mi-a amintit de acea vulgara, dar potrivita zicala despre un anume membru anatomic si prefectura. Stupefactie: dar cu Olanda ce mai aveti stimabililor? Ce rau v-au facut? Categoric, lectura comentariilor este mult mai amuzanta decit articolele care le inspira. Tineti-o tot asa.

JFM (3 comentarii)  •  7 iulie 2018, 17:06

@ Observator, nu am uitat nici un moment asta, de aceea parca-mi este si ciuda. Cat despre Olanda, tocmai ca neobtinand ceea ce ar fi putut-o face ar trebui sa ne puna un mare semn de intrebare asupra sistemului de disputare a acestor cupe mondiale. Este clar ca uneori nu cei mai buni castiga.

Observator (8 comentarii)  •  7 iulie 2018, 19:41

@ Constantin Credeti ca am uitat cele cateva performante (titul contra URSS, in '88, cu un gol exceptional al celui mai bun "varf" al tuturor timpurilor, precum si cele 3 finale de Cupa Mondiala)? Tocmai asta e, ca acest soccer exceptional (si la nivel de club, cu 3 castigatoare de CCE/Liga Campionilor, cum n-are nici Spania!), care a dat lumii fotbalisti geniali (Cruyff, Neeskens, Haan, van Basten, Bergkamp, van Nistelrooy, van der Sar, Overmars, Klivert, Robben, van Persie etc.), nu a cucerit inca titlul mondial! O.

di livio (4 comentarii)  •  7 iulie 2018, 21:32

danilea...lectura comentariilor este mult mai interesanta decit articolele care le inspira...si de multe ori si amuzanta

Observator (8 comentarii)  •  8 iulie 2018, 9:12

@ danilea & @ di livio Multumesc ca m-ati luat in colimator, insa nu cred sa fi postat un comentariu amuzant! Doar constatam ca unii deplang profund esecul Braziliei (cu 5 titluri din 7 finale, totusi), in timp ce o tripla finalista precum Olanda are doar un titlu continental! Ce nu-i in regula? O.

aciduzzo (5 comentarii)  •  8 iulie 2018, 9:21

Draga domnule Observator.....Observator.....ia dumneata alea trei titluri ale Braziliei obtinute pana in 70 când se juca cu chiloți Tetra si scrie despre ele inca 20 de ani de acum încolo!! Sa știți su dumneavoastră domnule Observator ....si alti prezentatori de radiojurnal sau telejurnal pe aceste bloguri-globuri....cu Paraschivescu cu tot.....FOTBALUL DE AZI A AJUNS UNDE A JUNS NUMAI SI NUMAI DATORITA OLANDEI LUI RINUS SI APOI A LUI JOHAN!! In rest.....e plina lumea de murini....arseni....enrici...fara Pep.....va rog....asta e din alta planeta!!....Ce ironie a sortii....tu Olanda care ai adus fotbalul acolo unde se joaca azi....sa joci trei finale mondiale si sa le pierzi pe toate!!

Observator (8 comentarii)  •  8 iulie 2018, 9:51

@ aciduzzo N-am scris nimic de rau despre Olanda, ba dimpotriva: Ajax este clubul meu favorit din strainatate, iar echipele Olandei (din anii '70, '80, '90 si din ultimul deceniu) m-au sedus prin fotbalul practicat si exponentii lor stralucitori! O.

california (1 comentarii)  •  8 iulie 2018, 10:22

lasati olanda si lasati brazilia celor 5 titluri, articolul este despre brazilia de astazi, care nu are legatura, decat cu brazilia lui 1-7 !... o formatie necoapta si infantila ca si liderul ei.

alex (4 comentarii)  •  8 iulie 2018, 21:50

Un meci furat cu doua penalty-uri clare, un meci in care Belgia s-a aparat tot timpul, ca autobaza lui Cartu, contraatacand de 4 ori si dand 3 suturi pe spatiul portii. O victorie mincinoasa. Brazilia a ratat 6 mari ocazii, plus o bara, plus cele doua hotii. S-a vrut sa castige Europa. De aia fotbalul moare, pentru ca totul e aranjat.

alex (4 comentarii)  •  8 iulie 2018, 21:55

Cu Casemiro in teren si cu Alves, Brazilia nu ar fi pierdut niciodata in fata unei echipe total insipide care in primul si in ultimul sfert de ora nu mai stiau pe ce lume sunt. Asa iii ametisera brazilienii!...O victorie a antijocului, a lovirii mingii cu latul piciorului, impotriva lovirii cu exteriorul. Belgia a jucat ca Rusia cu Spania.

Comentează