Răzvan Prepeliță

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Răzvan Prepeliță
Ies și Great

Acea imagine a copilăriei, din acel hol zgomotos, mi-a rămas peste ani, atunci când la televizor, „Minunea blondă” se învârtea cu mingea printre adversari cu o ușurință, de parcă desena cercuri în nisip.

La pauză, taică-meu s-a lăudat unor alți […]

...

Fair-play-ul de carton

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la […]

...

O recomandare

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care […]

...

Cușca tigrului

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. […]

...

Zigzag

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie […]

...

Detaliul

O ferigă ce s-a încăpățânat să reziste în deșert. Cam așa a arătat Halep în meciul cu Wozniacki.

Permalink to Detaliul
sâmbătă, 27 ianuarie 2018, 3:33

„Hai, Simonaaa!”, se aude și acum un strigăt de ajutor din arena de la Melbourne. Zăpușeala din Australia face condens cu gerul de la noi într-un talmeș-balmeș al emoțiilor. De ce oare nu există televizoare anti-shock și doar ceasuri sau telefoane astfel fabricate? Ar fi o invenție beton pentru un asemenea meci. Ne-am mai trage suflul dând cu el de podea.

Croncănitul ciorilor ce planau deasupra arenei creaseră decorul unui film de Hitchcock. În rolul principal, cine altcineva decât Halep a noastră. La 4-3 în setul decisiv, când Simona a reușit break-ul, se formase parcă, pentru prima dată, o hologramă cu Halep fotografiindu-se, în sfârșit, cu trofeul unui turneu de Grand Slam. Dar daneza a făcut rebreak-ul, apoi și-a câștigat serviciul și meciul s-a întors cu spatele la noi. Finalul era dintr-o dată cel care ne lasă cu un gust amar.

O ferigă ce s-a încăpățânat să reziste în deșert. Cam așa a arătat Halep în meciul cu Wozniacki. În loc de nisip, o accidentare sâcâitoare la gleznă, în loc de uscăciune, oboseala din maratoanele cu Davis și Kerber. La final nici ploaia nu a mai venit.

Într-o pauză publicitară din finalul meciului am schimbat pe Eurosport 2. Acolo era în transmisiune directă o etapă de Cupă Mondială, coborârea masculină de schi de la Garmisch-Partenkirchen. Vitezele schiorilor le depășeau uneori pe cele ale mingilor servite de cele două tenismene epuizate. Ochii înlăcrimați a lui Darren Cahill, din final, arătau de parcă ar fi fost unul dintre acești schiori coborând panta fără vizieră.

La festivitatea de premiere s-a vorbit despre Federația de tenis din Australia, care sprijină copiii și importanța acestui suport „fără de care puștii nu ar mai practica tenis!”, se spune la microfon. Adică fix, mereu, aceeași diferență dintre noi și restul lumii. Să nu uităm detaliul ăsta, când vom comenta, iarăși, nemulțumiți, a treia farfurie a Simonei.

Comentarii (27)Adaugă comentariu

ovidiu_3003 (33 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:22

…finalul face toti banii …a treia farfurie a Halepoaicei …sublim …

jabar (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 18:06

Stimate ovidiu_2003,
Observ cum te chinui sa demonstrezi pe toate articolele scrise despre meci cat de needucat si de penibil esti. Nu obisnuiesc sa scriu dar chiar nu mai suport atata prostie manifesta. Am mai observat-o la alegeri. Vai de natia noastra!

a dica (6 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 18:52

Respect pentru sportivii care ne reprezinta cu cinste in lume. Trebuie sa le recunoastem meritele si sa-i sustinem si la victorie si la infrangere. Asa-i in sport. Iar Simona, prin tot ce a realizat pana acum , merita sa-i fim alaturi si s-o insotim cu gandurile noastre bune si cuvinte de sustinere in bataliile viitoare. Este tot ce are mai bun, in acest moment, pe plan sportiv, Romania. Important pentru noi este ca dupa acest turneu multe fetite din Romania isi trag parintii de maneca sa le duca la tenis. Numai asa se nasc noi campioni si noi sperante. Respect pentru romanii din Australia care au fost in tribune sustinand-o pe Simona pe parcursul acestui turneu.

Petro Burgener (4 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 20:31

Un articol foarte frumos, felicitari pentru Simona!

Jean-Paul (3 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 22:08

E ceva sa devii colectionara de asemenea farfurii. Probabil, dupa ce se va lasa de tenis, Halep se va dedica afacerilor. Incercati sa va imaginati cata poezie va inspira o faza cu Simona servindu-si partenerii de afaceri cu prajituri, aduse pe una din aceste tavi 😀 😀 😀
In ceea ce priveste rezultatul finalei, stau si ma minunez cat de catraniti si nervosi erau jurnalistii dar si multi dintre comentatorii acelor articole, in care erau criticati, facuti cu ou si cu otet, bookmakerii, jurnalistii, specialistii straini precum si alti comentatori care nu credeau ca Halep va castiga trofeul….
Iata, acum se poate constata cine a fost mai realist in aprecieri, respectiv, cine a visat cai verzi pe pereti asijderea….

arh. Gheorghe Petrescu (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 22:29

Felicitari SIMONA HALEP pentru turneul de exceptie din vulcanul de foc al tenisului feminin Australian din 2018. A fost superb si chiar daca ai castigat
numai „FARFURIA AUSTRALIANA „, cum spun unii, esti incontinuare marea noastra jucatoare de tenis a Romanilor de pretutini. Dupa ceva timp vei ridica si tu un trofeu mare in tenisul mondial. Ai cucerit publicul. Curaj si nu renunta!

Tom (2 comentarii)  •  28 ianuarie 2018, 0:52

Ovidiu_3003, tu câte farfurii din alea ai? Sau, mai bine spus, tu câte premii, locuri 2 în lume ai? De unde apăreți măi, rataților?

dc (1 comentarii)  •  28 ianuarie 2018, 1:48

Da, asta sintem, o tara mica si la propriu si la figurat…cu foarte multi *** in ea pe post de concetateni. Doar cu una ca Halep se mai aude timid de Romania pe afara…in tara insa isi umfla muschii toti tirtanii…am fost asa, sintem si asa vom ramine, nixte ***….

George (1 comentarii)  •  28 ianuarie 2018, 6:26

Excelent! Final de nota 10+.

rammstein (3 comentarii)  •  28 ianuarie 2018, 8:40

***

stefan (1 comentarii)  •  28 ianuarie 2018, 11:23

relatia subiect-adevar, adevarul care edifica un subiect si un subiect capabil sa sustina, prin intreaga sa viata un adevar! maestrii nostri mioritici, specialisti in frazeologie, nu dispun de osatura personalitatii lor sa sustina un adevar! cam asa si cu finalul articolului! o golaneala…

Gogu (1 comentarii)  •  28 ianuarie 2018, 12:42

Noi nu ne meritam Elitele indiferent cum se numesc, Nastase, Nadia, Patzaichin(da el, marele campion olimpic) si multi altii. Diferenta uriasa intre cei mentionati si Halep este ca Romania, ca stat, nu a facut nimic pentru ea. Putea foarte bine sa reprezinte Germania sau Anglia dar nu a facut-o. Restul sunt vorbe.

mg (12 comentarii)  •  28 ianuarie 2018, 16:03

..bine scris, felicitări !
Nu pot să nu „remarc” şi comentariile de prost gust ale haterilor..

Dr. Dan Patru Tudosie (5 comentarii)  •  28 ianuarie 2018, 21:33

N-ai zis ca nu ne mai „onorezi” cu scrisul? Chiar n-ai un strop de simt al ridicolului? PS: nu ti-am citit textul. Staira ta o auzeam la gradinita.

Dr. Dan Patru Tudosie (5 comentarii)  •  28 ianuarie 2018, 22:44

http://blogsport.gsp.ro/prepelita/2016/09/28/de-bun-ramas/

Mulțumesc celor care m-au citit, mulțumesc Gazetei Sporturilor pentru că mi-a oferit prilejul timp de aproape 10 ani de zile să scriu editoriale în paginile singurului cotidian la care stăteam la coadă pentru taică-meu. Voi rămâne același cititor de până acum, care încă crede că cel mai bun final al unui articol e foșnetul hârtiei de tipar.

Ai, te rog, o farama de bun simt. Daca e, mai scrie un articol de adio, dar dispari! TIne de o minima decenta. Ma rog, tinea de o minima decenta sa dispari pentru ceea ce deversezi, dar si cand mai anunti ca dispari… dispari!

petrache (11 comentarii)  •  29 ianuarie 2018, 0:38

„Feriga” trebuiau sa o hidrateze bine cei 4 muschetari care o au in grija. Toti sunt profesionisti ai sportului de performanta si ar fi trebuit sa stie cum si cand sa-i dea lichide suficiente ca sa nu cada din picioare la 4-3 in setul decisiv si sa nu ajunga la spital. Sper ca s-a invatat din ce s-a intamplat si ca marea, talentata, muncitoarea si ambitioasa noastra campioana sa devina si mai puternica. Hai Simona; hai baieti – aveti in miinile voastre diamantul sportului romanesc; depinde de voi, cum depinde si de ea.

daniel (1 comentarii)  •  29 ianuarie 2018, 8:47

farfurie … obtinuta cu 16 la 16 scor general la game-uri… si inainte de finalul ultimului set era 16 la 15 pentru SIMONA. Asa ca … merita castronul!…

aciduzzo (5 comentarii)  •  29 ianuarie 2018, 9:47

Prefer trei finale de GS pierdute decat una castigata si apoi anonimat sau si mai grav disparitie! Evident din tenis nu de alta natura! Pentru mine cele trei finale mondiale pierdute de Olanda la fotbal fac mai mult decat titlurile mondiale castigata o data (si ultima data) de Anglia si Franta!! Trei finale de GS pierdute dar si alte trofee castigate imi arata constanta , valoarea si stiinta de tenis! E in top 10 de cativa anisori buni! Si atunci despre ce vorbim? Ce tot avem sa-i reprosam Simonei? La acest AO a jucat un tenis de vis…ca niciodata….

Doru (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2018, 15:21

Cu 1-1 la seturi, 4-3 la game-uri in ultimul set si serviciu, ar fi putut sa castige, dar nu a fost sa fie. Poate oboseala, poate emotia, poate altceva despre care nu avem cunostinta a facut-o sa nu castige. Poate va fi alta data, sau poate nu va fi niciodata. Sa ne bucuram insa ca avem un asfel de sportiv care poate sa joace atat de bine acest joc. Felicitari Simona Halep.

vasco (18 comentarii)  •  2 februarie 2018, 21:57

Nu o sa spun aici vesnicul cliseu ca sunt mandru de Simona.O sa spun pur si simplu ca imi place cum joaca in ultima vreme,ca ma bucur pentru ea ca a ajuns sa castige multi bani din tenis si asta nu o spun in calitate de roman ci a unui om care respecta munca multa .Simona munceste de mult pentru banii pe care i-a adunat si pentru care o invidiaza tot felul de ciudati…Copilarie chinuita pentru a demonstra parintilor ca nu au investit bani si incredere in ea,emotiile devastatatoare pentru psihic ale fiecarui meci de tenis,pentru ca nu se termina decat cand spune arbitrul” game, set and match”.La toate astea ne gandim cand privim un meci de tenis si ne bucuram cand efortul sportiv e rasplatit si ne plac Djokovici,Federer,Nadal si cu atat mai mult ne bucuram cand e vorba de o fata muncitoare si valoroasa ca Simona Halep.Detalii si analize savante ,critice cu orice pret fac cei rauvoitori,care se bucura la un insucces intr-o finala si vor sa-i spuna EI cum trebuia sa faca spre a castiga,de parca ei ar sti sau ea n-ar fi vrut…Succes in continuare,Simona Halep!Daca as fi tatal tau as fi foarte mandru de tine!

vasco (18 comentarii)  •  5 februarie 2018, 10:28

Totusi….vazand indarjirea cu care fenteaza mereu participarea sub tricolor…i-as intreba pe cei care sunt mandrii de ea,ca romanca,daca sunt siguri ca si ea e mandra…

Tudorache (4 comentarii)  •  9 februarie 2018, 14:43

Imi place articolul!

Tudorache (4 comentarii)  •  9 februarie 2018, 14:48

Cel mai tare articol!

Tudorache (4 comentarii)  •  9 februarie 2018, 15:03

Articolul pare interesant!

Tudorache (4 comentarii)  •  9 februarie 2018, 15:43

Să ne lase generalii ăștia de tinichea. Huo, ***! ***!

vasco (18 comentarii)  •  12 februarie 2018, 11:57

Detaliul semnificativ e ca halep isi revine imediat dupa un meci al echipei Romaniei in FedCup...Chiar a doua zi poate participa la Doha...Doar e pe bani!

noe (1 comentarii)  •  27 februarie 2018, 10:49

misto halepoasa sta cu *** in sus si fara nici un minut in teren ajunge din nou nr.1 ,tare nu?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează