Radu Naum

Evadat din Turul Franței, s-a oprit o perioadă pe semicerc. Acum e în suprafața de pedeapsă. Are opinie, și ca editorialist, și ca moderator

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Naum
Când a câştigat CFR titlul

Când l-a adus pe „omul invizibil” Nelu Varga, care a plătit pentru dizolvarea insolvenţei şi a pus la bătaie mai multe milioane din retrocedări decât au fost dispuşi să o facă rivalii, mai zgârciţi cu banii scoşi tot din afaceri […]

...

Unde am pierdut?

Micii şi marii fecesebişti scot placa asta aproape de fiecare dată când sunt întrebaţi despre compromiterea şanselor. Înşiruie conştiincioşi, ca la şcoală, numele formaţiilor de plan secund care le-au pus piedică: Chiajna, Călăraşi, Voluntari. O frumoasă suită de mini-balauri care […]

...

A lua cu două mâini şi a da cu un deget 

Vorbele lui Dan Petrescu, antrenorul campioanei şi liderului, trebuie scrise cu corp mare pe prima pagină a dosarului de vânzare a drepturilor TV pentru Liga Întâi. După 5 ani se întâmplă din nou. Acum, LPF vrea un pic mai mulţi […]

...

Frica

Umblă povestea despre nişte români care au lucrat în Dubai. Dubai e un fel de judeţ românesc. Şi, ca în orice judeţ românesc, acolo trăiesc români foarte bogaţi şi români foarte săraci, cel puţin în raport cu cei dintâi. Lecţia […]

...

Ce vindem?

Sunt din ce în ce mai mulţi străini în Bucureşti, sau aşa mi se pare. Trecând pe lângă un grup de turişti, l-am auzit pe unul spunând că n-are ce să cumpere de aici. În prima fază, m-am enervat. Ei, […]

...

Când a câştigat CFR titlul

Există foarte multe adverbe de timp în acest ultim titlu al CFR-ului

Permalink to Când a câştigat CFR titlul
marți, 14 mai 2019, 11:47

Când l-a adus pe „omul invizibil” Nelu Varga, care a plătit pentru dizolvarea insolvenţei şi a pus la bătaie mai multe milioane din retrocedări decât au fost dispuşi să o facă rivalii, mai zgârciţi cu banii scoşi tot din afaceri cu pământuri.

Când a adus lângă el oameni care l-au adus pe Dan Petrescu, acest buldog al rezultatului pe care poţi să-l înjuri, poţi să-l baţi că nu va lăsa din gură osul reuşitei cu orice preţ. Şi orice cost, da.

Bursucul ca Bruce Willis

Când Dan Petrescu a construit lotul acum două sezoane precum Bruce Willis şi-a făcut gaşca de killeri în filmul „RED”: veterani tăbăciţi, mercenari care „ucid” fără să clipească pe oricine le stă în calea simbriei, fie că sunt adversari sau propriii conducători. Astfel, ţinându-se cu pistolul la tâmplă unii pe alţii, au izbândit fiecare de frica celuilalt.

Când Nelu Varga a fost convins să nu-l dea afară, într-un acces de furie, pe Dan Petrescu în cursul sezonului trecut şi când a fost convins să îl roage „în genunchi” să se întoarcă la acest final de campionat.

Care nu era neapărat câştigat fără el. Deşi Omrani spune că „10 antrenori dacă am fi schimbat tot luam titlul”.

Când patronul a fost împiedicat de un angajat să îl scoată de pe teren pe Arlauskis în timpul unui meci pentru că luase un gol din lovitură liberă. Semn că există slugi şi slugi.

Când nu trebuie să alergi doar să nu te rătăceşti

CFR a luat titlul când Craiova şi-a vândut jucători determinanţi pe parcursul sezonului. A rămas cu banii şi cu buza umflată.

CFR a luat titlul când oltenii au început „să devină olteni”, după spusele lui Devis, şi totul a virat într-un coşmar. Craiova a intrat în play-off cu 4 puncte întârziere faţă de CFR. A ajuns la 14. A alergat după titlu şi acum riscă să nu prindă Europa.

CFR a luat (puţin) titlul şi când Viitorul şi-a pierdut pierdut complet busola în decembrie şi februarie. În opt meciuri a cîştigat doar 3 puncte. Măcar cu 12 (din 24!) era pe cai mari. Viitorul nu reuşeşte să iasă din pubertatea plină de realizări emoţionante şi erupţii greu de privit.

Când rivala de moarte nu te lasă să mori

Dar mai ales CFR a câştigat titlul, la fel ca Viitorul şi Astra la vremea lor, când s-a inventat FCSB. Nemaifiind Steaua, „bun al întregului popor”, a ajuns o slugă bună la toate. CFR a avut acest avantaj considerabil de a se fi bătut cu un adversar care îşi folosea în luptă o singură mână. Cu cealaltă îşi dădea palme.

CFR a luat titlul când Dică a spus că dacă ar avea mai multă libertate ar realiza mai mult. De la piesa de teatru „Centrul atacant a murit în zori” parcă niciodată nu am resimţit mai puternic senzaţia de prizonierat a unei fiinţe.

CFR a luat titlul atunci când la meciul cu FCSB din Gruia staff-ului adversarei i-a fost mai frică de gura patronului în caz de înfrângere decât de pierderea titlului un pic mai târziu. Aşa că a jucat la zero. Şi a reuşit.

Când nu ai priteni în fotbal

CFR a luat titlul atunci când patronul FCSB a transferat jucători despre care nu ştia la ce folosesc.
CFR a cîştigat titlul de fiecare dată când Becali a şters pe jos cu propriii fotbalişti. Chiar dacă, spune el, a făcut-o „cu dragoste”. Şi dragostea poate ucide.

Dar mai ales CFR a câştigat titlul pentru că omul care i-a stat în cale s-a învrăjbit cu toată lumea. Are cei mai puţini prieteni în fotbal. Or, fotbalul e o mare şi frumoasă familie, nu?…

În fine, CFR a câştigat titlul când n-a mai trebuit să divizeze şi să domnească. A fost de ajuns să domnească. De restul s-au ocupat ceilalţi.

Comentarii (59)Adaugă comentariu

keepcalm (12 comentarii)  •  16 mai 2019, 13:20

@Daniel, stai calm, sunt sigur ca pe ardeleni ne percep altfel, imi dau seama dupa escala pe care o fac in capitala

Daniel (6 comentarii)  •  17 mai 2019, 10:27

@keepcalm...........asa e

Mircea (2 comentarii)  •  19 mai 2019, 15:27

Frumos scris... Felicitări!

Kross (24 comentarii)  •  22 mai 2019, 14:01

CFR a castigat titlul odata cu preluare drepturilor TV de catre DIGI. Este impotriva legii concurentei ca sa se creieze monopol pe ceva.De ce sa vanda ei drepturile altor televiziuni? De ce nu fac cluburile asta? Daca se va trata individual,CFR nu mai pupa titlul,iar fotbalul la noi va incepe sa creasca din nou.De cind il avem pe DIGI fotbalul nostrum sa dus in cap.

Comentează