Răzvan Prepeliță

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Răzvan Prepeliță
Ies și Great

Acea imagine a copilăriei, din acel hol zgomotos, mi-a rămas peste ani, atunci când la televizor, „Minunea blondă” se învârtea cu mingea printre adversari cu o ușurință, de parcă desena cercuri în nisip.

La pauză, taică-meu s-a lăudat unor alți […]

...

Fair-play-ul de carton

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la […]

...

O recomandare

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care […]

...

Cușca tigrului

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. […]

...

Zigzag

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie […]

...

Peronul

Niște turiști japonezi, oarecare, cu nelipsitele aparate foto după ei, sunt fotografiați în Piața Mare din Bruxelles de către localnici.

Permalink to Peronul
marți, 3 iulie 2018, 1:44

Așa ar arăta versiunea, din viața de zi cu zi, a meciului dintre Belgia și Japonia. Cu susul în jos.

Contra Japoniei , Belgia a părut un boxer care se leagă la începutul confruntării la șireturi cu mănușile de box.
Japonia a lovit în debutul reprizei secunde precum a făcut-o cândva în istorie,  neanunțat,  de nicăieri și deodată totul părea în favoarea lor. Era 2-0 și scorul era periculos mai degrabă pentru Eden Hazard ce urma să ajungă pe lista deportaților, la pachet cu Ronaldo și Messi.
Alineați în propriul careu de parcă aşteptau aglomeratul metrou din Tokio,  fundașii japonezi se apărau precum celebrii oshiya, „împingătorii de sardine” cum sunt denumiți cei din stațiile de metrou care înghesuie lumea în vagoane.
Belgia reduce din handicap dintr-o lovitură  de cap care aterizează în poartă precum o rață împușcată la vânătoare. Apoi Feillani cu aura unui alpinist nonconformist, plecat să cucerească Himalaya, se înalță din tabăra de bază privind spre vârful ascuns sub nori și înscrie pentru 2-2.
În ultimele secunde,  când totul părea că se îndreaptă  spre o zi de serviciu obişnuită deja la Mondial, cu prelungiri și eventuale penaltiuri, ușile s-au închis, iar metroul a plecat. Doar că mingea a rămas pe peron.  Au găsit-o belgienii care și-au adus aminte de contraatacurile învățate la Manchester City,  United sau la Chelsea. Și evident, au luat-o cu ei,  au înscris și s-au calificat. Iar acum în piața din Bruxelles, japonezii turiști fotografiază, din nou,  orice chiţibuş.

Comentarii (2)Adaugă comentariu

Carol K (4 comentarii)  •  3 iulie 2018, 15:58

Cea mai frumoasa faza a mondialului de pana acum. Minutul 94(ultimul al prelungirilor) Contraatac LETAL al Belgiei, mingea a ajuns in 11 secunde din careul lor in cel al bravilor japonezi(ce cautau in min 94 cu jumatate de echipa in treimea belgiana inca nu-mi explic). De Bruyne, Lukaku si inca doi pe benzi au țâșnit ca într-o finală olimpică de 4 x 100 plat fiecare pe culoarul său. Pase impecabile, lansare pe dreapta, centrare, lăsat balonul să treacă la cel din stânga, lat și ... gata. Totul in 11 secunde !!! Uluitor, nici la tripleta de aur a lui Liverpool (Salah, Firmino, Mane) în zilele lor de excepție parcă n-am văzut un așa contraatac tăios, precum o katana japoneză... exact,cât de ironică este viața, câteodată.

Strati (1 comentarii)  •  4 iulie 2018, 13:06

In minutul 94 japonezii cautau victoria. Cred ca au avut o lovitura de colt sau un fault si au centrat in careu.

Comentează