Răzvan Prepeliță

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Răzvan Prepeliță
Ies și Great

Acea imagine a copilăriei, din acel hol zgomotos, mi-a rămas peste ani, atunci când la televizor, „Minunea blondă” se învârtea cu mingea printre adversari cu o ușurință, de parcă desena cercuri în nisip.

La pauză, taică-meu s-a lăudat unor alți […]

...

Fair-play-ul de carton

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la […]

...

O recomandare

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care […]

...

Cușca tigrului

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. […]

...

Zigzag

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie […]

...

Frumoasele culori

Sâmbătă dimineață, Parisul se trezește greu. O ceață răcoroasă ține previziunile în suspans: va ploua la Roland Garros?

Permalink to Frumoasele culori
sâmbătă, 9 iunie 2018, 1:23
Aerul cald al patiseriilor, răspândite precum farmaciile în București, se irosește până să ajungă să încălzească florile de la balcoanele mansardelor. Buchetele galbene par de jos niște mingi de tenis. Mai e puțin până la meci și finala asta pare să ne ia mințile.
Clinchetul furculiței pe farfuria unei terase anunță că micul dejun servit cu ziarul lângă tine e mai degrabă o chestiune de rutină decât de foame. Bătrânul citește că într-o poză clișeu L’Equipe cu bastonul sprijinit de masă.
Dar Parisul, ușor-ușor, își intră în ritmul economic al timpurilor noastre și în plăcuța memeorială lipită pe peretele teatrului Bataclan se reflectă vânzătorii de haine second-hand din parcul de vizavi. Oamenii scormonesc printre haine căutând printre mofturile aruncate la coș ale celor mai înstăriți decât ei.
Terasa La Belle Equipe, cea în care au fost împușcați 19 oameni în atentatele din 2015, e plină ochi precum un obiectiv turistic. Numai franceză nu se vorbește. Lângă, la altă terasă, mesele sunt goale chit că se servește cam același lucru. Concurența ia forme ciudate în capitalism.
Asta e o parte a orașului pe care Simona Halep îl poate cuceri definitiv în finala de azi.
Bătrâna ce stă la coadă în patiserie se uită curioasă la steagul românesc care îmi iese din ghiozdan: Aaa, Roumanie. Belles couleurs!

Comentarii (5)Adaugă comentariu

Obervator (8 comentarii)  •  9 iunie 2018, 14:31

Frumos, Parisul merita din plin descris astfel; 10 orase percum New York nu vor avea cultura capitalei Frantei, fie ca vorbim cumulativ, fie la un moment dat! Mi-e dor de Paris, pe care nu l-am mai vizitat de aproape 10 ani! O.

ovidiu_3003 (33 comentarii)  •  9 iunie 2018, 16:09

...Halepoaica nu este favorita azi...mai are de asteptat...

gigi carabina (1 comentarii)  •  9 iunie 2018, 19:01

@ovidiu: hai, pa!

di livio (4 comentarii)  •  9 iunie 2018, 19:35

Halepoaica a cucerit RG, nu chiar Parisul...si era si favorita

Comentează