Răzvan Prepeliță

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Răzvan Prepeliță
Ies și Great

Acea imagine a copilăriei, din acel hol zgomotos, mi-a rămas peste ani, atunci când la televizor, „Minunea blondă” se învârtea cu mingea printre adversari cu o ușurință, de parcă desena cercuri în nisip.

La pauză, taică-meu s-a lăudat unor alți […]

...

Fair-play-ul de carton

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la […]

...

O recomandare

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care […]

...

Cușca tigrului

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. […]

...

Zigzag

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie […]

...

Tactica de maidan

Văzut de la înălțimea canapelei, jocul Argentinei contra croaților a fost o miuță de maidan, o învălmășeală cu mingea dată printre și pe sub mașinile din parcarea blocului.

Permalink to Tactica de maidan
vineri, 22 iunie 2018, 12:34

De la geamul unui bloc de cartier, hărmălaia era coordonată de un șef de scară ce dirija ștrengarii cu păhărelul de vişinată pe pervaz.

Argentina lui Jorge Sampaoli, cel care l-a lăsat acasă pe Icardi, golgheterul Italiei, că tot e la modă să nu bagi vedetele, a fost o orchestră dirijată de un cangur ce țopăia speriat de mama focului negăsindu-și, printre tatuaje, propriul marsupiu în care să își bage capul de rușine.

Dungile albastre, de pe tricoul naționalei purtat de superstarul Messi, se transformaseră în bretele unui ghiozdan dospit cu rechizite. Școlarul Lionel abia îl căra, în spate, fiind epuizat după ce a parcurs pe jos, kilometri până în curtea școlii, precum copiii satelor izolate de la noi.

Croaţia a reușit să reducă, într-un singur meci, tot cv-ul selecționerului Sampaoli la cel al unui ucenic de secție care încearcă să plece cu plasa plină de rulmenți din uzină și tocmai află speriat că la poartă s-a înăsprit controlul. În ultimele minute, pe la 0-2, antrenorul se agita pe margine, mai degrabă, pentru postul lui, decât pentru soarta naționalei.

Luka Modric a dat un gol, coborât din stelele Champions League, acolo unde reușita a mai fost repetată cam din aceeași poziție, prin 2013, contra celor de la Manchester United pe când la Real antrenor era The Special One devenit, între timp, Nostradamus responsabil cu horoscopul Cupei Mondiale.

Observând ce a ajuns jocul Argentinei la acest Mondial, părerea de rău, că România nu s-a calificat, se amplifică. Cu toate că necalificările naționalei mi-au bătătorit simțurile până la rădăcina nervilor, cred că până și noi eram în stare de un meci mai bun cu această fabuloasă echipă a Croaţiei. Evident cu antrenorul de acum, și nu cu naționala din vremurile când Daum era selecționer. Pardon, am vrut să zic, șef de scară.

Comentarii (15)Adaugă comentariu

Bubucul (5 comentarii)  •  22 iunie 2018, 13:34

Foarte bun articolul!

corneliu (2 comentarii)  •  22 iunie 2018, 13:38

Mi-a plăcut asta cu și noi am fi făcut un meci mai bun cu Croația. Păi ai noștri sunt vedete mai obosite decât Messi. Să-l vezi pe Băluță cum îl driblează pe Lovren-asta e de SF. Vin cupele europene și o să vă treziți dărâmând veioza.

Gigi (1 comentarii)  •  22 iunie 2018, 13:43

Haha.Bun articolul. Imi aduce aminte de cand ne-a batut Albania la Euro 2016.Ce campionat mondial iti trebuie tie ?? ..hahaha

lol (1 comentarii)  •  22 iunie 2018, 13:50

Da, noi făceam sigur un joc mai bun. Luam 3 în primul sfert de oră și apoi jucam dezinvolt restul de 75, luând încă 2. Oricum, felicitări autorului, care recunoaște din prima frază că scrie de la înălțimea canapelei.

Mihai (1 comentarii)  •  22 iunie 2018, 13:52

Când o să avem și noi o națională cu jucatori la Real, Barcelona, Atletico, Juventus, AC Milan, Inter și Liverpool în același timp ca Croația ? Probabil niciodată

Cutzy (1 comentarii)  •  22 iunie 2018, 14:08

Articolul ca articolul... Tov. Inginer, ați scris și înainte de meci ca Sampaoli e maistru la fabrică? Ești atât de legat de canapea și nu intelegi ca echipa o face Messi și prietenii? Ce treaba are România și Cosmin Cosma, vorba lui Banciu cu CM? Nu e acolo deci e mai slaba ca orice echipa de acolo. Matale ai văzut meciul cu Olanda? Aia e valoarea. Punct.

Tudor (2 comentarii)  •  22 iunie 2018, 14:40

De cîte ori vreau să-mi risipesc îndoielile că românii nu sînt buni la fotbal, sau că fotbalul de zi ar fi mai bun, mă uit la Ro-Arg sau Ro-Col din '94. Jucători născuți și formați în românia? Bifat. Antrenori români? Bifat. Stil de joc specific? Bifat.

pop ion (2 comentarii)  •  22 iunie 2018, 14:55

Articol de toata rusinea, in stilul clasic romanesc: da cat poti in cel cazut si ridica-l in slavi pe cel aflat pe val. Din fericire, Cel de Sus nu gandeste asa cum fac aproape toti amatorii care scriu in asa-zisul ziar gsp.

itu52 (4 comentarii)  •  22 iunie 2018, 15:41

Cam multe bâlbe pe articolaș, ”miuță de maidan”, la Argentina care s-a predat în minutul 53, după o primă repriză nulă, în care Croația nu a fost cu mult mai bună. De la înălțimea canapelei am văzut o dispută cu scântei, parcă prea aspră din partea ambelor echipe. Vedetele ambelor echipe au fost anihilate printr-un marcaj strict și de multe ori incomod. Croația a prins aripi după gafa portarului și după perla lui Luka Modric, marcă înregistrată, așa cum ai remarcat. Numai că citind și recitind parcă încurci trecutul cu prezentul sau ”viceversa”. Ce mai zdravănă gogoașă este aia cu ” noi eram în stare de un meci mai bun cu această fabuloasă echipă a Croaţiei”. Foc de paie, vorbe fără acoperire, bune pentru picioarele de lemn de la națională. De ce trebuie să treci prin intermediari în dispute virtuale, pentru a te umfla în pene, nu înțeleg. Ce zici, seamnănă cu povestea elefantului călărit de purice, ”tropăim, tropăim” răcnea puricele la trecerea unui pod. Adică era musai să ne aciuim pe lângă Croația, că tot e în zonă, ca să priceapă lumea că suntem mai buni decât Argentina. Frumoasă tranzitivitate, noroc că ne știu toți, altfel ne scoteai vicecampioni mondiali, în cazul în care Croația ia CM_ul.

daniels (3 comentarii)  •  22 iunie 2018, 17:49

Daca era de maidan câștigau argentinienii! pe maidan nu te plimbi pe teren ca te cheamă nu știu cum! și fără tactica la cât știe Messi ii înșira pe toți pe maidan...dar vezi matale nu s-a jucat pe maidan...deci nu....

ovidiu_3003 (33 comentarii)  •  22 iunie 2018, 18:33

Bai Prepelita...pe noi nne a batut Albania...care n avea nicio sansa sa mearga mai departe ...juca fara motivatie ...si eu cand vad ca pe fcsb o bate Iasul imi spun ca noi ar trebui sa i spulberam ...si ghici ce ...din patru incercari am scos o remiza...Daum a fost super antrenor ...el ne califica la Europene...Serbia cum ti s a parut ?...lasa Argentina,Brazilia,Senegal...

jos_cenzura (2 comentarii)  •  22 iunie 2018, 18:37

Croatia valoreaza cam 330 milioane de lire pe transfermarkt. Argentina aproape dublu. Romania cam 50 milioane. Nu cred ca faceam un meci mai bun. Uitati-va ce jucatori au, care au confirmat in Occident. Modrici, Mandzukici, Rakitici, Kovacici, Modrici, jucatori de echipe fruntase din Spania, Italia, lista continua...

Observator (8 comentarii)  •  23 iunie 2018, 17:07

@ jos_cenzura Ce mari jucatori sun Brozovic, Kovacic si Kalinic? Ii consideram astfel pentru ca nu prea fac fata la actualele lor echipe, altfel cuburi mari? O.

Ilie (2 comentarii)  •  24 iunie 2018, 17:28

Articol de maidan .. Daum 'sef de scara' bai ziaristul lui peste invelit ? Daum era la un pas si citeva linii de viata personala de a fi desemnat selectionerul Manschaft-ului. Esti ziarist de 'cel mai tare din parcare' sau ai vrut sa-i faci doar plecere directorului tau absolut obsedat ?

Comentează