Radu Naum

Evadat din Turul Franței, s-a oprit o perioadă pe semicerc. Acum e în suprafața de pedeapsă. Are opinie, și ca editorialist, și ca moderator

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Naum
Handbaliatorii

Vocea lui Ştefan Birtalan e întretăiată, şi nu din cauza legăturii telefonice, nici urmare a micului şi simpaticului defect de vorbire, un bâlbâit care i-a adus porecla „Bibi”. Emoţie. Nu dintr-aceea de soap care să-ţi mulgă lacrimi, o emoţie adâncă, […]

...

Cei de pe urmă

Britanicii s-au culcat cu City-Utd 0-2 şi s-au trezit cu The Queen-Meghan 0-1. De Ziua Femeii. Care e, de fapt, o zi a drepturilor femeii, ceea ce ne reaminteşte paradoxurile unei umanităţi dornice să ajungă pe Marte, dar având probleme […]

...

Gura bate gândul

„E fenomenal ce face LeBron. Dar nu-mi place când persoane care au acest statut în sport se implică în același timp și în politică. Adică, fă ce faci tu bine. Ține-te de ceea ce faci. Eu, de exemplu, joc fotbal […]

...

Cu sportul la psihiatru

„Închisoare pentru lesbianism, wow!”. Comentariu la articolul despre golgota Marianei Cetiner, fosta handbalistă care vorbeşte, în interviu cu Costin Ştucan, despre abuzurile îngrozitoare suferite pe când era copil şi apoi adult. Da, da, închisoare pentru lesbianism! Şi nu se întâmpla […]

...

Masonaras

E probabil ca preşedintele FRF, exasperat de castanele pe care le încasează în numele grecului, să-l fi forţat pe Vassaras să iasă şi să spună ceva, orice. Şi s-a întâmplat ceea ce era de aşteptat. În interviul de la Telekom, […]

...

Bătaia de joc

Cine zice ăla e?

Permalink to Bătaia de joc
marți, 9 februarie 2021, 9:19

Imersat într-o sală plină de susţinători vocali, antrenorul Ungariei se întoarce către galerie şi începe să dirijeze cântecele victoriei. 5 goluri avans la doar câteva minute de finalul finalei Mondialului de handbal fete. Ce se mai poate întâmpla? Lajos bacsi fâlfâie braţele masive, de fost jucător. Băieţi vânjoşi strigă din toţi plămânii în faţa lui.

Ce învățăm noi, copii?
În spatele lui, fetele. Ungaria survolase acel meci, condusă de graţia şi eficacitatea unei Anita Gorbicz care abia începea să uimească lumea. Fetele, aşadar, sărbătoreau şi ele, în felul lor. De exemplu, pierzând minge după minge. Franţa, mult mai puţin talentată, avea, prin contrast, îndârjirea unui buldog şi credinţa unui cruciat.

Când Mocsai s-a întors în fine cu faţa la joc era prea târziu. Gorbicz, eliminată definitiv, plângea pe scările din tribune. Adversarele tocmai recuperaseră o diferenţă irecuperabilă într-o lume normală. Dar sportul asta face, bulversează normalitatea. Prelungiri. Înfrângere Ungaria. Cortina. Depresia. Ce învăţăm noi din asta, copii?
‘oţul şi vardistul

Că atunci când şeful îşi pierde busola, tot clanul, condus de-acum de un orb, se îndreaptă spre prăpastie. Că talentul nu ajunge. Niciodată. Nicăieri. Nicicum. Talentul e un drog. Când îi trece efectul, vezi în oglindă o faţă lividă şi nişte ochi rătăciţi.

Că, în sport, „nemţi” sunt mai mulţi, în afară de ăia originali. Nemţi sunt toţi ăia pe care îi ştii învinşi doar când oamenii de serviciu au intrat să măture gradenele.

Înapoi în zilele noastre de fotbal. Un tip mătăhălos, rigid, transpirat aleargă un băieţel sprinţar, elastic şi glumeţ. Aşa arată urmărirea FCSB-ului de către CFR. Pe de o parte focuri de artificii, pe de cealată un fotbal în stare de guturai mereu la limita rupturii. Un estet ar zice că titlul e dat. Un statistician i-ar răspunde că da, dar nu cui crede el.

FCSB a luat deja titlul
„Vă bateţi joc de noi!”, a mărunţit din buze Petrea, mecanicul acestei locomotive manevrate din vagonul de lux. Se adresa arbitrului. Sau altuia? Păi, cui altuia ar fi putut să se adreseze? Celui care ordonă schimbările la pauză? Celui care îl obligă să justifice rizibil cele mai bizare alegeri? Celui care l-a ridicat de la nivelul de secund la rangul de antrenor subprincipal? Şi apoi, de ce s-ar supăra că a luat bătaie?!

FCSB a câştigat deja campionatul. Mai precis, Ioan Becali l-a câştigat prin transferul lui Man pe 11 plus 2 milioane. Victorie! Suma asta o iei dacă termini pe locul 1, ajungi în grupa EL pe care o câştigi şi eventual mai treci un tur eliminatoriu. Iată egalată cea mai bună performanţă a FCSB. Celălalt titlu? Da, dacă îl dă pe Moruţan pe 11plus x milioane. Şi, sigur, contravaloarea unor „sferturi” de Champions League atunci când Octa Popescu va fi înstrăinat pe o sumă la care nici nu ne putem gândi.

Câte-un pic, pic, pic
Titlul de pe teren? Păi, mai contează? Titlul sunt banii. E asumat, parafat, decretat. Rostul competiţiei e să scoată tineri gata să fie împachetaţi şi vânduţi. Titlul e luat în tranşe, om cu om, tranzacţie cu tranzacţie. E în aerul vremurilor. Bucată cu bucată, parcelă cu parcelă. La noi nu se câştigă împreună, în echipă, în sistemul în care câştigul ar fi mult mai mare, dar mai greu, nu, la noi se câştigă mai simplu, mai pac, mai ţac.

O echipă care ar ajunge în grupele Ligii Campionilor – şi FCSB ar putea face asta cu un proiect perfect opus celui actual – ar atinge statutul sârbilor şi croaţilor, care vând bine şi, mai ales, iată esenţa, constant. Aici câştigi cu Iaşi, pierzi cu Clinceni, negustor te numeşti.

Mai dai de un fraier, mai vinzi ceva, eşti rege peste lumea ta mică. Dincolo un gol, o pasă decisivă, un dribling fin se înmulţesc cu zece, pentru că oricine pricepe valoarea lor raportată la calitatea oponentului. Dar nu-i povestea noastră. Nu. Noi tot încălecăm pe-o şa şi o ducem tot aşa.

Ura şi la avion!
Jucătorii FCSB, cel puțin ei, vor să fie campioni pe teren. Dar pot? O sumă de glezne fine va putea să învingă şi demonii interni, şi pe cei externi? CFR gâfâie, dar înaintează.

De cealaltă parte e o cursă pentru „cine e următorul care pleacă la milionul pe an”. Până când să decoleze Oc. Popescu se prăbuşeşte Ov. Popescu şi na, pocinogul! Nu-i nimic. Şi mâine e o zi. De transferuri.

Comentarii (26)Adaugă comentariu

Ilie (27 comentarii)  •  9 februarie 2021, 10:21

Din ce în ce mai prost. Regret tururile cicliste de acum mulți ani. Parcă ești crescut de nea Ovidiu, acest demn discipol al neregretatului Adrian Păunescu.

17 Nentori Tirana (103 comentarii)  •  9 februarie 2021, 11:03

Se intimpla iar si iar dar pare ca nu se invata nimeni. Un meci dinainte de final considerat cistigat, clasicul 0:2 ori 0:3 la pauza, o echipa considerata prietena, dar frustrati si flaminzi care de-abia te asteapta. Cauza e lipsa de educatie a majoritatii jucatorilor si antrenorilor. Urziceni – Steaua i-a dat jucatori ca sa poata alinia o echipa – Buzau, Voluntari, Clinceni. As intelege daca macar stelistii ar fi jucat la pariuri. Dar, asa e mereu cind joaca doar prostia. A pierdut si marele Edi de cum a deschis gura, trebuia caci ulciorul … Ce sa zici de Becali, a luat, crede el, potul, au jucat AI LUI bine, si deja isi ia zborul. Cu cit esti mai sus cu atit te loveste mai tare cind dai de bolovani. Pierzi, gratis, te oftici de prost – ori macar asa ar trebui. Vezi insa interviurile dupa meciuri. Bizoni, bolovani. ------ E si vina voastra, comentatori, analisti, inclusiv Dumitrescu.Doar dupa stiti voi mai bine. De cind joaca Bizo Popescu puteam pierde fiecare meci. L-ati laudat ca i-a dat brinci lui Fabrini – direct la Nationala ! Cu Oaida cum e, inca mai termina peste 70% din mingi si voi nu vedeti nimic. Imi pare rau dar baietii aia care joaca inchizatori sint inca necopti. Pe ai nostri in general nu-i invata nimeni sa gandeasca mai repede. Doar la Vlad vad progrese in gandire rapida, voi nu vedeti nimic. Ba da, pe Pufi, la Nationala. Succesuri ba ! Citeodata ma intreb daca pa Dimbovita mai e cineva in stare sa se uite la un meci, la un film, … cititul adoarme. Valabil si pentru M², mai ales acum cind i-a crescut cota, cind poate garanta pentru jucatori pe care ii stie doar el ! - pe cuvint daca inteleg, pe Puscas puteau sa-l ia deja de 4 ani, dar il stiu si altii. Un cap patrat trebuie sa inventeze EL.

JFM (55 comentarii)  •  9 februarie 2021, 11:10

Perfect spus. FCSB nu e un club de fotbal pentru suporteri, este doar o afacere de imbogatire a lui Becali. A furat Steaua! Ei, si? Daca i-au iesit cateva sute de milioane din treaba asta mai conteaza? Restul se cumpara, sunt bani. Din bisnita, din hotie, din impostura, din prostirea altora... conteaza ca sunt si cu ei poti cumpara orice. Asta e filozofia lui de viata, pe care toti cei cu multe nevoi de pe forumuri o admira zgomotos, ei fiind in principiu niste oameni corecti si la locul lor, ca de asta si apartin paturii de jos, cel mult medii, dar aici functioneaza alte principii ce tin de psihicul fiecaruia.

Fane (61 comentarii)  •  9 februarie 2021, 12:31

Sunt de acord. Deoarece e al treilea campionat de cand nu ma mai uit decat la goluri nu am ce comenta.Nu am pierdut nimic doar am castigat timp pentru alte preocupari.

DJ Thrror (7 comentarii)  •  9 februarie 2021, 13:24

@Fane Exact acelasi lucru. Timpul e pretios.

tindala (60 comentarii)  •  9 februarie 2021, 14:02

Ai zis bine ca„gleznele”fine ale „perlelor”negustorului cel lipsit de scrupule, depind si de calitatea adsversarului!Una e in cooperativa(plus alta cooperativa de arbitri,comentatori tv si cameramani tv-cu reluari falsificate)-si alta e...in campionatul ItalieiCu toate ca acolo mafia e...la ea acasa!Iar Lega Calcio,cu toate ca da 4 echipe in Champions League-datorita lui Juventus-totusi e un campionat de valoare medie!Iar chestia aia cu „monstrul”de CFR care nu-l lasa pe„baietelul ala sprintzar” sa isi faca mendrele...te descalifica!Ori ti-a scris articolul unul ca „17 Nentori”?

RipensistuTM (1 comentarii)  •  9 februarie 2021, 15:12

Excelent articol, fotbalul romanesc nu-si va reveni pana cand un anumit personaj care sta pe un tron de aur nu va merge la inchisoare.

victor L (73 comentarii)  •  9 februarie 2021, 15:22

Memorabil: " Un tip mătăhălos, rigid, transpirat aleargă un băieţel sprinţar, elastic şi glumeţ. Aşa arată urmărirea FCSB-ului de către CFR." *** "unguri", nu au niciun respect fata de sprintari, alastici si glumeti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Strul (5 comentarii)  •  9 februarie 2021, 15:53

Ba , de 31 de ani încoace , voi ziariștii sunteți absolut singurele ființe raționale și de bun simț care populează România ! Avind mereu cele mai bune opinii in orișice domeniu ! Faceți socoteli cu banii altora , sunteți infailibili , rîdeți de toți și se toate ! Nu vă merităm , desigur ! Ultima salvare a țării e să ne transformăm cu toții în ziariști !

viorel (20 comentarii)  •  9 februarie 2021, 16:01

Corecta analiza! Bine sesizata strategia gresita a lui Jiji si diferenta imensa intre Steaua si CFR! Dar...daca jurnalistul Naum vrea sa scrie cu adevarat despre fotbal si problemele lui, cu siguranta intrebarea existentiala nu este in niciun caz cine face schimbarile la Steaua si de ce, pe ce criterii? Sunt multe altele pe care Naum ar trebui sa le clarifice inainte: 1. Steaua a tot cumparat (fiind singura din tara care a investit in transferuri), a tinut in spate o multime de echipe, nu a vandut aproape nimic in exterior si nu a reusit sa castige titlul in ultimii 5 ani! De ce? Pentru ca in epoca burleanu exista cooperativele de play-off si arbitrii de casa ( despre care presa vorbeste cu prea multa discretie), care stabilesc ierahiile si atunci cum sa nu vinzi la o oferta f buna (cazul Man). 2. Romania este unica tara din UE si NATO care pastreaza aproape nealterate aberatiile sportive militarizate sovietoide CSA si CS Dinamo, care deturneaza anual de la buget peste 50 milioane de euro, presa fiind din nou complice prin omisiune, prin supusenie. 3. Toate echipele isi bat joc de regula U21, in timp ce Steaua are mereu in teren cel putin 5-6 jucatori U21, dar evident ca presa se buluceste sa critice maniera feudala a lui Jiji ridicand in slavi managementul profesionist al insolventilor smecheri de la CFR, aducatori de jucatori expirati, reesapati, taietori de lemne, din exterior in detrimentul tinerilor romani. Asta ar trebui sa abordeze marele, inegalabilul, deschizatorul de drumuri, Naum nu baliverne legate de cine face schimbarile la Steaua. Dar presa sportiva nu poate fi altfel decat restul tarii: intepenita in trecut, pierduta in tranzitie, tributara practicilor totalitare si in niciun caz libera! Felicitari tov Naum si altor tovarasi de incredere devotati cauzei!

Radu K (4 comentarii)  •  9 februarie 2021, 16:11

Ciobanul puscarias Jiji: "FCSB e Faci Ce Spune Becali". Superb!

Andrei F (97 comentarii)  •  9 februarie 2021, 16:17

Uite cine se crede mai bun decat Becali!!!!Apoi ...CFR castiga si datorita gesepistilor si digistilor...DIGI de exemplu vrea sa ne convinga ca in Romania transmisiile tv. au involuat.Cautati rezumatele meciurilor de acum 8-9 ani si o sa aveti surpriza ca televiziunile dadeau reluarile fazelor cu linia ofsaydului trasata....!!!Acum este ofsayd doar cand vrea sa ne arate regizorii digisti....Din pacate este adevarat...Regizorii sunt si cei cu meseria si cei care regizeaza din culise fotbalul romanesc...Apoi desigur ca Man cu 14 goluri este umbra lui Omrani cu 0 goluri....Se putea altfel???Pacat ca a plecat Man si a ramas Naum....

zapacila (60 comentarii)  •  9 februarie 2021, 18:58

@ andrei f Pai mai dadea Man 14 goluri si Tanase tot atatea,daca nu erau complice si televiziunile la„filmele artistice”jucate in cooperativa vicleanului makidon?D-aia nu mai dau la reluari linia ofsaidului!D-aia tac malc comentatorii(cand nu bagatelizeaza),penalty-urile refuzate CFR de fluierasii lui Deaconu-fostul magazioner al lui GG!

17 Nentori Tirana (103 comentarii)  •  9 februarie 2021, 19:18

Pacala si @Tindala, deoarece ai mai jignit jurrnalisti de prim rang si comentatori – exista si aici o ierarhie ! - te-am urmarit cit de cit. Doar jigniri, nici o opinie ! Nici o culoare. Tandala egal pu toare, Alaturi de Pacala, iti definesti neamul roma. Nu dai nimic de la tine, tot ce te intereseaza este sa-ti moara vecinii. Spre comparatie: ---- Despre mine stiu toti ca sint stelist, anticomunist, liberal, am luptat pentru Codruta, omitind Clujul mare fan DNA, am dat totul pentru Johannis, as fi dat totul si pentru Orban dar a continuat sa fie bolovanul pe care il stiu, pentru Rares Bogdan daca ar putea lasa nationalismul bolnav. Ca atare am tot scris despre … ceilalti. Ba pu toare, n-a scris absolut nimeni mai dur, mai cu patima, mai cu suflet, mai cu omor. Consider ca am avut o contributie, la fel ca multi alti jurnalisti si comentatori, pentru a te aduce si pe tine, si pe alti bolovani, in EU, o uniune nascuta din din idea ca toti cei care stau pe doua picioare sint oameni. Inclusiv tu. ----- Singura mea vina ar fi ca nu pot ramine nerecunoscator pentru contributia domnului Becali adusa Viitorului fotbalul nostru, Pina la urma si a lui cap patrat M². Cui ii mai pasa ? Dar pe ai mei stelisti nu-i critica nici dinamovistii mai tare. Ba pu toare, de mai bine de trei ani pe mine nu m-a jignit nici un dinamovist, nici un prazar. Oare de ce ? Eu cred ca pina si astia ma respecta mai mult decit tine. TU, fara opinii, ai neobrazarea sa-ti asezi Dorelu cu care te-a botezat ma** alaturi de !7 NT eroi ai neanului tau, alaturi de Naum, Geambasu, Buzarin, Stucan … Maria Andries … caci pe toti ii faci doar praf., ----- Deci. Cine esti tu ba bolovane @tiandala, scuze dar tandala e asimilat cu pu toare, ce fan esti, ce culoare poliica ai tu, votezi macar pentru ca si cei ca tine sa devina – poate ne spui cu ce merite – cetateni europeni ?

Liviu (28 comentarii)  •  9 februarie 2021, 21:33

Naume,esti atat de prost si de rautacios! Tu critici conducerea digi,care te plateste,daca greseste ceva sau dupa felul cum te trage cu sfoara? Cum nu va mai baga gigi in seama,cum intrati in sevraj? Cand ciuguleati la protocol la stadion,era cel mai iubit!

di livio (30 comentarii)  •  10 februarie 2021, 0:04

imersat?...imersat, să trăiți...no, mondd magyarul és, dăcît că lu Lajos bácsi i se fîl-fî-ie

tindala (60 comentarii)  •  10 februarie 2021, 7:04

@17 nentori -Mai ***!Si eu te-am urmarit in„operele”tale si mi-ai starnit repulsia ca ai nesimtirea sa ne numesti pe noi valahii„***”in tara la noi-tu care nu esti nici ungur,dar nici roman!Esti prea vorbaret ca sa fii un greoi mancator de slana,chiar daca te-ai pripasit in Ardeal!Asta ma deranjeaza la un *** ca tine,nu ca ti-ii tu cu „controversatul”makidon,caruia sinistrul Hrebenciuc i-a dat Steaua- impreuna cu„afacerea”cu schimbul de terenuri”cu MAN,in valoare de sute de milioane de dolari-ca sa aiba si finantarea asigurata!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bigabiganu (1 comentarii)  •  10 februarie 2021, 8:20

Te distruge ura asta pe care o ai în tine față de steaua păcat ai o meserie frumoasă de care îți bați joc zilnic!

Adrian (1 comentarii)  •  10 februarie 2021, 9:16

Frumos începutul articolului cu acea isprava din handbal, pe care spre rușinea mea nu o știam! Din păcate pentru Fcsb, va avea parte de același final ca și multiubita Ungarie! În playoff, băiețelul va obosi, iar tipul matahalos și rigid, va da de pământ cu el!

Doru (2 comentarii)  •  10 februarie 2021, 9:52

Eu vad ca aici plang cativa comentatori ca realizatori sportivi de la televiziuni sunt impotriva Fcsb, deci ar fi CFR-isti. Pe bune? Chiar va auziti ce spuneti? Inainte si dupa meciuri exista emisiuni, in special pe Digisport, cu invitati de tot felul, in special foste glorii steliste si dinamoviste. Toti, pe bună dreptate, apreciază jocul Fcsb-ului, dar arată cauza impotentei pe atac. Adica, Coman sau mai nou, Oct. Popescu joaca doar pentru ei, pentru a-si ridica cota, pentru se transfera si a-si primeni contul din banca. Dincolo, la CFR, desi o echipa imbatranita, fara valori spectaculoase, dar cu experienta unor meciuri tari din Europa, jocul lor a crescut in calitate si exprimare, e normal ca ziaristii sa fie curiosi. Mai e putin pana la Play Off, doar cateva meciuri, vom vedea atunci ce se intampla. Daca ar fi sa pariez, as paria pe CFR campioana, locul 2 CSU Craiova, iar locul trei ar fi intre Fcsb si Sepsi.

gigi drobetanul (10 comentarii)  •  10 februarie 2021, 13:12

dupa articol am citit doar o postare. a unui stelist bineinteles care e foarte nemultumit ca Radu puncteaza , ca de fiecare data, unde il doare pe cioban si pe ajutorii de stinar pe care ii are echipa asta fara nume. restul, cu tot respectul, nu mai conteaza. conteaza doar ce vrea ciobanul si cu stinarii lui in aceasta tara? chiar doar la FC *** se joaca fotbal? propun celorlalte echipe sa nu mai vinda niciodata ciobanului jucatori. sa-si creasca el pe-ai lui

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Viktor bácsi (30 comentarii)  •  10 februarie 2021, 22:39

Reprezentativele Franței le-am văzut în multe rînduri cîștigând CU AJUTORUL ARBITRILOR. Fie că a fost vorba de handbal, fie că a fost vorba de fotbal sau de volei, că fete, că băieți, că VAR sau că nu vor, au grijă arbitrii (cu indicații clare de la federațiile internaționale respective) ca reprezentativele carioca (ce "Cocoș galic"? ...povești!) ale l'Afrance să cîștige! Că așa vrea globalismul biruitor, în care Imperiul Francez își are locul lui, ce nu trebuie deranjat sub nici un motiv! Așa că raționamentul din articol suferă de ceva naivitate...

Petrica (1 comentarii)  •  10 februarie 2021, 23:15

Rezultat de pariuri, și.au luat băieții o prima, Gigi o prima mai mare, cei de pe lângă echipa au avut informația, au luat și ei ceva bănuți de zile negre și asa sant fericiți toți...

Lupul (30 comentarii)  •  11 februarie 2021, 12:58

@ Petrica, 10 februarie 2021, 23:15 Posibil să fi fost strategia participării șeptelului legată și de pariuri, dar e clar ceea ce au susținut adversarii: în cartierul Pipera s-a aflat din timp de "intempestiva" testare anti-doping la meciul de Cupă (de ce nu a trimis Balaj echipa de testare la meciul din campionat, așa cum s-a cerut?! ...oare pentru ca "locul I" din 4 consoane și fără stadion să nu piardă sigur cele 3 puncte și să nu fie suspendată? ...aceeași manevră de la nivel înalt ca atunci când trebuia dezafiliată? ...și de ce nu este dezafiliată de F.R.F. dacă nu are continuitate, dată fiind decizia judecătorească obținută de colonelul Talpan?), așa că au fost trimise pe teren rezervele "curate". Iar "scandalul" ce a explodat public acum, că i se cere demisia ***, că "galeria" (adică paramilitarii ***) e cea mai vocală, că alea-alea, astea toate sunt doar scenete din recuzita eliberatului condiționat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tetelica (1 comentarii)  •  11 februarie 2021, 15:42

Apropos de mult lăudatul Octavian Popescu...Tare mi-e că se va pierde.Am văzut că şi-a ,,tras" freză à la Man şi Coman.Dacă îi vor apărea şi ceva tatuaje,e clar ! Mi-aduc aminte de Romario Benzar.Personal,îl vedeam titularul postului de fundaş dreapta la națională pentru cel puțin 7-8 ani.A plecat la Lecce,a dat de ceva bănuți şi,gata ! Vopsit blond,tatuaje,maşină de maşină.Acum e iar la Viitorul.Păcat !

Aci Dutzu (3 comentarii)  •  11 februarie 2021, 19:16

De ce continuați prostia cu 11 milioane de la AM Prodan, când toată presa din Italia scrie că a fost 13 milioane sumă fixă? Măcar v-ați interesat cum arată contractul?

Comentează