Radu Naum

Evadat din Turul Franței, s-a oprit o perioadă pe semicerc. Acum e în suprafața de pedeapsă. Are opinie, și ca editorialist, și ca moderator

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Naum
Handbaliatorii

Vocea lui Ştefan Birtalan e întretăiată, şi nu din cauza legăturii telefonice, nici urmare a micului şi simpaticului defect de vorbire, un bâlbâit care i-a adus porecla „Bibi”. Emoţie. Nu dintr-aceea de soap care să-ţi mulgă lacrimi, o emoţie adâncă, […]

...

Cei de pe urmă

Britanicii s-au culcat cu City-Utd 0-2 şi s-au trezit cu The Queen-Meghan 0-1. De Ziua Femeii. Care e, de fapt, o zi a drepturilor femeii, ceea ce ne reaminteşte paradoxurile unei umanităţi dornice să ajungă pe Marte, dar având probleme […]

...

Gura bate gândul

„E fenomenal ce face LeBron. Dar nu-mi place când persoane care au acest statut în sport se implică în același timp și în politică. Adică, fă ce faci tu bine. Ține-te de ceea ce faci. Eu, de exemplu, joc fotbal […]

...

Cu sportul la psihiatru

„Închisoare pentru lesbianism, wow!”. Comentariu la articolul despre golgota Marianei Cetiner, fosta handbalistă care vorbeşte, în interviu cu Costin Ştucan, despre abuzurile îngrozitoare suferite pe când era copil şi apoi adult. Da, da, închisoare pentru lesbianism! Şi nu se întâmpla […]

...

Masonaras

E probabil ca preşedintele FRF, exasperat de castanele pe care le încasează în numele grecului, să-l fi forţat pe Vassaras să iasă şi să spună ceva, orice. Şi s-a întâmplat ceea ce era de aşteptat. În interviul de la Telekom, […]

...

Rădoi sunt doi?

Mai e puţin şi Messi, între două predări de tricouri către fani, va spune: „Ştiu 500% că Rădoi va merge la Craiova!”

Permalink to Rădoi sunt doi?
marți, 17 noiembrie 2020, 11:19

Bine, nu e sigur că Messi are măcar habar cine e Rădoi, ce e Craiova şi în general despre cine, ce e în fotbalul românesc. Nu contează. Ideea e să fie întregit corul celor care îl împing pe selecţioner în braţele lui Mihai Rotaru. În ce scop? Pişicherii ar şuşoti că odată eliberat locul, punând o presiune publică şi politică adecvată, acesta i-ar reveni cuiva din „Opoziţie”, adică unuia din vechea gardă, Generaţia de Aur etc. Sau măcar cuiva mai maleabil, mai deschis la tot felul de propuneri. O minte naivă s-ar întreba: de ce atâta efort pentru o echipă naţională adesea sac de box, cu o calitate a jucătorilor sub minimul istoric?

Ce e şi ce nu e

Dar nu suntem naivi. Şi atunci ştim că dacă nu curge, pică. Întotdeauna e ceva de făcut, dacă nu bani, măcar bănuţi. Câteva milioane de bănuţi pe bază de CV de naţională. Cum s-a întâmplat multă vreme. Şi unii zic că şi în vremurile noastre. Nu cu Rădoi, asta e impresia. Rădoi nu poate fi păcălit, se poate păcăli şi atât. E un tip cu care poţi (şi uneori chiar trebuie) să nu fii de acord, dar căruia eşti tentat să-i acorzi prezumţia de verticalitate. N-are şcoală de antrenori, a stat pe o bancă la FCSB fără să aibă voie să se ridice de pe ea, toate sunt adevărate. E sinucigaş în anumite tactici, fie. Dar nu e ‘oţ. Sau dacă e, atunci stingem lumina, noapte bună!

De ce ar pleca

Rădoi e dat deci de mulţi la Craiova, Rotaru utilizându-se de o sumă de dovezi convenabile: că va trage linie după Irlanda de Nord, că nu ţine de scaun, că a zis odată că ar antrena la Craiova, că i s-a făcut lehamite, că şi-a dat seama că nu-şi poate pune ideile în practică etc. De fapt, cine susţine că va merge la Craiova pune în discuţie cel mai tare argument al lui Rădoi în demersul său profesional: caracterul. Rădoi n-are experienţă, n-are performanţe (cea de la tineret e din alt film) şi, mai ales, nu are o gaşcă de susţinători. Adică poate are una, formată doar din Olăroiu. Unii îi acordă încredere, dar nu sunt „de-ai lui”.

Cum ar fi să nu mai fie

De aceea marele său atu e suma de principii de la care, ne dă de înţeles, nu se abate cât de rău ar bătea vântul. Or dacă e sigur, cum susţin mulţi, că el a bătut palma cu patronul din Bănie, atunci totul se prăbuşeşte. Faptul că alţii afirmă că el nu va lăsa naţionala e tocmai rezultatul imaginii de om serios pe care Mirel şi-a creat-o. Virând brusc la început de drum, mai mult, demolându-şi declaraţia conform căreia nu a venit la ultima reunire de lot cu gândul de a pleca, Rădoi ar rămâne singur, şi fără gaşcă, şi fără admiratori, singur într-un câmp al nimănui. Nu că asta l-ar împiedica să-şi construiască o carieră. E plină piaţa. Dar ar fi alt Rădoi. Rădoi 2.

Absenţa unui „nu”

Mai există o raţiune pentru care valul de păreri „Rădoi la Craiova” capătă forţă. Selecţionerul nu a negat categoric orice posibilitate de a ajunge acum la Craiova. A parat mereu în faţa întrebărilor spunând că nu e momentul pentru o astfel de discuţie, că „ştiu alţii mai bine decât mine unde o să fiu”. Or, în asemenea situaţii, cu o asemenea presiune, dacă nu e nimic adevărat, un „Nu, domnule, nu merg acolo. Punct” ar fi distrus subiectul. Aşa, o portiţă e lăsată deschisă.

Căci sunt şi dintre cei care, chiar dacă nu îl văd pe Rădoi bătând palma prin spatele FRF, cred că un contact a avut loc şi nişte opţiuni au fost discutate. Rădoi nu a semnat cu Craiova, dar o poate face, iată o variantă poate mai apropiată de adevăr. Sigur, tot depărtată de discursul celui căruia i se iartă, deocamdată, multe pentru demersul lui autentic, uman. Dar dacă s-ar adeveri n-ar fi niciun capăt de ţară. Ar fi fix din această ţară.

Comentarii (19)Adaugă comentariu

JFM (55 comentarii)  •  17 noiembrie 2020, 12:03

Eu in locul lui n-as pleca si nici n-as mai baga criticii in seama. Sa caraie fiecare pe limba lui. Craiova il pune sa plece de la Nationala, acolo unde un Olaroiu, un Dan Petrescu sau Sumudica n-au ajuns inca si dupa ce leaga vreo 3 rezultate slabe il dau afara fara regrete. Asta inseamna Craiova, doar cand il auzi pe Cartu ca unul testat pozitiv sa joace, ce daca-i infecteaza si pe ceilalti, atunci iti dai seama ca acolo nu exista o minte limpede, un conducator serios, profesionist, acolo exista doar glorii carora le place sa se bage in seama, sa fie simpatici, populari, mistocari. Cum sa lasi Nationala pentru asa un club?

Umila generatie (9 comentarii)  •  17 noiembrie 2020, 13:59

In perioada mandatului de selectioner la tineret, Radoi a fost intrebat daca il tenteaza prima reprezentativa. M-a impresionat sinceritatea declaratiilor sale: "Nu sunt pregatit pentru echipa mare, doresc sa particip la jocurile olimpice, vreau sa continui alti doi ani acest proiect. Hagi sau Dan Petrescu merita rolul, inca n-a venit randul meu". Putin timp dupa demisia lui Contra este oficializata numirea lui Radoi ca antrenor al primei reprezentative, in barba precedentelor dezmintiri!?! M-am simtit tradat de omul Radoi, valoarea antrenorului am vazut-o la Reykjavík. Am incetat sa urmaresc echipa nationala, dezgustat de incapacitatea acestui pseudo-antrenor. Este un impostor, cocotat pe scaunul de selectioner prin jocuri de culise, caracterizat prin limbajul de periferie folosit la conferintele de presa. Nu ma intereseaza deciziile sale, boicotez nationala Romaniei pe durata mandatului sau.

Simeone (21 comentarii)  •  17 noiembrie 2020, 16:25

Radoi nu s-ar putea adapta la stilul lui Rotaru de la Craiova. E adevarat ca exista conditii bune de antrenament, echipa se deplaseaza cu charter, dar un om ca Rotaru este insistent, coboara in iarbă să vadă si el, e presiune mare, ce a fost la Națională e egal cu zero. Sa castigi campionatul cu CSU Craiova trebuie sa fi antrenor experimentat, gen Bergodi. Cred eu ca cea mai mare pierdere pentru Craiova este plecarea lui Bergodi, nicidecum a lui Mihăila sau accidentarea lui Kolici. In concluzie, Radoi rezista o jumatate de an acolo, dupa care toata lumea se lamurește ce e cu el. Parerea mea și a multora e ca cel mai nimerit pentru postul de antrenor este Sorin Cârțu.

Ilie (27 comentarii)  •  17 noiembrie 2020, 16:52

Decât să scrii despre un *** mai bine scrie despre Crista, primul medaliat la Europenele de Ciclism pe velodrom. Dar așa e când ești coleg cu Buzărin, Prodanca și Cornel Dinu. Uiți cei 7 ani de acasă.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

traian (9 comentarii)  •  17 noiembrie 2020, 17:02

Ce principii, ce valori, la Radoi? 1. a fost pus fortat antrenor la Steaua, de nasul lui Jiji, dupa ce echipa castigase trei titluri consecutive. A acceptat, cu prea multa ambitie si siguranta de sine, chiar daca nu avea absolut nimic care sa il califice (licenta, experienta, nici macar bac-ul). A fost un dezastru si a plecat pe usa din dos. 2. A revenit ca antrenor trei ani mai tarziu, tot fara licenta, experienta si bac, de data asta adus de nasul Burleanu. De ce? Pt ca inainte de alegerile din 2018, Burleanu, inconjurat de habarnisti, a avut nevoie sa arate ca si oameni de fotbal sunt alaturi de el si l-a gasit pe Radoio gata sa faca orice (mai putin sa-si ia licenta si bac-ul!!) pentru un nou plocon nemeritat. Asa a ajuns Radoi la nationala U21 si apoi la cea mare, facandu-se pres in fata lui Burleanu, exact ca in 2015 in fata lui Jiji! Si atunci de unde principii, valori morale si calitate profesionala si umana la Radoi???? PS dl Naum nu mai respectati, in pozitie de drepti, cenzura absurda impusa la ordinul cazarmii si folositi numele cunoscut al echipei Steaua, asa cum pare peste tot in presa cu adevarat libera din UE (L"Equipe, Gazetta Dello Sport, etc.). Nu va sta bine aceasta disciplina cazona si nici respectul pentru un simbol al sportului bolsevic asa cum este CSA!

Terra Nova (2 comentarii)  •  17 noiembrie 2020, 18:16

@JFM Analizezi ca un cofetar patiser specialist in ciorbe de cocos. CSU este un club cu adevarat profesionist, in acest moment doar Viitorul si CFR se pot compara. Au baza si conditii de pregatire, fonduri suficiente, super marketing, stadion, suport local, super suporteri( vezi media din ultimii 3 ani), vinde bine afara, adica fix ce spui tu ca nu este, adica club serios! Nu l-am vazut pe Rotaru dand prea multe declaratii in ultimii 3 ani. O face Cartu, are inteligenta si fotbal in el cat China, poate sa-si spuna parerea cand vrea in Romania . Mai bine Radoi sa ramina la Nationala mediocra, presul lui Burleanu, carne de tun pentru presa si dusman cu Neamul Becali care nu mai pot sa vand martoage vopsite la targurile de afara.

motanul incaltat (84 comentarii)  •  17 noiembrie 2020, 18:32

Cu articolul asta nu pari un jurnalist de sport profesionist.... Ok, am inteles --Radoi va merge la Craiova---o stie toata lumea, va veni cineva din vechea garda--generatia de ***---putem sa intelegem dar cine????? Daca erai un jurnalist ne spuneai si opinia ta ---cine???? Dan Petrescu e scump, Hagi e scump... Popescu nu e antrenor, Dorinel Munteanu si Viorel Moldovan sunt doar niste incompetenti, Balint--nu cred, Prunea---e in administratie ca si Belodedici si Lupescu , Stelea si Ilie Dumitrescu sunt buni maxim la reclame stupide la casele de pariuri----deci cine???????????????????

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Campioana CFR (4 comentarii)  •  17 noiembrie 2020, 21:08

Nu sunt convins ca Radoi poate face ceva notabil la nationala dar in lipsa unui antrenor adevarat (nu Hagi) si fara legaturi cu impresarii, e bine sa stea sa blocheze clanurile astea de samsari de jucatori. Intrebare generala pentru GSP: E chiar necesar sa aveti in fiecare zi stiri cu puscariasul Iuan F ecali?

ADEVARU GOLUT (4 comentarii)  •  18 noiembrie 2020, 10:01

pentru mine radoi este doar ambitie si muschi. caracter? pai cum fuse cu piturca cel ce avea multe rafuieli exact cu mutu si radoi? radoi mintea ca un nerusinat si apoi a venit sa isi ceara scuze urmind sa plece definitiv pentru bani la arabi si refuzind sa isi ajute "patria." a facut multi bani la arabi si acum i-a venit mintea la cap? pina si ruda directa cneazul *** a ajuns sa nu ii vrea binele pentru ca nu coopereaza. si ala a fost ajutat de radoi cu bani gheata ca ruda directa si a uitat pentru ca banul este totul la tipul asta de oameni. cneazul *** vrea jucatori la nationala pentru contracte crase cu ceva comisione date celui care... asa facea si piturca barbugiul. Dumenzeule ma intreb cum romanii promoveaza aceste " valori" iar pe un vulcanescu il tin in sertar omul care murea pentru tara si care acuzat de legionarism a facut schisma si in biserica si in academia romana. dar fata lui cred ca mai traieste dar nu ste politic. miza holocaustului este uriasa si banii curg. stim si tacem ca romani prosti ce sintem. si cerem caracter? este exact gena lipsa a acestui popor care este talentat , este creator dar si viclean si plin de smecherie. petrica tzutzea spunea ca arma irefutabila a unui smecher este prostia. imi aduc aminte de ungurul nu neaos boloni ce atentiona din belgia ca romanii trebuie sa isi schimbe stilul de joc. nu mai merge cu jocul de astepare si prinderea la cotitura si uite asa mai cistigai cite un punct chiar si mai multe cu anglia sau columbia sau argentina. azi este greu pentru ca s-au prins cum jucam si daca au descifrat asta pina si islanda jucatori care mai au si alte joburi realizati ce vreau sa va spun. la dinamoa s-a vazut ce inseamna sa ai jucatori de sute de mii de milioane si sa nu dai un sut pe poarta la care jucatorul spaniol spune ca antrenorul nu stie sa explice tactici tehnici. si s-a vazut si la nationala si la dinamo si acum din nou la dinamo. ma uitam pe fondul unor morti si a unui doctor nevinovat cum se scaldau in ris si in realizarea vietii lor fotbalistii lui mutu. penibili , joc prost pe fondul unei danemarce care s-a relaxat si tot asa la un singur atac au reusit gol din penalty. sa joci asa este o rusine. sa il auzi pe spitzy ala de la federatie ca era tras de urechi de cineva ca l-a pus pe mutu antrenor si uite domnule ca a avut mina buna se inseala. nu s-a terminat nimic. noi sintem obisnuiti ori cu neprezentare ca nationala mare ori prin participari fara vreo premii. generatia de aur nu? au adus prezente nu premii si i se spune de ..."aur." cita rusine, nesimtire si opulenta balcanica la uite domnule ca nu m-a plouat avind umbrela. colosal. oameni capabili si va rog sa imi permiteti sa numesc pe rednic chiar , edi iordanescu , moldovan , enache si multi multi altii care au avut experiente si au inca sint lasati la dospit pe fondul aducerii unor antrenori ridicoli cu pile fara bacalaureat fara a sti sa scrie sau sa vorbeasca decit din cartile citite cu o seara inainte... cea de telefoane. cum tu mutu si tupeul sa spui ca ai scapat voluntariul de la retrogradare sau uiti cum ti s-a dat un penalty? uiti ca erai nul ca antrenor si apoi te-ai dus in vestiarul lui reghe sa te rogi sa te bage si pe tine pe undeva ca banii nu mai existau prin buzunare. dezastru la dinamo, fratia cu nicu gheara si cu becali te-au aruncat acolo pe nemerit fata de oameni care au facut " frontul." dar vom vedea . imi doresc sa nu am dreptate. dar piturca spunea ca esti nimic dupa ce fac eai ce fac eai la nationala. si penalty-ul ratat cu italia nu mi-a mirosit a bine. iti mai aduci aminte pe fondul anti tiganiadei facute de italieni impotriva romanilor din italia? ceva asemanator sandu mircea si platini cu dragoste la prima vedere. se facea ca romania conducea in meciurile cu franta si apoi pierdeam. aveau sa apara niste finale sau meciuri pe stadionul national cu bani francezi. am tradat nu o data in istorie iar daca avem si capi geniali avem si capi tradatori. asta ca sa nu se mai spuna de genialitatea unui popor care a vut si scursurile lui si le are. nu va suparati dar daca ati fi avut in familie pe cei ce sint numiti sfintii inchisorilor acuzati de alogeni uitind ca romanii au fost efect si nu cauza in razboiul cu ei si nici judecati sa fi primit la nurenberg fac ca azi tara sa fie vinduta la palma lor. caracterul nu se cistiga la barbut cu unul ca mitica dragomir cu un defect al istoriei precum becali si nici cu un piturca sau al de mutu si radoi. unul smecher de smecher si luat de cap dar cu relatii avind doar tupeu iar cel ce nici scoala nu are imprutind doar tupeul lui mutu se vrea doctor in experimente... asa ca evreul rabin care tot dadea sfaturi celui care ii murea o gainuse in cotet indreptindu-l sa mute cotetul catre toate punctele cardinale. din pacate gainusele mureau tot timpul la care rabi ginditor il intreaba pe cel in paguba :" tu gainuse mai ai ca sint plin inca de idei." a trebuit sa amintesc aici si lucruri nelegate de fotbal dar care arata lipsa de caracter a unui popor care nu are lege asa cum au dovedit-o norvegienii mirindu-ma si acum de ce atitudine au avut in detrimentul echipei lor nationale amintind romanilor ca unde este lege nu este tocmeala. oare vom ajunge acolo si noi? pina atunci oamenii ard in spitale , partidele se cearta intre ele, altii rid si sarbatorec ca si cum au cistigat cupa mondiala la fotbal si altii sint tepuiti de spanioli si totul pe fondul unui "dolce farniente" pentur care subscriu si eu cu un "somn usor popor roman." cu bine un roman de bine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex One (43 comentarii)  •  18 noiembrie 2020, 11:51

Radoi "caracter", "principii" oare? Sincer, mai exista asa ceva,cand mai valabil este "fiecare are pretul lui" ? Radoi si-a aratat calitatile morale cand la strigarea nasului a venit antrenor la Steaua fara sa indeplineasca conditiile formale si cele de baza o cat de cat experienta de antrenor. Acceptand sa lucreze in fals pe "pasaportul" altuia, ma rog nu a fost si nu este singurul ,parca Titi Dimitriu, a dovedit cat caracter si principii are. Mi-a placut Radoi ca jucator luat asa in ansamblu si deloc cand folosea proceduri de K 1. Acum e cu totul altceva, una-i una, alta-i alta. Nu sunt adeptul necesitatii bacalaureatului in antrenorat, sigur nu-i rau sa-l ai ,dar pe bune nu luat asa "fotbalistic"(valabil si pentru alte sporturi),au antrenat cei vechi si cu patru clase obtinand rezultate uneori onorabile, dar daca era asa prevazut trebuia respectat idem pentru scoala de antrenori,la care s-o fi referit Stucan care zicea ca se face cu "damigene (la scris) si curcani "la oral" ? Dar sa vii tu Ganea care ai primit cadou licenta ca membru al GNA iar cand deschjzj gura sa puna lumea la indoiala daca ai absolvit macar "primara" la tine la tara, e cam prea mult.Despre Ionut Lupescu ,alt critic principial, scria presa ca a a fost numit dir. teh. FRF avand doar zece clase, ehehe,BAC-l era departe, dar avea evidend licenta primita cadou si vorbea germana nativ !PS. Acum vreo doua zile Mirel al nostru ameninta cu dezvaluiri explozive presa tragand concluzia ca e vorba de presiunile verilor Becali. Pai bine domnilor, nu asta e ocupatia lor sa-si vanda marfa unul ca proprietar ,celalalt ca intermediar-impresar, indiferent cine ar fii selectionerul ? Ce mare dezvaluire e in asta ?

17 Nentori Tirana (103 comentarii)  •  18 noiembrie 2020, 13:56

Da. Pi Turca Intiiu si Pi Turca Doi zis si Ra Doi. ----- Sint oameni placuti, mai ales originalu, filozofi morometi. Ii leaga ciorba de varza pe care o aliniaza, lipsa de omogenitate, incapatinarea si gandirea - pina la urma si viziunea – in doi timpi: hait si cea ! Mereu intre sperante si loazeri, ori invers caci are grije mereu cite un impie-Dica-t care gandeste intortocheat sa nu mai stie nici "Misterii". In felul in care sperantele sint prezentate vinovate, in felul in care sint aruncate in apa rece, pe trasee noi, sisteme si chiar posturi noi, eu recunosc stilul magicianului intrigant: acelasi care la 0:0 cu Voluntari (Tunari ori asa ceva) la scos pe Alibec de pe teren in min 85 pentru a prezenta prostimii vinovatul ! Iar Magicianul isi freca mecla si-si tragea cosele pe margine ca si cum ar mege pe tocuri, ca si cum ar fi stat capra la pauza, in buda din Loja. ------ Domnilor, exista si Nr.3. Voi. Care, care scrieti ca despre Turca Pi iarba, care Voi va intoarceti absolut mereu la toti prostii, pretenii si mafiotii, indiferent ce-ar fi produs ei. Caci astia traiesc evident din produs. Gasesc mereu clienti ca voi carora sa le ia usor banii. Impreuna pareti ca o casta a *** unite.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasco (5 comentarii)  •  18 noiembrie 2020, 23:29

Rădoi?Să fie doi?Nu e nici măcar unul,adică măcar cât un antrenor mediocru...Dar ața e valoarea actuală a fotbalului românesc,cu Mutu și Radoi antrenori la echipele naționale...Niște inși modești ca intelect,care profită de situația de conflict dintre Gașca Hagi-Popescu et.comp cu gasca Burleanu și s-au trezit ei selecționeri!In același timp fondul de jucatori e foarte sărac,jucatori fără inteligenta,fără bărbăție,fără dorința de a munci pentru performanță,puturoși,vorba lui Dorinel Munteanu.Când îl vezi pe Denis MAN cum aleargă,înțelegi ca el nu înțelege ce caută pe teren,la fel și ceilalți ,doar freze și tatuaje și vise de Barcelona și milioane...

IMGB (13 comentarii)  •  20 noiembrie 2020, 0:03

Aia ii frectie la piciorul de lemn ,jura-te ca tie ti-a placut jocul care l-a facut nationala de tineret ,care maine ,poimane , vor juca in nationala mare . Spune-ne si noua ;de ce l-a tinut Mutu pe printisorul Hagi in teren tot meciul ,a fost mana moarta ,a jucat ptr adversari ,ma uitam dupa meci la comentariile de pe Digi sport ,erau penibile ,ca de altfel si cei din studiou ,penibili ,penibili ,penibili !

Leo (2 comentarii)  •  20 noiembrie 2020, 0:05

In studioul Digisport au fost invitați Raț si Crăciunescu. A venit vorba despre succesul Ungariei si bani investiți in Sport in tara vecina. Trebuie sa spun ca acest domn Craciunescu nu numai ca este penibil pentru ceea ce spune dar mult mai mult pentru acel mod de a pune probleme si a vedea (de fapt nu prea vede) problemele. Un fel de *** meschin, pentru care un dictator nu este nici o problema atât timp cat ii servește interesele personale. Penibil om.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

IMGB (13 comentarii)  •  20 noiembrie 2020, 1:52

Jura-te ca tie ti-a placut jocul care l-a facut nationala de tineret ,care maine ,poimane , vor juca in nationala mare . Spune-ne si noua ;de ce l-a tinut Mutu pe printisorul Hagi in teren tot meciul ,a fost mana moarta ,a jucat ptr adversari ,ma uitam dupa meci la comentariile de pe Digi sport ,erau penibile ,ca de altfel si cei din studiou ,penibili ,penibili ,penibili !

Observator (70 comentarii)  •  21 noiembrie 2020, 14:04

Daca Boloni a plecat de la "nationala", a facut-o pentru al treilea club ca valoare din Portugalia si pentru a castiga titlul, avandu-l ca "elev", printre altii, pe viitorul star mondial Cristiano Ronaldo. In schimb, Radoi ar pleca spre un club din tara, contestabil din punct de vedere al originii, desi are cel mai frumos stadion din tara, o baza de pregatire f. buna si finante pe masura! In tara, echipa nationala este maximul posibil, desi fondul actual de jucatori nu mai este la inaltimea trecutului. Departe de mine ideea ca Radoi este bun pentru echipa mare, in conditiile in care reneaga/ignora pana si jucatorii pe care s-a bazat in campania incheiata glorios anul trecut in San Marino si Italia! Experimentele lui nu-s la nivelul vocatiei de constructor de echipe pe care o are, de exemplu, Lucescu si pe care au avut-o si alti antrenori in trecut (se zice ca marea echipa a Stelei ar fi fost "opera" Halagian), deci ar trebui sa-i lase locul lui Petrescu, care se poate descurca cu "materialul clientului", in ciuda lipsei de calitate, reperabila cu "ochiul liber"! Daca vine vorba despre scoala, educatie, discurs, Radoi nu sta rau la ultimul capitol, dar consecventa sa lasa de dorit, ea putand fi identificata doar in privinta principiilor (macar in plan declarativ); cand vine insa vorba despre formulele de echipa, inconsecventa sa devine mai mult decat evidenta. S-au facut pe aici afirmatii gratuite, una fiind chiar si in privinta lui Lupescu; sa fim intelesi, acesta n-a fost cel mai talentat jucator al generatiei sale, dar a compensat din plin prin seriozitate si inteligenta in joc. A spune despre el ca n-are scoala/educatie este o mare tampenie, de parca in Viena (unde a parcurs primii ani de scoala) si pe la UEFA ar domina cei cu handicap intelectual! O.

Alex One (43 comentarii)  •  24 noiembrie 2020, 11:15

@Observator, despre nivelul scolar a lui Lupescu s-a scris in presa la vremea respectiva, asta ca sa-ti fie clar cui apartine marea "tampenie", iar subiectul nu a contestat informatia. Omul scolit la Viena, trimis de Mircea Sandu la UEFA pe motiv da lucraturi, tot presa, serios si inteligent "in joc",cat sa dea o pasa de cinci metri lateral sau in spate, era si foarte popular acceptand senin ca tot felul de fatuce cu un microfon in mana sa-l apeleze "mai Ionut", nu d-l Lupescu, nu d-l director, bravo lui ! Intr-un interviu destul de recent omul declara ca s-ia completat studiile tarziu datorita sotiei. QED. Nu confunda scolarizarea cu handicapul.

costel (1 comentarii)  •  26 noiembrie 2020, 21:03

De la inceput vreau sa mentionez ca sunt doar un spectator al fenomenului care se numeste fotbal! Deci nicidecum un specialist sau cunoscator de fotbal! Daca imi pemiteti insa as face o mica si neansemnata observatie legata de antrenori in general.Acum multi ani regretatul Stefan Kovacs a fost antrenor la Ajax(1971-1973).Cei care sunt mai in varsta stiu ca Ajax sub conducerea lui Pisti Kovacs a avut un traseu de senzatie. Atunci FRF s-a gandit sa-l aduca la nationala.Cu toata faima lui Pisti, Romania nu a realizat nimic la nivel de nationala intre anii 1976-1980 cit a fos antrenor la nationala!Asa cum am spus la inceput nu am nici o pregatire sau specializare in domeniu dar cred ca ar putea fi adusi cei mai titrati antrenori din lume daca nu are ,,materialul uman"cu care sa lucreze putem visa linistiti la cupe mondiale si campionate europene !!!!!!!!!!! Este valabil si pentru echipele de club! daca nu sunt bani care sa aduca jucatori de certa valoare-nu din cei care sunt pe sfarsit de cariera sau valoric se gasesc foarte jos-la fel suntem liberi sa visam la Champions League sau Europa League....rezultatele care apar sporadic au fost ca urmare a existentei unor jucatori straini mai bunicei in loturile echipelor romanesti!Poate FRF va infinta o academie adevarata de fotbal unde sa adune tinerii asa cum a fos cazul GENERATIEI DE AUR! Nu sa lase formarea talentelor in academii particulare unde nu toti copii talentati ajung! Am postat aces comentariu vazand ce se vehiculeaza despre soarta lui Radoi la nationala!Cu fotbalistii pe care ii avem acum nu cred ca avem vreo sansa!

Comentează