Radu Naum

Evadat din Turul Franței, s-a oprit o perioadă pe semicerc. Acum e în suprafața de pedeapsă. Are opinie, și ca editorialist, și ca moderator

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Naum
Handbaliatorii

Vocea lui Ştefan Birtalan e întretăiată, şi nu din cauza legăturii telefonice, nici urmare a micului şi simpaticului defect de vorbire, un bâlbâit care i-a adus porecla „Bibi”. Emoţie. Nu dintr-aceea de soap care să-ţi mulgă lacrimi, o emoţie adâncă, […]

...

Cei de pe urmă

Britanicii s-au culcat cu City-Utd 0-2 şi s-au trezit cu The Queen-Meghan 0-1. De Ziua Femeii. Care e, de fapt, o zi a drepturilor femeii, ceea ce ne reaminteşte paradoxurile unei umanităţi dornice să ajungă pe Marte, dar având probleme […]

...

Gura bate gândul

„E fenomenal ce face LeBron. Dar nu-mi place când persoane care au acest statut în sport se implică în același timp și în politică. Adică, fă ce faci tu bine. Ține-te de ceea ce faci. Eu, de exemplu, joc fotbal […]

...

Cu sportul la psihiatru

„Închisoare pentru lesbianism, wow!”. Comentariu la articolul despre golgota Marianei Cetiner, fosta handbalistă care vorbeşte, în interviu cu Costin Ştucan, despre abuzurile îngrozitoare suferite pe când era copil şi apoi adult. Da, da, închisoare pentru lesbianism! Şi nu se întâmpla […]

...

Masonaras

E probabil ca preşedintele FRF, exasperat de castanele pe care le încasează în numele grecului, să-l fi forţat pe Vassaras să iasă şi să spună ceva, orice. Şi s-a întâmplat ceea ce era de aşteptat. În interviul de la Telekom, […]

...

Simona şi lupta cu noi 

Halep se uită peste umăr la noi şi ne îndeamnă zâmbind: veniţi!

Permalink to Simona şi lupta cu noi 
marți, 16 iulie 2019, 10:57

Nole The Djoker şi Simo The Squirrel umăr la umăr, aşa cum stau şi ţările lor. Doar că ele, ţările, nu sunt îmbrăcate în costum la patru ace şi rochie de bal. Ele, ţările, au mari probleme în a accepta dress-code-ul valorilor occidentale, adică ale locului care le onorează campionii. 

Victorie, era ceva de bine!

Serbia şi România sunt dintre puţinele patrii europene ai căror sportivi performează mult mai bine decât spaţiul care i-a născut. Azi simţim cum curge şi asupra noastră triumful Simonei. Numele României a fost purtat la cer, lipit de cel al lui Halep. A făcut înconjurul planetei şi, vă vine să credeţi sau nu, era o ştire de bine, niciun dezastru, nicio crimă, nu despre justiţie sau corupţie. Inuiţii care nu pot dormi de lumina din miez de noapte află de pe un ecran că România există pentru că veveriţa din Ice Age care prinde toate ghindele e din această ţară, poate chiar o şi găsesc pe hartă, se întreabă dacă există foci acolo, nu?, sunt urşi?, OK, asta pot înţelege. Urşi plimbându-se printre oameni?!! Acum chiar că le-a fugit somnul.

Istoria din noroi, istoria din iarbă

Să uităm povestea veche cu cât (nu) datorează Halep României. Azi, România, că vrea sau nu, îi datorează lui Halep multe. Un român din lumea largă va fi asociat cu numele ei, că-i place sau nu tenisul. Această rachetă naţională a depăşit sportul, radiaţia ei a depăşit în proporţie fabuloasă graniţele unui domeniu anume. Trăim un moment istoric cum rar ne sunt date, unul despre care se va vorbi cu înflorituri pentru o sută de ani. Dar cum vom arăta noi peste o sută de ani depinde de ce vom face acum cu acest moment.

În urmă cu o sută de ani, au existat nişte cetăţeni ai acestui pământ care au ştiut ce să facă atunci când un moment prielnic s-a ivit. Şi-au rostuit o ţară. În furtuna de incertitudini şi mişcări bezmetice de după Marele Război, când la est şi la vest bântuia bolşevismul, în spaţiul a doar câteva luni s-a creat o ţară pentru că oamenii ei importanţi şi populaţia de sub ei au ştiut să-şi păstreze capul pe umeri în vreme ce alţii şi-l pierdeau în utopii distructive. E ceea ce se numeşte o fereastră de oportunitate fructificată. Noi suntem nepoţii şi strănepoţii ei.

Taxa pe aplauze

Atunci s-au stabilit nişte graniţe, unele au fost pierdute, dar ideea de ansamblu a rămas. O ţară însă nu e definită doar de frontiere, ci mai ales de ceea ce e înăuntrul lor. Asupra principiului comun avem probleme în a ne pune de acord. „Momentul Halep” ar putea urni măcar un milimetru această încremenire între ţara tractată şi cea care tractează, între mâinile întinse şi cele puse la treabă. Simona e azi celebrată şi de unii, şi de ceilalţi. Dar şi unii, şi alţii trebuie să priceapă ce sărbătoresc. Munca. Pasiunea. Perseverenţa. Capacitatea de adaptare. Incapacitatea de renunţare. Cunoaşterea propriilor demoni. Puterea de a progresa. Hrănirea inteligenţei. Ridicarea nivelului propriei fiinţe.

Ştiu, e nasol, cum să ne înhămăm la toate astea? Cine naiba mai e capabil de atâta excelenţă?! Totuşi, într-un fel sau altul trebuie să înţelegem că e jenant să aplauzi, să plângi pentru Halep şi să te comporţi precum Kyrgios. Pentru că şi el, ca şi noi (aşa cum ne cântă în strună barzii), e putred de talent. Dar „talentele” noastre plutesc undeva, dincolo de orizont. Trebuie să le punem pe iarbă, pe zgură, pe beton, în beton, în asumări, în săli de operaţie şi de aşteptare.

Invitaţia unei zâne 

Halep, azi, nu e un exemplu asumat pentru că trebuie încă să ne îndemne să ne mişcăm fundurile, să donăm pentru viaţă în condiţiile în care statul (care suntem noi) nu e capabil să facă asta. Halep trebuie să contribuie încă la ţara paralelă care ţine loc de ţara instituită, solidă, civilizată.

E frumos să ne bucurăm de tot ce face această fermecătoare domnişoară, care se revendică mereu din acest popor. Dar dacă nu îi vom urma măcar în mic exemplul, noi vom fi cei care o vor renega. Halep ne întinde o mână. Să avem curajul să dansăm cu ea!

Comentarii (27)Adaugă comentariu

charlton (1 comentarii)  •  16 iulie 2019, 12:44

Frumos. Si era si mai frumos daca se intorcea cu TAROM.

Cris (13 comentarii)  •  16 iulie 2019, 13:05

Da! Acest articol coincide cu ce spuneam eu prin toate comentariile online cu privire la faptul ca, in ultimii aprox. 3 ani, imaginea pozitiva a Romaniei este asociata in lume cu numele Simona Halep, de pe urma careia profitam, direct sau indirect, constient sau inconstient, fiecare dintre noi, romanii. Si asa s-a intamplat cu toti, f. putini la numar, EROI NATIONALI dinaintea Simonei: Ilie Nastase, Nadia Comaneci, Gheorghe Hagi. Le multumim fiecaruia in parte pentru IMENSUL oferit!

Augustin (1 comentarii)  •  16 iulie 2019, 14:56

Un pic cam patetic și extrapolat articolul dumneavoastră. Fără sa doresc sa va jignesc, este cam forțat sa împărțiți România intre Halep și restul. Și de ce nevoia asta sa arătam altora cine suntem noi Romanii? Dacă ne vedem de treaba, vor vedeai ei singuri. Prea cerem tot timpul atenție și devine un complex.

catyo (10 comentarii)  •  16 iulie 2019, 15:03

De ce cu Tarom? Ca sa faca gratuit reclama unei companii ce se taraie de ani de zile in pragul falimentului, roasa de incompetenta, coruptie, interese obscure si management defectuos? Numai dintr-un patriotism gresit inteles? Mai bine asa, Simona a cucerit Anglia, Anglia ii pune la dispozitie mijlocul de transport pentru intoarcerea acasa, in semn de omagiu.

Flotop (2 comentarii)  •  16 iulie 2019, 15:05

Bravo charltone, ai si gasit motiv de carcoteala! Felicitari tie si celor ca tine, astia faceti sa avanseze lucrurile! A dracului natie suntem!!

Nik (1 comentarii)  •  16 iulie 2019, 15:30

Da, RO 392 LHR -OTP 14.50 - 20.05 . Parca mai ok a fost la 17.30.:)

valeriu (5 comentarii)  •  16 iulie 2019, 15:40

Prost articol . Am multe sa aduc in argumentatie. ma refer numai la sintagma dress-codul valorilor occidentale. Afirmatie de frustrat pacat de tatal HN Dezamagitor , atitudine de digi sri

17 Nentori Tirana (103 comentarii)  •  16 iulie 2019, 16:21

Ramine doar titlul ! Din doua motive. 1.- Acum e buna ? E romanca ? 2.- Nu mai e „capra vecinului“ ? ----------------- 1.- Aici da, Bravo Dorele, caci nu numai Simona se lupta cu noi, ci toata generatia U21 ! Sint mai buni decit noi ! - in toate intelesurile. 2.- Imi pare rau draga Dorele dar n-ai inteles nimic, Simona s-a luptat si pentru a nu mai fi „capra vecinului“, „avida de bani“ ca si Hagi, „Halepoaica“, Bulgaroaica, Albaneza, Grecoaica, Lipoveana Tataroaica, Sasoaica si Machiedona – ca Hagi, Becali, Pataichin, Base, Ponta, Tariceanu, Johannis, Banel Nicolita, Ceausescu, Iliescu, Mondialu si Elena Gabriela din Troia - s-a luptat sa fie considerata definitiv romanca – nu stiu de ce,mie imi este in continuare un mister ca ea nu tine la originea ei, poate ea nu stie ca tinde spre o inventie a unor minti distruse prin bordeluri. Trecind insa peste adevaruri istorice – ori neadevaruri pentru unii mitici si buzoieni – eu consider ca toti cei care s-au nascut pe plaiul mioritic – n-au saracii nici o vina !!! - trebuie sa fie considerati mai intii oameni dar si romani, toti cu drepturi si indatoriri egale !!! ------------- PS1 In urma unui sondaj realizat chiar de voi 50% au fost pentru Buzarneasca in meciul de la Londra cu „Halepoaica“ ! Oare de ce ? Doar Buzarneasca n-a produs nimic pentru Patria astora – cred ca nici n-au ca si acum 100 de ani – din contra, Bunareasca, fata de militian, a consumat banii militiei, a produs si un doctorat de militian, la 30 se enerveaza ca o eleva de 15 ani si are o atitudine de golan bucurestean. In meci Simona s-a jenat s-o desfiinteze, Buzarneasca din contra a folosit toate tricurile ca s-o bata ! Ea este insa „romanca“ - pe deasupra rapidista. -------------- PS2 „acum 100 de ani, niste cetateni s-au hotarit“ - delirezi, care cetateni ca nici azi nu exista in RO constiinta cetateneasca, ai luat ceva, ori minti periculos ca toata propaganda, ca Popioana Aurela care vrea sa devina Presedinta din partea pacientilor sectiei dermato- venerice a spitalului din transnistria. Acum 100 de ani peste 90% nu stiau sa citeasca, nu stiau ce-i aia ideal national dar erau toti oameni. Acum 100 de ani a avut loc in Transilvania o adunare ilegala ca cele de ieri ale psd de la Craiova, Tirgoviste si Iasi in care doar psd a avut codul de intrare. Tu Dorele te-ai nascut de fapt deja de 170 de ani, de cind niste moldoveni au hotarit ca bordelurile de la Bucuresti sint mai bune. Asta a fost singurul motiv, iar de roman nu scrie nicaieri in istorie pina atunci, cind probabil unul dintre revolutionari a avut vise perverse cu Caligula.

M. deWylde (3 comentarii)  •  16 iulie 2019, 17:19

@charlton: Intai sa devina Tarom in aviatie ceea ce este Simona in tenis si dupa aia sa-i ceri sa zboare cu ei.

JovialNerd (2 comentarii)  •  16 iulie 2019, 18:41

@17 Nentori Tirana - Romanii v-au primit cu bratele deschise cind, refugiati de sute de ani, erati in bejenie, desculti, prin cenusa diferitelor imperii. Strabunii tai Arbëreshë, au primit sansa la re-existenta pe maluri dimbovitene. Intre timp orbiti , Shqipëria cu gluga pe cap:)

17 Nentori Tirana (103 comentarii)  •  16 iulie 2019, 20:07

Jovial nu esti. Si nici umanist european ! - caci spunind ca „romanii v-au primit bine“ pe voi albanezi si machedoni care rataceati desculti TU tot nu recunosti ca astia sint romani fie ei si pe plaiuri dimbovitene ! ------------ Eu tocmai spuneam ca Simona, Hagi, Becali … se considera romani. Cred ca este cazul ca macar Simona sa nu mai fie Halepoaica si sa fie acceptata ca romanca, macar cit Buzarnescu, doar a si declarat ca cea mai mare mandrie a ei ar fi sa duca Drapelul la Olimpiada. ------------ Si nici nu-i adevarata bunatatea romaneasca, doar meseriasii erau mai respectati - ca albanezii care au construit Pelesul - majoritatea celor veniti au fost legati de glie ori mai tirziu „stramutati“ - mai rau ! - ca si parintii lui Gigi Becali care au fost trimisi in lagarul din baragan, unde probabil s-a si nascut. Deci la prima condamnare Giginio era deja recidivist – ca mai toti cei in virsta, vezi, eu sint glumet. Deci Bunatatea, bratele deschise, nici nu poate fi adevarata caci picioarele viitorilor romani erau legate, abia prin 1860 au primit majoritatea pamint, scolarizare in limba romana si dreptul de a circula. Nici n-au apucat sa culeaga roadele pamintului caci apoi au fost trimisi in doua razboaie iar celor care au scapat cu viata li s-a luat apoi iar pamintul. Cei care adunasera niste hectare si o casa erau „chiaburi“, dusmani ai poporului, deci au fost iar „stramutati“ prin lagare. Majoritatea nu aveau nimic de spus, cum sa primeasca ei pe cineva ? Cei din Ardeal au avut mai intii carti si scoli in romana, desi in zona Brasovului s-au asezat multi bulgari, ardelenii au putut si circula, foarte multi viitori romani au plecat in America si s-au si intors fara sa fie arestati. In Muntenia si Moldova multi dintre boieri, mosieri si apoi capitalisti nu erau romani, asa ca nu-i prea clar cum puteau viitorii romnani sa "ne" primeasca cu bratele deschise dar cu picioarele legate ! Iar azi nationalismul - mereu un pericol - e iar in floare, e si motivul pentru care insist sa vedeti macar filme daca nu deschideti cartea de istorie. Ca s-o lasati mai domol !

Romil (10 comentarii)  •  16 iulie 2019, 20:34

"Nole The Djoker şi Simo The Squirrel umăr la umăr, aşa cum stau şi ţările lor. Doar că ele, ţările, nu sunt îmbrăcate în costum la patru ace şi rochie de bal. Ele, ţările, au mari probleme în a accepta dress-code-ul valorilor occidentale, adică ale locului care le onorează campionii." Ți-aș aduce aminte că Richard Wurmbrandt i-a mărturisit părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa (sper că ai auzit de ei...) că, după părerea lui, în Rai se vorbește limba Română, care are niște valențe și niște profunzimi pe care Richard Wurmbrandt nu le mai întâlnise la nici o altă limbă !!! De ce trebuie să te schimonosești și implicit să schimonosești limba română cu expresii de genul "...Simo The Squirrel" ??? Poate dovedi cineva pe lumea asta cu ce este mai bogată în sensuri limba engleză față de limba română ??? Apoi, "dress-code-ul valorilor occidentale"... I-auzi frățioare, occidentalii au și valori... Care valori ??? Au părăsit valorile creștine, ce le-a mai rămas ??? "Costum la patru ace și rochie de bal", astea or fi fiind valori ??? "Ştiu, e nasol, cum să ne înhămăm la toate astea? Cine naiba mai e capabil de atâta excelenţă?! Totuşi, într-un fel sau altul trebuie să înţelegem că e jenant să aplauzi, să plângi pentru Halep şi să te comporţi precum Kyrgios." "Nasol", "naiba"...Expresii de mahala sau de cartier rău famat... "Halep, azi, nu e un exemplu asumat pentru că trebuie încă să ne îndemne să ne mişcăm fundurile, să donăm pentru viaţă în condiţiile în care statul (care suntem noi) nu e capabil să facă asta. Halep trebuie să contribuie încă la ţara paralelă care ţine loc de ţara instituită, solidă, civilizată." "...statul (care suntem noi)"... I-auzi frățioare, dar cât de prost să fii să poți să crezi că statul suntem noi ??? De fapt, asta faci d-ta și alții ca d-ta, care publicați tot felul de articole otrăvite pentru intoxicarea noastră, a celor mulți... Asta face și Occidentul ( cu precădere media și politicienii, a se citi politrucii, din Occident) se PREFACE că vrea binele omenirii, IMPUNE niște false coduri de valori. Din fericire, Orientul a bătut Occidentul, fie măcar și numai la tenis, la el acasă în inima Londrei. Da, cei doi MARI sportivi sunt ORTODOCȘI, iar media folosește cuvinte ca "magic" (nu e cazul d-tale, dar și d-ta vii cu "...zâne"). Occidentul se închină lui Mamona.. Da, Bunul Dumnezeu a dat un semn Occidentului și *** lui... P.S. Nu mă aștept să-mi aprobi acest comentariu, dar mă gândesc că poate, dacă poți fi sincer cu tine însuți, vei înțelege (cel înțelept poate înțelege). Iertare și Doamne ajută !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

unulaltul (1 comentarii)  •  16 iulie 2019, 20:50

Placut, usor cam dulceag, usor cam apasat, dar placut de citit. Sper sa traiesc ziua in care, ca un om mare, o sa te trezesti, o sa arunci o cana de apa rece peste chip si o sa te lepezi de "satana"(fotbalul mamaligii) si alaturi de Manolo o sa regasesti frumusetea Tricoul Galben, civilizatia arenelor de GS si caldura salilor de handbal. Simona poate fi si pentru voi, jurnalistii, ziaristii, moderatorii sportivi, un punct de cotitura in cariera si atitudine. Ce zici, mai avem sansa la normalitate?

di livio (30 comentarii)  •  16 iulie 2019, 22:00

Romil, orientu a bătut occidentu și la număru de chiștoace aruncate într-o parcare...și la număru de rîuri împuțite de gunoaie...occidentu umple țara asta de gunoaie sau eroicu popor român?...merem la Țebea și lălăim că noi sintem români...și lăsăm în urmă tone de gunoaie...pînă nu învățăm să aruncăm chiștoacele în scrumieră tot popor de *** sîntem...vezi reportaju cu chiștoacele de pe digi.sri, vorba lu Valeriu...gunoaiele aruncate la întîmplare, dress codu valorilor orientale

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

motanul incaltat (84 comentarii)  •  17 iulie 2019, 1:25

Nu avem cum sa-i urmam exemplu datorita "blestemului" Mioritei si a unui imn national cu versuri cel putin penibile.... Schimbati imnul, nu mai predati Miorita in scoli si poate se va schimba ceva.....Bine asta ar fi doar inceputul.... Sunt atitea de facut in tara asta incit e mai comod sa nu faci absolut nimic...Si ea a trecut prin acest blestem dar a venit o zi de 13 in care si-a dat seama ca trebuie sa lupte nu sa moara...Si a fost destul de treaza----adica nu dormea somnul cel de moarte din care cei mai multi se trezesc dupa ce un arbitru oarecare fluiera sfirsitul .....

Freddy RE (3 comentarii)  •  17 iulie 2019, 2:36

Singura care o mai poate bate pe Halep e Anamaria Prodan

Denis (1 comentarii)  •  17 iulie 2019, 3:33

Trist. Trist sa citesti un asemenea articol si apoi sa vezi comentariile unora de aici...din pacate nu cred ca ne mai facem bine vreodata! Suntem prea ocupați corectând pe altul ca foloseste limba engleză, prea ocupați arătând cu degetul, ca altul foloseste o companie aeriană străină în locul uneia românești. Prea ocupați să corectam forma in care este transmis mesajul ca sa putem să-l primim. Cuvinte irosite pe o nație pierdută. Păcat!

harlamov (1 comentarii)  •  17 iulie 2019, 9:04

yo stiam ca s-a inturnat cu aeroflotul..oricum rominia, va fi gubernie si va folosi aeroflot!

Romil (10 comentarii)  •  17 iulie 2019, 10:51

Oricum nu toți cei care comentează sunt pierduți (auzi, "nație pierdută"...) https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/europarlamentar-britanic-in-pe-decat-sa-celebram-eforturile-presedintiei-romane-mai-bine-sa-sarbatorim-succesul-simonei-halep-1160868

valexandru (1 comentarii)  •  17 iulie 2019, 10:54

Nu puteti sa va bucurati pur si simplu in loc sa-i puneti umeri o tara intreaga ? Sunteti mai rau ca Geambasu...dati-i pace Simonei ...

Romil (10 comentarii)  •  17 iulie 2019, 11:21

Gheorghe Jalba (3 comentarii)  •  17 iulie 2019, 14:47

Emotionant articol si plin de insemnatate. Simona Halep e cel mai bun si reprezentativ exemplu ca doar prin munca,perseverenta,determinare,inteligenta, poti ajunge acolo unde ti-ai dorit. Doar aceste valori morale construiesc lucruri durabile peste timp. O natiune ca a noastra are ce invata,deoarece e in degringolada.

rammstein (19 comentarii)  •  17 iulie 2019, 20:03

oare stie fata ca sunt milioane de romani care n-au ce pune in farfuriile !!! lor seara pe masa...o mascarada tipic comunista ....in roulul sefului de partid comunist si securist libidinosul tirirc...daca nu ma uitam la calendar ,aveam impresia ca suntem in '89!!!...mai lipseau soimii si pionierii...

Cristian (1 comentarii)  •  18 iulie 2019, 11:58

Fac parte dintr-o generatie care după primele cuvinte rostite: mama si tata, următoarele au fost Hagi, șut si gol. Intensitatea cu care românii au vibrat alături de acea generatie a fost la un nivel incredibil si s-a întins pe o perioadă de 10/12 ani. De asemenea arbirarea celor 3 steaguri românești la Sydney , la gimnastica,reprezintă un reper în istoria sportului romanesc precum și cursa de maraton al Constantinei Dita la Beijing. Fiind la atletism trebuiesc enumerate cursele de 1500, 3000 si 5000 ale Gabrielei Szabo pe care le asteptam cu înfrigurare, stiam ca pe ultima 100 va tasni in învingătoare. Cu siguranta românii sunt alaturi Cristina Neagu si intreaga echipa la fiecare sfârșit de an. Toate medaliile sportivilor români au atribuit acestui popor mândria ce rar ne-am fost sortită de-a lungul secolelor. Sportul a înlocuit războaiele și e foarte bine asa. SIMONA HALEP, Simona adună în acești ani toate emotiile românilor iubitori de sport si iubitori de tara. Concurează la nivel incredibil pe cele mai înalte si luminoase scene ale lumii într-un sport foarte frumos dar si extrem de vizibil. Un sportiv care ne face sufletul sa danseze, sa strălucească Si totodata ne înnoadă lacrimile in barba de fericire. Simona nu inseamna doar Wimbledon, nu inseamna Roland Garros, Simona luptă pentru ea dar aducând mândrie și românilor si dând clasa întregii lumi prin modestie, simplitate și sinceritate, pe tot parcursul anului. Simona este portstindardul acestei națiuni! Reprezintă reperul de care ne agatam si ne arata drumul spre succes.Foarte important faptul că munca este epitetul Simonei, Fiind un exemplu de dorinta si devotament. Puterea exemplului care lipsește atat de mult noii generații. Trebuie ca în jurul acestei mari campioane, România sa renască și să militam cu toții pentru performanta in toate domeniile. Dacă 168 de cm românești din Constanța au cucerit lumea, cu siguranță si noi ca nație suntem in stare de mai mult! Multumim Simona Halep

Observator (70 comentarii)  •  19 iulie 2019, 17:25

Domnle Naum, v-ati speriat degeaba după înfrângerea clujenilor pe terenul sintetic din Astana! În retur, clujenii au ratat cat pentru 3 partide și s-au calificat pe merit. Morala este că un gol nu poate schimba întotdeauna raportul de forțe dintre 2 combatante; Dumitrescu, om din fenomen, n-a supralicitat valoarea Astanei, iar returul i-a confirmat previziunile!. O

Comentează