Radu Naum

Evadat din Turul Franței, s-a oprit o perioadă pe semicerc. Acum e în suprafața de pedeapsă. Are opinie, și ca editorialist, și ca moderator

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Naum
Handbaliatorii

Vocea lui Ştefan Birtalan e întretăiată, şi nu din cauza legăturii telefonice, nici urmare a micului şi simpaticului defect de vorbire, un bâlbâit care i-a adus porecla „Bibi”. Emoţie. Nu dintr-aceea de soap care să-ţi mulgă lacrimi, o emoţie adâncă, […]

...

Cei de pe urmă

Britanicii s-au culcat cu City-Utd 0-2 şi s-au trezit cu The Queen-Meghan 0-1. De Ziua Femeii. Care e, de fapt, o zi a drepturilor femeii, ceea ce ne reaminteşte paradoxurile unei umanităţi dornice să ajungă pe Marte, dar având probleme […]

...

Gura bate gândul

„E fenomenal ce face LeBron. Dar nu-mi place când persoane care au acest statut în sport se implică în același timp și în politică. Adică, fă ce faci tu bine. Ține-te de ceea ce faci. Eu, de exemplu, joc fotbal […]

...

Cu sportul la psihiatru

„Închisoare pentru lesbianism, wow!”. Comentariu la articolul despre golgota Marianei Cetiner, fosta handbalistă care vorbeşte, în interviu cu Costin Ştucan, despre abuzurile îngrozitoare suferite pe când era copil şi apoi adult. Da, da, închisoare pentru lesbianism! Şi nu se întâmpla […]

...

Masonaras

E probabil ca preşedintele FRF, exasperat de castanele pe care le încasează în numele grecului, să-l fi forţat pe Vassaras să iasă şi să spună ceva, orice. Şi s-a întâmplat ceea ce era de aşteptat. În interviul de la Telekom, […]

...

ParMANgeria

Cu cât sunt mai mulţi banii, cu atât umbra din spatele lor riscă să fie mai mare

Permalink to ParMANgeria
marți, 2 februarie 2021, 11:34

20 de milioane de euro, plus sau minus. Trasferurile lui Man şi Mihăilă la Parma au produs o mică avere. Într-o lună şi un pic plafonul a explodat. Ciugulelile de câteva sute de mii, un milion, poate ceva mai mult au fost făcute de ruşine. Iată că putem vinde şi noi pe bani serioşi!, vor jubila cei care şi-au păstrat o credinţă vecină cu religia în tunuri de mare calibru. Cei doi sunt speranţe solide ale unui fotbal care îşi atinsese cel mai de jos nivel al ultimelor trei decenii de prăduială, un fotbal lăsat în stare de schelet, ros până la os de termitele numite „creditori”. „Cămătari”, după denumirea dată lor de Lupescu. De aceea, aceste sume care ar trebui să fie dovada unei calităţi intrinsece a „mărfii” reprezintă o spărtură în nori. Ne cuprinde un sentiment de bucurie. Nu sunt banii noştri, dar speranţele nu ni le poate lua nimeni. Sau da?

Americanul cu buzunare largi

Operaţiunea Parma intrigă. În 2020 un american simpatic pune mâna pe o echipă cu nume, dar fără mare prezent, investeşte imediat aproape 80 de milioane de euro într-un vagon de jucători. Pentru că echipa se zbate la retrogradare, demite antrenorul, instalează altul, îl demite şi îl reinstalează pe primul. Apoi bagă iar mâna în buzunar şi îi ia pe cei doi români, pe sume pe care aceste FCSB şi Craiova nu au mai transferat jucători vreodată, din motive obiective. Compatrioţii noştri cu crampoane sunt constant eşecuri pentru cumpărătorii lor. Domnului Krause pare însă că nu-i pasă.

Să ne gândim!

Sau nu are habar de locul în care a aterizat? Tipul, american adevărat, pune chiar el mâna pe telefon şi îl sună pe Becali ca să ungă transferul lui Man. Chestie care nu se prea face, dar, deh, jucărie nouă… Man, abia sosit, debutează câteva minute într-o altă înfrângere a Parmei. La final, antrenorul său îşi ceartă deschis clubul: ” Eu am cerut jucători gata să intre, aşa mă înţelesesem cu conducerea”. Să ne oprim. Să privim. Să ne gândim.

Show Motion

Pentru că ne pasă de aceşti jucători avem obligaţia să nu ne punem vălul entuziasmului pe ochi. În fine, măcar nu pe amândoi. Parma arată, în cel mai bun caz, ca o echipă care nu ştie ce vrea, un hăis-cea. În cel mai rău, a „mani pulite di soldi”. Dl. Krause o fi având bani de pierdut, iar nişte băieţi deştepţi, de care fotbalul nu duce lipsă, s-au prins repede. Ştiu un club francez de primă mărime care ar fi fost interesat de Man, dar auzind preţul cerut a crezut că nu aude bine. Nişte fraieri, evident. Sigur, există şi posibilitatea ca la Parma totul să fie o investiţie, un incubator în care să fie crescuţi tineri talentaţi pentru a fi vânduţi cu profit. Doar că deocamdată clubul arată a parc de distracţii fără vizitatori, în care săptămânal apare o nouă atracţie. Dacă e aşa, asta nu e o veste bună pentru cariera celor doi băieţi ai noştri.

Să nu ne facem iluzii?

Mihăilă şi Man au nevoie de un loc în care să fie bine instruiţi, ghidaţi fizic, psihic şi tactic în ritm de război pentru a se adapta iute unui fotbal nemilos. Cui îi pasă de ei trebuie să-i fie frică pentru ei. Experienţa ne spune că malaxorul vestic sparge „oasele” românilor ca pe surcele. Şi cu cât iluziile sunt mai colorate, cu cât suma de transfer mai „wow!”, cu atât depresia va fi mai mare dacă cei doi nu se impun. Vorbesc, sigur, despre sentimentele oamenilor invizibili pentru care nu plăteşte nimeni niciodată nimic, dar care achită zilnic pentru acest fotbal. Patronii vor rămâne cu banii, fotbaliştii cu salariile rostogolite ani de zile de la un împrumut la altul, indiferent de cum joacă, iar toţi ceilalţi cu buza umflată. Ce, vi se pare imposibil?!

He, he, he, he, he, he, he! He, he, he!

Comentarii (29)Adaugă comentariu

DJ Thrror (14 comentarii)  •  2 februarie 2021, 11:52

Așa este, doar țeaparul Becali câștigă, fotbalului nostru i s-a dus deja vestea că vinde marfă de mâna a doua la suprapret și că e posibil oricând să-ți iei țeapă cu noi. Ne-a rezolvat Becali și la capitolul ăsta. S-a rezolvat in primul rand pe el, cine-va mai da pentru Coman, Morutan sau Popescu mai mult de 7-8 milioane?

Stef (4 comentarii)  •  2 februarie 2021, 12:05

Daca îl vei intreba draga jurnalist pe Coman sau Tănase ce ar prefera sa plece la o echipa din Vest pe salariu mare cu consecintele expuse de dvs, si cea a gandirii pe termen mediu si lung a carierei, prin luarea treptata a nivelului cluburilor, atunci ei vor prefera prima varianta. Prefera asta deoarece sunt avizi sa își facă o situatie financiara. Ei se cred vedete

Stef (4 comentarii)  •  2 februarie 2021, 12:12

@DJ Thrror, dacă Gigi primeste 7 milioane pe Coman atunci îl vinde bine. L-a luat cu 2 milioane, a mai investit 1 milion în el (probabil), sa iei 4 milioane în plus mi se pare o afacere buna. Problema e ca atât Coman cât și Morutan , nu mai vorbesc de Oct. Popescu, nu merita 7 milioane. Nu au fost angrenati în jocuri cu echipe din Europa, nu au o verificare a nivelului lor, de aceea totul pare la ghici, iar țeapa se prefigureaza incepand de la primele jocuri la noua echipa.

tanut (1 comentarii)  •  2 februarie 2021, 12:24

pretul e bun , valoare exista urmeaza sa confirme .Problema voastra este ca voi nu aveti valoare sa va transferati undeva , in vest tu ai putea cel mult sa lucrezi in constructii ca de ziarist nu poate fi vorba .Mai bine ramaneai la ciclism , macar puteai acolo sa citesti din cartea de geoagrafie.

17 Nentori Tirana (103 comentarii)  •  2 februarie 2021, 13:27

Dupa cum joaca si se apara Parma au nevoie de antrenori. Am vazut si acolo doi Bizoni Popescu, 24 si 15, retrageri si pozitionari aiurea, neparticipare la joc. Cine stie ce american e si omul cu banii, o fi roman ca Jijinho care a avut nevoie de patru ani pina si-a adus un staf cit de cit profesionist – ma refer la Petrea, Pintili si eternul atotstiutor M². Daca tot a fost sarita din schema de „american“ ar putea Prodanca sa-i faca o analiza, da una balcanica, a jocului cu Napoli si sa-l propuna pe Reghe la Parma. Fara mila, asa afacerist care se incurca cu puscariasi fara drept de a reprezenta un fotbalist, care n-au nici un respect pentru contracte, merita si el o palma romaneasca. ---- A cerut fotbalisti gata sa intre imediat ? Pai J Zirkzee pe care l-au impumutat azi de la Bayern cu optiune de cumparare de 15 milioane n-a jucat nici in Liga a treia, in prima echipa a jucat doar citeva minute. Iar atacanti centrali mai are Parma destul de buni. Doar n-o sa joace firava prajina in locul lui Cornelius. ---- PS cine se respecta tine de pret, i-a trebuit mult si lui Becali pina sa invete acest lucru elementar. Sper ca transferul destul de bun al lui Man sa fi spart gheata. Observ insa ca circotasii tot nu pot accepta ca se poate, nici pusi in fata faptului implinit nu cred ca si un roman are o valoare si ca nu se merita sa se vinda ieftin. Marea echipa din Franta o fi aia care l-a luat pe Nistor pentru doua surcele ? Tata, Steaua e un nume in toata Lumea ! Un stelist costa.

DJ Thrror (14 comentarii)  •  2 februarie 2021, 13:27

@ Stef, foarte posibil sa ai dreptate, asa am crezut si cu Man dar nu stii de unde-ti apare un fraier disperat ca ăsta de la Parma. Ideea era ca lumea l-a luat deja de țeapar pe Becali, odata cu el toti romanii noi toti vom avea de suferit, vom fi priviti peste tot cu suspiciune.

Dada (1 comentarii)  •  2 februarie 2021, 13:43

20 de milioane pe hartie caci in realitate lucrurile stau un pic diferit. Craiova are de incasat in 3 ani circa 6mil.euro restul fiind comisione pe firme de avocati in Olanda, in timp ce in transferul lui Becali George va baga in buzunar aprox.8mil euro. Diferenza pana la 10 mil.euro sunt comisioane. 13mil.declarati sunt povesti de dat prin ziare.

Paris Constantin (2 comentarii)  •  2 februarie 2021, 14:05

Rationamentul nu tine. Daca se spala bani la transfer atunci cu salariul cum se face? Ca trebuie sa ii dea cel putin milionul in fiecare an Sint niste milioane pe care nu vad cum le spala

Adrian (1 comentarii)  •  2 februarie 2021, 15:21

Nu e adevarat ca a investit 80 de milioane, Inglese, Sepe, Hernani, Karamoh, Pezzella, Grassi, Kurtic reprezinta cheltuielile de sezonul trecut aprox 55 de milioane, au fost imprumutati cu obligativitate de cumparare in caz de salvezza, Krause a venit dupa platile astea, prin septembrie.

Alin (2 comentarii)  •  2 februarie 2021, 16:11

Tot va aud ca 7 milioane e mult, 10 mil e mult, pentru jucatorii romani, dar nu vedeti sume care se arunca de 50-60-70 de milioane pe jucatori straini care foarte multi dintre ei nu confirma banii dati pe ei. Ai nostri se vand poate de cateva ori mai ieftin si va vaitati ca ce scumpi is jucatorii lui Becali, in loc sa va bucurati ca un roman face bani si la fel si jucatorii ca se transfera la echipe bune pe bani multi...Mai lasati-ma cu invidiile si cu fanatismul vostru pentru echipe de tot ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alin (2 comentarii)  •  2 februarie 2021, 16:35

Ca sa nu mai zic ca FCSB joaca de departe cel mai frumos fotbal din tara asta, vai de mama ei din toate domeniile...Si voi va vaitati ca omul vinde jucatori cu 13 milioane...Vai de mama noastra oameni...

Lup (4 comentarii)  •  2 februarie 2021, 16:57

Excelentă analiză!

Adrian (2 comentarii)  •  2 februarie 2021, 16:59

@DJ Thrror Ce tot insisti cu faptul ca lumea ne-a luat de tepari di cauza lui Becali si ca de acum incolo vom avea de suferit din cauza asta ? Pai vorbind obiectiv , tepe a dat la greu Becali, da' nu acest Becali. Sau poate uiti cum aia @DJ Thrror Ce tot insisti cu faptul ca lumea ne-a luat de tepari di cauza lui Becali si ca de acum incolo vom avea de suferit din cauza asta ? Pai vorbind obiectiv , tepe a dat la greu Becali, da' nu acest Becali. Sau poate uiti cum aia doi infractori camatari ,certati la vremea respectiva cu Gigi, vindeau non-stop jucatori ce se intorceau cu coada intre picioare dupa 1an. Deci daca cineva ne-a creat o imagine proasta, in mod sigur nu a inceput Gigi Becali. La dat tepe in fotbal a avut doar de invatat de la cei mai buni (incluzand aici si statul roman) In alta ordine de idei, jucatorii romani care efectiv au avut mare success la cluburile din strainatate ii numaram pe degetele de la o mana. Si poate ar fi greu sa gasim macar unul, care sa fi devenit simbol pe la vreo echipa de top. Chiar si Hagi n-a fost niciodata pt Barcelona ceea ce a fost Stojkovic de exemplu (ca sa ramanem in zona de est...) Asa ca valoarea e aia care e. Si continua sa se deterioreze atata timp cat romanii sunt educati de mici sa fie iresponsabili si lipsiti de vointa,la modul "da vina pe altcineva". In rest, success Man! Sper ca baiatul nu citeste presa. Sa-si vada de tb lui ca e mai bine.

alizeul Est-Vest (30 comentarii)  •  2 februarie 2021, 17:05

Probabil f.c. Parma e NOUA SPĂLĂTORIE DE BANI pe traseul Est-Vest. Uitați-vă în siviurile tutulor transferaților: probabil Thaci și pretenarii din Kosovo ai americanilor (uite ce coincidență, tot al lor e și acest do'n' Crozze din articol...) știu ceva amănunte, procuroarea-șefă Carla Del Ponte nu a vorbit public degeaba... Până acum, de 20 de ani, era Fiorentina, de câțiva ani au apărut f.c Genk și altele din Al-Beljiq. "Orice asemănare cu fapte și personaje reale e cu totul și cu totul întâmplătoare"... Iar circul intern cu DeDeBeaua, cu controlul minoritar al deciziilor în C.A. (!?) și cu plătirea ilegală a jucătorilor clubului milițienilor, e doar pentru a masca unele mici transferuri financiare către CeCeAua, LA FIECARE MECI... Am auzit că și fosta DeDeBea, zisă în acte juridice "Clanul Sportivilor", e în centrul atenției, acum...

Adrian (2 comentarii)  •  2 februarie 2021, 17:10

Scuze , am gresit numele lu’ Stoichkov...:-))

viorel (20 comentarii)  •  2 februarie 2021, 17:11

S-au repezit toti corbii cu disperare pe transferul lui Man. Fie asa zisa impresara (precupeata de bazar oriental) fie pesudo jurnalisti, care se pretind fini analisti, mari intelectuali, principiali si etalon de moralitate. Toti se hranesc cu voluptate din scandalul creat de ei! Urata imagine, tipica pentru o Romanie inca ancorata in trecut, fara repere, fara valori, credinciaosa doar formulelor consacrate: se poate si asa si sa moara si capra vecinului. Naum face o analiza sistemica a modului in care un milionar american isi investeste bani, in loc sa se uite mai aproape si sa vada cum statul roman isi iroseste banii mentinand in viata forme perimate ale sportului de tip bolsevic, facut in unitati militare. CSA si CS Dinamo toaca anual cam de 4 ori mai mult decat transferul lui Man, dar asta nu ii preocupa pe pseudojurnalistii de sport. In cei 32 de ani de la revolutie, CSA si CS Dinamo au papat din banii nostrii peste 1,6 miliarde euro, bani care daca se investeau cu adevarat in sport, poate ca acum nu ne mai uitam doar la tv sa vedem mondialele de handbal, de fotbal, de rugby, de volei, etc. Dar dl Naum si ceilalti ca el nu par a fi deranjati de faptul ca numai in Romania mai exista unitatile militare sportive sovietoide toxice, corozive, ei analizeaza cu atentie sursa banilor care vin in tara din transferul unor tineri in niciun caz produsi de sinistrele cazarmi din Ghencea si Stefan cel Mare. Rusinos, inacceptabil, respingator mod de a face presa!

zapacila (60 comentarii)  •  2 februarie 2021, 17:11

A fost„afacerea Man”?Nici clanului„sicilienilor”nu le-a venit sa creada ce gugustiuc e americanul ala producator de branza!Probabil ca obisnuit cu preturile din baschetul american!In mod sigur ca asta le-a dat idei„sicilienilo”ca au si demarat in tromba regia pentru...„afacerea Octavian Popescu”!O publicitate de-a dreptul nerusinata-cica„micul Dobrin”-Doamne ce sacrilegiu!Se poate paria-cota 1,01-ca copilul va da cel putin cate un gol pe meci-ca sa faca vreo 20,pana la mercato cand il va vinde„don Giovani”!Cooperativa e tot aia,tusierii tot aia(deja au orbul gainilor la ofsaidurile copilului-care le mai are si cu simularile,ca sa dea penalty-ul din scenariu arbitrii delegati de Deaconu,fostul magazioner al echipei cuviosului!Viitor de aur,fotbalul nostru are!

Cris (1 comentarii)  •  2 februarie 2021, 17:34

Adrian , te incurci in propria-ti logica. Pai Man a fost vandut Parmei exact de acel Becali pe care il ponegresti tu, anume Giovani (el a facut transferul, e meritul lui 100%, asa cum afirma explicit si Gigi). Daca nu intervenea Giovani pe langa reprezentantii Parmei si nu ii aburea cu o marfa supraestimata, nu ar fi fost vandut acest Man pe sumele astea.

spartacus (3 comentarii)  •  2 februarie 2021, 18:01

bravissimo Alin stau in Italia in aceeasi regiune la Bologna si stiu multe despre fotbalul italian iar opinia lui Mutu despre Man cà ar valora cel putin 25 de milioane e cea justà in Italia Juve a plàtit 10 milioane pe Rovella de la Genoa 18 milioane iar pe Scamacca care are 2 goluri in 13 partide si 22 de ani au cerut 25 milioane?stiti istoria lui Kulusevski?sànt sigur cà nu macedo-suedezul joacà la Atalanta unde dupà 3 meciuri fàrà gol merge in prestito la Parma in 36 de meciuri cu 10 goluri si il cumpàrà Juve cu 35 de milioane si acum e cotat la 45 milioane?wow ce colpo dar pentru Atalanta nu Parma,ati vàzut meciul cu Napoli care cu pigmei gen Insigne 1,63 Lozano 1,70 si Politano a lipsit Mertens 1,68 au umilit o echipà supraponderalà dar au fizic nu si ?cu viteza si tehnica stau mai prost ...cineva a pomenit de danezul Cornelius dar a uitat sà spunà cà de 10 luni numai dà gol ,apropo ultimul gol l-a dat Mihàilà foarte apreciat de tifoserie dar nu de antrenor acelasi care nu l-a folosit pe Radu al nostru si acum plànge cà nu are portar .D'aversa are meci decisiv cu Bologna pierde pleacà .Ianis ài multumeste lui Man acum cà numai vorbeste lumea de el vorba lui radu banciu expertul care jucat miute cànd nu avea chelie a spus de el si de Man cà sànt faiantari dar havertz 85 milioane ,trincao 32 milioane net inferior lui Ianis...avem valori dar nu-l pretuim.

crixus (2 comentarii)  •  2 februarie 2021, 19:29

Ati auzit de Rovella 18 milioane sau de Scamacca ambii de Genoa unul mijlocas si altul vàrf care dupà 10 meciuri in seria A s-a cerut 25 de milioane.Azi vàzut meciul cu Napoli si am vàzut o echipà Parma lentà si care nu marcheazà de la meciul din cupà cu Lazio...Antrenorul D'aversa este acelasi care nu l-a folosit pe Radu pentru Sepe care e slab si trebuie sà plece impreunà cu treisferuri din echipà ,danezul Cornelius si Inglese numai dau gol de un an iar Gervihno e cel mai slab dupà 8 partide ,Mihàila e vàzut foarte bine cu 3 viteze in plus fatà de altii .Lupu spune de Man cà nu are fizic dar la Napoli erau pigmei gen Insigne 1,63,Lozano 1,70,Politano 1,70 si Mertens accidentat 1,69 dar diferenta dintre napolitani si parmeggiani a fost la fel ca una ferrari contra fiat 500,anul trecut Parma a fost salvat de un tànar cu Kulusevski macedo suedez in prestito de la Atalanta care avea 3 meciuri fàrà gol in seria A iar acum e la Juve care a plàtit 35 milioane pe el..wow ,iar noi in loc sà-l ascultàm pe Mutu idolatrizat la Firenze sàntem fanii lui Banciu care ài face faiantari pe Ianis si Dennis.Acum nu-l mai criticàm pe Hagi jr e preferat Man.Mai stiti ceva de Trincao plàtit de Barca cu 32 milioane sau de Kai Havertz 81 de milioane?sofa score indicà procente liliputane in schimb Ianis e decisiv in cetoasa Scotie cel mai bun pasator...

spartacus (3 comentarii)  •  2 februarie 2021, 19:35

Ati auzit de Rovella 18 milioane sau de Scamacca ambii de Genoa unul mijlocas si altul vàrf care dupà 10 meciuri in seria A s-a cerut 25 de milioane.Azi vàzut meciul cu Napoli si am vàzut o echipà Parma lentà si care nu marcheazà de la meciul din cupà cu Lazio...Antrenorul D'aversa este acelasi care nu l-a folosit pe Radu pentru Sepe care e slab si trebuie sà plece impreunà cu treisferuri din echipà ,danezul Cornelius si Inglese numai dau gol de un an iar Gervihno e cel mai slab dupà 8 partide ,Mihàila e vàzut foarte bine cu 3 viteze in plus fatà de altii .Lupu spune de Man cà nu are fizic dar la Napoli erau pigmei gen Insigne 1,63,Lozano 1,70,Politano 1,70 si Mertens accidentat 1,69 dar diferenta dintre napolitani si parmeggiani a fost la fel ca una ferrari contra fiat 500,anul trecut Parma a fost salvat de un tànar cu Kulusevski macedo suedez in prestito de la Atalanta care avea 3 meciuri fàrà gol in seria A iar acum e la Juve care a plàtit 35 milioane pe el..wow ,iar noi in loc sà-l ascultàm pe Mutu idolatrizat la Firenze sàntem fanii lui Banciu care ài face faiantari pe Ianis si Dennis.Acum nu-l mai criticàm pe Hagi jr e preferat Man.Mai stiti ceva de Trincao plàtit de Barca cu 32 milioane sau de Kai Havertz 81 de milioane?sofa score indicà procente liliputane in schimb Ianis e decisiv in cetoasa Scotie cel mai bun pasator...Parma are meci decisiv cu Bologna si D'aversa joacà cu sabia deasupra capului mai ales cà de cànd a venit echipa nu joacà nimic ,a pierdut tot si nu a marcat nici un gol MIhàilà a marcat cànd era coach Liverani.

tindala (60 comentarii)  •  2 februarie 2021, 20:25

@Viorel Dar echipa lui Becali de unde e finantata?Nu cumva din„afacerea” cu schimbul de terenuri cu MAN-inventata de Hrebenciuc ca sa asigure finantzarea...pe 40 de ani a echipei sale favorite!I-a pus in brate nu mai putin de 22 ha in intravilanul Bucurestilor!Adica 220 000 m.p.teren de constructie,inmultit cu 2000 de euro/m.p.=440 de milioane de euro!Cat sa-i ajunga sa o finantzeze pe...40 de ani!Bani gramada,nu cu tzaraita!Adevarat hold-up la bugetul de stat,de ar face invidiosi si cei mai versati„experti financiari”! Plangi dupa„banii nostri”cheltuitzi pe „sportul bolsevic”?Dar aia nu sunt tot banii nostri?Scartzii ca un patefon stricat aceiasi „arie” cu„cazarmele bolsevice”,iar pe noi ne devalizeaza toti hrebenciucii si toti fariseii!!

spartacus (3 comentarii)  •  3 februarie 2021, 13:31

ne amintim de Eugen Barbu care il avea in vizor pe Càmàtaru si il lua in bizà mereu dar a sfàrsit sà -i scrie cu litere mari ,,iartà-mà Rodioane'' balonul e rotund si vorba lui Hagi senior care ài spunea maeestrului Ioanitoaia ,,hai sà facem un pact sà numai criticàm tinerii pànà la 26 de ani'' solutia idealà mai ales cà transferuri in jurul a 100 de milioane de euro gen Felix,Coutinho,Havertz,Dembele ,Trincao,Eriksen ,Griezmann au dat cam chix doar Felix miscà ceva...ràbdare si tutun.

Coco (1 comentarii)  •  3 februarie 2021, 13:33

Un articol de toata jena, cu un titlu ***. Oare sunt mai interesante denumirile inexistente ? Ai un 3 imens. Vezi sa nu ramai repetent

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Urod (21 comentarii)  •  3 februarie 2021, 20:28

Nu-l vad pe Man sa se descurce in Italia... Poate prin Spania i-ar fi fost mai usor... Dar pentru fotbalistul roman e greu oriunde. Narcis Raducan a spus foarte bine ce a spus...!!!!... Faptul ca s-a vandut pe banii ăștia, e greu de inteles... Poate ne explica patronul american, de ce... Văd ca deja sunt unii care vorbesc de geniul lui Becali si a verilor !!!!... .. Prostii..!!!! Eu cred ca are legatura mai mult cu deșăntarea care a cuprins fotbalul de cativa ani...!!!!... Vedeti pana si lui Messi ce contract i s-a putut face... Niste fraieri cotizeaza, adica suporterii, si băieții deștepți isi umple buzunarele...!!!!...Fotbalul nu mai este doar un joc, este mai mult o hoție...!!!!!

codin (6 comentarii)  •  4 februarie 2021, 10:46

Mai exact ce ai vrut sa spui? Inclinatia ta spre a critica orice si oricum este specifica ziaristului roman care nu stapaneste lucrurile. Mai exact, toata viata sa vorbeste de ciclism si deodata este obligat sa analizeze fotbalul. Nu e usor, dar trebuie sa justifice salariul enorm. Si atunci vorbeste orice, ocupand timpul invitatilor din emisiune . 70-30 , acesta este raportul interventiilor in emisiunile tale, bineinteles in favoarea ta. Cand a debutat Kolici la Craiova, inainte de incepera meciului, ne-ai anuntat ca noul jucator adus in Banie precis va avea colici ( urmareste emisiunea) si ai criticat politica clubului privind transferul. Radu mami, Man daca era sarb sau croat sub 30 de milioane nu pleca. Dar e roman, traieste intr-o tara denigrata in special de voi ziaristii care, va credeti deasupra tuturor si care aduceti numai rau prin exprimarea voastra.

spartacus (2 comentarii)  •  4 februarie 2021, 12:19

Ibrahimovici fotbalist de aproape 40 de ani este interviat pe cànd era coechipier in Franca cu uruguyanul Cavani despre un asazis conflict dintre cei doi iar Ibraacabadabra ài ràspunde cu o intrebare ziaristului ,,tu stii fotbal mai bine decàt mine ''deci este elocvent iar la noi radu banciu este mai expert decàt Mutu sau Lupu afirmà cà Man nu-i intreg la cap el care a ,,studiat ''in insula Creta in schimb tot in bel paese Atalanta l-a vàndut peAmad Diallo cu 30 de milioane la fosta echipà a lui Ibra si acum joaca in echipa a doua iar cu un an inainte l-a vàndut pe Kulusevski dupa un prestito la Parma cu 35 milioane pentru cà a marcat de 10 ori in seria A ,Genoa a luat 18 milioane pe Rovella care e un anonim in schimb anul trecut trecut ziaristi, jucàtori si antrenori l-au ales pe Dennis Man cel mai fotbalist romàn si acum e intr-o panoplie unde au mai fost Hagi,Popescu,Chivu si Mutu...Ianis isi ràde in barbà acum toti au sàrit pe Man sà-l critice insà Hagi jr este mult superior unor Trincao,Foden si multi altiii...

Dan (1 comentarii)  •  5 februarie 2021, 13:06

Cred ca Radu are dreptate in editorial .. Eu am renuntat de mult sa ma mai uit la fotbalul bastinas si chiar la cel international .. pentru ca, in general, fotbalul si-a pierdut din savoare si din spectaculozitate ..Cred ca trece multa vreme pina cand un fotbalist roman va performa in strainatate .. si in niciu caz nu cred ca cel care va performa va fi fost scolit in Romania (poate cu exceptia celor lansati la Viitorul lui Gica Hagi) .. si asta din motivul ca eu nu pot sa cred ca poti sa formezi corect un copil sau junior injurandu-l de mama sau dandu-i un sut in dos atunci cand greseste o pasa ..

logica, si-un praz verde… (30 comentarii)  •  8 februarie 2021, 20:18

@ Cris, 2 februarie 2021, 17:34 "a fost vandut Parmei exact de acel Becali pe care il ponegresti tu, anume Giovani (el a facut transferul, e meritul lui 100%, asa cum afirma explicit si Gigi). Daca nu intervenea Giovani pe langa reprezentantii Parmei si nu ii aburea cu o marfa supraestimata, nu ar fi fost vandut acest Man pe sumele astea." E interesant ca in exuberanta ta nici macar nu-ti dai seama ca te contrazici singur: eliberatul conditionat "Giovani" a INCHEIAT un transfer pentru care Mopul de Craiovita trata cu italienii de multe luni. Iar cand de la italieni a venit FAXUL (adica CONFIRMAREA SCRISA ca au de gind sa-l transfere pe tatuat, adica ca l-au convins pe american sa decarteze $), atunci numaratorul de matanii in banca religiilor a mutat afacerea pe varul lui, iar varul lui (care JURIDIC ARE INTERZIS LA A NEGOCIA TRANSFERURI!) a obtinut, in mod ciudat, inca 3 milioane in plus! Ce spune asta? Ca italienii sunt niste fraieri? NU! ...spune ceea ce se spunea cu ani in urma despre var: ca e combinat cu mafiile albaneza si italiana, cu legaturi pina in Brazilia.

Comentează