Răzvan Prepeliță

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Răzvan Prepeliță
Ies și Great

Acea imagine a copilăriei, din acel hol zgomotos, mi-a rămas peste ani, atunci când la televizor, „Minunea blondă” se învârtea cu mingea printre adversari cu o ușurință, de parcă desena cercuri în nisip.

La pauză, taică-meu s-a lăudat unor alți […]

...

Fair-play-ul de carton

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la […]

...

O recomandare

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care […]

...

Cușca tigrului

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. […]

...

Zigzag

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie […]

...

Lecția

Alibec a început să plângă, iar lacrimile sale numai de luat mișto nu au nevoie. Cât de ipocrită e uneori tribuna, în contrast parcă cu frumusețea ei.

Permalink to Lecția
sâmbătă, 4 noiembrie 2017, 2:54
 În 2012 când naționala era umilită de Olanda acasă în grupa de calificare pentru Campionatul Mondial, la scorul de 3-1 pentru batavi publicul îl cerea pe Mutu chiar dacă forma atacantului căpătase colăcei la propriu, iar viteza lui de reacție semăna deja cu a unui pacient tocmai operat la coloană. Mutu a intrat în minutul 75, în uralele unui public majoritar stelist, nu a jucat nimic, din contră, România a mai luat un gol, dar la final nimeni nu a mai huiduit pe nimeni. Cât despre Mutu nici gând să plângă. Am înțeles atunci, târziu, că am tot sperat în zadar, să devină noul Hagi.
De ceva ani, Holograf ne tot repetă într-un cântec refrenul că și băieții plâng câteodată. E adevărat, acolo e vorba de dragoste, dar și fotbalul e tot iubire până la urmă. Lacrimile lui Alibec sunt acum probabil mai importante decât golurile ce tot întârzie să mai apară în jocul său. Sunt relevante pentru că e cert că puștiul ăsta, dincolo de tatuaje, capricii, bolizi, fete pe Facebook și mămica ce îi ia apărarea atunci când el nu mai reușește să dribleze apărările adverse, dincolo de toate astea, Alibec iubește fotbalul. Iar asta e cel mai important pentru că în sfârșit avem un procent ridicat de certitudine că nu va fi doar o speranță, în fotbalul nostru.
Mai rămâne doar ca Alibec să înțeleagă de ce atunci când Gigi Becali l-a numit căpitan de echipă peste capul antrenorului, nimeni nu a vărsat o lacrimă. Nici tribuna care l-a ovaționat la goluri și nici mai ales Pintilii care nu a avut timp, nici măcar o secundă, să comenteze situația. Era ocupat cu munca.

Comentarii (10)Adaugă comentariu

Marian Minciună (2 comentarii)  •  4 noiembrie 2017, 17:04

Bre nea Prepeliță, Alubleg e puști? Are 26, puști e nulitatea aia de prințișor a lui Hagi. Șaorma asta umflată, de presă și sarmale, e paralelă cu fotbalul de performanță. Cu lacrimile alea numai Avicola Crevedia mai poate fii interesată de serviciile sale. Îl cumpără ăia, oferă în schimb 30 de cartoane de ouă.

Marian Minciună (2 comentarii)  •  4 noiembrie 2017, 17:09

Alubleg, cel mai mare fotbalist in viață din Europa de Est. Șaormarul înlăcrimat va fii cumpărat de Avicola Crevedia în schimbul a 30 de cartoane de ouă.

ovidiu_3003 (33 comentarii)  •  4 noiembrie 2017, 17:36

Alibec este labil pshic si lipsit de valoare fotbalistica ...

motanul incaltat (5 comentarii)  •  4 noiembrie 2017, 18:08

Un singur comentariu o sa fac : Bine ca Alibec a jucat magistral, FCSB i-a batut pe evrei , ca daca nu, era imposibil sa mai faca 18 puncte. SI bineinteles nefacind 18 puncte era cam greu sa cistige Europa League . Asa insa, totul e in grafic....

car (1 comentarii)  •  4 noiembrie 2017, 18:10

sufera si plinge ca si luat masina de 160 mii euro sta bietul prost cu banii ..si ..daca nu pleca afara acum pe bani multi nu are bani ..sa ia si vila de un milion euro !un fotbalist ..supraevaluat ..de nivel campionat ...romania .cca 1,5 mil euro cel mult !!.nicidecum ..la 8- 10 mil dolari .

gica (1 comentarii)  •  4 noiembrie 2017, 22:31

Alibec plinge pentru ca Ioanitoaia a dorit sa-l vada in Nationala si Daum nu a vrut .Aici e buba, Daum . Daca nu crezi, intreaba-l pe Shefu(Ioanitoaia)

Boeangiu Marian (2 comentarii)  •  4 noiembrie 2017, 23:09

In momentul actual Romania nu are antrenori si jucatori de fotbal despre care sa putem spune ca au o evolutie decenta pe plan european . Alibec e un fotbalist bun(dupa standardele romanesti in care exista atacanti care nu dau nici goluri nici cu capul in minge) dar un atacant ff slab. El este mijlocas(are foarte bune pase decisive cu executii surprinzatoare) ofensiv dar care NU FACE ABSOLUT DELOC FAZA DEFENSIVA si de aceea a fost "poreclit" atacant de antrenori cu haz nu har. In rest, ca sa intelegem mai corect nivelul la care ne aflam ,e bine sa ascultam o analiza pe diverse teme sportive facuta de Stan Collymore ,ma refer la modul de exprimare care denota inteligenta, cultura, studiu si stereotipiile penibile ale ,aproape, oricarui fotbalist(ha,ha,ha) roman. Dl Iftimie de la Botosani e singurul patron CU CARTE dinfotbalul romanesc de aici decenta si umorul comentariilor ,calitatea angajatilor( Enache) si sustinerea lui Burleanu pe motiv ca ARE CARTE. De aici concluzia ca nu te poti astepta la rezultate din partea unor antrenori si jucatori lipsiti si de inteligenta si, evident, carte.

Costin (2 comentarii)  •  5 noiembrie 2017, 11:25

Profesorul MM stie sa puna in practica obiectivele didactice de tip psihomoral, doar a absolvit cursul de cocalari!

vasco (18 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 8:46

@Boeangiu Marian, foarte bine zis! Cat de jalnic a ajuns fotbalul romanesc daca Alibec si Budescu,doua chifle grase si smechere au ajuns sa fie considerati " mari jucatori".!!!Vai de noi!

vasco (18 comentarii)  •  6 noiembrie 2017, 15:47

Cat priveste lectia...,d-le Prepelita,ma indoiesc ca ar fi invatat cineva ceva,Alibec fiind ultimul,dar si toti "pedagogii" fotbalului romanesc in frunte cu Mutu,Miriuta si altii,care il consoleaza si consiliaza ...Cu asemenea consileri...mai bine de Daum ca a scapat de aici.

Comentează