Radu Naum

Evadat din Turul Franței, s-a oprit o perioadă pe semicerc. Acum e în suprafața de pedeapsă. Are opinie, și ca editorialist, și ca moderator

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Naum
FCD în EKG

Un club înfiinţat la ordin, de acord, dar care a adunat în timp pasiuni autentice şi rezultate memorabile. Vezi Dinu, vezi Mulţescu, Dudu, Lucescu, Andone, Răducioiu, Lupescu, îi vezi pe toţi în momente luminoase şi dintr-odată, întuneric. Beznă. Noi toţi […]

...

Simona şi lupta cu noi 

Nole The Djoker şi Simo The Squirrel umăr la umăr, aşa cum stau şi ţările lor. Doar că ele, ţările, nu sunt îmbrăcate în costum la patru ace şi rochie de bal. Ele, ţările, au mari probleme în a accepta […]

...

Descoperirea Americii

E o dezbatere care nu se mai termină. Şi nici nu trebuie, chiar dacă a ajuns la capăt Cupa Mondială. A câştigat America, această lume nouă, această Brazilie cu sâni pe tărâmul testosteronului, această năzdrăvănie. Pentru că ce altceva poate […]

...

Mirosul sângelui

Când te uiţi la un meci, să zicem de tenis, şi eşti neutru cauţi instinctiv să îţi alegi favoritul. E un moment în care te întrebi reflex „eu cu cine ţin?”. La Nadal contra Kyrgios îmi vine să cred că […]

...

Căderea

„Der Untergang” e filmul în care e tratată în cheie comică o criză de furie a lui Hitler din bunkerul berlinez atunci când află că nu mai există de fapt nici o armată germană în calea sovieticilor. Tragicomedia Isteţii din […]

...

Adevărul şi basta!

”Tricolorii” vor lupta şi noi îi vom susţine. E timpul să mai facem ceva. Să ne privim în ochi

Permalink to Adevărul şi basta!
marți, 26 martie 2019, 11:48

„Din păcate, noi mereu zicem că se putea mai mult şi nu facem. Nu ştiu de ce”. Să plecăm de la aceste vorbe ale lui Chipciu după 1-2 în Suedia. Vorbe sincere, care o rup cu ipocriziile obişnuite. Spre deosebire de Nedelecu, Alex nu spune că el şi colegii lui ies cu capul sus după o înfrângere. Dimpotrivă, el exprimă o neînţelegere patentă şi un blocaj structural.

Fotbalul românesc nu poate avansa. El şi-a coborât condiţia atât de mult încât se află acum la nivelul echipelor de mâna a treia din Europa, în ciuda unui clasament FIFA care exprimă o realitate paralelă. Oamenii lui au urmat curba generală a majorităţii societăţii, propăşirea individuală în dauna binelui comun. De la doctorii care cer încă şpagă cu salariile mărite la cei din administraţie, unde în continuare nu se mişcă mai nimic fără nimic, la miriadele de securişti bine încastraţi în societate, unde deţin cvartale întregi şi chiar stadioane.

Şi, în general, până la oricine a înţeles că în această ţară s-au întâlnit hoţii cu proştii. Fotbaliştii s-au dus după fotbal şi au sfârşit prin a vâna banii, de la cei pătaţi cu sânge ai lui Kadîrov până la cei ai saudiţilor dezmembratori de corpuri. Naţionala? Cântăm imnul bine, bravo!, şi apoi le servim adversarilor pase de gol, aşa cum au făcut Grigore şi Stanciu. Doi oameni trecuţi prin Arabia, după ce au capotat în Occident. E clar?

Problema cu hoţii şi proştii, la noi, e că proştilor le plac hoţii. Ion Ţiriac a avut măcar meritul că a spus-o cu voce tare. Să ne înţelegem, nu îi pun pe fotbalişti pe aceeaşi treaptă cu profitorii de drept comun ai naivităţii populaţiei. Spre deosebire de hămesiţii bogaţi care vor să instaureze un fel de Ev Mediu cu damf de naţional-comunism, ei nu fac rău conştient. Dimpotrivă, se străduiesc să facă bine, şi asta e de apreciat. Se luptă, vor să ude tricoul. Câteodată îi înţeleg când mai iau la rost presa, pentru că în adâncul lor suferă la fel ca orice împătimit.

Numai că, iată cheia!, alegerile făcute în amonte i-au adus aici. La o viaţă personală îmbelşugată şi la chin sub tricolor. Chipciu nu ştie de ce ni se întâmplă să vrem şi să nu putem. Poate pentru că „pututul” se antrenează. Se urmăreşte, se vânează. Cu sacrificii, cu renunţări, inclusiv la ceva bani, la siguranţă. Aaaa, ni se va spune, asta nu face nimeni. Corect! Dar măcar să nu ni se mai spună „Am făcut totul”. Iar noi să nu mai cerem totul. Nu mai e cazul. Raţiunea ne anunţă că nu ne vom califica. Simţirea ne ceartă pentru această luciditate nepatriotică.

Dar nimic nu e mai patriotic decât adevărul. Unii au murit pentru el. Noi şi ei, fotbaliştii, nu trebuie să facem asta. Nici măcar nu trebuie să nu minţim. Dar e fundamental necesar să nu NE minţim. Să nu ne mai minţim. Cred că de aici începe totul.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

Liviu (12 comentarii)  •  26 martie 2019, 13:08

Nea naume,esti beton frate! Cat de prost poti sa fi sa spui ca din cauza lui grigore si stanciu am pierdut,pt ca au trecut pe la arabi? Esti penibil,"stimabile"!

itu52 (43 comentarii)  •  26 martie 2019, 13:25

Ai pus punctul pe i, dar mai sunt atâtea puncte ... și atâtea ... bastoane care așteaptă un punct, că tare mă tem că mai trec 100 de ani, fără a termina procesul. Problema medicilor nu se rezolvă veci, iar sănătatea e un clinci între stat și privat. Dacă esti Firea, umblă spitalele după tine, iar laboratoarele fac plecăciuni, evident pe socoteala asigurărilor de stat. Dacă te-ai ”pensionat și gata” și nu ai pe nimeni, te plimbi cu trimiterea medicului ”de familie” preț de 60 de zile pe la toate laboratoarele ticsite de ”nu mai sunt fonduri de la casa de asigurări de sănătate”, până-ți expiră documentul. Statul continuă să investească masiv în sănătate, privatul, mielul deștept, suge la două oi și nu se teme pentru că acolo se vămuiesc obligațiile potentaților statului, pentru starea lor de sănătate. Mă tot bântuie o întrebare, există oare o clinică pentru societăți bolnave? Una pașnică, că la răscruce când e pe bune, nu artificial, măciuca este sfântă. Nu poți clădi nimic cu interlopi, sunt in toate sectoarele sociale, poartă halate albe, pixuri fine, stăpânesc oratoria, știința conducerii, economia, dar sunt posedați de același comportament față de „prostime”. Sportul încă nu e de plâns, stă bine. Vai de satul românesc, lovit de borelioza căpușelor ce nu mai încap pe corpul statului. Vai de economie, de agricultură, transporturi, învățământ și sănătatea de stat.

Adi (4 comentarii)  •  26 martie 2019, 13:28

Lasă că roata se învârte. Toți care ne fură acum să nu creadă că dacă nu se opresc nu și-o vor lua peste bot

Cristian (12 comentarii)  •  26 martie 2019, 13:29

1. Draga Liviu, chiar am pierdut din cauza lui Grigore si Stanciu. E matematica, hai ca nu-i greu. Si da, am pierdut, nu pentru ca au jucat la arabi, ci pentru ca au jucat. De ce au jucat daca tot au trecut pe la arabi...nici eu nu stiu. Deci sunt de acord cu Radu Naum. 2. Draga Radu Naum, am vazut deseori paralele, insertii sau aluzii la ciclism si politica. Inteleg perfect treaba cu ciclismul, ai comentat, ai fost parte a acestui sport, minunat din punctul meu de vedere, si e logic sa te apuce dorul. De asemenea inteleg si dorinta de a participa si a-ti expune ideile despre politica, mai ales ca ce se intampla in tara asta e dureros. Dar mi-as dori sa faci asta separat. Adica mi-as dori sa vad un editorial despre ciclism, pentru ca singurul om de la care pot obtine pareri este Emanuel Terzian in comentariu direct. Respect comentariul si cred ca o face admirabil, dar Radu Naum si Radu Banciu sunt oamenii care m-au facut sa ma indragostesc de acest sport si tocmai de-asta as aprecia ca, macar in timpul unui mare tur sau la final de sezon, sa vad o parere scrisa, un overview. Mi-as mai dori sa va citesc gandurile despre politica, nu doar aruncate printre paragrafe sportive ci pe fata, clar, concis. Ganditi corect! Nu va mai comportati in scris ca-n emisiune! In emisiune puneti intrebari nu va expuneti opinia, pot sa inteleg. In scris nu ar mai trebui sa aveti nicio retinere. Pe GSP am vazut si editoriale despre altceva, vezi Tolontan, deci...posibil ar fi. Va respect si va rog!

Cristian (12 comentarii)  •  26 martie 2019, 13:34

1. Liviu esti, penibil. Cei ce au trecut pe la arabi nu ar trebui sa joace la nationala. Matematic vorbind, chiar am pierdut din cauza celor 2. 2. Radu Naum, mi-as dori ca pe viitor sa vad: - editoriale despre ciclism (Emanuel Terzian, desi admirabil comentariu, nu este suficient pentru a promova acest sport sau pentru a satura fanii deja existenti) -editoriale despre politica -editoriale despre fotbal -editoriale fara insertii/aluzii/mix-uri intre ele.

cata (4 comentarii)  •  26 martie 2019, 13:48

@Liviu cred ca vrea sa zica ca nu poti avea pretentii europene cu jucatori care is mediocrii in afara europei.

Liviu (12 comentarii)  •  26 martie 2019, 13:51

Cristian,*** "***",*** fiind naum! *** "***"pe cei care trec pe la arabi! Budescu,tot de la arabi,este accidentat,sapunaru din turcia e "fenomen",moti "bulgarul "e "superb",sa nu spunem de "americanul"mitrita,a fost "mirific",anton din siberia nu poate lipsi,apoi am vazut pe cei doi mijlocasi centrali din "vest",fenomenali,cei doi chiar nu au avut nicio vina la pierderea meciului?!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian (12 comentarii)  •  26 martie 2019, 14:04

Liviu, vezi ca ti-a fost moderat comentariul...ai putea sa-l asezi putin inainte sa dai click pe "trimite". Sa nu intelegi ca sunt de acord cu restul selectiei. Sapunaru, Moti, Mitrita, Anton...ar trebui sa dispara. Dar pana sa dispara baietii astia, as incepe cu Stanciu si Grigore. Adica ar disparea in acelasi timp, dar numele "arabe" ar fi citite primele. Cu Mitrita as avea putina rabdare, 2 meciuri slabe, poate nu-s suficiente sa ne facem o parere, dar...e de discutat. Mitrita trebuia sa fie prima rezerva utilizata, nu titular. Oricum ar fi, selectia slaba, plaja de jucatori si mai si. Ca sa ne putem califica, din urna a 4-a si cu jucatori de urna a 4-a, ne-ar trebui un antrenor din urna 1 sau 2. Nici atunci calificarea n-ar fi sigura. Dar Contra este tot din urna a 4-a, sau asa a fost lunile astea cat a pregatit meciul cu Suedia. Poate va fi altfel...cine stie?! Calificarea e departe

alt Sorin (8 comentarii)  •  26 martie 2019, 14:34

Daca tot a alunecat discutia(ca sa nu zic c-a luat-o la vale) catre vinovatia lui Grigore si a lui Stanciu pentru infrangere deoarece joaca in Arabia v-as atrage atentia ca primul este de suficient timp in Bulgaria iar al doilea nu cred c-a apucat, in scurtul timp, sa invete cum se comanda kebab acolo. Deci bateti campii. S-au publicat cifrele statistice ale meciului. Daca cititi va lamuriti cam care este cauza infrangerii- numarul infiorator de mare de mingi pierdute in propriul teren. In conditiile in care antrenorul sustine si jucatorii confirma ca s-a discutat despre asta inaintea meciului(fiind o axioma a fotbalului probabil n-ar fi fost necesar dar stia Contra ce stia) si cu toate astea am comis-o ca-n lanul de porumb. Ce ne arata asta sau faptul ca ne autosugestionam ca avem o pespectiva pozitiva bazandu-ne pe un sfert de ora jucat bine cu Suedia , 30 minute cu Serbia in deplasare vreo 6 acasa s.a.m.d? Sportivii romani(ca nu doar fotbalistii au problema asta -vezi handbalistele , jucatoarele de tenis, jucatorul de tenis) sunt incapabili sa mentina o stare de concentrare rezonabila pe distante lungi- asta daca reusesc sa intre in starea de concentrare asa cum fuse primul mitan cu suedezii. In concluzie singura solutie este sa se schimbe regulamentele: la tenis sa se joace maximum un set(asa ar castiga si Begu un meci in 2019 , din pacate pe Buzarnescu nici asta n-ar ajuta-o); la fotbal sa existe posibilitatea ca dupa 15 minute jucate antrenorul sa poata cere pauza ca sa " intre in jucatori" obtinand astfel 15 - 20 min de joc bun.

Fabius (2 comentarii)  •  26 martie 2019, 14:47

O fotografie, in cuvinte, a societatii romanesti.

corneliu (6 comentarii)  •  26 martie 2019, 15:39

Pe blogul GSP am fost atenționat că banii nu joacă fotbal și că poți câștiga în cupele europene dacă ai ambiție și bla, bla. Stanciu nu joacă fotbal, el doar se prezintă pe teren și face figurație, bifează prezența la națională și se gândește să câștige banii de la arabi sau de la alți fraieri pe care îi poate păcăli. Trăiască impresarii! Trăiască antrenorul " prieten" cu impresarul! Să trăiască și tăticul care își bagă fiul cu forcepsul în echipă. Ziariștii mănâncă o pâine albă de pe urma " fotbalului" românesc și ne spun povești nemuritoare. Adevărul ni-l vor spune Spania și Norvegia și de ce nu pescarii astă seară.

Ion (4 comentarii)  •  26 martie 2019, 16:12

Da, mai Radule, o bagasi si pe aia cu "doctorii care cer spaga"..ca e de ..rating. In fond conteaza nu ce zice Chipciu,...ci ce produce el..si el, desi vorbesta "sincer" so "pollitically correct", nu prea produce fotbal, goluri, faze,...dar tie iti place, mai mult decit ce spune "rezerva " nedelciaru. adusa sa umfle banca...O zisesi bine cu...: "Problema cu hoţii şi proştii, la noi, e că proştilor le plac hoţii..",...doar ca si unii ziaristi fac parte dintre..."romani". Voi...criticati-l pe Lupescu,...ca merge la teatru si laudati-l pe Burleanu, in rest fotbalul romanesc este mereu acelasi. Nu ati vrut "Generatia de Aur",...aveti ce meritati si...meritati ce aveti ! In rest articolul tau are doar vorbe "ce din coada au sa sune " !

anton (2 comentarii)  •  26 martie 2019, 17:06

Din păcate e dezastru in fotbalul nostru. Înfrângeri pe linie la U17, 19,21 și la echipa mare, echipe de club submediocre si datorita revigorarii cooperativelor in sistemul play-off. Rezultate normale după ce o gasca din afara, burlaneasca, de impostori și praduitori, au pus stăpânire pe FRF și au devenit căpușe toxice. Obiectivul: încă un mandat si buzunarele proprii. Ei au acoperire politica (dancu și alții) se plimba la meciuri cu diurne imense, cazari, mese, protocoale la VIP, prime, salarii, cu anturajul lor politic și nu ii interesează ca pierd, ei se simt bine, importanți, împliniți. Așa cum se întâmpla și in alte domenii la noi o grupare de impostori *** a pus mâna pe putere intr-o feuda proprie pe care o distrug spre binele lor! Ce va fi după nu ii interesează! Nu sunt din fenomen și după ce distrug se muta la alta sinecura !!! Tragic, rușinos, *** dar specific mioritic!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

victor L (61 comentarii)  •  26 martie 2019, 17:37

"Problema cu hoţii şi proştii, la noi, e că proştilor le plac hoţii. Ion Ţiriac a avut măcar meritul că a spus-o cu voce tare". Adica Tiriac e prostul? caci a zis clar: " „Eu, între un hoț și un prost, prefer hoțul." Deci hotilor le plac prostii :D N-a iesit ce ati vrut, dar mai bifam un articol :P

Blat!!! (1 comentarii)  •  26 martie 2019, 18:20

A fost blat! Chiar e atat de greu sa vedeti ca a fost blat? Becali încă conduce fotbalul românesc, le spune jucătorilor sa nu joace, sa nu se califice. E răzbunarea pe FRF și pe sistem, ca a facut închisoare. S-a văzut clar ca e blat. Răzvan Marin și Baluta nu au vrut să joace și i-au lăsat pe nordic sa dea 2 goluri.

Mihai (1 comentarii)  •  26 martie 2019, 18:53

Felicitări, dl. Naum! Excelente observații!

haideusicfr (13 comentarii)  •  26 martie 2019, 19:07

Nu stiu de unde apar Grigorie asta,Stanciu Chipciu,etc.

haideusicfr (13 comentarii)  •  26 martie 2019, 19:08

Pacat De Tucudean,Deac.Daca ar fi putut juca Omrani si Camora era o chestie.

Vlad (3 comentarii)  •  26 martie 2019, 21:19

Ai dreptate, dar și tu trăiești de pe urma securiștilor. Până mai ieri gsp.ro aparținea unuia dintre ei. Deci, gura!!!

ardeleanu (1 comentarii)  •  26 martie 2019, 21:55

Alex Timsa Toata "generatia de aur"(mai putin publicul larg.) il sustine pe Ianis Hagi pe principil sa ne ajutam intre noi...nu este greu sa intelegi ca Ianis este cel mai overrated jucator roman. si ne mai miram ca suntem in lumea a 3-a fotbalistica. nu spun ca nu e jucator bun, dar sunt multi ca el in Romania si pana cum nu a demonstrat nimik. nepotismul asta o sa ne coste inca vre-o 20 de ani de vizionat mondiale la tv.

🐺 (1 comentarii)  •  27 martie 2019, 6:58

Dacă Țiriac citește articolul și înțelege că domnul Naum l a făcut prost(aici cred că are dreptate) o să și de-a seama că prostul e și răzbunător;atunci să vezi represalii din partea lui de o să se întrebe publicul unde a ,,disparut''domnul Radu Naum de numai postează păreri.

UnMosh (1 comentarii)  •  27 martie 2019, 7:08

Chipciu stie ce vorbeste. Gura pacatosului ... Ce nu pricepe el, e ca nu face mai mult pentru ca nici nu stie si nici nu poate. O vrea el, nu zic nu, dar daca nema poterinta ... Intra in teren si confunda miscarea cu agitatia, musca fara cap. Pe urma cade apoteotic pe ganduri.

adita (8 comentarii)  •  27 martie 2019, 8:19

acelasi ton de moralism de duminica, daca nu esti atent nici nu stii pe care din ei il citesti. Domnule Naum, ce e cu 'propasirea individuala in dauna binelui comun'? Chiar credeti in treaba asta? Un univers ideatic sarac, sa o spunem. Studentii mei nu ar avea prea multa incredere in demonstratia asta patetica: mai reflectati si data viitoare inchipuiti-va ca scrieti pentru ei, va garantez ca textul va arata altfel. Asta apropos si de finalul articolului, in care propuneti mai multa sinceritate.

a dica (16 comentarii)  •  27 martie 2019, 8:26

@ardeleanu. Mai tu esti robot! Nu ca mintea ti-ar fi domoala (cum se zice prin popor), ci pentru ca postezi la toate articolele aceeasi chestie. Sau ai facut o ”pasiune” pentru Ianis? Pentru linistea ta, si ca material pentru viitoarele tale postari, afla ca Ianis este deocamdata ”supraestimat” la doar 2,5 milioane de euro.

banks (9 comentarii)  •  27 martie 2019, 9:04

Excelent articol, pe linia din ultima vreme, adica franc, deschis, asumat...fara volutele absconse de alta data...

keepcalm (12 comentarii)  •  27 martie 2019, 9:07

@a dica, cine il estimeaza pe prinț la suma aia? Taticu sau cei datori lui taticu? App, daca e asa de mare valoare de ce nu joaca, cu ianis pe spate? Asa sa il aprecieze lumea dupa ce joaca nu dupa ce nume poarta, a fost afara si venit cu, coada intre picioare in curte la taticu iar, la florenta mai joaca fii de jucatori, dar aia cam joaca si mai dau si goluri, uni au ajuns si la nationala mare a italiei(fiul lui chiesa, federico), mai joaca unul din baieti lui simeone, oare joaca pe pilele lui taticu? Nu cred, joaca pentru ceea ce fac pe teren nu pentru numele pe care il poarta pe spate

loro (4 comentarii)  •  27 martie 2019, 9:10

Legat de meciul de ieri, chiar nimeni nu a remarcat cat de lejer pasau adversari nostri, cat de multe ''optiuni'' de pasa.La ei au functionat un-doiurile foarte bine si se vedeau trasee exersate la antrenamente.Nu mai spun ca singurele driblinguri le-am vazut la ei si nu la ai nostri.Avaem noi jucatori slabi ,dar sigur sunt mai buni decat ai feroezilor. Consider ca o selectie corecta si un atrenor bun ar schimba in bine nationala noastra de fotbla si am avea si noi sanse la calificare. In conditiile actuale ,in care numai naivitatea feroezilor , a dus la inscrierea primelor 3 goluri si aceeasi naivitate ne-a salvat de la incasarea cel putin a unui gol, vom lupt pt locul 3 cu sanse mari de 4

Calin (1 comentarii)  •  27 martie 2019, 10:42

Dl. Naum cind aveti de gind sa mai terminati cu sustinerea unicului magnificului fiu al marelui *** Hagi. Toti prietenii, colegii din gen. de aur (de ce i se spune asa nu stiu ca nu au cucerit nimic ) si mare parte din voi ziaristii duceti o campanie mizerabila in favoarea acestui jucator care de altfel nu e atit de bun cum il fac unii.In Ati inceput o campanie dendenigrare a unor jucatori gen . Stanciu sau Mitrita ca sa faceti loc acestui jucator mediocru ca asa vrea *** care a si declarat ca fiul sau nu trebuie sa care mingile daca e dus la lot. De ce el si altii nu doar ca e fiul rejelui si trebuie bagat cu forta ca se supara *** si pleaca din Rominia. Mai vine si Popescu sa spuna ca fara Hagi sintem praf. Dar ce performante internationale a facut Viitorul sau jucatorii promovati de el . Citi joaca la echipe de top . Nu mai spun de modul cum a luat el spuma juniorilor din tara. Meritul mare e la frf care a fortat cluburile sa joace cu jucatori tineri si aceasta regula la ajutat direct pe el . Abia acum se mai organizeaza si altii. Dar sa nu vina sa spuna ca doar el face fotbal si restul nu. Nu mai spun de ajutorul lui Becali citi bani ia pompat pe jucatori mediocrii care se vad cit sint de buni la fcsb a nu reusesc sa mai cistige un campionat si mai nou nu merg nici in europa. Ce jucatori de la Hagi joaca la echipe de top ca vrbiti de Stanciu. In afara de Razvan Marin nimic 0 si asta format la juniorii Stelei. Citi din jucatorii promovati de el au fost crescuti de el nu luati de la alte scoli sportive gata formati?' A luat un campionalt furat prin noncombatul celorlalti care nu doresc ca fcsb sa cistige campionatul si Becali sa ajunga la banii europeni. Si ce a facut *** cu marii sai jucatori in europa . A pradat sansa campioanei de a merge in liga campionilor. Steaua are cel mai bun coeficient si e batjocorita an de an cu aranjamentele din play -off un sistem corupt in carebtrei echipe stabilesc campioana. Si uite asa nu mai pupam banii europeni si ne ducem in jos. Becali lua bani europeni si cumpara jucatori din tara si asa se dezvoltau si celelalte cluburi. Revenind la nationala ce ne facem cind revine Budescu , Alibec , Grozav , Andone. Tot cu Ianis jucam a asa e directiva de la Hagi. O mizerie tot ce se intimpla , sint sacrificati jucatori doar pentru a li se face cota altora ca trebuie vinduti. Asa in veci nu facem nationala. Unii sint ridicati in slavi cum dau o pasa si altora li se da in cap indiferent de cum joaca.

17 Nentori Tirana (69 comentarii)  •  27 martie 2019, 10:49

Daca Chipciu ar fi spus macar un sfert din ce scrie in articol as fi zis „jos palaria“. A fost mereu sincer si slobod la gura dar unele fineturi si adevaruri ale articolului nici nu are de unde sa le inteleaga. Nici nu-i treaba si vina lui ca ne indreptam spre Dec 1947 cind a fost proclamata RPR si cel mai probabil spre izolarea internationala si nationalismul – in crestere dar bine temperat pina in 1990 ! - care a urmat pas cu pas de prin 1980. ------------------------------ Stiu ce-ar scrie patimasi ori partasi psd care stiu sa citeasca si sa scrie.Asa ca ramin la idea fixa ca avem nevoie de un muzeu al epocii de aur. Carti, poze, marturii, restaurant cu tacimuri, talpa si oase de porc, nechezol, bere cu ulei ca sa alunece, obiecte ca ghete, treninguri, tricouri, mingi. Caci pe linga generatia de aur cluburile nu aveau mingi de antrenament si de joc, ghtete - si rachete - cumparate doar de la bisnitari de afara, sint si acuma poze cum veneau fotbalistii dupa vacante la loturi fiecare cu treningul cu care se mandrea, in toate culorile, de parca se aduna o echipa de papagali. Ministrul Dinu ar fi mandru sa puteti reasculta ciripitul – prin telefon – al lotului cu 11 dinamovisti prezenti la CM Italia 1990 care s-a simtit ingrijorat de circul de la Bucuresti – mineriade si alte bazaconii – in timp ce ei avea nevoie de liniste. Ori ciripitul pe romaneste-italiana al lui Raducioiu dupa doua saptamini de fotbaliator italian. Sper ca DIGI a inregistrat pentru posteritate si discursul lui Nicusor Stancu dupa marea victorie cu Ile Feroce – nu stie cind mai avem nevoie de muzeu. ------------------------------ O tara ideala pentru prosti si alde Mitica Corleone. Unii ar zice ca aveam fotbal, atletism, tenis, handbal, canotaj, halterofili, sport in general. Om fi avut, vezi cite medalii are generalul Lipa, succesul comandantului de azi a facut ca si alte fete din satul lui sa ajunga canotori de nadejde. De nu puteau visli in apropierea parintilor, acolo unde aveau balta, ci doar la Dinamo Bucuresti, nu stiu. Epoca de aur a dat si generatia de aur, asta stie oricine. Mister Dinu spune ca erau pe atunci antrenori meseriasi si pasionati – oricum nu aveau din ce altceva trai caci arabii si camilele nu existau pe atunci si nici scoala de antenori din Chis-ineu si cele de doua saptamini seral din Italia. Altii spun ca fotbalul te scotea din mizerie in timp ce azi te baga in mizerie. Si chiar asa pare date de uiti azi la Laca, ieri ridicat azi bagat, in comparatie cu cei din familie care practicau popice cu sticlele goale. Nu exista amesctec politic caci exista din fericire un singur Partid care-i asigura viitorul Banel. Nu erau atitia prosti si hoti. CLAR si LOGIC. Si ca sa ajungi ofiter, politruc, sindicalist ori secretar de partid iti trebuia o anumita indeminare, ATENTIE indeminare care nu putea fi folosita la furat pentru simplul motiv ca nu era nimic de furat ! Tara ideala pentru prosti, sportivi si alde Mitica Corleone, ieri militian antrenor, Scornicesti, Olt, … cum a ajuns sa munceasca si la clubul muncitoresc Brasov nu stiu, azi inginer constructor antre prenor si analist politic la Ghita, Badea si Ciutacu. Nu era sprijin poltic ci sprijin cu „sarit la cap“ cu fripura, bautura, vitamine, ca kent ma gandesc ce e azi, kent vine ceafa din Germania, ba, era in epoca de aur numa produse bio romanesti sanatoase si simple, ca kent vad azi o clatita turceasca mai bine n-o deschid sa vad ce-a bagat in ea. Nu degeaba are azi nevasta mogulului Avram, jurnalista pusa nr 1 pe lista psd doua teme mari si late: "romanii sa nu mai trimita la Brucsel ciumpalaci care sa ciripeasca de rau iar Brucselu sa nu mai trimita romanilor mincare de mina a doua !" - alt discurs muuult mai inteligent decit al lui Nicusor care trebuia inregistrat pentru posteritate, al uniei femei de 70 de ani care vrea sa para de 20 cu niste bigudiuri si bronzat la lampi care se vede ce face la bostan.

tindala (21 comentarii)  •  27 martie 2019, 19:00

Domnilor!De ce nu mai merge Real Madrid?Raspuns:Pentru ca Modrici si Kroos s-au uzat!Sunt ca niste lamai stoarse!Si daca mijlocul nu merge...nici Sergio Ramos nu poate sa mai faca minuni in aparare si sa mai aiba timp sa dea si o suta de goluri!Si daca mijlocul nu merge,degeaba sta la pomana Benzeema!Si degeaba ar fi stat si Cristiano!Aici la noi-la 2500 de km de Madrid si la zece mii de km de fotbalul spaniol-avem mijlocasi la nationala?Care sunt aia?Dar fundasi laterali avem?Care sunt aia?Si daca d-aia n-avem si nici d-aia n-avem-poa'sa fie in aparare si Sergio Ramos cu Pique,ca vor fi nevoiti sa greseasca la fel ca mult hulitul-de catre fcsb-isti-Grigore!La golul de 2-0 dat de Keseru,nr 21-adica Grigore-a fost cel care i-a trimis mingea cu capul! Au zis ceva comentatorii aia sinistri de la PRO TV ?Da' ia sa fi fost Stanciu!Si eu zic ca ar fi buni cei doi centrali de la U21,dar are si Radoi obiectivele lui!La fel Ianis si cu Puscas-sunt din alt film, iar langa ei parca si Razvan Marin joaca mai bine.Si,orice-ar fi!Cholo Contra a incurcat borcanele.Rau de tot!Cu Suedia trebuia sa inceapa cu Deac-sa-l duca-n spate pe fundas ,sa dea si pase bune si sa dea si gol!Iar Mitrita ar fi fost perfect cu Feroe!Aferim!

Andrei F (60 comentarii)  •  31 martie 2019, 0:47

Domnule,ti- am urmarit emisiunea de aseara...Cand afirmati ca Steaua ar trebui sa imprumute Botosani cu bani ....va demonstrati nepriceperea!!!! Botosani chiar a avut bani sa- i dea Stelei de la intoarcerea lui Golovca...La fel are si Iasul de la intoarcerea mijlocasului defensiv ...De asta Iasul a cerut stingerea datoriei la tratativele de transfer ale lui Cristea...Sunteti rau intentionat sau neinformat????Ca tot am vorbit de Iasi si Cristea...Cristea a ajuns la Craiova in schimbul lui Gardos si a ina unui tanar atacant care este imprumutat cu posibilitatea de cumparare...Aici nu sunt relatii intre echipe adversare in competitie??? ---- Pe logica dumitale ar trebui retrogradate majoritatea echipelor din Europa...Viitorul a avut procente- deci bani de luat de la Steaua la transferurile de jucatori...Asta insemna ca Hagi finanta doua echipe? Daca Astra a fost singura echipa care a vrut sa- l ia pe Alibec Becali trebuia sa refuze oferta si Alibec trimis la echipa a doua sau prin parcuri...? Sau era bine si ca Alibec sa fie vandut cu plata garantata din drepturile tv.?

motanul incaltat (48 comentarii)  •  1 aprilie 2019, 0:26

La prosti le plac hotii.... Se numeste SINDROMUL STOCKOLM-ca tot am trecut prin Suedia -unde victimele se indragostesc de tortionari.....Cit despre treaba cu mintitul singuri, presa sportiva e de vina de cind se fac tragerile la sorti.... Platiti si ei uneori pina isi vind sufletul aduc niste anonimi ca invitati si dezbat ce sanse are echipa nationala la o calificare de pe locul 2 cind stim ca nu are nici una.... La locul 2 ai sanse cind pleci cu prima sansa si poti avea mici esecuri....Dar cind pleci cu sansa 4 si speri ca ceilanti sa se impiedice nu esti decit un IDIOT......

Comentează